Bajban a Dunaferr - Hamis okiratokkal akarják megszerezni a céget ukránok

Bizonyíthatóan meghamisított okiratokkal akarták átvenni pénteken a vállalat irányítását Tatjana Taruta ukrán kisebbségi tulajdonos megbízottjai. Az alvilági módszereket idéző hamisítás és az európai üzleti világban ismeretlen, megdöbbentően fenyegető és agresszív fellépés visszafordíthatatlan károkat okozhat, és elbizonytalaníthatja a DUNAFERR új befektetőjét is, amelynek szándékában áll és képes is megmenteni a tönk szélére került vállalatot - értesült a ProfitLine.hu.

Bajban a Dunaferr - Hamis okiratokkal akarják megszerezni a céget ukránok

2021. március 5-én 15:00 óra körül a Tatjana Taruta köreihez tartozó Nataliya Bashinskaya és egy Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán személy - több ukrán és magyar személy kíséretében - hamis meghatalmazásokkal próbáltak belépni a DUNAFERR területére, hogy átvegyék a cég feletti irányítást.

A DUNAFERR azonnal ellenőrizte és ellenőriztette a meghatalmazásokat azok állítólagos kiállítójával, akik megerősítették, hogy a szóban forgó dokumentumok hamisak, hamisítottak! Az átadott dokumentumok között szerepelt például egy - szemmel láthatóan színes nyomtatóval hamisított - okirat, amely annak a Vnyesekonombanknak a nevében került kiállításra, amely nem is részvényese a DUNAFERR -nek, és melyben “Franz Vladimir Habsburg-Lothringen” kapott megbízást a részvényesi jogok gyakorlására. A hamisított irat miatt az orosz ügyészség időközben már eljárást is indított. Egy másik ugyanilyen kétséges dokumentum egy 5 évvel ezelőtt (!) kiállított „meghatalmazás”, amelyet állítólag a Steelhold, a DUNAFERR 99,63%-ának ciprusi tulajdonosa adott egy, a DUNAFERR -rel soha semmilyen kapcsolatban nem álló, ismeretlen személy számára. Minderről az elmúlt 5 évben senkinek sem volt tudomása, az állítólagos „meghatalmazás” viszont fura mód éppen most került felszínre.

Egy magyar, dr. Mikó István nevű ügyvéd, aki magát a DUNAFERR új ügyvédjeként tüntette fel, SMS üzenetben kilátásba helyezte, hogy 2021. március 8-án szándékában áll birtokba venni a teljes üzemi és irodaépületet, és követelte a DUNAFERR részvénykönyvének átadását ezen időpontig. A törvénytelen akciót személyes jelenlétével támogatta a DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség gyárkapun kívüli elnök-helyettese, Győri Gábor, akit a DUNAFERR tavaly elbocsátott. A DUNAFERR megtagadta ezen személyek belépését a gyár területre.

A DUNAFERR szeretné világossá tenni, hogy a vállalat megmentésének érdekében a magyar kormányzattal együtt nagyon komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy tető alá hozzák a vállalat túlélését jelentő megállapodást az új stratégiai partnerrel. A már lényegében aláírás előtt lévő megállapodást teheti most tönkre ez az újabb támadás, mert az agresszorok a hamis dokumentumokat eljuttatták a kormány, a különböző minisztériumok, bíróságok és a befektető részére is, ami elbizonytalanította a befektetőket, hiszen nem lehettek tisztában a dokumentumok hamis és jogellenes hátterével.

fotó forrása: dunaferr.hu

A Taruta által vezetett köröknek egyetlen célja a vállalat eszközeinek megszerzése és nem a DUNAFERR további üzemeltetése. Nincs sem tervük, sem pénzügyi forrásuk, amellyel biztosíthatnák a vállalat megmentését, viszont megpróbálják kihasználni a járvány okozta nehézségeket, a tényleges tulajdonosok akadályoztatását, hogy így szerezhessék meg a vállalat értékes termelőeszközeit.

Ez az újabb agresszív, törvénytelen és jogi hátteret nélkülöző támadás sem jár majd sikerrel, arra viszont jó lehet, hogy tönkretegye a DUNAFERR -t és ahhoz vezessen, hogy a vállalat – külső segítség híján – felélje utolsó erőtartalékait és forrásait is.

A DUNAFERR jogi helyzete és státusza érzékeny, de már sok szempontot sikerült rendezni és a vállalat megmentése már a küszöbön áll. Az új befektető - néhány feltétel mellett - képes lenne áthidalni a teljes újrakezdésig tartó időszakot.

Az új, pénzügyileg erős stratégiai partner már megegyezett a magyar kormánnyal, és gondoskodna a DUNAFERR -ről ebben a jogi szempontból átmenetinek tekinthető időszakaszban, hogy az üzem pénzhez juthasson, a gyártás felpöröghessen. Az egyetlen még hiányzó elem az, hogy megfelelő jogi alap alakuljon ki az új befektető számára, hogy finanszírozni tudja a DUNAFERR teljes működését. Ez a folyamat állami források nélkül, de a kormány ellenőrzése alatt menne végbe.

Az ISD DUNAFERR Zrt. ezúton is határozottan visszautasít minden törvénytelenséget, hamisított okiratokkal történő manipulációt, támadást és agressziót. Visszautasítja az ukrán agresszorok és az őket támogató DUNAFERR DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elbocsátott vezetőinek, valamint ügyvédjük alaptalan, jogellenes, károkozó törekvéseit, követeléseit és fenyegetéseit.

Felszólítjuk az agresszorokat, hogy tartsák be a magyar törvényeket, hagyják működni a DUNAFERR -t, mert ártó szándékkal, a már így is nehéz gazdasági helyzetet csak tovább rontva, folyamatosan károkat okoznak és veszélyeztetik a működést, valamint a stratégiai partnerrel történő eddig rendkívül eredményes tárgyalásokat, amely a Vasmű túlélésének és a közel ötezer munkahely megőrzésének egyetlen biztosítéka lehet.

Hozzászólások

CIG Pannónia elemzés

2021. 04. 13. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

4IG elemzés

2021. 04. 13. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 04. 13. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2021. 04. 13. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2021. 04. 13. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2021. 04. 13. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Heti Horoszkóp - anyagi csőd vagy nyereség vár?

Pénzügyi heti horoszkópunk a heti anyagi kilátásaidra világít rá elsősorban. Mire számíthatsz a héten? Befektetések, hitelfelvétel, pénzügyi nyereség, veszteség vár? Mutatjuk a csillagok állását! Horoszkópunk az április 12-18 időszakra vonatkozik.
2021. 04. 13. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Oroszországnak nagy tervei vannak a világűrben

Oroszország kész folytatni a nemzetközi együttműködést a világűrben - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy, az űrágazat fejlesztéséről hétfőn, az első űrhajós, Jurij Gagarin űrrepülésének 60. évfordulóján rendezett videokonferencián.
2021. 04. 13. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordévet zártak tavaly az alapkezelők

Rekordévük volt tavaly az európai intézményi alapkezelőknek, nem kis részben a koronavírus elleni oltási kampányok táplálta befektetői derűlátás eredményeként - áll a Moody's Investors Service hétfőn Londonban bemutatott tanulmányában.
2021. 04. 13. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Április 30-ig lehet jelentkezni a Nemzeti VERSenyre

Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyére, a Nemzeti VERSenyre.
2021. 04. 13. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Moszkva korlátozza a légi közlekedést Törökországgal

Oroszország április 15. és június 1. között korlátozza a menetrendszerű és charter légi közlekedést Törökországgal és Tanzániával az ottani koronavírus-járványhelyzet miatt és a fertőzés behurcolásának megelőzésére - jelentette be Tatyjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn Moszkvában.
2021. 04. 13. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kárpátalja kikerült a vörös besorolásból

Ukrajnában hétfőre kevesebb mint nyolcezer, a megelőző napihoz képest csaknem 4300-zal kevesebb új beteget jegyeztek fel. Az átmeneti csökkenésnek azonban minden bizonnyal az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet is végeznek. Közben Kárpátalja kikerült a legsúlyosabb járványhelyzet szerinti vörös besorolás alól.
2021. 04. 13. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EU továbbra is magyarázatot vár az AstraZeneca vállalattól

Az Európai Bizottság továbbra is magyarázatot vár az AstraZeneca gyógyszergyártó vállalattól az uniós országok koronavírus elleni vakcinaellátásának hiányosságaival kapcsolatban - közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője hétfőn.
2021. 04. 13. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megkezdte vakcinájának európai szállítását a Johnson & Johnson

A Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat megkezdte a koronavírus elleni egyadagos vakcinája szállítását az EU országaiba - közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője hétfőn.
2021. 04. 13. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Bécs meghosszabbítja a teljes zárlatot

Bécs további két héttel, május 2-áig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett teljes zárlatot - jelentette be Michael Ludwig polgármester hétfő délután újságíróknak.
2021. 04. 12. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Koronavírus-teszt hamisítókra csaptak le Romániában

Nemzetközi személyszállító cégeknél tartott házkutatást hétfőn a román rendőrség, mert a gyanú szerint hamisított negatív koronavírusteszteket árultak utasaiknak.
2021. 04. 12. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fokozatosan enyhítik a korlátozásokat Boszniában

Bosznia-Hercegovina fokozatosan kezdi enyhíteni a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, hétfőtől például - több mint három hét után - Szarajevóban ismét megnyithattak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei.
2021. 04. 12. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zárlat alá kerülhet Németország?

Akár június közepéig is eltarthat az új típusú koronavírus (SARS-COV-2) terjedésének lassítását szolgáló következő járványügyi zárlat Németországban a kancellária számításai szerint - jelentette hétfőn a Der Tagesspiegel című berlini lap.
2021. 04. 12. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Turisztikai startup program indul a fellendítésért

Közös programot indít a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Startup Campus, hogy támogassák a turisztikai startup szektort, és segítsék a koronavírus-járvány hatásaira reagáló megoldások kifejlesztését - közölték a szervezetek az MTI-vel hétfőn.
2021. 04. 12. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

6 milliárdos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
2021. 04. 12. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások: