OTP Nyugdíjpénztár: nehéz időkben is stabil növekedés

Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai a koronavírus járvány ellenére sem tévesztették szem elől a nyugdíjcélú megtakarítások fontosságát. A tavalyi évben a legnagyobb hazai nyugdíjpénztárhoz 13 000 új belépő csatlakozott, ami az utóbbi 10 év legjobb eredménye. A befizetések összege pedig részben az innovatív bankkártyás fizetési lehetőségeknek és az online is elérhető szolgáltatásoknak köszönhetően közel 9 százalékkal emelkedett 2019-hez képest.

OTP Nyugdíjpénztár: nehéz időkben is stabil növekedés

Az OTP Nyugdíjpénztár rekordévet tudhat maga mögött, ugyanis 2010 óta tavaly volt a legmagasabb az új belépők száma. A lakosság jelentős része a koronavírus járvány ellenére is kitartott a nyugdíjcélú megtakarítások mellett, vagy éppen ennek hatására kezdett bele. Egy év alatt, több mint 13 ezer új belépő csatlakozott a Nyugdíjpénztárhoz. Így, 2020 végén már közel 238 000 pénztártag gyarapította nyugdíjcélú megtakarításait az OTP Nyugdíjpénztárnál.

Főszerepben az egyéni befizetések, visszatérő munkáltatói hozzájárulások

A tavalyi év folyamán a pénztárhoz érkező mintegy 25 milliárd forintnyi befizetés 76%-a továbbra is az egyéni befizetésekből származott. Az OTP Nyugdíjpénztár az egyéni új belépőket a teljeskörű digitális ügyintézés lehetősége mellett azzal is támogatja, hogy befizetéseiket akár bankkártyájukkal online is intézhetik. Tavaly több mint 16 000 ilyen tranzakciót indítottak a pénztártagok és összesen 1,1 milliárd forintot fizettek be bankkártyáik segítségével.

A 2020-as évben az egyéni tagok mellett a munkáltatók is jobban odafigyeltek arra, hogy munkavállalóik számára biztosítsák az anyagi gondoktól mentes időskort. Összesen 5,8 milliárd forintnyi munkáltatói hozzájárulás érkezett az OTP Nyugdíjpénztárhoz, ami 9,8%-kal több volt, mint 2019-ben.

Mekkora állami nyugdíjra számíthatsz? Számold ki ITT!„Meggyőződésem, hogy 2020-ban a magyarok sikeresen vizsgáztak a hosszútávú öngondoskodás terén. Több mint 13 000 új pénztártagot köszönthettünk, akik rekordösszegű egyéni befizetéssel alapozták meg az anyagi szempontból is biztonságos időskorukat. Külön öröm, hogy a munkáltatók is rákapcsoltak, és a korábbiaknál is jobban támogatják dolgozóik nyugdíjcélú öngondoskodását. Tisztában vagyunk vele, hogy a közel 238 000 tagunk bizalma nemcsak büszkeség, hanem felelősség is, ezért továbbra is azon dolgozunk majd, hogy amellett, hogy továbbra is a megszokott módon gyarapítsuk megtakarításaikat, és tovább fejlesszük a digitálisan elérhető szolgáltatásaink körét a biztonságos és kényelmes ügyintézés érdekében” - nyilatkozta Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója az eredmények kapcsán.

2021-ben sem áll meg a munka

Az OTP Nyugdíjpénztár 2021-ben sem lassít, az évet mindjárt egy tagtoborzó kampánnyal indította. Azok az új tagok, akik március 19-ig csatlakoznak az OTP Nyugdíjpénztárhoz, 12 000 forintnyi jóváírást kapnak az első befizetésük mellé.

Hozzászólások

OTP részvény befektetési kilátások

Fundamentumok alapján ez a hét leginkább az árak drágulásáról szólhatnak, jönnek ugyanis az inflációs adatok Európából és USA-ból is.
2021. 04. 12. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Határon billeg az OTP részvény - csúcstámadás, vagy lefordulás?

Iránykereséssel töltötte a tegnapi napot a magyar tőzsde, nem igazán találtunk kiurgó teljesítményt a blue chip részvények között.
2021. 04. 08. 07:15
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény - merre indulunk ma?

A kínai szolgáltatóipar után az európai számokat láthatjuk ma, érkeznek ugyanis a végleges BMi mutatók, melyek a hazai tőzsdei árfolyamokat is befolyásolhatják.
2021. 04. 07. 08:40
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyi osztalékot fizetnek a magyar tőzsdei társaságok 2021-ben?

Az osztalék az a pénzkifizetés a tulajdonosok (részvényesek) irányába, amelyet egy adott vállalat (pl. tőzsdei részvénytársaság) általában akkor tesz meg, amikor nyereséget ért el egy adott pénzügyi évben. Amikor egy vállalat profitot ért el, akkor annak egy jelentős részét általában visszaforgatja a vállalkozás fejlesztésébe, míg egy részét osztalékként fizetheti ki a részvényeseinek. Az osztalékpolitikája minden vállalatnak más és más. Cikkünkben most a hazai értéktőzsdén jegyzett nyilvános részvénytársaságok (Nyrt.) osztalékfizetéseit nézzük meg.
2021. 04. 05. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2020-ban rekord összeget fizettek be az OTP Egészségpénztárba

Az OTP Egészségpénztárba tavaly rekord összeget, mintegy 12,5 milliárd forintot fizettek be, ami több mint 12 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
2021. 04. 02. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megemelte alaptőkéjét az OTP romániai leányvállalata

Organikus növekedési stratégiájának megfelelően alaptőkét emelt március folyamán az OTP Bank Románia - közölte csütörtökön a pénzintézet.
2021. 04. 01. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az OTP Ukrajnában és Üzbegisztánban keres felvásárlási célpontot?

Ukrán sajtóhírek szerint az OTP felvásárlási célpontokat vizsgál az országban és szemet vetett az Oschadbankra. Ennél a banknál magas, 45% a nem teljesítő hitelek aránya - áll az ERSTE mai anyagában.
2021. 03. 31. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény elemzés - mit hoz az április?

Egy elég tömött gazdasági naptár vár a befektetőkre ezen a héten, az európai inflációs adatokon keresztül, a kínai feldolgozóipari BMI értéken át egészen az amerikai munkerőpiacig tudhatunk meg új számokat.
2021. 03. 29. 08:45
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyit ér a lottóötös ha ingatlanba fekteted?

Március közepén jelentkezett minden idők 5. legnagyobb lottónyereményének tulajdonosa. A szerencsés játékos a 2020. decemberi sorsoláson 3,959 milliárd forinttal lett gazdagabb, és bevallása szerint az összegből egyebek mellett ingatlanvásárlásra is fordít. Az OTP Ingatlanpont szakértői a 2019-es és 2020-as, a NAV forgalmi adatain alapuló OTP Lakóingatlan Értéktérkép segítségével azt vizsgálják, hogy mire lenne elég a közel négymilliárd forintos nyeremény, amennyiben azt teljes egészében ingatlanokba fektetné a nyertes.
2021. 03. 26. 04:40
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény - meddig bírják a bikák a vágtát?

Tegnap felemásan indult a kereskedés a hazai börzén, hasonlóan a keddi naphoz. A nap végére azonban megrázták magukat a vevők és egy erőteljesebb optimizmus bontakozott ki, főleg az OTP árfolyamában.
2021. 03. 25. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A lakásfelújítást tervezők többsége már kiszámolta, mennyit költene

A tervek szerint, ha már egyszer belevágnak, nem csak egy tisztasági festést, hanem ennél sokkal komolyabb beruházást hajtanak majd végre azok, akik pályáznak az otthonfelújítási támogatásra. Az OTP Bank és a Groupama Biztosító megbízásából készített országos kutatás* eredménye azt mutatja, hogy a lakásfelújítást tervezők 1 és 3 millió forint közötti visszatérítésre tartanak majd igényt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a támogatás összegének legalább kétszeresét költik majd otthonuk felújítására. Ekkora befektetést már érdemes pénzügyileg is alaposan megtervezni.
2021. 03. 23. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Meseszerű álmodozások az OTP árfolyamáról

Az elmúlt napokban két nagyobb befektetési ház is foglalkozott az európai, s azon belül a közép-kelet-európai bankokkal.
2021. 03. 23. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény elemzés - távolódó bikacsorda, de mitől ijedtek meg?

A kezdeti lendület délutánra alábbhagyott tegnap a nemzetközi börzéken és ez a BUX kosár -0.6 százalék körüli teljesítményén is érződött.
2021. 03. 23. 07:45
Megosztás:
Hozzászólások:

Izgalmas piacra lépett az OTP - a horvát állam kötvénykibocsátását szervezi

Az OTP Csoport vezető társforgalmazóként vett részt a horvát állam 2 milliárd euró össznévértékű kötvénykibocsátásának megszervezésében és lebonyolításában. A kibocsátást a volatilis piaci helyzet ellenére jelentősen túljegyezték, összesen 7 milliárd euró vételi ajánlat érkezett. Az OTP Bank az elmúlt néhány évben kiemelkedő eredményeket ért el a vállalati kötvénypiacon, amelynek köszönhetően 2020-ban a Bloomberg ranglistáján a 3. helyezést érte el a kelet-közép-európai régióban a kibocsátások nagysága alapján.
2021. 03. 19. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vállalati kötvénykibocsátásban az OTP lett a 3. legnagyobb

Az OTP Bank az elmúlt néhány évben kiemelkedő eredményeket ért el a vállalati kötvénypiacon, amelynek köszönhetően 2020-ban a Bloomberg ranglistáján a 3. helyezést érte el a kelet-közép-európai régióban a kibocsátások nagysága alapján - közölte a pénzintézet az MTI-vel pénteken.
2021. 03. 19. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jó évet zártak a nyugdíjpénztárak

Az önkéntes nyugdíjpénztárak 4,13 százalékos nettó hozamot értek el 2020-ban, a tagok hosszútávú, infláció feletti reálhozama 2-4 százalékos sávban alakul - közölte a Magyar nemzeti Bank (MNB) kedden.
2021. 03. 17. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Igazgatósági hatáskörben tartják az OTP éves közgyűlését

Az OTP Bank Nyrt. éves közgyűlésének napirendi pontjaiban az igazgatóság dönt április 16-án, pénteken - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
2021. 03. 16. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csányi Péter lett az OTP Bank új vezérigazgató-helyettese

Csányi Pétert nevezték ki az OTP Bank új informatikai vezérigazgató-helyettesének, miután pénteken Johancsik Tibor informatikai vezérigazgató-helyettes munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntették - közölte a pénzintézet a tőzsde honlapján.
2021. 03. 12. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP részvény elemzés - mit mutat a grafikon?

Mai elemzésünkben a BÉT forgalmának havi szinten kb. a felét adó, legnagyobb blue-chip részvényt, az OTP árfolyamát tekintjük át a technikai elemzői módszereivel.
2021. 03. 10. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

23 milliárd forintos hitelt biztosít az OTP a Duna Terasz Grande lakópark megvalósításához

Az OTP Bank 23 milliárd forintos hitelt biztosít a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport legújabb fejlesztéséhez, a Duna Terasz Grande lakóparkhoz, ami a Duna Terasz Lakónegyed részeként valósul meg - közölte az OTP Bank és a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport kedden az MTI-vel.
2021. 03. 10. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások: