A Fidelity a feltörekvő piaci kötvények kapcsán továbbra is bikapiacra számít

A növekedési várakozások lanyhulását látva a Fed gyorsan hangnemet váltott, méghozzá a szűk munkaerő-piac és a növekvő bérnyomás ellenére. Egyre nő az esélye annak, hogy az USA kamatlábai stabilabbak lesznek, és sikerül megakadályozni a mérlegek elszabadulását, így a feltörekvő piaci jegybankok lazíthatnak a politikájukon, és vélhetően nem csökken tovább az ottani eszközök árfolyama. A nagy kérdés, hogy a Fed képes lesz-e egy nagyjából a trendhez közelítő (se túl lassú, se túl gyors) növekedési egyensúlyi helyzetet előidézni. A Fidelity International fenntartja a feltörekvő piaci kötvényekhez kapcsolódó bikapiaci várakozásait, mivel a véleményüket alátámasztó tényezők továbbra is fennállnak.

A Fidelity a feltörekvő piaci kötvények kapcsán továbbra is bikapiacra számít

Az USA növekedési kilátásainak csökkenése jellemzően kedvező hatással volt a feltörekvő piaci devizáknak a dollárhoz viszonyított árfolyamára, bár februárban mintha megtorpant volna a feltörekvő piaci devizáknak az év elején megindult ralija. Mindettől függetlenül összességében a Fidelitynél továbbra is konstruktívan ítélik meg a feltörekvő piaci devizákat, mivel úgy vélik, az USD már túl van az árfolyamcsúcson. „Véleményünket arra alapozzuk, hogy az USA és a világ többi része közötti növekedési és kamatláb-különbségek elkezdtek szűkülni, az USA ikerdeficitje nő, és a dollár kereskedelemmel súlyozott alapon drágának mondható. Mivel ebben a ciklusban valószínűleg mind az USA-dollár, mind az USA reálhozamai csúcsra értek, arra számítunk, hogy a következő hónapokban fenntarthatóak lesznek a feltörekvő piaci pozitív hozamok, főleg a kemény devizában jegyzett eszközök tekintetében.”  – mondta el Al-Hilal István, CFA, a Fidelity International magyarországi és romániai értékesítési vezetője.

 


A feltörekvő piaci növekedés elmúlt évben tapasztalt visszaesése részben a Kínában zajló gazdasági lassulásnak volt köszönhető, melyet a gyengülő fogyasztás és a csökkenő hitelfelvételek idéztek elő. Most a Fidelity arra számít, hogy a belföldet célzó gazdaságpolitikai válaszintézkedések mind monetáris, mind költségvetési szempontból megélénkülnek, mivel a hatóságok a növekedés stabilizálását helyezik előtérbe az adósságállomány csökkentésével szemben (legalábbis ideiglenesen). A világ többi részén szintén kamatcsökkentésre játszó (dovish) monetáris intézkedéseket várnak. Mára több feltörekvő országban magasabb irányadó reálkamatlábak, alacsonyabb inflációs várakozások és táguló kibocsátási rések váltak jellemzővé. Ha tartósan valósnak bizonyul a gyengébb dollárral kapcsolatos  Fidelity elmélet, akkor többek között a Törökországhoz, Mexikóhoz, Indonéziához és Dél-Afrikához hasonló országok elkezdhetik csökkenteni a tavaly megemelt kamatlábakat, és enyhíthetik a pénzügyi feltételeket. Ha mindezt felelősséggel teszik, az kedvezően hathat a helyi devizában jegyzett kötvényekre, és nem ártana a feltörekvő országok devizáinak sem.

Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!


„A tavalyi, hektikus választási ciklus után az idei év sok feltörekvő országban a politikai folyamatosság évének ígérkezik. A hivatalban lévő vezetők valószínűleg meghosszabbítják a mandátumukat, és fenntartják a jelenlegi politikai irányt, ami 2020-ban is gondoskodhat a folyamatosságról. Ez jelentős változás 2018-hoz képest, amikor számos országban volatilis rezsimváltásokra került sor, ami a választási kampányok során (pl. Brazíliában és Mexikóban) sokszor felborzolta az aggódó befektetők idegeit” – tette hozzá Al-Hilal.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az USA és Kína közötti kereskedelmi vitában mutatkozó pozitív jelek és a potenciális további belföldi ösztönzők hatására valamivel kedvezőbben ítélik meg a kínai vállalati kötvényeket a szakemberek. Ezenkívül néhány egyéb, az IMF támogatását élvező, B minősítésű államkötvényre is felfigyeltek, konkrétabban Argentínában, Ukrajnában és Ecuadorban.
Ami a helyi devizában jegyzett kötvényeket illeti, a kamatlábcsökkenésre számító, meredek görbével vagy bőséges reálhozamokkal rendelkező országokat, például Mexikót, Kolumbiát, Perut, Dél-Afrikát, Szerbiát és Indonéziát is várakozással figyelik a Fidelitynél.

A feltörekvő országok devizái közül több latin-amerikai (perui, chilei és kolumbiai) fizetőeszközt kedvelnek. Latin-Amerikán kívül néhány piac – például a magyar és a maláj – továbbra is vonzónak mondható. Van néhány gondosan megválogatott, egzotikusabb helyi devizában jegyzett pozíciójuk is, például Ghánában, a Dominikai Köztársaságban és Nigériában.

Az alábbi szemelvények a Fidelity International havi kötvénypiaci kitekintőjéből származnak, mely a kötvénybefektetésekkel foglalkozó csapat középtávú várakozásait ismerteti. Ha a teljes jelentést is olvasni szeretné, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Emelte célszámait a Duna House a2021 Q2-es negyedéves jelentés után

A Duna House Group (a „Csoport”) 2021. második negyedévében szintet lépett: negyedéves árbevétele 3,4 milliárd Ft-ra (+78% év/év), tisztított core EBITDA-ja pedig a 629 mFt-ra ugrott (+72% év/év). A Csoport számviteli konszolidált EBITDA-ja 512 millió Ft volt, 49%-kal meghaladva 2020 azonos időszakát.
2021. 08. 28. 18:00
Megosztás:

Még mindig megéri MÁP Pluszba fektetni a Babaváró hitel összegét?

Biztosan sok fiatal párnak eszébe jutott, hogy a Babaváró hitel befektetési célokra is használható. A kamatok emelkedése azonban rontja a helyzetet, hiszen minél drágább a hitel, annál alacsonyabb a befektetők nyeresége. A Bankmonitor szakértői kiszámolták, lehet-e még nyerni a babaváró és az állampapír kombinálásával.
2021. 08. 27. 11:00
Megosztás:

Gyenge nyitás az európai tőzsdéken

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 08. 27. 10:00
Megosztás:

Mire számítsunk ma a magyar tőzsdén?

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint.
2021. 08. 27. 08:58
Megosztás:

Vegyes forintmozgás kora reggel

A forint az euróhoz és a dollárhoz képest erősödött, a frankkal szemben viszont gyengült péntek kora reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 27. 08:00
Megosztás:

Emelkedett az 5, 10 és 15 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal kisebb összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 27. 00:00
Megosztás:

Esik az arany árfolyama a Fed elnökének beszéde előtt

Az arany 1.784 dollárig süllyedt ma reggel.
2021. 08. 26. 12:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.
2021. 08. 26. 10:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző estihez képest a nemzetközi devizapiacon.
2021. 08. 26. 08:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Kicsit erőre kapott a forint

Erősödött kissé a forint szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2021. 08. 25. 21:00
Megosztás:

Így fejezték be a mai kereskedést az európai tőzsdék

Pozitív kezdés után vegyes indexekkel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2021. 08. 25. 20:00
Megosztás:

Ma is alulteljesített a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 540,05 pontos, 1,05 százalékos csökkenéssel, 51 093,80 ponton zárt szerdán.
2021. 08. 25. 19:00
Megosztás:

Vegyes hangulat az amerikai tőzsdéken

Csekély elmozdulással, bizonytalan irányban nyitottak szerdán az amerikai tőzsdeindexek az előző napi rekordok után.
2021. 08. 25. 17:00
Megosztás:

Erősödéssel indítottak az európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2021. 08. 25. 10:00
Megosztás:

Csökkenhet a BUX

Ismét gyengülhetnek az árfolyamok szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az 51 500-52 300 pontos tartományban mozog - jelezte az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek eljuttatott szerdai kommentárjában.
2021. 08. 25. 09:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék szerdán, és a térségben 8 órakor még nyitva tartó részvénypiacokon sem alakult ki biztos trend.
2021. 08. 25. 08:30
Megosztás:

Alig mozdult a forint

Alig változott, vegyesen mozgott a forint árfolyama a vezető devizákkal szemben szerda reggel a bankközi piacon kedd kora estéhez viszonyítva.
2021. 08. 25. 07:00
Megosztás:

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. jelentős befolyást szerezhet a CIG-ben

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. számára, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben 100 százalékos közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen - közölte a CIG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2021. 08. 25. 05:30
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 24. 23:59
Megosztás: