2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A globális kriptovaluta piac pozitív árfolyam-mozgásokat produkál, a feltételezések szerint ugyanis a SEC hamarosan engedélyezi az Ethereum ETF-eket.

2024 a kripto gaming visszatérésének éve? Mutatjuk a legjobb gaming érméket!

A piaci rally keretében a kripto gaming tokenek közel 27 milliárd dolláros együttes piaci kapitalizációt szereztek. Számos partneri kapcsolat születik, a piac tele van új kripto játékokkal, a befektetők pedig kutatnak a következő nagy kriptovaluták után. A Sponge V2, az eTukTuk és a 5thScape is izgalmas kripto játék projektekkel érkezik, amelyeket érdemes figyelni.

Ez a hullám vajon a blokklánc gaming újraéledését jelenti, vagy csupán egy újabb pillanatnyi hóbort, amire az év végén már nem is fogunk emlékezni? Alábbi cikkünkben elemezzük a piacot és igyekszünk megválaszolni a kérdést, miközben az idei év legjobb kripto gaming érméit is megismerheted.

A kripto gaming érmék megugrásának igazi oka

Habár a túlizgatott kripto rajongók a blokklánc játékoknak tulajdonítják a közelmúltban tapasztalt megnövekedett érdeklődést, nem hunyhatunk szemet a tény fölött, hogy a piacot sokkal inkább lázba hozza az ETH ETF-ek jóváhagyása körüli mizéria.

Ahogy egyre erősödött a spekuláció, a tágabb kriptovaluta piac 7%-ot emelkedett, a főbb kriptovaluták pedig mind az élvonalba kerültek. Tekintve, hogy a gaming szféra nagy kedvenc azok számára, akik gyakorlati felhasználási lehetőségekkel rendelkező kriptovalutákat keresnek, a kripto gaming érmék szintén egyre magasabbra törnek. 

Azonban amikor alábbhagy az izgalom – ami végtére is elkerülhetetlen –, a gaming szférába tartozó érmék már csak a saját ütemtervükkel és előnyeikkel számolhatnak, ha relevánsak akarnak maradni.

Az alábbiakban három tokent mutatunk be, amelyek olyan funkciókkal rendelkeznek, amik meghódíthatják a játékos közösséget.

Sponge V2

A Sponge V1 az egyik legnagyobb mém érme volt 2023-ban. A mém érme őrület idején a befektetők ebben a kriptovalutában látták a legnagyobb lehetőséget. Ebben részben a hype, részben pedig SpongyaBob Kockanadrág jól ismert karaktere játszott szerepet.

Ez tette lehetővé, hogy a Sponge viszonylag rövid idő alatt 100-szoros növekedést produkáljon. A felhasználási lehetőségekkel nem rendelkező érme azonban lényegében semmire sem jó, így árkorrekció következett, amitől a Sponge homályba veszett. 

Sponge V

A token újragondolt verziója a Sponge V2. Az érme a Sponge ökoszisztémát a felhasználási lehetőségek irányába mozdította, a Sponge V2 így stake-to-bridge és P2E mechanikával is rendelkezik.

A „stake-to-bridge” funkció révén a befektetők letétbe helyezhetik Sponge V1 tokenjeiket, hogy egyenértékű Sponge V2 tokeneket kapjanak. A projekt egy gokart versenyjátékot is bevezetett, amellyel a felhasználók SPONGEV2 token jutalmakat szerezhetnek. A játékból ingyenes verzió is elérhető lesz.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a Sponge V2 jól teljesít a V1–V2 híd létrejötte óta. Az érme havi hozama több mint 200%, a befektetők pedig már a játék érkezését várják. 

Vásárolj Sponge V2-t

eTukTuk

Az eTukTuk az egyik legújabb zöld blokklánc projekt, amely elektromos TukTukokkal kívánja környezetbarátabbá tenni a tömegközlekedést. A projekt világszerte elektromos töltőállomás hálózat kifejlesztésére törekszik, ezzel ösztönözve az elektromos járművek elterjedését.

A projekt a sofőrök és az utasok számára is kínál egy alkalmazást. Ennek segítségével a sofőrök TUK tokeneket szerezhetnek letéteikért cserébe, az utasok pedig az ingázásért kapnak jutalmakat. 

eTUKTUK kripto ICO

A cikk szempontjából azonban, ami igazán kiemelkedővé teszi a projektet az az új mobiljátéka, a Tuktuk Crazy Taxi. Az alkalmazás az App Store-ból és a Play Áruházból is letölthető. Ebben a P2E játékban több autó és helyszín közül is választhatsz, miközben küldetéseket teljesítesz és TUK tokeneket szerzel.

A Tuktuk Crazy Taxi legfontosabb vonzerejét a vezetési, szimulátor és parkolós játékok egyedi kombinációja adja, amellyel a játékosoknak lehetősége nyílik arra, hogy egy kis időre igazi sofőrök legyenek.

A játékot már több mint ezer felhasználó töltötte le a Play Áruházból, ami jól mutatja, hogy a blokklánc szerelmesei érdeklődnek iránta.

Az eTukTuk token jelenleg előértékesítésben vásárolható meg, és közel 3,5 millió dollárnyi befektetésnél tart. Ha szeretnél csatlakozni ehhez a zöld kripto projekthez, ne habozz! 

Vásárolj eTukTukot

5thScape

A 5thScape a legjobb 2024-ben megvásárolható kriptovaluta gaming érmék egyike, a projekt ugyanis az első kripto AR/VR ökoszisztéma fejlesztését végzi. A platformon a felhasználókat VR játékok, filmek és oktatási anyagok várják.

A 5thScape továbbá olyan eszközöket is fejleszt, amelyekkel a játékosok olyan előnyöket élvezhetnek, mint a pontos mozgáskövetés és a nagy felbontás. A 5thScape már ki is adta az első, régóta várt virtuális valóság játékát, ami a Meta Store-ban elérhető MMA Cage Conquest.

5scape kripto token ICO

A játékban nemcsak izgalmas bunyókban vehetnek részt a felhasználók, de még stratégiai képzést is kapnak, segítve ezzel a felkészülésüket.

A 5SCAPE jelenleg előértékesítésben érhető el, amelynek keretében már több mint 6 millió dollárt gyűjtött. Ez jól mutatja a projektek körülvevő befektetői optimizmust.

Vásárolj 5thScape-et

A kripto gaming jó eséllyel visszatér!

A kripto gaming tokenek piaci kapitalizációja a közelmúltban nagyot ugrott, ez pedig azt jelezheti, hogy a szféra visszatér az élvonalba. Az igazság azonban az, hogy ezeket a projekteket alaposan elemezni kell, mielőtt bárki beléjük fektetne. 

Ezek is érdekelhetnek:

Innováció a blokkláncban

A Toncoin jól teljesít, de van egy érme, ami simán lenyomhatja

A 11 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez – Kezdeti érmék összehasonlítása

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Billegő helyzetben kell fenntarthatóvá válniuk a magyar kkv-knak

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára kulcsfontosságú, hogy már most megkezdjék a felkészülést az ESG-törvény (E, environmental: környezeti, S, social: társadalmi, G, governance: vállalatirányítási területek) előírásainak teljesítésére. A szabályozás nem csupán új kötelezettségeket hoz, hanem jelentős lehetőségeket is kínál a fenntarthatóság és a versenyképesség növelésében. Az Erste ESG-indexszel és tanácsadással fogja segíteni kkv-ügyfeleit, hogy könnyebben tudjanak eleget tenni a jogszabályi előírásoknak.
2024. 06. 23. 11:00
Megosztás:

Napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje - sok céget érhet kellemetlen meglepetés

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.
2024. 06. 23. 10:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Növekvő forgalomban emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken történelmi csúcson, 70 378,92 ponton zárt, 842,36 ponttal, 1,21 százalékkal magasabban mint egy héttel korábban.
2024. 06. 23. 09:00
Megosztás:

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.
2024. 06. 23. 08:00
Megosztás:

Továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak az üzemanyagárak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását - erősítette meg pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 06. 23. 07:00
Megosztás:

Kriptó forró percek: Az ETH felszállásra készül, az MTAUR forró üldözésében!

Az Ethereum (ETH) egy jelentős áttörés küszöbén áll, annak ellenére, hogy az utóbbi időben stagnált az árfolyama. Pozitív szabályozási fejlemények, beleértve az SEC döntését, miszerint nem indítanak eljárást az Ethereum (ETH) ellen, valamint a Spot ETH tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelgő indulása, megalapozták a növekedés lehetőségét. Ezek a tényezők várhatóan jelentős intézményi tőkét vonzanak az Ethereum (ETH) ökoszisztémájába, ami az árfolyam emelkedését eredményezheti. Az elemzők egyre optimistábbak, és azt jósolják, hogy az Ethereum (ETH) az elkövetkező hónapokban elérheti a 10.000 dollárt, amit a bálna aktivitás növekedése és a befektetői kitartás is hajt.
2024. 06. 23. 06:00
Megosztás:

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a kelet-közép-európai régióban elsőként csatlakozott a CASI nemzetközi szervezethez, amelynek célja, hogy világszerte kellő létszámban legyenek szakértői a fenntartható befektetéseknek - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 23. 05:00
Megosztás:

A Solana ETF vírusként terjed, az Algotech 9,2 millió dolláros előértékesítése történelmet ír, és a Robinhood kiterjeszti kriptoambícióit

A kriptovaluták világa gyorsan változik, ami az ipar növekvő érettségét és szélesebb körű elfogadását mutatja a legújabb fejlemények révén.
2024. 06. 23. 04:00
Megosztás:

Raoul Pal a Solanát látja a legbikábbnak az altcoinok között, amit érdemes megvásárolni a rally előtt.

A Real Vision alapítója és befektetési guruja szenzációs kriptopiac-elemzést közölt.
2024. 06. 23. 03:00
Megosztás:

Nem Magyarország Európa legszegényebb országa - az NGM elmagyarázza, hogy miért

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 23. 02:00
Megosztás:

Mennyi lenne az Ön nyugdíja, ha a Kormány nem törli el a svájci indexálást? Kiszámoltuk!

Jól vagy rosszul jártak a magyar nyugdíjasok, mikor a Kormány a nyugdíjak számításakor a svájci indexálást megszüntette? Mennyi lenne most a nyugdíj, ha nem nyúltak voltak bele a számítási képletbe? Erre a kérdésre adunk választ cikkünkben.
2024. 06. 23. 01:00
Megosztás:

Ezért a 3 kutyás kriptóért megőrülnek most a befektetők

Az idei év kétségtelenül legnagyobb sztárjai a mém érmék, azon belül pedig a kutyás érmék a legkapósabbak. Van is miből válogatni, de leginkább három olyan érme található jelenleg a piacon, amelynek egyáltalán nem lehet ellenállni, ha a portfólió színesítéséről van szó. Az elkötelezett befektetők mindig keresik a lehetőségeket, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően mindig van egy újabb és valamiben többet tudó érme a kínálatban.
2024. 06. 23. 00:01
Megosztás:

Több mint ezer gyermek pályaválasztását támogatta a Felzárkózó Települések Program

Ötven hátrányos helyzetű kistelepülés iskoláiban több mint ezer hetedikes és nyolcadikos gyermek pályaválasztásához nyújtott támogatást a Felzárkózó Települések Program a most zárult, 2023/24-es tanévben, hogy a leszakadó térségekből érkező gyerekek középiskolai lemorzsolódását csökkentsék - közölték a program koordinátorai pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 22. 23:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél 3 milliárdot az Ötös Lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 22. 21:00
Megosztás:

Öntözésfejlesztési projekteket támogató döntések születtek

A mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében az öntözés fejlesztése meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást - jelentette be pénteki, az MTI-nek eljuttatott közleményében Nagy István agrárminiszter.
2024. 06. 22. 20:00
Megosztás:

Gyérebb termésre számítanak idén a meggytermesztők

A szélsőséges tavaszi időjárás miatt az átlagosnál kisebb meggytermés várható, az alacsonyabb hozamok ugyanakkor nem csak a magyarországi ültetvényekre jellemzőek, ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) várakozásai szerint a magyar meggy kedvező pozícióba kerülhet az európai piacon - összegezte véleményét pénteki elemzésében a két szakmai szervezet.
2024. 06. 22. 19:00
Megosztás:

Áprilisban nőtt az átlagkereset és a reálbér is

A célzott és hatékony kormányzati intézkedések visszaszorították az inflációt, amely áprilisban 3,7 százalékos volt. Ennek, valamint a 15 százalékos minimálbér és 10 százalékos garantált bérminimum emelésnek köszönhetően 2023. szeptembere óta, azaz 8 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek, áprilisban 9,5 százalékkal nőtt a fizetések vásárlóereje - értékelte pénteki közleményében a legfrissebb adatokat Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. 06. 22. 18:00
Megosztás:

Májusban háromhavi csúcson volt az éves infláció Japánban

Japánban 2,8 százalékra, háromhavi csúcsra nőtt az éves infláció májusban az áprilisi 2,5 százalékról a pénteken ismertetett kormányzati adatok szerint.
2024. 06. 22. 17:00
Megosztás:

A bruttó átlagkereset áprilisban meghaladta az egy évvel korábbit

2024. áprilisában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 444 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 13,5, a nettó átlagkereset 13,4, a reálkereset pedig 9,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal(KSH).
2024. 06. 22. 16:00
Megosztás:

Az IMF szerint az eurózóna inflációja 2025 második felében tér vissza a 2 százalékos célhoz

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint az eurózóna inflációja 2025. második felében valószínűleg visszatér az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos céljához - áll a washingtoni központú szervezet honlapján.
2024. 06. 22. 15:00
Megosztás: