2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A globális kriptovaluta piac pozitív árfolyam-mozgásokat produkál, a feltételezések szerint ugyanis a SEC hamarosan engedélyezi az Ethereum ETF-eket.

2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A piaci rally keretében a kripto gaming tokenek közel 27 milliárd dolláros együttes piaci kapitalizációt szereztek. Számos partneri kapcsolat születik, a piac tele van új kripto játékokkal, a befektetők pedig kutatnak a következő nagy kriptovaluták után. A Sponge V2, az eTukTuk és a 5thScape is izgalmas kripto játék projektekkel érkezik, amelyeket érdemes figyelni.

Ez a hullám vajon a blokklánc gaming újraéledését jelenti, vagy csupán egy újabb pillanatnyi hóbort, amire az év végén már nem is fogunk emlékezni? Alábbi cikkünkben elemezzük a piacot és igyekszünk megválaszolni a kérdést, miközben az idei év legjobb kripto gaming érméit is megismerheted.

A kripto gaming érmék megugrásának igazi oka

Habár a túlizgatott kripto rajongók a blokklánc játékoknak tulajdonítják a közelmúltban tapasztalt megnövekedett érdeklődést, nem hunyhatunk szemet a tény fölött, hogy a piacot sokkal inkább lázba hozza az ETH ETF-ek jóváhagyása körüli mizéria.

Ahogy egyre erősödött a spekuláció, a tágabb kriptovaluta piac 7%-ot emelkedett, a főbb kriptovaluták pedig mind az élvonalba kerültek. Tekintve, hogy a gaming szféra nagy kedvenc azok számára, akik gyakorlati felhasználási lehetőségekkel rendelkező kriptovalutákat keresnek, a kripto gaming érmék szintén egyre magasabbra törnek. 

Azonban amikor alábbhagy az izgalom – ami végtére is elkerülhetetlen –, a gaming szférába tartozó érmék már csak a saját ütemtervükkel és előnyeikkel számolhatnak, ha relevánsak akarnak maradni.

Az alábbiakban három tokent mutatunk be, amelyek olyan funkciókkal rendelkeznek, amik meghódíthatják a játékos közösséget.

Sponge V2

A Sponge V1 az egyik legnagyobb mém érme volt 2023-ban. A mém érme őrület idején a befektetők ebben a kriptovalutában látták a legnagyobb lehetőséget. Ebben részben a hype, részben pedig SpongyaBob Kockanadrág jól ismert karaktere játszott szerepet.

Ez tette lehetővé, hogy a Sponge viszonylag rövid idő alatt 100-szoros növekedést produkáljon. A felhasználási lehetőségekkel nem rendelkező érme azonban lényegében semmire sem jó, így árkorrekció következett, amitől a Sponge homályba veszett. 

Sponge V

A token újragondolt verziója a Sponge V2. Az érme a Sponge ökoszisztémát a felhasználási lehetőségek irányába mozdította, a Sponge V2 így stake-to-bridge és P2E mechanikával is rendelkezik.

A „stake-to-bridge” funkció révén a befektetők letétbe helyezhetik Sponge V1 tokenjeiket, hogy egyenértékű Sponge V2 tokeneket kapjanak. A projekt egy gokart versenyjátékot is bevezetett, amellyel a felhasználók SPONGEV2 token jutalmakat szerezhetnek. A játékból ingyenes verzió is elérhető lesz.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a Sponge V2 jól teljesít a V1–V2 híd létrejötte óta. Az érme havi hozama több mint 200%, a befektetők pedig már a játék érkezését várják. 

Vásárolj Sponge V2-t

eTukTuk

Az eTukTuk az egyik legújabb zöld blokklánc projekt, amely elektromos TukTukokkal kívánja környezetbarátabbá tenni a tömegközlekedést. A projekt világszerte elektromos töltőállomás hálózat kifejlesztésére törekszik, ezzel ösztönözve az elektromos járművek elterjedését.

A projekt a sofőrök és az utasok számára is kínál egy alkalmazást. Ennek segítségével a sofőrök TUK tokeneket szerezhetnek letéteikért cserébe, az utasok pedig az ingázásért kapnak jutalmakat. 

eTUKTUK kripto ICO

A cikk szempontjából azonban, ami igazán kiemelkedővé teszi a projektet az az új mobiljátéka, a Tuktuk Crazy Taxi. Az alkalmazás az App Store-ból és a Play Áruházból is letölthető. Ebben a P2E játékban több autó és helyszín közül is választhatsz, miközben küldetéseket teljesítesz és TUK tokeneket szerzel.

A Tuktuk Crazy Taxi legfontosabb vonzerejét a vezetési, szimulátor és parkolós játékok egyedi kombinációja adja, amellyel a játékosoknak lehetősége nyílik arra, hogy egy kis időre igazi sofőrök legyenek.

A játékot már több mint ezer felhasználó töltötte le a Play Áruházból, ami jól mutatja, hogy a blokklánc szerelmesei érdeklődnek iránta.

Az eTukTuk token jelenleg előértékesítésben vásárolható meg, és közel 3,5 millió dollárnyi befektetésnél tart. Ha szeretnél csatlakozni ehhez a zöld kripto projekthez, ne habozz! 

Vásárolj eTukTukot

5thScape

A 5thScape a legjobb 2024-ben megvásárolható kriptovaluta gaming érmék egyike, a projekt ugyanis az első kripto AR/VR ökoszisztéma fejlesztését végzi. A platformon a felhasználókat VR játékok, filmek és oktatási anyagok várják.

A 5thScape továbbá olyan eszközöket is fejleszt, amelyekkel a játékosok olyan előnyöket élvezhetnek, mint a pontos mozgáskövetés és a nagy felbontás. A 5thScape már ki is adta az első, régóta várt virtuális valóság játékát, ami a Meta Store-ban elérhető MMA Cage Conquest.

5scape kripto token ICO

A játékban nemcsak izgalmas bunyókban vehetnek részt a felhasználók, de még stratégiai képzést is kapnak, segítve ezzel a felkészülésüket.

A 5SCAPE jelenleg előértékesítésben érhető el, amelynek keretében már több mint 6 millió dollárt gyűjtött. Ez jól mutatja a projektek körülvevő befektetői optimizmust.

Vásárolj 5thScape-et

A kripto gaming jó eséllyel visszatér!

A kripto gaming tokenek piaci kapitalizációja a közelmúltban nagyot ugrott, ez pedig azt jelezheti, hogy a szféra visszatér az élvonalba. Az igazság azonban az, hogy ezeket a projekteket alaposan elemezni kell, mielőtt bárki beléjük fektetne. 

Ezek is érdekelhetnek:

Innováció a blokkláncban

A Toncoin jól teljesít, de van egy érme, ami simán lenyomhatja

A 11 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez – Kezdeti érmék összehasonlítása

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Növelné részesedését a Peugeot a magyarországi újautó-piacon

A Peugeot eladásai 30 százalékkal bővültek az idei első öt hónapban a magyarországi újautópiacon, ahol a márka az év végére 2 százalék fölé szeretné emelni részesedését.
2024. 06. 26. 11:00
Megosztás:

A magyar gazdaság erre a szektorra támaszkodhat a növekedés érdekében

A kiskereskedelem egyike azoknak a területeknek, amelyeken keresztül a lakosság leginkább érzékeli a gazdaság uralkodó trendjeit, így az ágazat állapota mind a fogyasztók, mind a gazdaság és az állam szempontjából kulcsfontosságú.
2024. 06. 26. 10:30
Megosztás:

A befektetői hangulat javulása segítheti az emelkedést a tőzsdén

A nemzetközi befektetői hangulat enyhe javulása is segítheti az emelkedést a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.
2024. 06. 26. 09:30
Megosztás:

Lakossági reálkamat: élt 4 hónapot

Négy hónap után májustól bizonyosan nem vernek rá a lakossági lekötött betétek átlagkamatai az inflációra. Ráadásul a kamatcsökkentések folyamatosak, ám így is lehet a korábbiaknál jobb ajánlatokat találni a piacon – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 06. 26. 09:00
Megosztás:

Javuló piacon is lehet jókat alkudni

A kereslet élénkülése idén tavasszal tovább javította az eladók pozícióit a lakáspiacon, így kisebb tere maradt az alkuknak. Ennek ellenére a vásárlás utolsó fázisa egyes esetekben még mindig igen jelentős megtakarítást kínálhat a vevők számára.
2024. 06. 26. 08:30
Megosztás:

Vezető kripto szakértők a Twitteren fogadnak a Bitcoin mélypontjára, íme a legjobb altcoinok, amiket vásárolnak

A kriptovaluta piac dinamikus tájképet mutat, és a hosszú ideje uralkodó király, a Bitcoin (BTC) jelenleg egy bizonytalansági időszakot él át. Bár a Bitcoin még mindig óriási befolyással bír, egyes befektetők alternatívákat keresnek. Itt jönnek képbe az altcoinok, amelyek innovatív projekteket és potenciálisan magas hozamokat kínálnak.
2024. 06. 26. 08:15
Megosztás:

Dízel az elektromos kamion ellen: mérjük meg a fogyasztáskülönbséget!

Az ALDI Magyarország ismét bővítette elektromosteherautó-flottáját. A kiskereskedelemi lánc az országban elsőként állított forgalomba 2021 végén elektromos nyerges vontatót, később szóló teherautót, most pedig két újabb e-teherautóval lesz gazdagabb az elektromosjármű-park: egy újabb nyerges vontató és egy 26 tonnás teherautó fogja szolgálni a fővárosi és a Pest vármegyei üzleteket. A vállalat a gyakorlatban is összehasonlította ugyanazon az útvonalon ugyanazzal a terheléssel a dízel- és az elektromos kamion fogyasztását, aminek eredménye felgyorsította a döntést a flotta bővítéséről.
2024. 06. 26. 08:00
Megosztás:

Ennyibe kerül a kötelező biztosítás a rollerekre

Június 16-tól kötelező a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a különböző elektromobilitási eszközökre, például rollerekre és segway-ekre. A Grantis összegyűjtötte, hogy mennyiért köthetünk most kgfb-t ezekre az eszközökre.
2024. 06. 26. 07:00
Megosztás:

Ebben a 266 bankfiókban lehet igényelni hétfőtől az otthonfelújítási támogatást

Megduplázódott azoknak a bankfiókoknak a száma, ahol hétfőtől be lehet nyújtani az otthonfelújítási támogatás igénylését. A már korábban megnyílt 128 MFB Pont Pluszból most már 266 várja a jelentkezőket a maximum 6 millió forintért - írja a teljes listát is közlő Bank360.hu.
2024. 06. 26. 06:30
Megosztás:

Egy okos kriptó bálna6,12 millió dollárt keresett Shiba Inuból – a legjobb mém érmék, amelyek várhatóan megismétlik a júliusi rallyt

A mém érme piac az év során a legnagyobb nyertesek közé tartozik. A Lookonchain legutóbbi adatai, amely egy blokklánc tranzakciókat elemző eszköz, feltárta, hogyan keresett egy okos bálna 6,12 millió dollárt Shiba Inuból.
2024. 06. 26. 06:00
Megosztás:

Cégek százait érintő határidő jár le június végén

Már csak alig pár napjuk maradt a NIS2 szabályozásban érintett magyarországi vállalatoknak arra, hogy a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény (Kibertan.tv.) szerinti nyilvántartásba vételi kötelezettségüknek eleget tegyenek.
2024. 06. 26. 06:00
Megosztás:

Ma kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.
2024. 06. 26. 05:30
Megosztás:

A magyar tőkepiacon elsőként tartott jelzáloglevél-csereaukciót az MBH Jelzálogbank

Történelmi tranzakciót hajtott végre kedden az MBH Jelzálogbank, amely a magyar hitelintézetek közül elsőként tartott tőzsdei jelzáloglevél-csereaukciót. Az élénk érdeklődés mellett zajló tranzakció során az MBH csoport tagja egy idén ősszel lejáró jelzáloglevelét kívánta lecserélni egy új sorozatra. A csereaukcióra beadott ajánlatok volumene 9,6 milliárd forint volt, amelyből az MBH Jelzálogbank végül 5,6 milliárd forintot fogadott el.
2024. 06. 26. 05:00
Megosztás:

Áramfogyasztás: jönnek az okosmérők! Mit jelent ez pontosan?

Több mint nyolcvankilencezer új okosmérőt telepít szolgáltatási területén az MVM csoport két áramhálózati elosztó társasága több mint 5 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással.
2024. 06. 26. 04:00
Megosztás:

Egy éves az építményi jog – mik a tapasztalatok?

Egy évvel ezelőtt, 2023. június 24-én lépett hatályba a Polgári Törvénykönyv új fejezete, amely az építményi joggal kapcsolatos szabályokat tartalmazza. Dr. Kiss Dávid ügyvéd segítségével megnéztük, hogy egy év alatt miként alakult ennek az új jogintézménynek az alkalmazása, miként viszonyulnak hozzá a hatóságok és milyen értelmezési kérdések merültek fel az alkalmazás során, valamint összeszedtünk, hogy a különböző jogszabályok milyen bizonytalanságokat tartalmaznak és milyen előnyöket biztosítanak az építményi jog alkalmazása esetén.
2024. 06. 26. 03:00
Megosztás:

Vágynak saját lakásra a fiatalok, de azt gondolják, hogy sosem lesz rá elég pénzük

Minden harmadik 25-34 év közötti fiatal borúlátó a tekintetben, hogy képes lesz-e az életben kifizetni egy lakást – derült ki az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából, a közelmúltban készült kutatásból. Mindez nem is csoda, az ingatlankereső portál több mint 160 ezres hirdetési adatbázisa szerint Budapesten átlagosan 1,1 millió forintos négyzetméteráron hirdetik a használt lakásokat és a fővárost nem beleszámítva is, országosan négyzetméterenként 726 ezer forintba kerül egy garzonlakás.
2024. 06. 26. 02:30
Megosztás:

Tilos otthon pénzt tartani?! - A nagypapát letartóztatták az udvaron elrejtett milliók miatt

Egy váratlan fordulattal bővült egy nyugat dunántúli falu nyugdíjas közösségének élete, miután a helyi rendőrség letartóztatta a 78 éves F. Mihály bácsit, akit azzal vádolnak, hogy több millió forintot rejtett el az udvarán.
2024. 06. 26. 02:00
Megosztás:

Akciós utasbiztosítások a nyárra

Okostelefon, táblagép és utazási utalvány sorsolás, extra szolgáltatások, kuponkód, családi és csoportos kedvezmények is szerepelnek a biztosítók utasbiztosítási akciói között.
2024. 06. 26. 01:30
Megosztás:

Aki 500.000 Ft-nál több készpénzt tart otthon, bajba kerülhet!

Sokan gondolják úgy, hogy a készpénz otthoni tartása biztonságot nyújt, azonban ez számos veszéllyel és pénzügyi hátránnyal járhat. Az alábbiakban bemutatjuk, miért kerülhet bajba az, aki jelentős mennyiségű készpénzt tart otthonában.
2024. 06. 26. 01:00
Megosztás:

Megugrott az innogy energetikai csoport nettó nyeresége Csehországban

A magyar tulajdonú innogy energetikai csoport 3,47 milliárd korona nettó nyereséget ért el tavaly Csehországban, az előző évhez képest a nyeresége több mint 2,9 milliárd koronával növekedett - mutatott rá a CTK hírügynökség, amely kedden ismertette a társaság cseh hivatalos közlönyben megjelent tavalyi éves jelentését.
2024. 06. 26. 01:00
Megosztás: