A Bitcoin még márciusban elérheti a 80 ezer dollárt, míg egy másik projekt a tőzsdére megy

A Bitcoin (BTC) továbbra is nagyon forró téma ezen a héten, a vezető kriptovaluta most 72 000 dollár felett kereskedik. Egyre több a spekuláció arról, hogy a BTC nemsokára újabb emelkedő szakaszba lép, és a hónap végére akár a 80 000 dollárt is átlépheti.

A Bitcoin még márciusban elérheti a 80 ezer dollárt, míg egy másik projekt a tőzsdére megy

Ezt a bikás fellendülést tovább erősíti a Bitcoin Minetrix natív BTCMTX tokenjének közelgő tőzsdei bevezetése (IEO). A kiemelkedően sikeres előértékesítési szakaszt követően egy újabb lendületet adhat a tokennek.

A Bitcoin 73 ezer dollár fölé erősödött, a 80 ezer dolláros szint lesz a következő?

A Bitcoin hihetetlen erőt mutat mostanában, a kriptokirály tegnap először lépte át a 73 000 dolláros szintet. Bár egy tipikus, profit-kivonási kör okozott egy kis visszaesést, a Bitcoin gyorsan visszapattant.

De vajon márciusban elérheti az áhított 80 000 dolláros mérföldkövet? Több olyan tényezőt is találhatunk, amely egy ilyen hatalmas mérföldkőhöz vezet. Először is, a spot Bitcoin ETF-ek iránti kereslet már most rekordokat döntött, és csak a BTC kitettség megszerzésébe dollármilliárdok áramlanak.

BTC

Emellett a várva várt "feleződési" esemény áprilisban már csak egy karnyújtásnyira van, amelynek során a Bitcoin új kibocsátási kínálata a felére csökken. Történelmileg ez a deflációs esemény megelőzte a masszív bikafutásokat, mivel a piaci árazás alkalmazkodik a szűkebb kínálati feltételekhez.

Mivel a bálnák könyörtelenül halmozzák a BTC-t, a lakossági befektetők pedig fenntartják a vásárlási nyomást, a Bitcoin készen áll arra, hogy áttörje a 80 000 dolláros lélektani határt.

A Coinbase kötvénykibocsátása és Saylor megjegyzései a befektetői FOMO-t erősítik

A Bitcoin erős fundamentumain és a felezésből adódó, közelgő kínálatcsökkentésen túl számos más fejlemény is felgyorsíthatja a BTC lendületét.

Leginkább a legnagyobb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase hozhat változást, amely nemrég jelentette be, hogy 1 milliárd dollárt kíván felvenni kötvénykibocsátás útján. A kripto óriás még nem árulta el, hogy mire fogják felhasználni a pénzt, mégis elterjedtek a találgatások, hogy egy részét BTC vásárlásokra fordíthatják. Egy ilyen hatalmas felhalmozás egy mainstream, tőzsdén jegyzett cégtől elkerülhetetlenül felfelé irányuló árfolyamnyomást gyakorolna az érmére.

coinbase

Ráadásul Michael Saylor, a híres Bitcoin-befektető és a MicroStrategy vezérigazgatója az utóbbi időben még hangosabban érvel a Bitcoin mellett. A CNBC-nek nemrégiben adott interjújában Saylor megerősítette "a Bitcoin megeszi az aranyat" narratíváját. Azt állította ugyanis, hogy az érme kiváló tulajdonságainak köszönhetően 2024-ben hatalmas mennyiségű tőkét fog elszívni a nemesfémből. Azzal együtt, hogy a BlackRock lépéseket tesz a BTC-nek való kitettség biztosítására az alapválasztékában, Saylor ilyen jellegű jóváhagyása még több FOMO-hoz vezethet.

Mivel ennyi erő egyidejűleg erősíti egymást, a 80 000 dolláros szint elérése márciusban már nem tűnik olyan elképzelhetetlennek.

A Bitcoin Minetrix natív BTCMTX tokenje a várva várt tőzsdei bevezetésre készül

Úgy tűnik, a szélesebb piac katalizátorai megteremtik a lehetőséget a Bitcoin potenciális magasabbra emelkedéséhez. Ugyanakkor egy másik esemény olaj lehet a tűzre, miután a Bitcoin Minetrix natív BTCMTX tokenje hamarosan megjelenik a tőzsdén.

bitcoin

A már most népszerű Bitcoin Minetrix egy újszerű "Stake-to-Mine" ökoszisztémát vezet be, amely az Ethereum blokkláncra épül. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy bárki BTC jutalmakat keressen a BTCMTX lekötésével, amelyhez ráadásul nincs szükség bányászati berendezésekre vagy technikai ismeretekre.

Egész egyszerűen úgy működik a Bitcoin Minetrix, hogy a befektetők BTCMTX tokeneket vásárolnak és tesznek fel a rendszerben, amelyeket aztán egy okos szerződésen keresztül felhőbányászati kreditek megszerzésére használnak fel. Ezek a kreditek lényegében a Bitcoin Minetrix hatalmas bányászati teljesítményének egy részét képviselik.

A felhőbányászati kreditek elégetésével a felhasználók részesedést kapnak a Bitcoin Minetrix felhőbányászati műveleteiből származó bányászati jutalmakból, amelyeket BTC-ben fizetnek ki. Ez egy olyan kriptopénz bányászat, amely bárkinek elérhető, biztonságos és az átlagembereknek is megfizethető. 

A Stake-to-Mine funkció mellett a platformnak még egy másik lekötési protokollja is van, amely évi 57 százalékos hozamot kínál.

BTCMTX

Egy rendkívül sikeres előértékesítési szakasz után a Bitcoin Minetrix most közeledik a 15 millió dolláros finanszírozási célhoz. Amint ezt a célt elérik, a fejlesztőcsapat a BTCMTX-et több CEX-en is szeretné bejegyezni.

A Bitcoin Minetrix Telegram-csatornáján minden friss információ elérhető. A közösség tagjai már nagyon várják a tőzsdei listázásokat, mert úgy gondolják, hogy ezek jelentős árfolyam-emelkedést indíthatnak el a BTCMTX token pályafutásában.

Látogass el a Bitcoin Minetrix előértékesítésre

Ezek is érdekelhetnek:

Akik lemaradnak a Bitcoinról, a Green Bitcoin előértékesítésébe fektetnek

Mutatunk egy innovatív kriptoprojektet, amely a VR és az AR szektorra veti ki a hálóját

A 10 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Tovább fogynak a magánnyugdíjpénztárak, már csak kettő marad belőlük

Beolvadás beolvadást követ a megmaradt magánnyugdíjpénztáraknál, amelyek a több mint ötvenezer kitartó pénztártag csaknem 300 milliárd forintos vagyonát kezelik. Áprilistól már csak három működik, júliustól pedig kétszereplősre olvad a piac, mivel a legnagyobb vagyonú és létszámú Horizont beolvasztja a Szövetséget - írja a Bank360.hu.
2024. 04. 21. 03:00
Megosztás:

Gazdagság az égből: Heti horoszkóp a pénzről és szerencséről!

Fedezd fel, mit tartogatnak számodra a csillagok a következő hétre! A legfrissebb pénzügyi horoszkópunk segítségével megtudhatod, melyek lesznek a legjobb befektetési lehetőségek, szerencsejátékok, és mikor várhatók szerencsés találkozások. Tudd meg, mely napokon leszel a leginkább szerencsés, és mely számokat érdemes megjátszanod a lottón! Készülj fel a lehetőségekre és fordítsd előnyödre a csillagok üzeneteit!
2024. 04. 21. 02:00
Megosztás:

Nyugdíjazás - honnan tudhatom, hogy hány évem gyűlt már összeg?

Az öregségi nyugdíjhoz az évek „összeszámolása” megtörténik kérés nélkül is, a hivatalból történő adategyeztetési eljárás során a jogszabály által előírt időpontban, de nincs akadálya annak sem, hogy valaki ezt korábban kérje. A kérelem évente csak egyszer nyújtható be. Mutatjuk, hogyan.
2024. 04. 21. 01:00
Megosztás:

Élesedik a TON token a Lucky Block-on, 200%-os üdvözlő bónusz jár a belépőknek

A Toncoin árfolyama idén erőteljesen felértékelődött, csak az elmúlt három hónapban 182 százalékot emelkedett. A token a kilencedik legértékesebb kriptopénz lett a Coinmarketcap kriptoadat-gyűjtő oldal szerint, és jelenleg 6,27 dolláron áll.
2024. 04. 21. 00:01
Megosztás:

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.
2024. 04. 20. 23:00
Megosztás:

A NATO további katonai támogatást nyújt Ukrajnának

A NATO védelmi miniszterei megállapodtak abban, hogy további katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának, főképpen a légvédelem területén - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken Brüsszelben.
2024. 04. 20. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 16. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 04. 20. 21:00
Megosztás:

Ez a legjobb megoldás a klímaváltozásra

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.
2024. 04. 20. 20:00
Megosztás:

A tehetségprogram célja a külföldön élő magyar fiatalok képzésének bővítése

A tehetségprogram elsődleges céljai között szerepel a külföldön élő egyetemista fiatalok megszólítása, és az, hogy hasznosítható képességeket nyújtson számukra - mondta a "Talent's Talk, a tehetségek fóruma" címmel megrendezett londoni program összegzéseként a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára.
2024. 04. 20. 19:00
Megosztás:

Mi lesz a Magyar Postával?

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
2024. 04. 20. 18:00
Megosztás:

Hamarosan kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.
2024. 04. 20. 17:00
Megosztás:

Ezért kapott bírságot az UniCredit Bank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságok miatt; a hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 20. 16:00
Megosztás:

Kiderült, mennyire produktívak a magyar cégek

A hibrid munkavégzésre hosszabb távon is fel kell készülnünk: a magyar szellemi munkát végzők több mint egyharmada legalább egy-két napot otthonról dolgozik – ez is kiderül Magyarország első országos reprezentatív produktivitás-kutatásából. A megkérdezettek negyede arra számít, hogy amikor a vállalati IT-helpdeskhez fordul, nem fogják érteni egymást, mert más nyelvet beszélnek. A többség sem közös tudástárat, sem kollaborációs eszközt nem vesz igénybe a munkája során, a feladatok nyilvántartására és átadására pedig legtöbben Excelt használnak az erre kifejlesztett alkalmazások helyett. A kutatás alapján felállított produktivitás-index számszerűen is megmutatja, mennyire dolgoznak hatékonyan a magyar fehérgallérosok.
2024. 04. 20. 15:00
Megosztás:

Megállapodást kötött a Duna House és az OTP Ingatlanpont

Együttműködési megállapodást írt alá a Duna House és az OTP Ingatlanpont, ezáltal a két országos közvetítői hálózat a kizárólagos megbízásaiknál keresztértékesítési lehetőséget biztosít egymásnak - közölte a két szervezet közös közleményben pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 20. 14:00
Megosztás:

Mennyivel drágább a benzin Magyarországon?

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt. A magyarországi átlagár 3,2 százalékkal magasabb a régiós átlagértéknél. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 654 forint volt, ami 31 forinttal, 5 százalékkal haladta meg a régiós 623 forintos átlagárat - jelentette pénteken első alkalommal kiadott kísérleti üzemanyagár-statisztikájában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 04. 20. 13:00
Megosztás:

Megnyitott Esztergom első McDonald’s étterme

A mai napon megnyílt Esztergom város első McDonald’s étterme. A beruházás megvalósítása közel kétszáz ember, több mint 7 hónapon át tartó összehangolt munkáját igényelte. A Simor János utcában kialakított egységben a „Jövő Élménye” koncepciónak megfelelően kiemelt szerepet kapott az innováció és a digitális fejlesztés. A korszerű étterem több mint 70 ember számára biztosít munkalehetőséget. Az akadálymentesített vendégtérben 90, a teraszon további 30 ülőhely várja a vendégeket, az új egységgel pedig a McCafé is megérkezett a városba.
2024. 04. 20. 12:00
Megosztás:

Bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre

Az új Közös Agrárpolitika jelentette kihívásokra reagálva átalakította és mintegy 700 fősre bővítette falugazdász-hálózatát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara; a falugazdászok 2024 áprilisától falugazdász tanácsadóként az eddigieknél is szélesebb körben támogatják majd a gazdálkodók munkáját - jelentette be pénteki közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 04. 20. 11:00
Megosztás:

Így emelkedtek a casco díjak az első negyedévben

Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában - közölte a saját adatai alapján az Insura.hu biztosításközvetítő pénteken az MTI-vel.
2024. 04. 20. 10:00
Megosztás:

Növelte árbevételét a L'Oréal

A francia L'Oréal SA csoport, a világ egyik legnagyobb kozmetikai gyártójának árbevétele 11,24 milliárd euró volt az idei első negyedévben, 8,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Összehasonlítható alapon az árbevétel 9,4 százalékkal nőtt.
2024. 04. 20. 09:00
Megosztás:

Az ellenglobalizáció és Kína külpolitikája

Április 18-án, a Lónyay-Hatvany villában megtartott Counter-Globalization and China’s Foreign Policy című előadás meghívottja Yan Xuetong, a Tsinghua Egyetem világhírű politológia professzora és az egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének dékánja volt. Miután felvázolta álláspontját azzal kapcsolatban, hogy miként látja Kína és az USA viszonyát, illetve a világ többi, kisebb gazdasági potenciállal rendelkező ország pozícióját, Dr. Eric Hendriks, a Danube Institute vendégkutatója és Dr. Eszterhai Viktor, a Lukács János Stratégiai és Politikai Intézet tudományos munkatársa intéztek hozzá kérdéseket.
2024. 04. 20. 08:00
Megosztás: