A 2020-as év kiemelkedő eredményeire alapozva új növekedési stratégiát indít útjára az UNIQA

„UNIQA 3.0 – Seeding the Future” néven hirdette ki legújabb növekedési programját az UNIQA Group, ami a következő 5 év célkitűzéseit és stratégiáját foglalja magába. Bizakodásra ad okot, hogy a COVID-19 okozta válság ellenére is sikeresen zárta 2020. harmadik negyedévét az UNIQA: 4091,2 millió eurós díjbevétellel és 213,8 millió eurós adózás előtti eredménnyel. Erre alapozva az új, hosszútávú stratégia fókuszában változatlanul az ügyfélközpontúság, valamint jelentős, az informatika, az adatkezelés és a digitalizáció területét érintő beruházások állnak.

A sikeresen zárt első félévet követően, a harmadik negyedévet is kiemelkedően zárta az UNIQA Group. Már a júliustól szeptemberig tartó három hónapban is 159 millió euró adózás előtti eredmény halmozódott fel, ezzel pedig ez lett a társaság történelmének egyik legsikeresebb negyedéve.

Az első három negyedévben 99,0%-kal emelkedett a vállalat biztosítástechnikai eredménye, ami elérte a 124,9 millió eurót. Ezzel ismételten bebizonyosodott, hogy az UNIQA fő biztosítási ágazatai igen erősek. Ez az eredmény annál is inkább kiemelkedő, mert január és szeptember között a UNIQA a COVID–19 járvány miatti üzemszünetekre és lemondott eseményekre 70 millió eurót meghaladó összeget fizetett ki kiegészítő biztosítási szolgáltatások formájában. A 4. negyedévben, az osztrák átszervezések miatt felmerült 210 millió euró értékű egyszeri költségek és a közép-kelet-európai, 100 millió euró cégértékleírás ellenére is összességében az egyik eddigi legsikeresebb évet zárja idén a biztosító.

Az UNIQA Csoport befektetési portfóliója az előző év végéhez hasonlítva 20 665,9 millió euróra nőtt 2020. szeptember 30. napjáig (2019. december 31.: 20 624,8 millió euró). Az UNIQA Csoport biztosítástechnikai eredménye jelentősen, 99,0%-kal 124,9 millió euróra nőtt 2020 első három negyedévében (2019. január és szeptember között: 62,8 millió euró).

A magyarországi leányvállalat, az UNIQA Biztosító eredményei szintén növekvő tendenciát mutatnak 2014-2019-es időszakot tekintve:2020: a mérföldkövek éve

Sikeresen lezárult a 2011-ben indított UNIQA 2.0, aminek során az elmúlt 9 évben az UNIQA megkétszerezte az ügyfelei számát. A februárban bejelentett AXA integrációjával jelentős térnyerésre tett szert a lengyel, cseh és szlovák piacon.

Tavasszal pedig a bíztató magyarországi tapasztalatok alapján, a CHERRISK-en, azaz a digitális márkáján (www.cherrisk.com) keresztül Németország irányába is megkezdte a terjeszkedést.

UNIQA 3.0 – Seeding The Future (2021–2025) – a holnap megatrendjeire adott válaszok

A társadalomnak hatalmas kihívásokkal kell szembenéznie. Nem elég, hogy a kamatlábak változatlanul alacsonyan állnak, de a COVID–19 világjárvány eredményeként a reál gazdaságban is az eddigi egyik legnagyobb válság várható. Folyamatosan drágul a lakások fenntartása és a nyugdíj-megtakarítások, miközben a vagyon elosztása egyre aránytalanabb. Az európai népesség elöregedése és az egyre csökkenő gyermekvállalási kedv komoly problémákat vetítenek elő. A klímaváltozás és a természeti katasztrófák miatt a világnak hatalmas mezőgazdasági és egészségügyi kihívásokkal kell szembenéznie. Ezeket társadalmi problémákat a hosszútávú fejlődés érdekében nem lehet figyelmen kívül hagyni. A digitalizáció megnyitja az utat az innovációs lehetőségek, valamint a nagyszabású társadalmi és ipari változások előtt.

Többek között ezekre a nehézségekre kíván alternatívákat nyújtani az „UNIQA 3.0 – Seeding The Future” elnevezésű stratégiai program, amely a 2021–2025 közötti időszakban valósul meg. Továbbra is radikálisan ügyfélközpontú megközelítésre támaszkodik az ausztriai költségcsökkentések és a fő üzletágak nyereségeinek további stabilizálását célzó átfogó programon keresztül. A stratégia részeként további jelentős befektetéseket hajt végre a digitalizáció, az informatika és az adatvédelem területén, valamint további tulajdoni részesedést kíván szerezni pénzügyi technológiai és biztosítás-technológiai cégekben UNIQA Ventures leányvállalatán keresztül: a CHERRISK online biztosítási platformon (www.cherrisk.com) keresztül Németországban folytatja terjeszkedését, és az ökoszisztéma egészsége érdekében megalapítja az új SanusX leányvállalatot (www.sanusx.com), aminek célja, hogy holisztikus megközelítésű egészségügyi társaságot kovácsoljon a Csoportból.

Az UNIQA célja az, hogy ahelyett, hogy ügyfeleik csökkentik vagy elkerülik a betegségek, károk és veszteségek hatásait, inkább javítani szeretné ügyfelei egészségét és jólétét.

Fenntartható befektetések

Az UNIQA Ventures nevű vállalati inkubátorprogramján keresztül az UNIQA mára már Európa-szerte 26 társaságban rendelkezik tulajdonosi részesedéssel, és körülbelül 40 millió eurót fektetett be gyorsan növekvő start-upokba a pénzügyi technológiai, biztosítás-technológiai és a digitális egészségügyi ágazatokban.

A Csoport már körülbelül 600 millió eurót fektetett infrastruktúrába, ebből közel 200 millió eurót olyan energiaátállási projektekbe, amelyek napsütésből, szélből, vízből vagy hulladékból állítanak elő elektromos áramot.

Ezenfelül idén júliusban az UNIQA 200 millió euró értékben zöld kötvényeket bocsátott ki. Tervei szerint 2025-re egy 1 milliárd euró értékű, fenntartható befektetésekből álló portfóliót állít össze.

Kilátások

Tekintettel a folyamatosan magas szintű makroökonómiai és pénzügyi bizonytalanságra, az UNIQA jelenleg nem tud előrejelzést adni a 2020-as üzleti évre.

A jövőre vonatkozó állítások

A jelen sajtóközlemény az UNIQA jövőbeni fejlődésére vonatkozó állításokat tartalmaz. Az itt közölt állítások a jelenleg rendelkezésünkre álló információkon alapuló becsléseket képviselnek. Amennyiben a mögöttes feltételezések nem teljesülnek, a tényleges eredmények eltérhetnek a jelenleg várt eredményektől. Következésképpen az itt szereplő információkért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Hozzászólások

Leveri az AMD az Intelt

Az AMD tovább folytatja térnyerését az Intellel szemben, ami az új előrejelzésében is tükröződik.
2021. 01. 27. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kiderült ki lesz az UniCredit új vezére

Kiszivárgott hírek szerint Andrea Orcel olasz befektetési bankár lehet az UniCredit új vezérigazgatója.
2021. 01. 27. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekord eredményt ért el a Microsoft - mutatjuk miért

A felhőszolgáltatások és videójátékok iránti keresletnek köszönhetően rekord negyedéves bevételt ért el a Microsoft.
2021. 01. 27. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Drónfejlesztő cégben vásárolt tulajdont a 4ig Nyrt.

A 4iG Nyrt. adásvételi szerződést kötött az ipari, mezőgazdasági, tudományos és védelmi célú, rotormeghajtású drónok tervezésével, gyártásával foglalkozó Rotors and Cams Zrt. (RaC Zrt.) 24 százalékos kisebbségi részvénycsomagjának megvásárlására - közölte a 4iG az MTI-vel kedden.
2021. 01. 26. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Angliai hátterű céget bírságolt az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 150 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az angliai Goldsten Limitedre, és 25-25 millió forintot a társaság egy korábbi magyar vezető tisztségviselőjére, illetve egy magánszemélyre betét vagy más visszafizetendő pénzeszköz jogosulatlan gyűjtése miatt - tájékoztatta az MTI-t a jegybank kedden.
2021. 01. 26. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Apple maradt a világ legértékesebb márkája

Három év után ismét az Apple a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2021-es Global 500 ranglistája szerint.
2021. 01. 26. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elektromos töltőkkel bővült a Mol Plugee hálózata

A Mol 14 elektromos töltővel bővítette hazai töltőhálózatát, így a vállalat már 71 elektromos töltőt üzemeltet országszerte.
2021. 01. 26. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sajtokat hív vissza a Kőröstej

A Kőröstej Kft. elővigyázatosságból visszahívja a forgalmazásból egyes Kőrösi sajtkorong elnevezésű termékeit, mert üvegdarab lehet bennük - hívta fel a figyelmet a vállalat kedden.
2021. 01. 26. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire

A Bosch fedélzeti számítógépei a járműelektronika mindeneseként, a szabályzóegységek egyre több funkcióját gyűjtik össze a nagy teljesítményű központi elektronikai modulokban. Ezek az eszközök már több mint egy éve segítik a vezetéstámogató és járműdinamikai rendszereket, hamarosan pedig elérhetők lesznek a vezetőtér funkcióit és a karosszériaelektronikát vezérlő központi számítógépek is. Így a Bosch minden más vállalatnál szélesebb portfólióval rendelkezik majd a fedélzeti számítógépek fejlesztésében.
2021. 01. 26. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank

Februárban országszerte várhatóan 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank, ezzel csaknem 20-ra emelkedik azon települések száma, ahol a közös működtetés hatékonyságát vizsgálják a felek - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Posta Zrt. kedden.
2021. 01. 26. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Angela Merkel telefonon egyeztetett az új amerikai elnökkel

Angela Merkel német kancellár telefonon egyeztetett Joe Biden amerikai elnökkel hétfőn - közölte a német szövetségi kormány szóvivője.
2021. 01. 25. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A kínai Kuaishou 5,4 milliárd dollárt gyűjtene be tőzsdekibocsátással

A Kuaishou Technology kínai internetes videómegosztó vállalat 5,4 milliárd dollárt kíván begyűjteni első nyilvános tőzsdei kibocsátás (IPO) révén a hongkongi tőzsdén - írta hétfőn a Paper.cn kínai hírportál a cég közlésére hivatkozva.
2021. 01. 25. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pályázatot hirdet a Lego és a MOME

Országos pályázatot hirdet a Lego Hungária Kft. és a MOME, az Alkosd újra a világod! című kreatív megmérettetésre rendhagyó módon nem gyerekek, hanem felnőttek jelentkezését várják az illetékesek - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
2021. 01. 25. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EY Magyarország vezérigazgatóját nevezték ki a cég közép-európai csoportjának élére

Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója irányítja a globális tanácsadócég nyolc országot magába foglaló közép-európai csoportját 2021. január elsejétől.
2021. 01. 25. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Belső vizsgálat indult a Deutsche Bank értékesítési gyakorlata miatt

A Financial Times cikkét követően belső vizsgálat indult a Deutsche Banknál alkalmazott értékesítési gyakorlat kapcsán.
2021. 01. 25. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magasan verte a várakozásokat a Volkswagen

A Volkswagen péntek délelőtt váratlanul publikálta 2020-as előzetes sarokszámait. A részletes eredmény viszont csak március 16-án fog megjelenni.
2021. 01. 25. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Lezárult a Magyar Posta küldeménykövető projektje

Lezárult a Magyar Posta Hivatalos küldeménykövető elnevezésű kiemelt projektje - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2021. 01. 25. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Élelmiszert hív vissza az IKEA a forgalomból

Újabb széria etilén-oxiddal szennyezett Knäckebröd Flerkorn nevű 250 grammos, többgabonás kétszersültet hív vissza a forgalomból a gyártója, a finn Lantmännen Cerealia, a magyarországi forgalmazója az IKEA - közölte a lakberendezési lánc az MTI-vel pénteken.
2021. 01. 23. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csalók küldenek sms-t vagy e-mailt az ALDI nevében

Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók az ALDI nevét, akik sms-ben vagy e-mailben küldenek értesítést az ALDI-tól érkező csomagról, nyereményről vagy tesztről. A kiküldött sms-ekhez és e-mailekhez az ALDI Magyarországnak nincs köze, ezért a vállalat arra kéri a felhasználókat, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkezett linkre, és ne adják meg semmilyen felhasználónevüket, jelszavukat vagy egyéb személyes adatukat.
2021. 01. 22. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Napelemparkot létesít szombathelyi telephelyén a Metál Hungária Zrt.

Több mint 66 millió forintos beruházással 472 panelből álló napelemparkot építtet Szombathelyen a Jávor utcai telephelyén a Metál Hungária Zrt. - közölte csütörtökön az MTI-vel a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésével, tetőhéjalással, homlokzatburkolással, valamint komplett homlokzatburkolási rendszerek építésével foglalkozó cég.
2021. 01. 21. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások: