A dal, ami nem megy ki a fejedből

Ha megkérdezik tőled, hogy az életedben mekkora szerepet játszik a zene, akkor mit válaszolsz? Csak utazás közben hallgatod? Esetleg házimunka vagy edzés közben is mindig szól valami a háttérben? Vagy netán létezni sem tudnál nélküle? Bármit is felelj, aligha van olyan ember a Földön, akinek ne jelentene valamit egy számára kedves dallam.

A dal, ami nem megy ki a fejedből

A kedvencek mindig változnak

Ha valaki 10 évvel ezelőtt azt kérdezte, hogy melyik épp a kedvenc zeneszámod, akkor bizonyára mást válaszoltál, mintha most tudakolná ugyanezt. Ahogy a külsőnk, úgy az ízlésünk is folyamatosan változik, formálódik, így teljesen normális, ha nem mindig ugyanazért rajongunk. Sok felnőtt ma már kínosan feszengve gondol vissza a tinikorában bálványozott zenekarokra, amelyeket mostanra több mint cikinek tart. Nincs ezzel semmi gond, a trendek bizony jönnek, mennek. 

Egy valami azonban állandó: amikor meghallod AZT a dalt, ami a közeljövőben befészkeli majd magát a fejedbe, és állandóan azon kapod magad, hogy dúdolgatod reggel, délben, este… nos, amikor először hallod, azonnal libabőrös leszel. Átjár a dallam, a lelkedig hatol az ének, és már rögtön tudod, hogy megtaláltad a legújabb kedvenced. Újra, és újra le akarod majd játszani, hogy mindenhová elkísérjen. Ám itt a bökkenő: hogyan keress rá? Vajon mi lehet a címe, és ki az előadó?

Indulhat a nyomozás!

A rádióhallgatás manapság ismét trendi dolog lett, főleg, ha szeretnél képbe kerülni a legújabb slágerekkel. Ha megtalálod az ízlésednek megfelelő adót, akkor nincs más dolgod, mint hagyni, hogy elárasszanak a jobbnál jobb dalokkal. Viszont gyakran előfordul, hogy meghallasz egy szuper zenét, ám nem olvassák be a címét. Ha van okostelefonod, akkor persze megpróbálhatod kideríteni valamelyik zenefelismerő applikációval, de ez sem mindig jár sikerrel.

Mit tehetnél? Bízol a vak szerencsében, hogy egyszer majd csak bemondja valamelyik műsorvezető? A MyOnlineRadio-nak van egy ennél sokkal jobb ötlete!

A megoldás csak egy kattintás!

A MyOnlineRadio weboldalán nem csak válogathatsz és hallgathatsz közel 100 különféle rádiócsatornát, hanem a Most szól menüpontban visszanézheted az adók lejátszási listáit 30 napra visszamenőleg! Így ha nincs lehetőséged a keresésre, amint meghallod a dalt, akkor sem maradsz le semmiről!

Ha a stílus és a hangzás alapján már sejted, ki lehet az előadó, vagy a refrén alapján sikerült megtippelned a címet, akkor a kereső mezőbe beírva rá tudsz szűrni a lista egyes elemeire. Persze valószínűleg meg is szeretnél bizonyosodni róla, hogy tényleg a jó dalt találtad-e meg, ám ez sem kerül nagyobb fáradságba egy kattintásnál! Ilyenkor ugyanis megnyílik az adott zeneszám YouTube linkje, így rögtön bele is tudsz hallgatni. 

Ha próbálkozásod sikerrel zárult, és végre megvan a legújabb kedvenc dalod, akkor itt az ideje, hogy felkészítsd a környezeted rá, hogy ezt bizony most ronggyá fogod hallgatni, hiszen éjjel-nappal elkísér majd. 

Hozzászólások

Gazdasági kihívások és reakciók egy pandémia idején

A koronavírus már több mint 180 országban terjedt el, sok helyen pedig még mindig meredeken emelkedik az új fertőzések száma. Miközben lázasan folyik az oltóanyagok fejlesztése és már az elsődleges kezelésekkel is sikereket érnek el az orvosok, elindult egy olyan szintű piaci lassulás melynek az emberekre és a gazdaságra kifejtett potenciális hatása óriási, és globális mértékű aggodalomra ad okot.
2020. 04. 09. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét növelte éves bevételét a Dachser

A globális gazdaság gyengülése ellenére a Dachser képes volt további növekedést elérni 2019-ben. A logisztikai szolgáltató szilárd 1,6%-kal növelte konszolidált nettó árbevételét 5,66 milliárd EUR-ra. A növekedésnek a mozgatórugója ismét a Road Logistics üzletág volt, ahol a nettó árbevétel 2,9%-kal, 4,60 milliárd EUR-ra emelkedett. Ezzel szemben az Air & Sea Logistics üzletágnál 4,1 %-os visszaesés jelentkezett, elsősorban az autóipari ügyfelek légi árufuvarozási szolgáltatások iránti alacsonyabb kereslete miatt.
2020. 04. 09. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakulnak a lakásárak az unióban - ábrán mutatjuk!

Lakásárak az Európai Unióban (2019. IV. negyedév) előző év azonos időszakához képest, százalék
2020. 04. 09. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mobilapplikációk segítségével lazítana a korlátozásokon az EB

Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol a mobiltelefon adatok és alkalmazások közös uniós megközelítésének kidolgozására, mivel a digitális eszközök fontos szerepet játszhatnak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozási intézkedések fokozatos lazításában - olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.
2020. 04. 09. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus Global érdekeltsége

Újabb, a Nemzeti Közművek gázhálózatát érintő megbízásokat nyert el az Opus Global érdekeltsége - közölte az Opus Global Nyrt. szerdán az MTI-vel.
2020. 04. 09. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Érettségihez ad tippeket az M5 oktatási műsora

Érettségi feladatok megoldásához is tippeket ad az M5 csütörtöki oktatási műsorában - közölte az MTVA Sajtó Osztálya szerdán az MTI-vel.
2020. 04. 09. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsuló pályán az e-sport

Az elmúlt öt évben az idei a harmadik olyan év, amikor az e-sport megjelenik a Deloitte által felvázolt legfontosabb trendek listájában, amik a sportot meghatározzák a következő időszakban. Az e-sport az egyik olyan terület, ami profitálhat a jelenlegi járványügyi helyzetből is.
2020. 04. 09. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén akár 32 százalékot is eshet a globális kereskedelem

A globális kereskedelem idén 13-32 százalékkal eshet vissza a koronavírus-járvány hatásaként - áll a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szerdán ismertetett jelentésében.
2020. 04. 09. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Példátlan ütemben romlottak a világgazdaság növekedési kilátásai

Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint példátlan ütemben romlottak az év eleje óta a világgazdaság növekedési kilátásai az új koronavírus okozta világjárvány megfékezését célzó korlátozások miatt.
2020. 04. 09. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep

Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.
2020. 04. 09. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

CIG Pannónia elemzés

2020. 04. 09. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTT-ONE elemzés

2020. 04. 09. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2020. 04. 09. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2020. 04. 09. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2020. 04. 09. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2020. 04. 09. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Április 15-ig SMS-ben is kérhető a bevallási tervezetek postázása

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők az idén is kérhetik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az szja-bevallási tervezetük postázását, amelyhez az adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmüket kell SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz április 15-éig - közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.
2020. 04. 09. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Románia közalkalmazottakat küld kényszerszabadságra

A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küldi azokat a közalkalmazottakat, akik munkájuk természeténél fogva nincsenek abban a helyzetben, hogy az első vonalban vegyenek részt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette be Ludovic Orban román miniszterelnök szerdán este.
2020. 04. 09. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyi bort iszik a magyar? Ábrán mutatjuk!

Egy főre jutó évi bor- és mustfogyasztás, liter
2020. 04. 09. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Twitter alapítója egymilliárd dollárt adományoz a járvány elleni harcra

Egymilliárd dollárt (mintegy 330 milliárd forintot) adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója. Ezt Jack Dorsey saját maga jelentette be kedden, éppen a Twitteren.
2020. 04. 09. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások: