Pénzügyi heti horoszkóp - a BAK jegyűeket jól átverik

A ProfitLine.hu online pénzügyi magazin hétvégi kiadásában egy új rovattal jelentkezik (minden vasárnap), ami nem más, mint neves hazai asztrológus szakemberek által összeállított heti pénzügyi horoszkóp. Lássuk tehát, mit jósolnak Önnek a csillagok, mit hoz a jövő hét (2021. január 18-tól január 24-ig) pénzügyi szempontból!

Pénzügyi heti horoszkóp - a BAK jegyűeket jól átverik

KOS (Aries) március 21. - április 20.

Izgalmas időszak következik a pénzügyek terén a KOS számára, hiszen egy olyan döntést kell rövidesen meghoznia, melyet már hónapok óta (évek óta?) halogat. Ez pedig nem más, mint egy komolyabb felújítási, építési munka, melytől eddig leginkább annak finanszírozási nehézségei miatt ódzkodott. Érdemes lehet körülnéznie, mert számos államilag támogatott hitel és lakásfelújítási támogatás is igénybe vehető ilyen célra.

BIKA (Taurus) április 21.- május 21.

Eljött a kockázatvállalás ideje a BIKA számára, és a csillagok is jól állnak most a spekulatívabb befektetések fölött. Régóta gondolkodik részvénybefektetésen, és kacérkodik is néhány konkrét vállalat értékpapírjával, de eddig nem mert belevágni, mert túl nagynak ítélte annak kockázatát. Valóban az is, hiszen azok az iparágak, melyeket kinézett a kifejezetten kockázatosak közé tartoznak. De most itt az idő, vételre fel és ne feledje el betenni a stop-losst!

IKREK (Gemini) május 22.- június 21.

Amennyiben az elkövetkezendő időszakban jelentősebb anyagi kiadást tervez, úgy még egyszer üljön le és számolja át a kiadásokat és elemezze a költségvetését. Az is lehet, hogy érdemes lenne egy szakemberrel is konzultálnia, mert jelentős fordulat következhet be a pénzügyi piacokon. Viszont ha hosszú távon kíván befektetni úgy ne habozzon és hozza meg a megfelő lépéseket, mert félő, hogy komoly lehetőséget szalaszt el. 

RÁK (Cancer) június 22. - július 22.

Pénzügyei területén érdemes most számot vetnie a RÁK jegyűeknek, mert az utóbbi időben elég jelentősen megváltozott a piaci környezet. Éppen ezért nem árt, ha konzultál szakemberekkel, mert lehet, hogy olyan lehetőséget ajánlanak, melyet, ha megfogad talán egész életére kiható pozitív eredményeket realizálhat. Vizsgálja meg tartalékait és ennek függvényében döntse el, hogy mely területen kíván az elkövetkezendő időszakban befektetni.

OROSZLÁN (Leo) július 23. - augusztus 23.

Valaki az elkövetkezendő napokban pénzügyi tanácsért fordul Önhöz, mert úgy gondolja, hogy nagyobb tapasztalattal bír befektetés területén. Vigyázzon a tanácsokkal, mert a piaci környezet most igen változó, így ami ma biztosnak tűnik az holnapra már csak szép állommá válhat. De ha mégis úgy dönt, hogy segít, akkor feltétlenül mondja el, hogy a végleges döntést nem önnek kell meghoznia, hanem a másik félnek. 

 

NAPI horoszkóp ITT

SZŰZ (Virgo) augusztus 24. - szeptember 22.

Pénzügyi területen most igen jó időszak következhet a Szűz csillagjegy számára, ha figyeli a lehetőségeket és nem halogatja a döntést. Sok lehetőség fog kínálkozni, melyek egytől egyik kitűnő eredményekkel kecsegtetnek. Arra viszont vigyázzon, hogy ne kapja el a hév és csak addig nyújtózkodjon ameddig a takaró ér. Azaz ne kockáztassa családja jövőjét csak azért mert hirtelen kapzsivá válik. Tőkéjének csak maximum 30%-át fektesse most be kockázatos eszközökbe, a maradék tőkével egyelőre álljon lesben, várjon kedvezőbb beszállási pontra.

MÉRLEG (Libra) szeptember 23. - október 23.

Sokan gondolják úgy, hogy most remek lehetőség szabad pénzeszközeiket befektetni egy igen jó hozamokkal bíró befektetési alapba, melyet mindenki olyan nagyon dicsér. Vigyázzon és legyen körültekintő, mert nem minden arany, ami fénylik. Még az is előfordulhat, hogy azok akik igyekeznek tanáccsal ellátni, nem vizsgálták meg a felmerülő veszélyeket és ezért a tranzakció nem hozza meg a várva várt eredményt. 

SKORPIÓ (Scorpio) október 24. - november 22.

Évek óta halogat egy döntés a SKORPIÓ, melyben nagy szerepet játszanak az anyagiak. Mikor összejött volna a megfelelő összeg, mindig jött valami váratlan helyzet, mely meghiúsította a régen dédelgetett tervét. Ha körültekintően szétnéz a pénzügyi piacon számtalan lehetőséget talál. Amennyiben úgy dönt, hogy belevág és megvalósítja tervét olyan helyről jön majd a segítség, melyre igazán nem számít, s ráadásul anyagi ellenszolgáltatás nélkül. 

NYILAS (Sagittarius) november 23. - december 21.

Ez a hét most a kockázatkerülésről szól a NYILAS jegyűek számára. Mivel egész héten nagyon le lesz terhelve sok munkával, számos online meeting is rabolja az idejét, sőt még egy idióta Zoom-os oktatásra is be kell jelentkeznie. Fáradt lesz már a hét elején és koncentrációs képessége is csökken. A csillagok állása sem túl biztató így érdemes a kockázatos pénzügyi tranzakciókat elhalasztani. Kerülje a részvényeket, mert nagyon "shortos"-szag van, de megint nem fog bejönni. Jó az a cash, lesz majd jobb időszak a spekulációra.

BAK (Capricorn) december 22. - január 20.

Bárhogy számol, oszt, szoroz, rádöbben arra, hogy amit rásóztak befektetés az mégsem csillog olyan szépen, sőt! Ha a költségeit jobban megnézi, akkor infarktust is kap. Az a helyes, okosnak tűnő üzletkötő bár nagyon sok szépet mondott a "világ legjobb konstrukciójáról" mégis egyre inkább rádöbben: ismét besétált egy csúfos csapdába, ahonnan nehéz lesz  kimászni. De ne aggódjon! Váratlan pénzügyi segítség érkezik! :)

VÍZÖNTŐ (Aquarius) január 21. - február 19.

Hónapok óta tőri a fejét azon, hogy a nulla százalékos kamatok miatt hová kellene befektetnie megtakarításait. Kacérkodik a lakossági állampapírokkal de az ingatlan befektetéseket is vonzónak találja. Titkon pedig irigykedik azokra, akik a tőzsdén forgatjuk meg a pénzüket, ami bár kockázatos, de komoly nyereség elérésére is lehetősége van. Egy jó tőzsdei bróker a segítségére lehet.

HALAK (Pisces) február 20. - március 20.

Nehezen jut egyről a kettőre a HALAK jegy szülötte, és a 2020-as év után valahogy a 2021-es sem akar "beindulni" a pénzügyek terén. De jó lenne egy kis kezdő tőke, amiből számos ötletét tudná megvalósítani. Az ötletei életképesek lehetnek és találhat is hozzá kedvező kamatozású hitelt, ha körbeszaglászik a piacon.

A segédmotoros kerékpárra is kell ám kötelezőt kötni!

A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási kötelezettség nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre, hanem minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 04. 18. 17:30
Megosztás:

Márciusban csökkent az eladott új autók száma az Európai Unióban

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
2024. 04. 18. 17:00
Megosztás:

Felújítják a Hotel Silvanust

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.
2024. 04. 18. 16:30
Megosztás:

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó a gazdasági versenyképességgel a középpontban

Megkezdődött szerda este az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről.
2024. 04. 18. 16:00
Megosztás:

Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik – ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából.
2024. 04. 18. 15:30
Megosztás:

Fejlesztés ment végbe a Gyep-Mester Kft.-nél

Csaknem 180 millió forintból fejlesztett a parkfenntartással és kertépítéssel foglalkozó Gyep-Mester Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 15:00
Megosztás:

A csok plusz nagyot lendített az ingatlanpiacon az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
2024. 04. 18. 14:30
Megosztás:

Nő a Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz szerepe

A Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz (LNG) egyre nagyobb szerepet fog játszani az Európai Unió ellátásában, s ebben Trinidad és Tobago kulcsszereplő lesz. Az együttműködés alapjait már lerakták, a végrehajtás megkezdése pedig a magyar elnökség idejére fog esni - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a szigetország fővárosában, Port of Spainben.
2024. 04. 18. 14:00
Megosztás:

Nagyobb beruházást tervez a BioTechUSA

Idén ötmilliárd forint vagy azt meghaladó összegű beruházással számol a tisztán magyar tulajdonú BioTechUSA cégcsoport, amely 2023-ban több mint kilencvenmilliárd forint árbevételt ért el.
2024. 04. 18. 13:30
Megosztás:

Élénkül idehaza a gasztroturizmus

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.
2024. 04. 18. 13:00
Megosztás:

Megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út

Szeptember 4-8. között Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó világbajnokságnak, amelyhez kapcsolódóan megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:30
Megosztás:

Újabb támogatást kapott az MVM Mobiliti

Csaknem 1,2 milliárd forint támogatást kapott elektromos töltők telepítéséhez az MVM Mobiliti Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:00
Megosztás:

Ma rendezik meg a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2024. 04. 18. 11:30
Megosztás:

Fejlesztések kezdődnek Martfűn

Komplex fejlesztés kezdődik Martfűn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert 363 millió forint támogatásból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 04. 18. 11:00
Megosztás:

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 10:30
Megosztás:

Pozitív nyitás várható a magyar tőzsdén

Pozitív nyitás várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
2024. 04. 18. 10:00
Megosztás:

Erősödtek az ázsiai indexek

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 09:30
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 18. 09:00
Megosztás:

Nincs ellenőrzés, nincs biztosítás - komoly kockázattal robognak a robogósok az utakon

Érdemi ellenőrzés híján továbbra sem kötnek kötelezőt a robogók többségére. Havi 600-800 forint ellenében elkerülhető a baleseti kártérítés és a mulasztási bírság is.
2024. 04. 18. 08:30
Megosztás:

Cél a minőségi oktatás nyújtása

A 21. századi szakképzőintézmény-fejlesztési program beruházásai, korszerű eszközbeszerzései a minőségi oktatást segítik, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szakképzési rendszer megfelelően képzett fiatalokat adjon a munkaerőpiacnak - hangsúlyozta Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) komplex fejlesztése projekt nyitó rendezvényén.
2024. 04. 18. 08:00
Megosztás: