Így tudsz fogadni a foci EB meccseire

A magyarok végső győzelme akár ötvenezres pénzt hozhatna a fogadóknak a pénteken induló foci EB-n. A money.hu körkérdéséből kiderül, hogy bankonként eltérő, milyen bankkártyával és milyen oldalakon engedélyezik a sportfogadást. 

Így tudsz fogadni a foci EB meccseire

Napokon belül kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, emiatt az egész kontinens fogadási lázban ég. A money.hu utána járt, hogy mely válogatottak a legesélyesebbek, és kik indulhatnak a tornán kevesebb reménnyel. A TippmixPro Franciaországot tartja leginkább esélyesnek a végső győzelemre, 5,00-szörös szorzót kalkuláltak a galloknak. Második helyen Anglia áll, a háromoroszlánosok Eb-győzelméért 5,50-szörös pénz jár. A belgák sikeréért 6,25, míg a németek címéért 7,75-ös szorzóval fizetnek.

Jól fizetne a magyar siker

A legnagyobbat Észak-Macedónia győzelme fizet, 450,00-szeres szorzójukkal egészen szépen lehet kaszálni. A magyar csapat hátulról a harmadik helyen áll, ha hazánk válogatottja hozná el a trófeát, 350-szeres pénzt fizetne a TippmixPro.

A fogadásban hagyományosan erős Angliában a Paddy Power Angliát 4:1, míg Franciaországot 5:1-es szorzóval adja befutónak, itt a harmadik helyre Belgium került, ahol 2 fontért 13 fontot lehet szerezni. Több más külföldi irodában hasonló a sorrend, s abban is elég egységes a kép, hogy Észak-Macedónia mellett Magyarország és Finnország győzelme számítana a legnagyobb meglepetésnek – van iroda, amely 50 ezerszeres pénzt fizetne, ha Marco Rossi csapata hódítaná el a kupát.

Válogatottunk szereplésével kapcsolatban egyébként meglehetősen optimisták a magyar fogadók, a Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint 82 százalékuk úgy látja, hogy van esély a pontszerzésre, harmaduk pedig a továbbjutásban is biztos a halálcsoportból, ahol az aktuális világbajnok Franciaország, az Európa-bajnok Portugália és az eggyel korábbi világelső Németország a magyarok ellenfele. A felmérésben résztvevők jelentős része szerint Németország lesz az Európa-bajnok, míg a kétharmaduk Cristiano Ronaldora fogad gólkirályként.

Itthon a magyar válogatottra fogadnak a legtöbben

A Szerencsejáték Zrt. arról számolt be, hogy a fogadókat sok esetben az érzelmi szálak is mozgatják, 2016-ban például a magyar válogatottra rakták a második legtöbb pénzt, mint végső győztes.

Korlátai vannak a fogadásnak

Sokan fognak tehát fogadni az első napoktól a győztesre és a mérkőzésekre is, ám korántsem egyszerű ennek a módja. A sportfogadás ugyanis meglehetősen kényes terület, sok helyen szabályozzák, hogy milyen módon lehet beszállni a függőséget okozó szerencsejátékokba. Sok országban korlátozzák, hogy ki férhet hozzá a fogadásokhoz – a már említett Paddy Power felületein például Magyarországról nem lehet fogadni, máshol pedig azt korlátozzák, hogy milyen módon fizethetünk a sportfogadásért. Magyarországon a Szerencsejáték Zrt. lottózóiban például csak betéti kártyákkal lehet fizetni, a hitelkártyás vásárlás tiltott. A társaság által üzemeltetett online felületeken ugyanakkor bármely bankkártyával lehet fizetni – ha a bank engedi, hogy a bankkártyát szerencsejátékra alkalmazzuk.

Fix számokkal lottózol? IDE kattintva megtudhatod, nyertél volna-e valaha!

Bankonként eltérő szabályok

A money.hu körkérdésben kereste meg a bankokat, hogy ügyfeleiknek milyen bankkártyákkal és milyen felületeken engedélyezik a sportfogadással foglalkozó oldalakon az egyenlegfeltöltést. A helyzet bankonként eltérő. Még betéti kártyával sem engedélyezi például a szerencsejáték oldalak használatát a Gránit Bank. A K&H-nál a betéti kártyákkal belföldön engedélyezi a sportfogadást, ám hitelkártyával ebben az esetben sem lehet fizetni. Az itthon népszerű nemzetközi fogadóoldalakra ugyanakkor nem tudunk közvetlenül egyenleget feltölteni a K&H-s kártyákról. A csak a hitelkártya fronton jelen lévő Magyar Cetelem sem itthon, sem külföldön nem engedélyezi a bankkártyák használatát. A Takarékbank ügyfelei betéti és hitelkártyájukat is használhatják sportfogadásra, de csak belföldi oldalakon. Az UniCredit Banknál a lakossági betéti és hitelkártyákkal itthon és külföldön is szabad a fogadás, de a céges bankkártyákat itthon és külföldön is korlátozzák.

Az OTP sem tiltja alapesetben a szerencsejátékhoz kapcsolódó tranzakciókat, azonban bizonyos csatornák és kártyatípusok esetén korlátozások vannak életben.

Nincs semmilyen korlátozás a bankkártyára beállított napi költési limit szintjéig a sportfogadásra a Budapest Banknál, az MKB és a Sberbanknál.

A kiskapu

A kártyás költésre beállított banki szabályok ugyanakkor viszonylag könnyen átléphetőek, ha a fizetést egy közbeiktatott pénzforgalmi szervezeten, például a PayPal segítségével oldjuk
meg. Nem meglepő módon ezt a megoldást szinte minden fogadó oldal, így a Szerencsejáték Zrt. is támogatja.

Nem mindegy, kinél játszol

Nem árt vigyázni azonban az online sportfogadással foglalkozó oldalakkal! A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a napokban indított eljárást a Sport&Tip sportfogadás-tanácsadó oldal működtetőjével szemben, ugyanis a cég vélhetően megtévesztően hirdeti a szolgáltatást. A cég sportfogadási tippeket ad pénzért, azonban weboldalán, illetve reklámjaiban valószínűleg nem nyújt valós képet a szolgáltatás lényeges tulajdonságairól.

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Közel 4 százalékos volt a munkanélküliség júliusban

A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 18:00
Megosztás:

Ekkora volt foglalkoztatottak száma az előző hónapban

Júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 16:00
Megosztás:

Javult a magyarok egészségértése

Javult a magyarok egészségértése a legtöbb területen, és emelkedett azoknak a száma, akik könnyebben megtalálják és jobban értik az egészséggel kapcsolatos információkat az elmúlt hat évben - közölte reprezentatív felmérése alapján az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerdán az MTI-vel.
2021. 08. 29. 12:00
Megosztás:

Még több ezer elektromos készüléknél hibádzik a címkecsere

A tavaly megújított energiahatékonysági címkéket március elejétől az üzletekben is ki kell helyezni. A fogyasztóvédelmi hatóság három hónapon keresztül ellenőrizte az előírás teljesülését a hagyományos és az online kereskedelemben is. Hatezer vizsgált termék több mint negyedénél volt probléma - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 28. 15:00
Megosztás:

Így spórolunk a telefonszámlán egy felmérés szerint

Elsősorban online hívásokkal és üzenetekkel igyekeznek csökkenteni a mobilhasználati költségeiket a magyarok, 47 százalékuk részesíti előnyben a csevegőapplikációkat a hagyományos mobilhívásokkal szemben, 38 százalékuk pedig inkább e-mail-eket küld SMS-helyett - derül ki a transzparens mobilcsomag-összehasonlítással foglalkozó BillKiller friss reprezentatív kutatásából.
2021. 08. 28. 09:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Sporttörténeti kiállítás nyílt Budapesten

Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este a helyi sportműhelyek és sportlétesítmények történetét bemutató II. kerületi Sporthistóriák című kiállítást, amely szeptember 2-ig a Klebelsberg Kultúrkúriában, szeptember 3-tól három héten át pedig a Marczibányi téri Művelődési Központban lesz díjmentesen megtekinthető.
2021. 08. 28. 06:00
Megosztás:

A hazai halgazdálkodási ágazat profitálhat az EUROFISH tevékenységéből

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára és az AM Halgazdálkodási főosztályának vezetői Marco Frederiksennel, az Európai Halászat- és Akvakultúrafejlesztési Nemzetközi Szervezet (EUROFISH) megbízott igazgatójával egyeztettek az EUROFISH és Magyarország együttműködési lehetőségeiről, Budapesten - közölte az AM csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 03:00
Megosztás:

Elkészült a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveinek rekonstrukciója

Közel 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból felújították a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveit - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 01:00
Megosztás:

Megszűnik a bérkerékpáros rendszer Nagykanizsán

A létrehozása után öt évvel, a magas fenntartási költségek és az alacsony kihasználtság miatt megszűnik Nagykanizsán a közösségi bérkerékpáros rendszer - egyebek mellett erről is döntött csütörtökön Nagykanizsa közgyűlése.
2021. 08. 28. 00:00
Megosztás:

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.
2021. 08. 27. 23:00
Megosztás:

Alig javult az orosz ipari termelés

A vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés éves szinten júliusban Oroszországban, miközben havi szinten csökkenést regisztráltak.
2021. 08. 27. 22:00
Megosztás:

110 ezer rászoruló diák kap ingyenes tanszercsomagot

Több mint 110 ezer rászoruló diáknak osztanak ki ingyenes tanszercsomagot a tanévkezdésre - közölte a lebonyolító Klebelsberg Központ elnöke csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.
2021. 08. 27. 20:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyar dinnye, de lesz belőle elég?

Kiváló minőségű a magyar dinnye, amelynek termőterülete valamivel csökkent a pandémia hatására, de a hozama emelkedett, így bőven jut a hazai piacra és exportra is - mondta az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonvilágoson, az Agrármarketing Centrum dinnyefogyasztást ösztönző kampányának sajtótájékoztatóján.
2021. 08. 27. 17:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

Erre kérte az iskolákat az Emmi

A tanév közeledtével a higiéniás és alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön.
2021. 08. 27. 02:00
Megosztás:

Emelkedett az 5, 10 és 15 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal kisebb összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 27. 00:00
Megosztás:

Az E.ON Hungária Csoport marad a férfi és a női vízilabda ob I névadó főszponzora

A 2021/22-es szezonban is az E.ON Hungária Csoport lesz a női és a férfi vízilabda ob I névadó főszponzora.
2021. 08. 26. 23:00
Megosztás:

Tovább gyorsult a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése

Júniusban 20,5 százalékkal magasabb volt a mezőgazdasági termékek átlagos felvásárlási ára az egy évvel korábbinál, ami 3,1 százalékponttal nagyobb emelkedés az egy hónappal korábbi 17,4 százaléknál. Az élénkülésben némi szerepet játszhatott a bázishatás, mert tavaly májusról júniusra 2,5 százalékponttal, 4,5 százalékosra mérséklődött a drágulás üteme. A legnagyobb drágulást a burgonya és a tojás mutatta.
2021. 08. 26. 22:00
Megosztás: