Pénzügyi heti horoszkóp - a BAK jegyűeket jól átverik

A ProfitLine.hu online pénzügyi magazin hétvégi kiadásában egy új rovattal jelentkezik (minden vasárnap), ami nem más, mint neves hazai asztrológus szakemberek által összeállított heti pénzügyi horoszkóp. Lássuk tehát, mit jósolnak Önnek a csillagok, mit hoz a jövő hét (2021. január 18-tól január 24-ig) pénzügyi szempontból!

Pénzügyi heti horoszkóp - a BAK jegyűeket jól átverik

KOS (Aries) március 21. - április 20.

Izgalmas időszak következik a pénzügyek terén a KOS számára, hiszen egy olyan döntést kell rövidesen meghoznia, melyet már hónapok óta (évek óta?) halogat. Ez pedig nem más, mint egy komolyabb felújítási, építési munka, melytől eddig leginkább annak finanszírozási nehézségei miatt ódzkodott. Érdemes lehet körülnéznie, mert számos államilag támogatott hitel és lakásfelújítási támogatás is igénybe vehető ilyen célra.

BIKA (Taurus) április 21.- május 21.

Eljött a kockázatvállalás ideje a BIKA számára, és a csillagok is jól állnak most a spekulatívabb befektetések fölött. Régóta gondolkodik részvénybefektetésen, és kacérkodik is néhány konkrét vállalat értékpapírjával, de eddig nem mert belevágni, mert túl nagynak ítélte annak kockázatát. Valóban az is, hiszen azok az iparágak, melyeket kinézett a kifejezetten kockázatosak közé tartoznak. De most itt az idő, vételre fel és ne feledje el betenni a stop-losst!

IKREK (Gemini) május 22.- június 21.

Amennyiben az elkövetkezendő időszakban jelentősebb anyagi kiadást tervez, úgy még egyszer üljön le és számolja át a kiadásokat és elemezze a költségvetését. Az is lehet, hogy érdemes lenne egy szakemberrel is konzultálnia, mert jelentős fordulat következhet be a pénzügyi piacokon. Viszont ha hosszú távon kíván befektetni úgy ne habozzon és hozza meg a megfelő lépéseket, mert félő, hogy komoly lehetőséget szalaszt el. 

RÁK (Cancer) június 22. - július 22.

Pénzügyei területén érdemes most számot vetnie a RÁK jegyűeknek, mert az utóbbi időben elég jelentősen megváltozott a piaci környezet. Éppen ezért nem árt, ha konzultál szakemberekkel, mert lehet, hogy olyan lehetőséget ajánlanak, melyet, ha megfogad talán egész életére kiható pozitív eredményeket realizálhat. Vizsgálja meg tartalékait és ennek függvényében döntse el, hogy mely területen kíván az elkövetkezendő időszakban befektetni.

OROSZLÁN (Leo) július 23. - augusztus 23.

Valaki az elkövetkezendő napokban pénzügyi tanácsért fordul Önhöz, mert úgy gondolja, hogy nagyobb tapasztalattal bír befektetés területén. Vigyázzon a tanácsokkal, mert a piaci környezet most igen változó, így ami ma biztosnak tűnik az holnapra már csak szép állommá válhat. De ha mégis úgy dönt, hogy segít, akkor feltétlenül mondja el, hogy a végleges döntést nem önnek kell meghoznia, hanem a másik félnek. 

 

NAPI horoszkóp ITT

SZŰZ (Virgo) augusztus 24. - szeptember 22.

Pénzügyi területen most igen jó időszak következhet a Szűz csillagjegy számára, ha figyeli a lehetőségeket és nem halogatja a döntést. Sok lehetőség fog kínálkozni, melyek egytől egyik kitűnő eredményekkel kecsegtetnek. Arra viszont vigyázzon, hogy ne kapja el a hév és csak addig nyújtózkodjon ameddig a takaró ér. Azaz ne kockáztassa családja jövőjét csak azért mert hirtelen kapzsivá válik. Tőkéjének csak maximum 30%-át fektesse most be kockázatos eszközökbe, a maradék tőkével egyelőre álljon lesben, várjon kedvezőbb beszállási pontra.

MÉRLEG (Libra) szeptember 23. - október 23.

Sokan gondolják úgy, hogy most remek lehetőség szabad pénzeszközeiket befektetni egy igen jó hozamokkal bíró befektetési alapba, melyet mindenki olyan nagyon dicsér. Vigyázzon és legyen körültekintő, mert nem minden arany, ami fénylik. Még az is előfordulhat, hogy azok akik igyekeznek tanáccsal ellátni, nem vizsgálták meg a felmerülő veszélyeket és ezért a tranzakció nem hozza meg a várva várt eredményt. 

SKORPIÓ (Scorpio) október 24. - november 22.

Évek óta halogat egy döntés a SKORPIÓ, melyben nagy szerepet játszanak az anyagiak. Mikor összejött volna a megfelelő összeg, mindig jött valami váratlan helyzet, mely meghiúsította a régen dédelgetett tervét. Ha körültekintően szétnéz a pénzügyi piacon számtalan lehetőséget talál. Amennyiben úgy dönt, hogy belevág és megvalósítja tervét olyan helyről jön majd a segítség, melyre igazán nem számít, s ráadásul anyagi ellenszolgáltatás nélkül. 

NYILAS (Sagittarius) november 23. - december 21.

Ez a hét most a kockázatkerülésről szól a NYILAS jegyűek számára. Mivel egész héten nagyon le lesz terhelve sok munkával, számos online meeting is rabolja az idejét, sőt még egy idióta Zoom-os oktatásra is be kell jelentkeznie. Fáradt lesz már a hét elején és koncentrációs képessége is csökken. A csillagok állása sem túl biztató így érdemes a kockázatos pénzügyi tranzakciókat elhalasztani. Kerülje a részvényeket, mert nagyon "shortos"-szag van, de megint nem fog bejönni. Jó az a cash, lesz majd jobb időszak a spekulációra.

BAK (Capricorn) december 22. - január 20.

Bárhogy számol, oszt, szoroz, rádöbben arra, hogy amit rásóztak befektetés az mégsem csillog olyan szépen, sőt! Ha a költségeit jobban megnézi, akkor infarktust is kap. Az a helyes, okosnak tűnő üzletkötő bár nagyon sok szépet mondott a "világ legjobb konstrukciójáról" mégis egyre inkább rádöbben: ismét besétált egy csúfos csapdába, ahonnan nehéz lesz  kimászni. De ne aggódjon! Váratlan pénzügyi segítség érkezik! :)

VÍZÖNTŐ (Aquarius) január 21. - február 19.

Hónapok óta tőri a fejét azon, hogy a nulla százalékos kamatok miatt hová kellene befektetnie megtakarításait. Kacérkodik a lakossági állampapírokkal de az ingatlan befektetéseket is vonzónak találja. Titkon pedig irigykedik azokra, akik a tőzsdén forgatjuk meg a pénzüket, ami bár kockázatos, de komoly nyereség elérésére is lehetősége van. Egy jó tőzsdei bróker a segítségére lehet.

HALAK (Pisces) február 20. - március 20.

Nehezen jut egyről a kettőre a HALAK jegy szülötte, és a 2020-as év után valahogy a 2021-es sem akar "beindulni" a pénzügyek terén. De jó lenne egy kis kezdő tőke, amiből számos ötletét tudná megvalósítani. Az ötletei életképesek lehetnek és találhat is hozzá kedvező kamatozású hitelt, ha körbeszaglászik a piacon.

Hozzászólások

310,2 milliárd forint adózott eredményt ért el az OTP

Az OTP Bankcsoport az egy évvel korábbinál 33 százalékkal alacsonyabb, 78,562 milliárd forint konszolidált korrigált adózott nyereséget ért el 2020 utolsó negyedévében, egész éves adózott eredménye pedig 26 százalékos csökkenéssel 310,268 milliárd forint lett 2020-ban.
2021. 03. 05. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Peking 6 százalék feletti gazdasági növekedést tűzött ki az idei évre

Peking 6 százalék feletti gazdasági növekedést tűzött ki 2021-re - közölte Li Ko-csiang kínai miniszterelnök pénteken, az Országos Népi Gyűlés éves ülésszakának megnyitóján.
2021. 03. 05. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint péntek reggelre

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint az euróval és a dollárral szemben idei leggyengébb árfolyama közelében mozog.
2021. 03. 05. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyenge kezdés várható a tőzsdéken

Indexcsökkenésre lehet számítani pénteken az európai értékpapírpiacok nyitásakor. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb piacokon az indexek 0,4-0,7 százalékos csökkenése valószínűsíthető a kereskedés kezdetén.
2021. 03. 05. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

Hasznos információkat osztott meg a turizmusról, a szállodák üzemeltetéséről, a belföldi szálláshelyek aktuális helyzetéről, arculatváltásról, újításokról, a covid hatásról Klemm Balázs, a turizmus véleményformáló szakembere. A magyarországi és székelyföldi érdekeltségű cég, a Hotel & More Group tulajdonosa, vezérigazgatója beszélt a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.
2021. 03. 05. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tömegesen oltják az oktatásban dolgozókat Szlovéniában

Szlovéniában hétfőtől megkezdik az iskolai és óvodai dolgozók tömeges oltását, és a középiskolások is visszatérhetnek az iskolapadokba - jelentette be Simona Kustec oktatási miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2021. 03. 05. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől

Újabb hazai fejlesztéssel óvják a madarakat az áramvezetékektől, az E.ON Hungária Csoport villamos hálózatán bevezetett újítások hatására a nagytestű madarak nagyobb biztonságba kerülnek Székesfehérvár közelében - közölte az E.ON Hungária Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
2021. 03. 05. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a DIGI bevétele

Nőtt a DIGI telekommunikációs csoport bevétele 2020-ban, a növekedéshez leginkább fő piacai, Románia és Spanyolország járult hozzá.
2021. 03. 05. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Még mindig kevés a női informatikus Magyarországon

Ugyan egyre több nőt foglalkoztatnak a magyarországi IT-szektorban, ám még mindig jóval az uniós átlag alatt van arányuk, elsősorban azért, mert túl kevés nő vesz részt informatikai képzéseken, így az IT-állásokra is csak kevesen jelentkeznek - derül ki az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) kutatásából.
2021. 03. 05. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem enyhült a magyarok költekezési kedve

Az idén januárban nominálisan csaknem 940 milliárd forintot költött el a lakosság a kiskereskedelmi üzletekben, hasonlóan az egy évvel korábbi értékhez, ami azt mutatja, hogy a költekezési kedv nem lassult - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a KSH adataira reagálva csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2021. 03. 05. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A járvány ellenére erős 2020-as évet zárt a biztosítási szektor

Tavaly a biztosítási szektor díjbevételei új csúcsra, 1204 milliárd forintra emelkedtek - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke a szervezet csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
2021. 03. 05. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2021. 03. 05. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nutex elemzés

2021. 03. 05. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 03. 05. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2021. 03. 05. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2021. 03. 05. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2021. 03. 05. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ha 1971-1991 között születtél, akkor izgulhatsz!

A 30-50 éves korosztály képviselői, akik jellemzően még aktívak, dolgoznak és a nagy robotban és rohanásban nincs igazán idejük a jövőjükre gondolni és azt tudatosan megtervezni. Ennek a korosztálynak a szülei általában élnek még, nyugdíjas éveikben vannak most és átlagosan kb. 100-130 ezer forint havi állami nyugdíjukból próbálnak megélni. Ez a jelenlegi helyzet. De mi vár ránk a jövőben? Mi vár a jövő nyugdíjasaira? Mutatjuk, számolunk.
2021. 03. 05. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megszüntetné a nemek közötti bérszakadékot az EU

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatokat terjesztett elő annak biztosítására, hogy az unióban a nők és a férfiak egyenlő munkáért egyenlő díjazásban részesüljenek.
2021. 03. 05. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

ÉLŐ koronavírus térkép - mutatjuk a friss helyzetet

Melyik országban hogyan áll a koronavírus helyzet? Eddig hányan betegedtek meg és hányan haltak meg a koronavírus járványban? Élő és on-line koronavírus térképünkön most Ön is megnézheti az aktuális adatokat országról országra világszerte. Mutatjuk az aktuális, friss korona vírus térképet és adatokat.
2021. 03. 05. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások: