Már 96 ország 2710 sportolója kvalifikált a paralimpiára

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) adatai szerint eddig 96 ország 2710 sportolója kvalifikált sikerrel a 2020-ról idénre halasztott tokiói paralimpiára, a kvótát szerző 19 magyar közül 15-nek igazolták vissza a részvételét a nemzetközi sportági szervezetek.

A Magyar Paralimpiai Bizottság csütörtökön az IPC-től származó adatokra hivatkozva közölte: hat sportágban (paraboccia, paralovaglás, látássérült futball, csörgőlabda, kerekesszékes kosárlabda, kerekesszékes rögbi) minden hely elkelt, míg ülő röplabdában és paraúszásban már a kvalifikációs helyek 94 százalékát megszerezték, utóbbinál a szabadkártyák kiosztása maradt hátra. Kiemelték: a következő időszakban további 1690 kvótát lehet még szerezni.
   
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta: a magyar paralimpiai csapat tagjai szinte kivétel nélkül megkapták a koronavírus elleni első oltásaikat, sokan közülük pedig már a másodikon is túl vannak, és jelenleg megfeszített erővel küzdenek a kijutásért, illetve akiknek már megvan a kvótájuk, azok a felkészülésre és a formaidőzítésre koncentrálnak.
   
"Magabiztos, derűs és sikeres magyar csapattal fogunk részt venni a játékokon, minden magyar büszke lesz majd a magyar paralimpiai csapat teljesítményére" - nyilatkozta. Hozzátette: a paralimpiáig hátralévő szűk öt hónap a magyar sportolók esetében a kvótaszám "jelentős növelésére szolgál".
   
A tokiói olimpiát július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, azt követően, augusztus 24-től szeptember 5-ig kerül sor a paralimpiára.

Hozzászólások

Nem ijedt meg rekordösszegű büntetésétől a kínai Alibaba

Az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi és technológiai óriásvállalat nem tart attól, hogy a hétvégén rá kiszabott rekordösszegű büntetésnek negatív hatásai lesznek - számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a vállalat hétfői közlésére hivatkozva.
2021. 04. 12. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína így reagált a legújabb amerikai szankciókra

Peking felszólalt pénteken a kínai vállalatok érdekeinek védelmében, miután az Egyesült Államok csütörtökön gazdasági tiltólistára helyezett hét kínai szuper-számítástechnikai vállalatot.
2021. 04. 10. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Továbbra is alacsony a kínai infláció

Év per év alapon a várt 0,3% helyett 0,4%-kal emelkedett az infláció Kínában.
2021. 04. 09. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szépen nőtt a Samsung profitja

Jelentősen nőtt a Samsung Electronics működési nyeresége a március végével záródott negyedévben.
2021. 04. 08. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vakcinanacionalizmussal vádolja a világot a kínai külügyminiszter

Vang Ji kínai külügyminiszter vakcinanacionalizmussal vádolta meg a fejlett országokat egy hétvégi interjúban, amelynek a szövegét a kínai külügyminisztérium hétfőn tette közzé hivatalos internetes oldalán.
2021. 04. 05. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kezd helyreállni a kínai feldolgozóipar

Javult a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése márciusban, az ország gazdasági helyreállásának egyik legfőbb mozgatója azonban az év harmadik hónapjában lendületes erősödést produkáló szolgáltató szektor volt.
2021. 03. 31. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szigorodnak a kínai hitelminősítési szabályok

A függetlenség növelése és a minőség javulása érdekében a PBOC szigorúbban fogja felülvizsgálni a helyi hitelminősítők működését.
2021. 03. 29. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Biden-adminisztráció nem törli el a kínai vámokat

Katherin Tai, a Biden-adminisztráció új kereskedelmi biztosa arról nyilatkozott a hétvégén, hogy a Trump által a kínai termékekre bevezetett vámokat egyelőre életben hagyják.
2021. 03. 29. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kínai laboratóriumból jöhetett a vírus?

A koronavírus-világjárványt okozó vírus egy, a kínai Vuhanban lévő laboratóriumból szabadult ki - mondta pénteken a CNN hírtelevíziónak adott interjújában Robert Redfield, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) volt igazgatója.
2021. 03. 29. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ázsiából jön a legtöbb ipari ingatlan befektetés

Az ázsiai-csendes-óceáni (APAC) régióból, azon belül főként Szingapúrból, Kínából és Dél-Koreából származó tőke adta Közép- és Kelet-Európában a teljes ipari és logisztikai ingatlanbefektetési volumen 52 százalékát - közölte a Colliers International az MTI-vel.
2021. 03. 28. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kiadta gazdasági jóslatát Kína

A kínai jegybank legfrissebb publikációja szerint a következő öt évben 5-5,7% között tud növekedni a kínai gazdaság anélkül, hogy megemelkedne az inflációs nyomás.
2021. 03. 27. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Tesla egyik kínai riválisa is leállítja a termelést

Csiphiány miatt felfüggeszti a termelést a Tesla egyik fő kínai riválisa, a csak elektromos autókat gyártó Nio.
2021. 03. 27. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hongkong ideiglenesen felfüggesztette a Pfizer vakcina használatát

Hongkong ideiglenesen felfüggesztette a Pfizer/BioNTech-féle koronavírus elleni vakcina használatát, miután a gyártó jelezte, hogy a városban használt egyik sorozat fioláinak zárókupakja nem megfelelően zár - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.
2021. 03. 24. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bekérette a kínai külügyminisztérium az Európai Unió pekingi nagykövetét

Bekérette a kínai külügyminisztérium az Európai Unió pekingi nagykövetét kedden, hogy hivatalos panaszt tegyen az északnyugat-kínai Hszincsiangban kifogásolt emberi jogi kérdések kapcsán kivetett brüsszeli szankciók miatt.
2021. 03. 23. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesítettek az ázsiai tőzsdék

Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, és a reggel 7 órakor még nyitva tartó néhány térségbeli börzén sem alakult ki biztos trend.
2021. 03. 22. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hónapokig észrevételnül terjedt a COVID-19 Kínában

Az új típusú koronavírus hónapokig észrevétlenül terjedhetett az első Covid-19-esetek 2019. decemberi kínai megjelenése előtt amerikai kutatók szerint, akik a Science című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban úgy becsülik, hogy legkorábban 2019 októberében jelenhetett meg a vírus Kínában.
2021. 03. 20. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Folytatja laza monetáris politikáját a japán jegybank

Nem változtatott az irányadó kamaton a japán jegybank pénteki kamatdöntő ülésén, jelezte viszont, hogy rögzített eszközvásárlási keret nélkül tartja fenn a továbbiakban a laza monetáris politikai környezetet.
2021. 03. 19. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban zártak az ázsiai tőzsdék

Jórészt erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és pluszban álltak a még nyitva tartó börzék.
2021. 03. 18. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Licenszelné 5G mobiltechnológiáját a Huawei

Elérhetővé tenné szabadalommal védett, ötödik generációs (5G) mobiltechnológiájának licenszét a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég más okostelefon-gyártók számára - közölte a vállalat kedden Sencsenben, egy részben élőben, részben pedig videolinken keresztül megrendezett eseményen.
2021. 03. 17. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kilőtt a kínai mobiltelefon-export

Kínában rekordmértékben emelkedett a mobiltelefonok kiszállítása februárban tavaly februárral összevetve, amikor a koronavírus járvány miatt szigorú korlátozások voltak életben az ázsiai országban.
2021. 03. 16. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások: