5+1 ok, amiért a fiatalok a közvetlen értékesítést választják

Egyetemistának, főiskolásnak lenni felejthetetlen élmény, de számos nehézséggel is jár. Akik ősztől a felsőoktatásban tanulnak, már szembesülhettek a magas albérleti díjakkal, a megemelkedett rezsiköltségekkel. Egyre több diáknak van szüksége extra bevételre az ösztöndíj mellett – azaz olyan munkára, amelyet tanulmányai mellett is végezhet. Van egy tevékenységi forma, amelyről kevés szó esik, pedig jól illeszkedik élethelyzetükhöz és igényeikhez. Alább 5+1 ok, amiért érdemes a fiataloknak megfontolni, hogy közvetlen értekesítőként szilárdítsák meg az elkövetkező évek egzisztenciális alapjait.

5+1 ok, amiért a fiatalok a közvetlen értékesítést választják

A közvetlen értékesítéshez, azaz a személyes eladáson alapuló üzleti modellhez sokáig számos tévhit kapcsolódott, de az elmúlt években egyre népszerűbbé és elismertebbé vált mint szakma és vásárlási forma is. A Közvetlen Értékesítők Szövetsége (DSA Hungary) - mely a hazánkban etikusan működő direkt értékesítő cégeket és a fogyasztók érdekeit is képviseli – 2020-as adatai alapján mintegy 650 ezren kapcsolódnak a szektorhoz Magyarországon. Ez 30%-os növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A növekedés mögött a DSA szerint többek közt az állhat, hogy a generációváltás eredményeként, a digitális csatornák előretörésével a fiatalok is egyre nyitottabbak erre a tevékenységre, mint lehetséges jövedelemforrásra.

A KSH kimutatása alapján a 2021/2022-es tanévben Magyarországon közel 300 ezren tanulnak a felsőoktatásban, közülük piaci adatok szerint több mint 100 ezren kénytelenek albérletben lakni. A kiadó lakások azonban évről évre többe kerülnek, és számolni kell a drasztikusan megemelkedett rezsiköltségekkel és a növekvő élelmiszerárakkal is. Ebben a helyzetben a diákok jelentős részénél az ösztöndíj még a lakhatást sem fedezi, így egyre gyakoribb, hogy plusz bevételi forrást biztosító munkát kell találniuk. Számukra jó megoldás lehet a közvetlen értékesítés, amely az anyagi szempontokon túl az alábbi előnyökkel is jár.

1. Rugalmas időbeosztás

Ez talán a legfontosabb, hiszen lehetővé teszi, hogy az egyetemisták kényelmesen bejárhassanak az órákra, legyen idejük a vizsgákra készülni (és persze szórakozni is). De ezen a szemponton túl több nemzetközi kutatás is igazolta, hogy általánosságban is egyre fontosabb a fiataloknak a munka és magánélet egyensúlyának alakítása, és a munka/munkahely választásánál előtérbe kerülnek azok az opciók, ahol nem kell minden nap 9-től 5-ig az irodában ülni.

2. Digitális ismeretek előnyben

A digitalizációnak köszönhetően a közvetlen értékesítési szektor is jelentősen átalakult az utóbbi időben, az online csatornák előtérbe kerültek – bár a személyes kapcsolattartásnak továbbra is kiemelten fontos szerepe van a szakmában. A fiatal generáció pedig már laptoppal és okostelefonnal a kezében nőtt fel, így számukra a digitális kommunikáció teljesen természetes. „Digitális bennszülöttként” nem okoz gondot, hogy videochatben, üzenetekben vagy TikTokon szólítsanak meg másokat. A közvetlen értékesítés során a Z generáció tagjai mindezekkel élhetnek, azt a közeget használhatják vásárlásösztönzésre, amelyben ők is otthonosan mozognak.

3. Bárhonnan végezhető

A világ virtuálissá alakulása, a széleskörű online megoldások azt is eredményezik, hogy a kapcsolatfelvétel, a termékek bemutatása már könnyen és hatékonyan végezhető akár otthon a kanapéról vagy akár egy kávézóból. Sok problémától szabadítja meg a diákokat, hogy nem kell az otthon-iskola-munkahely közt ingázniuk, vagy épp irodát bérelniük.

4. Készségek fejlesztése

A közvetlen értékesítő cégek ingyenes tréningekkel, képzésekkel is segítik a hozzájuk csatlakozókat, akik így akár már huszonévesen átfogó üzleti tudáshoz, jártassághoz juthatnak. Mindez jó kiindulás a kereskedelmi és marketinges tapasztalat megszerzésére, a vezetői készségek elsajátítására és az emberekkel való kapcsolattartás, kommunikáció fejlesztésére.

5. A jövő megalapozása

A közvetlen értékesítésben dolgozó egyetemisták, főiskolások közül sokan azért is választják ezt a jövedelemszerzési formát, mert már fiatalon szeretnének saját vállalkozásba kezdeni. Ez a lehetőség ráadásul rizikómentes, hiszen nincs szükség nagyobb tőkére az induláshoz. A diákévek után pedig akár még aktívabban is végezhetik, és ezzel arányosan nagyobb bevételhez is juthatnak.

+ 1: Kellemest a hasznossal

Sokan úgy vágnak bele ebbe a munkába, hogy már maguk is évek óta használnak közvetlen értékesítő cégektől vásárolt termékeket – például kozmetikumokat vagy étrend-kiegészítőket – és jól ismerik azokat. Innen szinte már csak egy lépés, hogy másokkal is megosszák a tapasztalataikat. Így továbbra is a komfortzónájukon belül maradnak, és azzal foglalkozhatnak, amit maguk is szeretnek.

Miközben tehát a gazdasági körülmények egyre nagyobb kihívások elé állítják a fiatalokat, a közvetlen értékesítés új távlatokat nyithat meg számukra, amellyel saját igényeik mentén próbálhatják ki magukat.

Akit bővebben érdekelnek ennek a területnek az előnyei és a lehetőségei, látogasson el a DSA Hungary Facebook oldalára, ahol számos érdekes és hasznos információt talál!

Idén harmadik alkalommal szervezik meg a Konica Minolta IoT Live Show-t

A gépek kommunikációja és a mesterséges intelligencia lesz ezúttal is fókuszban a Konica Minolta IoT Live Show-n, amelyet harmadik alkalommal szervez meg a MOHAnet Mobilsystems Zrt. április 23-25-én a BOK Sportcsarnokban.
2024. 04. 23. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 23. 10:40
Megosztás:

Három képzés, ami hozzájárulhat a csapat hatékonyságához

Akár egy régóta együtt dolgozó, akár egy most induló új csapatról van a szó, a hatékony munkát jól támogathatja néhány közös képzés. Segítheti a tagok közötti kommunikációt vagy éppen a projektek hatékonyabb kezelését, aminek az eredménye gördülékenyebb együttműködés és sikeresebb munkafolyamatok lehetnek.
2024. 04. 23. 10:30
Megosztás:

Vegyesen mozogtak az ázsiai tőzsdék

Vegyesen alakultak az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 04. 23. 10:00
Megosztás:

Enyhe pozitív hangulatban nyithat a magyar tőzsde

Enyhe pozitív hangulatban nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden az elemző szerint.
2024. 04. 23. 09:30
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 23. 09:00
Megosztás:

Veszteséges volt a tavalyi év a román fuvarosok számára

A romániai teherfuvarozókat 2023-ban 2,55 milliárd euró kár érte a schengeni csatlakozás elmaradása miatt - közölte a közúti fuvarozók országos érdekvédelmi szervezete (UNTRR) hétfőn.
2024. 04. 23. 08:30
Megosztás:

Fontos kiemelt ügyként kezelni a fenntarthatóságot

Fontos kiemelten foglalkozni a fenntarthatóság kérdésével, a fenntarthatóságra neveléssel, és elismerni azoknak a munkáját, akik sokat foglalkoznak azzal, hogy az életterünk még sokáig az otthonunk is maradhasson - hangsúlyozta Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium (BM) köznevelési helyettes államtitkára hétfőn a 2024. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét nyitórendezvényén, a Parlamentben.
2024. 04. 23. 08:00
Megosztás:

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját, melyre maguk mellé hívják az egész országot, mert mint írják: „Nincs bal- és jobboldali klímaválság, hőguta, aszály és elsivatagosodás sem.” Mint felhívják rá a figyelmet, csak lokális választ adhatunk a globális problémákra. Ez a válasz a 10 millió Fa szerint, hogy legyen Magyarország Európa legzöldebb országa.
2024. 04. 23. 07:35
Megosztás:

Az UniCredit gondol a látássérült ügyfeleire is

A Mastercarddal való partnerség részeként az UniCredit minden - betéti, hitel- és prepaid - kártyáját Mastercard Touch Card kártyára cseréli, amely megkönnyíti a bankolást a vakok és gyengénlátók számára - közölte a pénzintézet hétfőn.
2024. 04. 23. 07:30
Megosztás:

Miért veszítheti el befektetőit a Dogwifhat az új, felkapott mémcoin miatt?

A kriptopiac visszesésben van és a kereskedők ilyenkor a veszteségeik ledolgozására alkalmas legjobb kriptovalutákat keresik. A Dogwifhat (WIF) azon tokenek egyike, amelyek jelentősen esett az áruk az elmúlt napokban, a traderek pedig alternatívák után néznek.
2024. 04. 23. 07:00
Megosztás:

Új finanszírozási vezető érkezett az Indotek Grouphoz

Az Indotek Group, Magyarország egyik vezető ingatlanbefektető vállalatcsoportja, Bartha Andrást nevezte ki finanszírozási osztályának élére. Az új vezető az évi 200 millió eurós tranzakciós volument meghaladó, és közel 600 főt foglalkoztató cég finanszírozási részlegének irányításával támogatja az egyre jelentősebb nemzetközi jelenléttel rendelkező cégcsoport dinamikus fejlődését és projektjeinek sikeres véghezvitelét.
2024. 04. 23. 06:30
Megosztás:

Üzemanyagkártyát használ vállalkozásában? Akkor ez Önt is érintheti!

Az üzemanyagkártyák használata széles körben elterjedt a vállalkozások körében, mert jelentős adminisztrációs könnyítést eredményezhet az elszámolás tekintetében. A piacon jelenleg széles körben alkalmazott konstrukció azonban adókockázatot jelenthez, amely kiküszöbölhető lehet egy új konstrukció kialakításával, állapították meg a Deloitte szakértői.
2024. 04. 23. 06:00
Megosztás:

Milliókat is spórolhatunk egy adóaudittal, mielőtt kopogtat a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2024 márciusában nyilvánosságra hozott ellenőrzési terve szerint az informatikai rendszerek által gyűjtött adatok és az adózók magatartása egyaránt meghatározó tényező az ellenőrzési folyamatokban – tájékoztat a Mazars. A pénzügyi, jogi és számviteli tanácsadással is foglalkozó független cég segít értelmezni az ellenőrzés új dimenzióit, és betekintést nyújt az adóhatóság idei ellenőrzési tervének legfontosabb elemeibe, felkészítve az érintett adózókat a várható ellenőrzésekre.
2024. 04. 23. 05:30
Megosztás:

Megszerezte a versenyhivatal engedélyét az AutoWallis a cseh autókiskereskedelmi piacra lépéshez

Engedélyezte a cseh versenyhatóság az AutoWallis számára, hogy felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, így a zárási feltételek teljesítését követően, várhatóan az idei első félévben a magyar csoport beléphet Csehország autókiskereskedelmi piacára is. Az AutoWallis az újabb tranzakcióval az ország három városában jelenhet meg tevékenységével, kezdetben a BMW márkára fókuszálva. Az AutoWallis árbevételének több mint fele már eddig is a nemzetközi piacokról származott, ami a jövőben tovább bővülhet.
2024. 04. 23. 05:00
Megosztás:

Kidobtuk az ajtón, visszajött az ablakon?

Sokat beszélünk manapság arról, hogy az év második fele már másmilyen lesz inflációs fronton, mint eddig volt.
2024. 04. 23. 04:30
Megosztás:

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.
2024. 04. 23. 04:00
Megosztás:

Az SEC már májusban is jóváhagyhatja az Ethereum (ETH) ETF-et, figyelj erre az újonnan induló Ethereum tokenre!

Az Egyesült Államokban a helyszíni Bitcoin ETF-ek sikeres bevezetése után a következő kriptovaluta, amely jóváhagyást nyerhet, az Ethereum (ETH) lehet, amely szintén ETF-ek formájában jelenhet meg. Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) hamarosan dönthet erről, és ha tényleg májusban jóváhagyásra kerül, ez jelentős áremelkedést idézhet elő a kriptovalutában, valamint a szélesebb piacon is.
2024. 04. 23. 03:00
Megosztás:

Az AutoWallis megkapta a cseh versenyhatóság engedélyét a cseh autókiskereskedelmi piacra lépéshez

A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a zárási feltételek teljesítése után a magyar cégcsoport várhatóan az idei első félévben beléphet Csehország autókiskereskedelmi piacára - közölte az AutoWallis hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 04. 23. 02:30
Megosztás:

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.
2024. 04. 23. 02:00
Megosztás: