Egy jól működő vállalkozásom van... Vagy csak volt??!!!

Egy jól működő(tt) Cég margójára... avagy a kis és középvállalatok, vállalkozások (KKV) vagyon és felelősségbiztosítása, a tulajdonosok életbiztosításának fontossága, összefüggései.

Egy jól működő vállalkozásom van... Vagy csak volt??!!!

Sosem gondolunk arra, hogy holnaptól minden másképp is lehet...

Az ember tervez, dolgozik, a sors meg járja a maga kiszámíthatatlan útját. Jól menő cégek dőlnek romjaikba egy pillanat alatt, egy váratlan esemény bekövetkezésekor, mely alapjaiban rengeti meg a cég anyagi helyzetét, adott esetben irányítását, vezetését. Addig, míg a tulajdonos nem tapasztalja meg, hogy milyen komoly felelősségi vagy vagyon károk okozhatnak anyagi veszteséget, sok esetben visszafordíthatatlan károkat, addig míg nem kerül a cég irányítása, vezetése, ezáltal napi működése veszélybe a (az egyik) tulajdonos esetleges hirtelen halálával, addig nincs baj.

Pedig a baj beüthet, és mindig váratlanul, a legrosszabbkor érkezik...

Sajnos azonban ezek az események a mindennapok részévé váltak, ezt a saját tevékenységem során szerzett tapasztalataim bizonyítják. Cégek maradtak anyagi tartalékok nélkül, tulajdonostársak kerültek csapdába azáltal, hogy a nem várt káresemény, a tragédia bekövetkezett - érvel Varga Endre biztosítási szakértő a biztositastanacsadas.hu portál vezetője.

Ezeken az alapokon nyugodva, kimondhatóvá vált, a jelenkori jogi, felelősségi, szakmai viszonyok között, a KKV-k számára, a profiljuknak megfelelő felelősség és vagyonbiztosításokra szükség van. A cégek, vállalkozások, szinte számlálhatatlan tevékenységi, felelősségi körrel rendelkeznek, melyekhez egyedi igények alapján nyújtanak a biztosítók fedezetet. Mégis sokan kerülik a kérdést, pedig ma már a legtöbb cég elvárja a beszállítóitól, partnereitől, hogy rendelkezzenek a profiljuknak megfelelő felelősségbiztosítással. Tudjuk, hogy még napjainkban is sokan vannak, akik az „olcsóbb” megoldást válasszák, - nincs biztosításuk – ami egy bekövetkezett felelősségi kár esetén, akár a cégük végét is jelentheti, főleg ha nem rendelkeznek kellő anyagi hátérrel.

A jogszabályok, törvények is egyre inkább abba az irányba mutatnak, hogy a szakmai, szolgáltatási felelősségbiztosításokat nem lehet elkerülni. Legyen az orvos, építész, villanyszerelő, gyártó, szállítással, drónok üzemeltetésével foglalkozó cég, a szakmai felelősségbiztosítások egyedileg kialakított fedezete elérhető számukra.

Vagyonbiztosítások - amire azért még figyelünk

A vagyonbiztosítások is az első helyen vannak a fontossági sorrendben, hisz a cégek, vállalkozások eszközei, gépei, alapanyagai, igen jelentős anyagi értékkel bírnak, sok esetben ezek jelentik a tulajdonosok, családok vagyonát. Ezek bármilyen nem várt biztosítási esemény esetén sérülhetnek, megsemmisülhetnek, életek munkája, családok megélhetése kerülhet veszélybe. Nem számít, hogy a telephely, üzlethelyiség, ingatlan és az eszközök, saját vagy idegen tulajdonúak, megfelelő vagyonbiztosítás minden esetben köthető rájuk. Vihar, tűz, géptörés, villámcsapás, rablás, betörés, megannyi káresemény a teljesség igénye nélkül, de bármelyik bekövetkezése esetén, anyagi kár éri a tulajdonost, tulajdonosokat. Nem lehet kérdés, hogy egy felelősen gondolkozó cégtulajdonosnak, gondoskodnia kell, a vagyonának védelméről.

Megállhat egy cég működése egy váratlan haláleset miatt...

Az elmúlt évtizedben sok olyan cég működése került veszélybe, ahol több tulajdonos volt és az egyik tulajdonos hirtelen meghalt. Ezekben az esetekben, a másik tulajdonos a különböző jogi, pénzügyi, hagyatéki problémák miatt, nem tudott irányítani, döntéseket hozni, a cégek nem tudtak működni. Munkavállalók, a tulajdonosok családjai, a felépített működő vállalkozások jelene és jövője múlhat azon, ha a tulajdonosok kellő mértékű életbiztosítással, megtakarítással rendelkeznek.

Biztosítani kell azt, hogy egy ilyen esemény megtörténése esetén, mind a tulajdonosok, mind a családjaik legalább anyagi oldalról védve legyenek. Egy jól megtervezett életbiztosítás, egy céges megtakarítás, letétbe helyezett szerződés együttese biztosíthatja azt, hogy a cég a hagyatéki eljárás hosszadalmas procedúrája alatt is működhessen, így biztosítva a tulajdonosok, örökösök anyagi biztonságát.

További hasznos tanácsok és segítség: biztosítastanacsadas.hu

Hozzászólások

Szerbiában túl nagy az érdeklődés az oltás iránt

A szerb kormány keddtől megszüntette a lehetőséget, hogy bárki soron kívül beadathassa magának a kínai Sinopharm cég koronavírus elleni oltását, miután az utóbbi néhány napban a rendkívüli érdeklődés miatt óriási sorállás és többórás várakozás alakult ki a szerbiai oltópontokon.
2021. 01. 26. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A járvány megmutatta: a rugalmas munkaidő és az emberi kapcsolatok a legfontosabbak a magyar munkavállalók számára

A magyar munkavállalók ahhoz, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön és elkötelezettek legyenek a munkáltató iránt, elvárják, hogy rendszeres legyen a kommunikáció a főnökkel, hogy jó legyen a személyes kapcsolatuk a kollégákkal, és hogy rugalmas legyen a munkaidő – derül ki a Profession.hu és a Boston Consulting Group (BCG) közös, friss, reprezentatív felméréséből, mely azt vizsgálta, milyen változásokat hozhat a koronavírus-járvány a munka világában.
2021. 01. 26. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az országos zárlat hosszabbítását tervezik Izraelben

Az országos zárlat egyhetes meghosszabbítását tervezik a súlyos betegek magas száma miatt Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.
2021. 01. 26. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank

Februárban országszerte várhatóan 10 települést von be közös programjába a Magyar Posta és a Takarékbank, ezzel csaknem 20-ra emelkedik azon települések száma, ahol a közös működtetés hatékonyságát vizsgálják a felek - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Posta Zrt. kedden.
2021. 01. 26. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milánó kivételével pluszban nyitottak a tőzsdék

Milánó kivételével emelkedéssel nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok kedden, és az irányadó indexek felfelé vették az irányt a kereskedés első perceiben.
2021. 01. 26. 10:45
Megosztás:
Hozzászólások:

Módosított szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Kína és Új-Zéland

Módosított szabadkereskedelmi megállapodást írt alá Kína és Új-Zéland kedden, megújítva 12 évvel ezelőtt kötött egyezményüket - számolt be a China Daily című kínai pártlap.
2021. 01. 26. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Folytatódhat a csökkenés a magyar tőzsdén

Csökkenésre számít a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
2021. 01. 26. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vakcinára és az olasz politikára figyelnek ma a befektetők

Vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék kedden, a befektetők az Európai Bizottság és az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyártó közötti vitára, valamint az olaszországi belpolitikai bizonytalanságokra figyelnek.
2021. 01. 26. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint reggelre

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon kedd reggel.
2021. 01. 26. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt?

Bármilyen hihetetlen, egy-egy pohár bor akár a súlyvesztésben is a segítségünkre lehet. Nagy mértékben méreg, kis mértékben orvosság - jelenthetjük ki a borral kapcsolatban, hiszen néhány korty kifejezetten jó hatással lehet az egészségünkre. Most az is kiderült, bizonyos borok a diétánkba is könnyen beilleszthetők.
2021. 01. 26. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszatért az Andersen a magyar tanácsadói piacra

2020 végére jelentősen növelte részesedését az adó- és jogi tanácsadási szolgáltatások piacán az Andersen Magyarország. A budapesti székhelyű adótanácsadó- és ügyvédi iroda üzleti térnyerését a járványhelyzet okozta gazdasági visszaesés sem akadályozta. Az Andersen a BIG4 tagjai után jelenleg a magyar piac ötödik legnagyobb szereplőjének számít.
2021. 01. 26. 07:31
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több településen alacsony a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Egyre több településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) nyomán.
2021. 01. 26. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedik a minimálbér februártól

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2021. 01. 26. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A COVID-19 Vaccine Moderna védettséget nyújt az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában azonosított koronavírus újabb változataival szemben is

A COVID-19 Vaccine Moderna vakcinával oltott személyek vérszérumainak laboratóriumi körülmények között (in vitro) elvégzett vizsgálatai igazolják a vírussemlegesítő hatást.
2021. 01. 26. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tudatosságra ösztönözte a járvány a Z generációt

Hogyan látja magát a Z generáció a pandémia idején, milyen ötletekkel könnyítenék meg mások életét a járványhelyzetben és milyen kilátásaik vannak a jövőre nézve – többek között ezeket a kérdéseket tette fel követőinek Trunk Tamás, Z-generációs szakértő és influenszer. Nem reprezentatív kutatásának eredményeit a nem olyan rég megjelent, „Kintsugi – A márkák hivatása. Az első járvány a közösségi média korában” című könyvében részletezte, melyben kifejti, hogy több mint hétszázan osztották meg véleményüket a kérdésekkel kapcsolatban.
2021. 01. 26. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bizakodóbbak lettek a magyar gazdák

Az előző negyedévi, 30,5-es értéktől 31,8-re emelkedett a Takarék AgrárTrend Index értéke. 2020 legnagyobb nyertesei a növénytermesztők, ugyanis a gabonaárak öt éves csúcsokon járnak, ahogyan a fehérje- és olajos növényeké is. Előbbi termékeket inputként felhasználó termékpályák szereplői azonban borúsan látják a jövőt: kettős árnyomásra számítanak: a pandémia miatti lezárások, illetve az állatbetegségek miatti túlkínálatos piacon kénytelenek helyt állni.
2021. 01. 26. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaly jelentősen drágultak a használt autók Magyarországon

A magyar használtautó-piacon az átlagárak 2020. januártól decemberig 25 százalékkal, 2,48 millió forintról 3,11 millió forintra emelkedtek - közölte a Használtautó.hu online piactér hétfőn az MTI-vel.
2021. 01. 26. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ott-One elemzés

2021. 01. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2021. 01. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 01. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: