A Dell Technologies és a Red Hat kiterjeszti stratégiai együttműködését

A Dell Technologies tovább bővíti a Red Hat-tel régóta fennálló stratégiai kapcsolatát, hogy olyan új megoldásokat kínálhasson, amelyek egyszerűsítik helyszíni, konténerizált infrastruktúra üzembe helyezését és kezelését multi-cloud környezetben.

A Dell Technologies és a Red Hat kiterjeszti stratégiai együttműködését

A Gartner előrejelzése szerint 2027-re a globális cégek 90%-a fog konténerizált alkalmazásokat futtatni éles üzemben. .1A szélesebb körű bevezetéssel párhuzamosan azonban egyre nagyobb kihívást jelent a konténerek cégszintű üzembe helyezése és kezelése, valamint a megfelelő szaktudással rendelkező informatikai szakemberek megtalálása. A Dell és a Red Hat közös megoldásaival a cégek felgyorsíthatják a felhőalapú alkalmazások fejlesztését és üzemeltetését (DevOps), illetve elháríthatják az akadályokat az egységes informatikai felügyelet útjából.

„A vevők azt akarják, hogy az igények alapján szabadon dönthessenek arról, hol futtatják az alkalmazásaikat, és rugalmasan mozgathassák azokat az adatközpont, külső telephelyek, illetve akár több nyilvános felhő között, ahogy azt az üzleti igények diktálják. Azzal, hogy tovább bővítjük meglévő együttműködésünket a Dell-lel, még több lehetőséget és rugalmasságot biztosítunk az ügyfeleknek a hibrid felhők üzemeltetésében.  A Red Hat OpenShift vállalati Kubernetes platformját ötvözzük a Dell hatékony infrastruktúra-technológiáival. A közös munka eredményeként a cégek egyszerűbben kezelhetik a nagyvállalati informatikai rendszerek változó dinamikáját, lehetővé téve, hogy az informatikai csapatoknak csak egyszer kell jen alkalmazásokat fejleszteniük a helyszíni futtatáshoz, mégis megmarad annak lehetősége, hogy szükség esetén a nyílt hibrid felhőben bárhol futtathassák őket, ahol csak szükséges” – mondta Ashesh Badani, a Red Hat termékekért felelős részlegének vezető alelnöke.

A Dell Validated Platform leegyszerűsíti a helyszíni Red Hat OpenShift-infrastruktúra üzembe helyezését és kezelését

A Red Hat OpenShifthez készült, Intel-alapú Dell Validated Platform teljeskörűen dokumentált üzembehelyezési és konfigurálási útmutatással segíti a helyszíni konténervezénylő infrastruktúra telepítését és kezelését. Az ügyfelek gyorsabban helyezhetik üzembe a helyszíni infrastruktúrájukat, és kiszámíthatóbban üzemeltethetik a Red Hat OpenShift-környezetet a Dell PowerFlex szoftveralapú infrastruktúrán.

A közös fejlesztésnek köszönhetően a Red Hat OpenShift virtualizációs réteg nélkül is futtatható, így a DevOps-csapatok gyorsabban biztosíthatnak számítási és tárolási erőforrásokat. Továbbá a DevOps-folyamatok automatizálása mellett az infrastruktúrát kódként nyújthatják, így a fejlesztők a vállalkozások innovációs motorjaivá válhatnak.

A Dell és a Red Hat közös hibrid felhőmegoldást tervez, amely egységes kezelőfelügyeletet biztosíté minden informatikai helyszínen

A Dell és a Red Hat közös fejlesztés keretében egy hibrid felhőmegoldáson dolgozik, amely kiterjeszti a helyszíni Red Hat OpenShift-környezetek kezelését a nyilvános felhőkre és az edge-re, ami egységesebb üzemeltetést tesz lehetővé.

Ez az automatizált infrastruktúra és a Dell szoftvere lehetővé teszi majd a Red Hat OpenShift teljes körű integrációját a Dell skálázható számítási és szoftveralapú tárolási megoldásaival. A cél az, hogy a felhőszolgáltatások rugalmasabbak, a helyszíni üzemeltetés pedig egyszerűbb legyen. Az alkalmazások agilitása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a vállalkozások versenyképesek maradjanak, a szoros integráció pedig megkönnyíti a cégek számára, hogy az egyszer kifejlesztett alkalmazásokat bárhol üzembe helyezhessék egy közös üzemeltetési modellel.  

A Dell és az IBM mesterséges intelligenciával (AIOps) és intelligens automatizálási képességekkel egészítené ki az informatikai üzemeltetést, hogy az ügyfelek kritikus fontosságú alkalmazásai kiemelkedő rendelkezésre állást és teljesítményt nyújthassanak. Amint elérhetővé válik, ezzel a megoldással az ügyfelek jobb átláthatóságra és a gyakorlatban is felhasználható, részletesebb betekintésre tehetnek szert a teljes rendszerre vonatkozóan, az infrastruktúrától az üzleti alkalmazásokig.

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 12. 03. 23:00
Megosztás:

Már októberben padlót fogott a lakossági hitelezés

Közel a felére esett vissza a lakáshiteleknél az új szerződések összege az előző évihez képest, és már a személyi kölcsönök iránt is csökkent a kereslet. A babaváró hitel pedig még soha nem teljesített ilyen rosszul. Az átlagos hitelköltség mutató közben októberben már a 10 százalékot is meghaladta a lakáscélú kölcsönöknél – derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.
2022. 12. 03. 21:00
Megosztás:

Hétfőtől újabb pótlóbuszok indulnak a fogaskerekű helyett

Újabb pótlóbuszok indulnak a fogaskerekű helyett december 5-től - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.
2022. 12. 03. 20:00
Megosztás:

Átadták Rábapatona és Koroncó bekötő útjait

Átadták szombaton a Rábapatonát és Koroncót a 85-ös főúttal összekötő, több mint 7 kilométer hosszon felújított útszakaszt, amely 1,8 milliárd forint ráfordításával készült el a Magyar falu program keretében.
2022. 12. 03. 19:00
Megosztás:

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház királyi páholya

Megnyílt családok előtt a Magyar Állami Operaház mindenkori államfőnek fenntartott királyi páholya szombaton - tájékoztatta az intézmény közleményben az MTI-t.
2022. 12. 03. 17:05
Megosztás:

Folyamatos a tűzifa szállítása a szociális tüzelőanyag program keretében

A szociális tüzelőanyag program keretében 2374 településen mintegy 180-190 ezer rászoruló család kap a téli tüzelőjéhez segítséget - közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.
2022. 12. 03. 16:00
Megosztás:

Két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert a Zeneakadémián

A nagy érdeklődésre való tekintettel két alkalommal is lesz MVM Karácsonyi Koncert december 18-án a Zeneakadémia Nagytermében: az esti hangversenyre már november közepén elkeltek a jegyek, ezért a koncert rendezői délelőtt 11 órára újabb koncertet hirdettek meg, melyet kicsit megváltoztatott műsorral, egy részben, szünet nélkül rendeznek meg - közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.
2022. 12. 03. 15:00
Megosztás:

A középkori lovagok világába kalauzolja a gyerekeket a pomázi befogadó játszótér

Várvédő kapitányok, hős lovagok és hercegnők bőrébe bújhatnak a gyerekek azon a pomázi akadálymentes játszótéren, amit a nemzeti lottótársaság „A játék összeköt!” játszótérépítési programjának részeként valósított meg. A 21. befogadó játszótéren olyan kombinált játékelemek kaptak helyet, amelyeket az ép és fogyatékossággal élő gyerekek is kipróbálhatnak, a közös játékon keresztül pedig elfogadóbb és befogadóbb felnőttekké válhatnak.
2022. 12. 03. 13:00
Megosztás:

Fuss a 10 millióért, már csak 2 heted maradt!

A Babaváró hitel 2023-as folytatásáról már döntött a kormány, ám az erről szóló rendelet egyelőre nem jelent meg, a konstrukció jövőbeni támogatási és jogosultsági feltételei pedig még változhatnak január 1-től. Annyi biztos csak egyelőre, hogy Babaváró hitel szerződés a jelenlegi feltételekkel 2022. december 31-ig köthető, ám aki ezt tervezi, annak nagyon sietnie kell.
2022. 12. 03. 12:00
Megosztás:

BÉT és Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara együttműködés

Együttműködési megállapodást kötött pénteken a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A közös projektek célja, hogy olyan támogatást nyújtsanak a hazai kis- és középvállalatoknak, amely segítségével azok eredményesen tudnak megfelelni a fenntartható vállalati működés követelményeinek.
2022. 12. 03. 11:00
Megosztás:

Miért van ennyi készpénz a magyarok zsebében?

Karácsonyi vásárokra leginkább a fiatalok járnak, az a korosztály, amely a legnyitottabb az elektronikus fizetési megoldásokra. Ezeken a rendezvényeken azonban minden korcsoportra jellemző, hogy bár szívesen vásárolnának kártyával, mégis hordanak maguknál készpénzt, mert tartanak attól, hogy nem lesz lehetőségük mással fizetni.
2022. 12. 03. 10:00
Megosztás:

Negatívra rontotta a litván államadós-osztályzat kilátását az S&P

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról a hosszú és rövid futamú litván államadósság-kötelezettségek elsőrendű, "A plusz/A-1" osztályzatának ilátását az S&P Global Ratings.
2022. 12. 03. 09:00
Megosztás:

Jövőre valószínűleg csökken a világkereskedelmi forgalom

Londoni pénzügyi elemzők legfrissebb előrejelzése szerint várhatóan csökken 2023-ban a világkereskedelmi áruforgalom értéke, elsősorban az amerikai és az európai import valószínűsíthető visszaesése miatt.
2022. 12. 03. 08:00
Megosztás:

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
2022. 12. 03. 07:00
Megosztás:

A Wagner-csoportot is a vallásszabadságot megsértő szervezetek listájára vette az Egyesült Államok

Anthony Blinken közleménye szerint az intézkedések azokra a kormányokra és nem állami szereplőkre vonatkoznak, amelyek megsértik az Egyesült Államok kongresszusa által 1998-ban elfogadott nemzetközi vallásszabadság törvény (International Religious Freedom Act) előírásait, és zaklatnak, fenyegetnek, bebörtönöznek, vagy akár meggyilkolnak egyéneket a hitük miatt.
2022. 12. 03. 06:00
Megosztás:

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
2022. 12. 03. 05:00
Megosztás:

Akinek készpénze vagy bankbetéte van, ezzel a döntéssel most hatalmasat veszít!

A magyar háztartások megtakarításainak nagy része teljesen védtelen jelenleg, ők csak idén 3000 milliárdot buknak a becslések szerint. Felülvizsgálatra szorulhat a megtakarítás szó klasszikus pénzügyi definíciója is.
2022. 12. 03. 04:00
Megosztás:

A Mol csaknem 500 benzinkutat üzemeltet majd Lengyelországban

A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.
2022. 12. 03. 02:00
Megosztás:

Októberben az Apple uralta a kínai okostelefon-piac 25 százalékát

A kínai okostelefon-piacon 25 százalékra növelte részesedését az amerikai Apple cég októberben az iPhone 14 erőteljes eladásainak köszönhetően, azaz októberben minden negyedik Kínában eladott készülék iPhone volt - áll a Counterpoint Research piackutató cég honlapjára pénteken felkerült jelentésben.
2022. 12. 03. 01:00
Megosztás:

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
2022. 12. 03. 00:05
Megosztás: