A csökkenő készlet adatok után tovább emelkedik az olaj árfolyama

A WTI 71,2 dollárig emelkedett ma reggel a közeli, októberi határidőre. Az emelkedés hátterében az áll, hogy az API jelentése szerint jelentősen, 5,44 millió hordóval csökkent az USA nyersolaj készlete, és a benzin- és desztillátum tartalékok is estek.

A csökkenő készlet adatok után tovább emelkedik az olaj árfolyama

Az Ida hurrikán miatt mintegy 28 millió hordó nyersolaj termelés esett ki, és a Nemzetközi Energiaügynökség szerint az OPEC többlet termeléséből ezt csak októberben lehet pótolni. Kína ma fog először eladni a stratégiai készleteiből, 7,38 millió hordónyi kőolajat. Ez kevesebb, mint egy napnyi import, ami általában napi 11 millió hordót tesz ki. Tegnap jelent meg a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szokásos havi olaj jelentése.

Ami igazán érdekes, hogy az ügynökség októberben nagyon erős, napi 1,6 millió hordós globális kőolaj kereslet növekedésre számít. A dinamika 2022-ben is folytatódhat, az IEA szerint akár 3,2 millió hordó/nappal is nőhet a globális átlag olajkereslet jövőre. Ez azt jelenti, hogy jövőre még inkább az OPEC által kitermelt kőolajra fog szorulni a világ.

Az olaj világpiaci árának alakulása

Folytatódik az iskolai oltási akció

Jövő héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolákba, hogy beadják a második vakcinát a tanév elején koronavírus ellen beoltott diákoknak - közölték pénteken a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon.
2021. 09. 17. 15:00
Megosztás:

Meghaladta az egymilliárdot Kínában a teljes körűen beoltottak száma

Meghaladta az egymilliárdot azoknak a száma Kínában, akik megkapták a Covid 19-cel szembeni teljes védettséghez előírt védőoltások szükséges mennyiségű dózisát - adta hírül internetes kiadásában pénteken a China Daily című kínai lap.
2021. 09. 17. 14:30
Megosztás:

Kriptotőzsdére mennek a legjobb magyar kortárs művészek alkotásai

Az Interart Alapítvány kezdeményezésére, a legkiválóbb hazai kortárs művészek rövidesen lehetőséget kapnak, hogy alkotásaiknak virtuális eredeti másolatai blokklánc technológia alkalmazásával megjelenhessenek a kriptotőzsdén. Az ArtPass.Cards projekt egy olyan magyar ötlet, mely a világon elsőként teremt globális és hitelesített informatikai környezetet a kortárs művészbrandek építéséhez, blokklánc technológiát alkalmazva. A projekt keretében első körben a legmagasabban jegyzett hazai művészeti galériák kapnak lehetőséget a legkiválóbb alkotások jelölésére, melynek felhívása idén szeptemberben jelenik meg első alkalommal. A kriptotőzsdére kijutó művészek nemzetközi kiugrási lehetőséghez juthatnak, illetve akár jelentős bevételre is szert tehetnek.
2021. 09. 17. 14:00
Megosztás:

Neuropátia centrumokkal bővül a cukorbeteg-ellátás Salgótarjánban és Esztergomban

Két új megyei neuropátia centrum is nyílt Észak-Magyarországon 2021 szeptemberében: az egyik Salgótarjánban, a másik Esztergomban. Az érintett megyék cukorbetegei ezentúl tehát kényelmesebben, kevesebb utazással érik el a jól felszerelt diagnosztikai központokat, ahol érzékeny műszeres vizsgálatokkal már korai stádiumban felismerhető a neuropátia, vagyis az idegkárosodás. Ez a betegség évente csaknem 4000 olyan lábamputációért tehető felelőssé hazánkban, amelyek elkerülhetők lettek volna, ha idejében diagnosztizálták, és kezelték volna a neuropátiát.
2021. 09. 17. 13:30
Megosztás:

Újabb több mint 170 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

A héten újabb több mint 170 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. pénteken az MTI-t.
2021. 09. 17. 13:00
Megosztás:

Ötéves csúcson volt a hazai áramfogyasztás

Ötéves csúcsra emelkedett júliusban a hazai bruttó villamosenergia-fogyasztás, 7,5 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban; a rendszerterhelés maximuma több napon is megdöntötte a nyári csúcsértékeket - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.
2021. 09. 17. 12:30
Megosztás:

Nyerő a mobil: átlépte a 1,5 milliót az OTP Bank mobilbanki alkalmazását használók száma

Másfél év alatt megduplázódott, mostanra pedig átlépte az 1,5 millió felhasználót az OTP Bank mobilbanki alkalmazása. Jelentősen nőtt a digitálisan aktív ügyfelek aránya és a digitálisan végzett tranzakciók száma is a hitelintézet ügyfeleinek körében, emellett egyre népszerűbbé válik a hitelintézet új internet- és mobilbankja is, amely augusztus óta már a teljes lakossági ügyfélkör számára elérhető. A mobilcsatorna fejlesztése folyamatos, a felhasználók számára újabb és újabb innovatív funkciók válnak elérhetővé.
2021. 09. 17. 12:00
Megosztás:

Amerika gazdasága kezdi maga mögött hagyni a delta hatását

A tegnap publikált augusztusi kiskereskedelmi forgalom pozitív meglepetés volt a piaci szereplők számára, mivel a várt 0,7%-os csökkenés helyett 0,7%-os növekedésről számolt be a Kereskedelmi Minisztérium.
2021. 09. 17. 11:30
Megosztás:

A Vitesco Technologies sikeresen debütált a frankfurti tőzsdén

A cég részvényeinek első hivatalos árfolyama 59,80 euró volt. A tőzsdére lépés jelentős vállalati rugalmasságot jelent a Vitesco Technologies számára, amellyel kiterjesztheti pozícióját a fenntartható mobilitás (e-mobilitás) piacán.
2021. 09. 17. 11:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Emelkedéssel indult a kereskedés a főbb nyugat-európai részvénypiacokon pénteken, de a kockázatvállalási hangulatot fékezi, hogy a befektetők aggódnak a kínai helyzet miatt.
2021. 09. 17. 10:30
Megosztás:

A Budapestre irányuló belföldi turizmus élénkítésével támogatja az iparágat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szerint a budapesti turizmus jelenleg a vidéki utazók a fővárosba irányításával támogatható a leghatékonyabban. A BKIK tervei szerint ezért ősszel újabb, a Szolidaritási Alaphoz kapcsolódó program indulhat. A kamara szakértői által kidolgozott turizmusélénkítő kezdeményezés először 25 millió forintos kerettel járul hozzá a járványhelyzet sújtotta iparág támogatásához. Eredményes a kamara nyáron elstartolt, #újranyitvaBP elnevezésű éttermi fogyasztásösztönző kezdeményezése is, melyben már hétezer, főként egészségügyi dolgozó vendégül látására nyújtottak be pályázatot.
2021. 09. 17. 10:05
Megosztás:

Ez okozhatja világgazdagsági növekedés lassulását

A kínálati oldalon kialakult szűk keresztmetszetek miatt a korábban vártnál valószínűleg lassabban növekszik az idén a világgazdaság teljesítménye - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban bemutatott friss, felülvizsgált globális előrejelzésében.
2021. 09. 17. 09:30
Megosztás:

Közel 400 ezer szerződést érint a hitelkártyákra vonatkozó törlesztési moratóriumi szabályok módosítása

Csaknem 400 ezer szerződést, mintegy 95 milliárd forintnyi volument érint a törlesztési moratórium szabályainak módosítása a hitelkártya- és folyószámlahiteleknél - mondta el Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője az MTI-nek csütörtökön.
2021. 09. 17. 09:00
Megosztás:

Nőtt az építőipari termelés Romániábban

Romániában 4,4 százalékkal nőtt az építőipari termelés az idei első hét hónapban a múlt év azonos időszakához mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a növekedés 3,1 százalékos volt.
2021. 09. 17. 08:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek reggel.
2021. 09. 17. 08:00
Megosztás:

A határidő lejárta óta is rengeteg EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint a kérvényezési határidő június végi lejárta óta is több mint százezer - augusztus végéig több mint 6 millió - EU-állampolgár folyamodott tartós nagy-britanniai letelepedési engedélyért. A felülvizsgált csütörtöki adatsor szerint meghaladja a 155 ezret azoknak a magyaroknak a száma, akik a június 30-i határidőig benyújtották letelepedési kérvényüket a brit belügyi tárcához.
2021. 09. 17. 07:00
Megosztás:

A hitelmoratórium meghosszabbítása segítség a kisvállalkozásoknak

Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
2021. 09. 17. 06:30
Megosztás:

Nőtt az USA-ban a kiskereskedelmi forgalom

Nőtt a kiskereskedelem és a vendéglátás forgalma augusztusban az Egyesült Államokban, ami valószínűleg az iskolakezdéssel kapcsolatos bevásárlásoknak és a gyermekek után járó adójóváírás kifizetésének köszönhető. A meglepően jó adatok mérsékelhetik azokat a várakozásokat, hogy a gazdasági növekedés erőteljesen lassul a harmadik negyedévben.
2021. 09. 17. 06:00
Megosztás:

Új ügyvezető igazgató a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. élén

Jan Prinst nevezte ki ügyvezető igazgatójává a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2021. 09. 17. 05:30
Megosztás:

Fellendült a feldolgozóipar a philadelphiai körzetben

Négy hónap lassulás után lendületbe jött a feldolgozóipar az Egyesült Államok közép-atlanti térségében szeptemberben.
2021. 09. 17. 05:00
Megosztás: