Nincs veszélyben a tokiói olimpia és a magyar utánpótlássport sem

A sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint a koronavírus-járvány ellenére sem a tokiói olimpia megrendezése, sem a magyar utánpótlássport nincs veszélyben.

Sárfalvi Péter erről csütörtökön, az Utanpotlassport.hu által idén már tizedik alkalommal megtartott, ezúttal online formában megrendezett, Egy nap az utánpótlásért című konferencián beszélt, amelynek a járvány második hullámának utánpótlássportra gyakorolt hatása volt központi a témája.
    

A helyettes államtitkár úgy látja, hogy 2021 első negyedévében "már nem lesz ennyire durva a helyzet", mint most. Egyúttal bízik abban, hogy már nézők előtt rendezik meg a tokiói ötkarikás játékokat.
   
"Mivel élen járunk a járvány kezelésében, remélem, hogy a magyar csapat előnnyel kerül ki ebből a helyzetből, és Tokióban még jobban is fogunk szerepelni, mint 2020-ban tettük volna" - fogalmazott Sárfalvi Péter, aki kitért arra is, hogy a sport területén az infrastrukturális fejlesztések a járvány alatt sem álltak le, a kijárási tilalom pedig a második hullámban nem vonatkozik a versenyengedéllyel rendelkező sportolókra.
  
Elismerte, hogy a járvány hatására a sport területén is rengetegen kerültek bajba, ezért az állami sportvezetés a támogatói szerződéseknél jelentősen meghosszabbította a felhasználási és az elszámolási időszakot, illetve engedélyezte, hogy járványügyi költségeket is el lehessen számolni, továbbá adó- és járulékfizetési engedményeket is tettek a sportszervezeteknek.
   
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy amíg a járvány első hulláma alatt az uszodák 47 százaléka zárva maradt, addig most a 85 százalékuk nyitva van és edzhetnek bennük a versenyengedéllyel rendelkező úszók.
   
"Megtanultuk kezelni a helyzetet, hiszen megcsináltuk az ISL-t, a junior és serdülő országos bajnokságot, a jövő héten pedig a felnőtt ob-t is megrendezzük. Hiszek abban, hogy zárt kapusan minden versenyt meg lehet csinálni Magyarországon" - jelentette ki az úszók elnöke, aki bizakodva tekint a jövőbe, de szerinte azt, hogy 2019-hez képest mekkora kárt okozott a járvány az utánpótlássportban, azt csak jövő ősszel lehet majd megmondani.
   
Nyíri Zoltán, a Ferencváros ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy a klubnak két olyan berendezése van, amellyel a öltözőket rendszeresen ózonosan fertőtlenítik, a felnőtt labdarúgócsapatét pedig naponta. Emellett a zöld-fehér klub épületeiben közel száz légszűrő berendezést is felszereltek és rengeteg fertőtlenítő állomásuk is van. Más sportvezetőknek azt tanácsolta, hogy ha valaki megfertőződik, ne engedjék, hogy kibújjon a nagyon alapos kardiológiai és egyéb szakszerű orvosi vizsgálatok alól annak érdekében, hogy elkerüljék a szövődmények kialakulását.
   
Toman József, a válogatott kereteket ellátó sportorvosi szolgálat vezetője kijelentette: hiú ábránd, hogy a fiatal sportolók nem veszélyeztetettek a koronavírus által. Beszámolt arról is, hogy a pozitív tesztet adó, de tünetmentes, vagy enyhe tünetekkel rendelkező sportolók most már három hét elteltével kaphatnak sportorvosi engedélyt, a korábbi négy héttel szemben. Felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-fertőzést azért is kell komolyan venni, mert akár hirtelen szívhalálhoz is vezethet.
   
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának utánpótlás-koordinátora a németországi szigorú korlátozásokkal és viszonyokkal ismertette meg a konferencia hallgatóságát. Többek között elmondta, hogy az iskolaedzésen nem engedélyezettek a párharcok, aki pedig nincs benne a tartományi válogatottban, az a délutáni edzésen már nem is vehet részt. Hozzáfűzte: mivel a klubnál is csak hat-nyolc játékossal gyakorolhatnak egyszerre, ezért az ottani utánpótlásedzőknek nagyon kreatívnak kell lenniük ahhoz, hogy fenntartsák a fiatalok motiváltságát.

Hozzászólások

Pluszok jöhetnek a tőzsdéken, jó hírekre számítanak a befektetők

Emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék hétfőn, a befektetők szerte a világon a koronavírus-járvánnyal, valamint a Joe Biden amerikai elnök által megígért 1900 milliárd dollár értékű gazdaságösztönző csomaggal kapcsolatos kedvező hírekre várnak.
2021. 01. 25. 08:55
Megosztás:
Hozzászólások:

Téliesebb útviszonyokra kell számítani

Vasárnaptól visszatér a télies időjárás, ezért a közútkezelő munkatársai már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, s azokat folyamatosan végzik - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap az MTI-vel.
2021. 01. 25. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét téliesre fordul az időjárás

A jövő héten ismét téliesre fordul az időjárás: ismét mínuszokra kell készülni, néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, többször várható havazás is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2021. 01. 24. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 01. 24. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb szintre lépett az otthonteremtés

Újabb szintre lépett a családtámogatás és az otthonteremtés a januártól bevezetett intézkedésekkel, amelyeknek köszönhetően az új otthont keresők mellett azok is segítséget kapnak, akik nem szeretnének költözni - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2021. 01. 24. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kamatdöntés és kereseti adatok érkeznek a jövőhéten

A statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre azonban a monetáris tanács januári kamatdöntő ülése tarthat számot.
2021. 01. 24. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jön a digitális jólét szoftver alapcsomag!

Hétfőtől válik elérhetővé az ingyenesen letölthető digitális jólét szoftver alapcsomag, amellyel a kormány az egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremti meg a magyar embereknek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.
2021. 01. 24. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A hét elején még lendületben volt a BUX-index

Csökkenő forgalomban gyengült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 43 630,22 ponton zárt pénteken, 574,23 ponttal, 1,30 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél.
2021. 01. 24. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felpörögtek az igénylések a KFI-bértámogatásra

Felgyorsult a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI-) bértámogatás igénylése: míg a hét elejéig 100 munkaadó 550 magasan képzett szakember részére kért támogatást, addig ezek a számok az elmúlt napokban jelentősen megugrottak, többszörösükre nőttek. Mostanra már 200 munkaadó nyújtott be kérelmet 1500 munkavállalójára, összesen közel 1 milliárd forint értékben - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára vasárnap az MTI-vel.
2021. 01. 24. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így emelkedtek a nyugdíjak januártól

Idén januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés a nyugellátásokban; a költségvetési törvény 3 százalékos inflációt jelez előre 2021-re, ennek megfelelően emelték januárban a nyugdíjak mellett a rokkantsági, rehabilitációs, korhatár előtti és egyéb ellátásokat - mondta Farkas András, a nyugdijguru.hu nyugdíjszakértője az M1 aktuális csatornán vasárnap.
2021. 01. 24. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyi gyógyszert gyárt Magyarország? Ábrán mutatjuk!

folyó áron, millió Ft
2021. 01. 24. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint 8 ezer igénylés a vállalkozások indítását segítő programban

Csaknem 30 milliárd forintot ítéltek meg eddig a vállalkozások indítását segítő programban - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárát idézve szombaton az MTI-t.
2021. 01. 24. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország ismét vörös besorolást kapott Ukrajnától

Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, szombatra is csaknem ötezer új beteget jegyeztek fel, csupán 420-szal kevesebbet a megelőző napinál. Magyarországot közben ismét a vörös zónába sorolta Ukrajna.
2021. 01. 24. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 3. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 01. 23. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Háromszázezer fiatal munkavállalót érint az szja-mentesség

A munkaügyi statisztikák szerint 288 ezer fiatalt érintene a legújabb kormányzati terv, a 25 évesnél fiatalabb munkavállalókat majdan megillető személyijövedelemadó-mentesség - írta szombati számában a Magyar Nemzet, amelynek Honyek Péter adószakértő, a PwC Magyarország szakembere nyilatkozott a témáról.
2021. 01. 23. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország lélegeztetőgépeket adományoz Ukrajnának

A magyar kormány ötven lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát a koronavírus-járvány elleni védekezésben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken az MTI-vel.
2021. 01. 23. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Élelmiszert hív vissza az IKEA a forgalomból

Újabb széria etilén-oxiddal szennyezett Knäckebröd Flerkorn nevű 250 grammos, többgabonás kétszersültet hív vissza a forgalomból a gyártója, a finn Lantmännen Cerealia, a magyarországi forgalmazója az IKEA - közölte a lakberendezési lánc az MTI-vel pénteken.
2021. 01. 23. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megdőlt a melegrekord

Megdőlt az országos napi melegrekord pénteken - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
2021. 01. 23. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szombaton tartják a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat

Szombaton tartják a középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgákat, az érettségik során már alkalmazott és bevált járványügyi szabályok szigorú betartása mellett - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.
2021. 01. 23. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén megkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása

Az idén megkezdődik a Blaha Lujza tér, az ottani aluljáró és a Somogyi Béla utca felújítása, a rekonstrukciós munkálatok nagyjából másfél évig tartanak majd - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
2021. 01. 22. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások: