Magyar vállalat az EMEA-régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásainak listáján

A 42. helyet megszerezve került a leggyorsabban fejlődő európai, afrikai és közel-keleti technológiai cégeket listázó Deloitte Technology Fast 500TM EMEA rangsorába az integrált vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszereket fejlesztő Dyntell Magyarország Kft. A Magyarország és Románia után már az Egyesült Államokban is aktív debreceni vállalkozás páratlan fejlődését jelzi, hogy árbevétele 2016 és 2019 között a 25-szörösére emelkedett, és tavaly már meghaladta az 1,2 milliárd forintot. Az egyedi és innovatív ERP- és BI-megoldásokat fejlesztő és értékesítő, 80 embert foglalkoztató vállalat célja, hogy 5 éven belül Közép-Európa egyik meghatározó IT-integrátorává, 10 éven belül pedig globális üzleti IT-platform-szolgáltatóvá váljon.

A mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó, magyar családi tulajdonban lévő Dyntell Magyarország a legmagasabbra rangsorolt hazai vállalkozásként a 42. helyezést érte el a Deloitte Technology Fast 500TM EMEA rangsorában. A Dyntell nemcsak az egyetlen hazai cég a lista felső tizedében, de az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA-régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai vállalata is. A komplex vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó cég árbevétele a dinamikus piacbővítésnek, valamint a világviszonylatban is innovatív és professzionális termékeknek köszönhetően 2016 és 2019 között a 25-szörösére emelkedett.

„Klasszikus garázscégként indultunk, a növekedés és fejlődés lehetőségét céltudatos csapatmunkával a feleségemmel együtt teremtettük meg. A céltudatosság és a csapatmunka maradt, de ma már az a célunk, hogy – globális szoftverszállítóvá válva – egy évtizeden belül ügyfeleink minden szükséges üzleti szoftvertámogatást tőlünk szerezzenek be” – fogalmazott Salga Péter, a Dyntell Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető elmondta, 21 évvel ezelőtt, első lakásukban, egyetemi állásuk mellett írták meg a rendszer első verzióját. “Mivel csak egy számítógépünk volt, felváltva kódoltunk: nappal a feleségem, éjjel én. Az első fejlesztésünk, egy személyforgalmi rendszer értékesítése után vettünk egy notebookot, amellyel már tárgyalásokon is be tudtuk mutatni a megoldásunkat. A következő ügyfelünk egy sütőüzem volt, ekkor már egyetemi kollégáink a Debreceni Egyetem Informatika Karáról és az Agrártudományi Centrumból is csatlakoztak a fejlesztéshez” – idézte fel az első lépéseket Salga Péter. 

Hozzátette, ekkor alapozták meg a rendszer egyik fontos erősségét, a gyártáslogisztikai és könyvelés-pénzügyi fókuszt, ami a gyakori számviteli változásokkal szemben is kiállta az idő próbáját. 

Döntéstámogatás 360°

Ipar 4.0 automatizáció, komplex ügyviteli folyamatok, vezetői kontrollingrendszer és mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzés – a Dyntell integrált döntéstámogató platformja ma már ezeket a szolgáltatásokat kínálja elsősorban gyártó és agrárvállalkozásoknak, valamint nagykereskedelmi cégeknek.

 „A legnagyobb hozzáadott értéket a kis szériás, valamint az egyedi gyártótechnológiát alkalmazó cégeknél tudjuk biztosítani, a nagykereskedelemben pedig jellemzően azok a vállalkozások választják ERP- és BI-megoldásainkat, amelyek a komplex működést még automatizáltabban szeretnék támogatni. Agrárügyfeleink számára jelentős versenyelőny, hogy teljes termelési, ügyviteli és pénzügyi folyamataikra integrált megoldást kínálunk” – hangsúlyozta Salga Péter, a Dyntell ügyvezető igazgatója.

A Dyntell vállalatirányítási rendszerét (ERP) Magyarországon már több mint 250 cég, üzleti intelligencia (BI) szoftvereit pedig mintegy 100 vállalati ügyfél választotta. A cég Romániában 2008-ban alapított leányvállalatának már mintegy 100 ERP-ügyfele van, illetve további 40 román vállalkozás használja a kft. üzleti intelligencia-megoldásait.

A Dyntell 2012 óta az amerikai piacon is aktív, denveri leányvállalatánál jelenleg is több pilotprojektet futtatnak. A következő években pedig a cég fokozottan fókuszál a tengerentúli piacokra.

Az üzleti döntéseket a testreszabott, rugalmas és professzionális adatelemzéssel segítő, a cég által kifejlesztett Dyntell BI üzleti intelligencia rendszer a vezetői döntés támogatásának új technológiája: az adatelemzést nem elkülönülő folyamatként kezeli, hanem a vállalatirányítási rendszerébe építi. A belső üzleti folyamatok optimalizálásával növeli a működési hatékonyságot, új bevételi forrásokat tesz elérhetővé, és ezzel piaci versenyelőnyt nyújt. Az üzleti stratégia kialakításától a napi működés támogatásáig számos területen segíti a vállalatvezetők munkáját. A cég múltbeli, illetve jelenlegi működésének elemzése alapján pedig egyre pontosabb előrejelzések készítését teszi lehetővé.

„Az ügyfélre szabott, MI-alapú professzionális adatelemzés előnyeit a cégvezetők gyorsan felismerték, az adatvezérelt cégvezetési módszerek ugyanis szinte azonnal kézzelfogható eredményeket hoznak a vállalat termelékenységi és eredményességi mutatóiban. Azt is mondhatjuk, hogy megoldásainknak köszönhetően az ösztönös döntések helyett nagyobb teret kaphat az adat- és információ-alapú cégvezetés– tette hozzá Salga Péter.

Nem érdemes tovább várni a lakáshitel-igényléssel

Bár a jegybanki alapkamat újra csökkent, nem éri meg tovább várni annak, aki lakáshitel-felvételben gondolkodik, a mostani kamatszinteknél alacsonyabb kamatok nem várhatóak az év hátralévő részében – véli Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 04. 27. 04:00
Megosztás:

Ezek a kriptovaluták állnak a 3X-es emelkedés küszöbén

A befektetők óvatosak a kriptovalutákba történő befektetéssel, mivel a kriptopiac rendkívül volatilis. Amikor jó kriptovalutát választanak, fontos, hogy olyan érméket keressenek, amelyek pozitív bikás hangulatot mutatnak. Alapos piacelemzés elvégzése után, mely során kulcsfontosságú piaci mutatókat használtak, az elemzők úgy vélik, hogy a KangaMoon (KANG), a Pepe (PEPE) és a Floki (FLOKI) azon top kriptoérmék közé tartoznak, amelyek emelkedés küszöbén állnak.
2024. 04. 27. 03:00
Megosztás:

Nyugdíj melletti munka 2024 - nyugdíj mellett így lehet dolgozni

2024-ben egy nyugdíjas személy hogyan tud munkát vállalni, miközben nyugdíjat is kap? Amennyiben egy nyugdíjas tovább kíván dolgozni, meg kell vizsgálni, hogy ebben az esetben milyen adókötelezettségek és járulékok merülnek fel. Az érintett nyugdíjasnak milyen adóterhekkel kell számolnia, ha dolgozik a nyugdíjazása mellett, és pontosan hány százalékot vontatnak le a bruttó fizetéséből? Ezenfelül érdekes lehet megvizsgálni, hogy ezek után mennyi nettó bér marad a nyugdíjas munkavállaló számára 2024-ben.
2024. 04. 27. 02:01
Megosztás:

A 6-os lottót feladtad már? Kár volt... A kukába is dobhatod a szelvényt...

A magyarországi lottójátékok esetében jelentős különbségek figyelhetők meg a főnyeremény elnyerésének esélyeit illetően. Magyarországon az állami monopólium alatt álló szerencsejáték-piacon háromféle lottótípus közül választhatnak a játékosok: az ötöslottó, a hatoslottó és a skandináv lottó. Érdemes jobban is megismerni ezeket a játéktípusokat, most pedig a hatoslottóra fókuszálunk részletesebben.
2024. 04. 27. 01:00
Megosztás:

15%-ot emelkedett a PEPE miután listázta a Coinbase, vajon robban a Dogeverse is?

A Pepe óriási erővel vágtat a piacon, az elmúlt 24 órában 15 százalékot emelkedett.
2024. 04. 27. 00:01
Megosztás:

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.
2024. 04. 26. 23:00
Megosztás:

Márciusban nőtt a munkakeresők száma

A foglalkoztatottak száma 4 millió 746 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék volt márciusban. 2024 márciusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 38 ezerrel, 4 millió 746 ezerre nőtt. A munkanélküliek száma 217 ezer volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 04. 26. 22:00
Megosztás:

Megszavazta a Richter közgyűlése a kiosztandó osztalékot

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.
2024. 04. 26. 21:00
Megosztás:

Hiánypótló tőkeprogramokat indít a Nemzeti Tőkeholding Zrt.

A Nemzeti Tőkeholding Zrt. (NTH) és tulajdonosi joggyakorlója, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közös célja, hogy hozzájáruljon a befektetési környezet javításához, a vállalatok tőkeellátottságának növelésével ösztönözze a gazdaság fejlődését - ismertette Katona Bence, az NTH elnök-vezérigazgatója sajtóbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.
2024. 04. 26. 20:00
Megosztás:

Az EP jóváhagyta a nettó nulla kibocsátású iparról szóló jogszabályt

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a nettó nulla kibocsátású iparról szóló jogszabályt, melynek célja az, hogy az Európai Unió belső piacán megvalósulhasson az ipar szén-dioxid-mentessége - közölte az uniós parlament csütörtökön.
2024. 04. 26. 19:30
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Nagy, egy-másfél százalékos indexnyereséggel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 26. 19:00
Megosztás:

Az OTP volt az emelkedés húzóereje

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 910,04 pontos, 1,38 százalékos emelkedéssel, 67 039,30 ponton zárt pénteken.
2024. 04. 26. 18:30
Megosztás:

Vajmit nőtt a hazai ipari-logisztikai ingatlanállomány az első negyedévben

A teljes országos modern ipari-logisztikai ingatlanállomány 5,1 millió négyzetmétert tett ki az idei első negyedévben, a fővárosban nem adtak át új ingatlant, a regionális piacokon pedig csak egy épületet Debrecenben - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 26. 18:00
Megosztás:

95 milliárd forint osztalékot fizet az Erste

Az Erste 95 milliárd forint osztalékot fizet a 2023-as eredmény terhére - tette közzé az Erste Bank Hungary Zrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
2024. 04. 26. 17:30
Megosztás:

A kormány két hét haladékot adott a MÁSZ tagjainak

Nagy Márton közölte a kormány döntését: két hetet adott a kabinet a MÁSZ tagjainak, hogy önkéntesen a régiós átlag szintjére csökkentsék az üzemanyagárakat - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-t.
2024. 04. 26. 17:00
Megosztás:

Nyereséggel zárta az INA az első negyedévet

Az INA horvát olajipari vállalat nettó nyeresége az idei első három hónapban elérte a 11,9 millió eurót, a cég tavaly az első negyedévben 14,2 millió euró veszteséget termelt.
2024. 04. 26. 16:30
Megosztás:

Indokolt a GVH részéről a halasztás a versenytörvények kapcsán

Egyetért a Gazdaság Versenyhivatal (GVH) a versenytörvény egyes tervezett módosításainak elhalasztásával - közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 26. 16:00
Megosztás:

Komoly eredményeket ért el a Mol tavaly

A Mol-csoportnak az "egyáltalán nem támogató" feltételek mellett is sikerült helytállnia, és bár pénzügyi teljesítménye tavaly elmaradt a 2022-es rekordévitől, operációs és stratégiai szempontból egyaránt jelentős eredményeket ért el - mondta a csoport elnök-vezérigazgatója a részvényesek közgyűlésén Budapesten csütörtökön.
2024. 04. 26. 15:30
Megosztás:

Új logisztikai komplexum épült Dunaharasztiban

Átadták a Gebrüder Weiss Kft. tízmilliárd forintos beruházással épült logisztikai komplexumát csütörtökön Dunaharasztiban, amely a legmodernebb, leginnovatívabb technológiákkal működik.
2024. 04. 26. 15:00
Megosztás:

Alulmaradt az amerikai gazdaság a várakozásokkal szemben az első negyedévben

Az első negyedévben a vártnál kevésbé nőtt az Egyesült Államok évesített bruttó hazai terméke a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) csütörtökön publikált előzetes adatai alapján.
2024. 04. 26. 14:30
Megosztás: