A Dyson Szingapúrban nyitja meg a következő generációs akkumulátorokat gyártó üzemét, és világszerte felgyorsítja a szoftver-, mesterséges intelligencia- és termékfejlesztést

A Dyson globális technológiai vállalat ma bejelentette, hogy jelentősen kibővíti nemzetközi gyártó kapacitásait és globális K+F tevékenységét egy új generációs szingapúri akkumulátorgyárral, valamint új K+F kampuszokkal a Fülöp-szigeteken és az Egyesült Királyságban. A három jelentős beruházás tükrözi a Dyson nemzetközi ambícióinak nagyságrendjét, és épít a világ legjobb mérnöki szakemberbázisára.

A Dyson Szingapúrban nyitja meg a következő generációs akkumulátorokat gyártó üzemét, és világszerte felgyorsítja a szoftver-, mesterséges intelligencia- és termékfejlesztést

Az alapító, Sir James Dyson elmondta: “A Dyson-eszközök következő generációja olyan technológiákra épül, mint a szoftveres képességek, a hálózati konnektivitás, az mesterséges intelligencia (MI) és a saját fejlesztésű akkumulátorok. Akárcsak az úttörő digitális elektromos motortechnológiába történő hosszú távú befektetéseink, a Dyson következő generációs akkumulátortechnológiája is jelentős forradalmat fog elhozni a Dyson gépek teljesítményében és fenntarthatóságában.”

Szingapúr

A cég első saját fejlesztésű, új generációs akkumulátorgyárának otthona Szingapúr, a Dyson globális központjának helyszíne lesz. Az épület idén készül el, 2025-re lesz teljesen működőképes, és szabadalmaztatott technológiával gyárt majd akkumulátorcellákat a Dyson újonnan kifejlesztett termékeihez.

Ez a vállalat történetének eddigi legjelentősebb beruházása a csúcstechnológiás gyártásba. Az új és a cég eddigi legmodernebb gyárát Szingapúr nyugati részén, Tuasban helyezték el.

A Dyson több mint egy évtizede indította el saját akkumulátorprogramját, hogy úttörő szerepet vállaljon a kisebb, könnyebb, fenntarthatóbb és nagyobb energiasűrűségű akkumulátorok kifejlesztésében. A kutatócsoportok világszerte dolgoznak a saját fejlesztésű, új technológiájú akkumulátoron, amely újszerű anyagokat és eljárásokat használ, és amelyet intelligens, digitálisan támogatott környezetben szerelnek össze.

Roland Krueger, a Dyson vezérigazgatója elmondta: “Célunk, hogy a tudomány legújabb eredményeinek és az úttörő technológiák felhasználásával radikálisan új és innovatív eszközöket fejlesszünk ki. A szingapúri beruházásunk lehetővé teszi a vállalatnak, hogy teljesen új akkumulátor-technológiát dobjon a piacra. Szingapúr magasan képzett mérnökei és tudósai, valamint az Ipar 4.0 gyártást támogató kormánya tökéletes helyszínt biztosít egy olyan csúcstechnológiai vállalat számára, mint a Dyson.”

Fülöp-szigetek

Az új Fülöp-szigeteki technológiai központ, amely 166 millió font értékű beruházás keretében valósul meg, 92 kosárlabdapályányi területet tesz ki, és egy fedél alatt fogja össze a Dyson kutatási, fejlesztési és fejlett motorgyártási kapacitását.

A Batangas állambeli Sto Tomasban található új kampusz az ország egyik legnagyobb beruházása és legfejlettebb technológiai gyártóközpontja, és jól mutatja a Fülöp-szigetek növekvő jelentőségét a cég globális törekvéseiben. A beruházás részeként a Dyson kezdetben további 400 mérnököt és több mint 50 junior mérnököt kíván felvenni, akik még ebben az évben csatlakoznak a csapathoz.

A Fülöp-szigeteki K+F-csapatok többek között a szoftverek, az MI, a robotika, a folyadékdinamika és a hardverelektronika területére összpontosítanak majd. Ezek a szakterületek kulcsfontosságúak a cég nagy teljesítményű termékeinek megalkotásához, a robottechnológiáktól kezdve a levegő minőséget javító technológiákon át a szépségápolási termékekig, mint például a Dyson Supersonic hajszárítóig, amelyek hatékonyságát egyre inkább szoftveres, szenzoros és hálózati képességek határozzák meg. A MyDyson alkalmazás már most is élő adatokat szolgáltat a fogyasztóknak a levegő minőségéről és a környezetükről. Az érzékelők, az MI, valamint a hálózati képességek révén a Dyson mérnökei további funkciókkal tudják bővíteni a termékek tudását annak élettartama alatt, valamint személyre szabott tanácsadást és támogatást képesek nyújtani a felhasználóknak.

A kampusz a tervek szerint 2024 első felében kezdi meg működését, és a cég többi telephelyének példáját követi azzal, hogy a Dyson alkalmazottainak jólétét helyezi a középpontba. A létesítmény építészeti kialakítása a levegő minőségét, a természetes fényt és a zöld növényzetet helyezi előtérbe, hogy támogassa az együttműködést és az új ötletek megszületését. A kampusz szabadidős és sportterületeket, valamint laboratóriumokat és irodákat foglal magába. Az új, korszerű létesítmények a Dyson legnagyobb telephelyei a Fülöp-szigeteken.

Egyesült Királyság

A Dyson ma azt is nyilvánosságra hozza, hogy 100 millió font értékű beruházást tervez egy jelentős, új technológiai központba Bristolban, az Egyesült Királyságban, ahol több száz szoftver- és MI mérnök fog dolgozni azokon a termékeken, amelyeket a következő tíz éves periódusban tervez piacra dobni a cég. Emellett itt dolgoznak majd globális technológiai vállalat brit és ír piacért felelős kereskedelmi és e-kereskedelmi csapatai.

A város szívében, a Castle Parkkal szemben található új központ a vállalat újabb jelentős beruházása az Egyesült Királyságban, miután tavaly bejelentették, hogy robotikai központot hoznak létre a Wiltshire-ben található Hullavington Airfield Campuson. A városban a Dyson felújította a Királyi Légierő (RAF) régi hangárjait, majd a viselhető eszközökre és a robotikára összpontosító K+F-laboratóriumokká alakította át őket. A Bristol iránti elkötelezettség tükrözi a város szerepét a szoftveres és digitális készségek fejlesztésének globális központjaként, és elősegíti, hogy a világ minden tájáról a legjobban képzett emberek jöjjenek dolgozni az Egyesült Királyságba.

Az új épületről szólva Jake Dyson, a Dyson főmérnöke elmondta: “Számunkra a szenzorok, az alkalmazások és a hálózati képességek többet jelentenek, mint egyszerűen csak újabb funkciókkal bővíteni a háztartási eszközeinket. Ezek a képességek ugyanis gyökeresen alakítják át azt, ahogyan támgoatást nyújtunk felhasználóink számára, és lehetővé teszik, hogy automatikusan felmérjük, hogyan javíthatunk a termék teljesítményén annak élettartama alatt. Jelentős ambícióink vannak, és egyre több szoftver-, MI- és háózati mérnököt fogunk felvenni folyamatosan növekvő, globális csapatunkba. Az új Dyson Technológiai Központ Bristolban létfontosságú központ lesz, amely hozzájárul a Dyson hálózatba kapcsolt jövőjéhez.”

Az új technológiai központ, amely egy Bristol Bridge közelében lévő épület környezetbarát felújításának részeként épül fel, tovább növeli a cég nagy-britanniai jelenlététe, amely magába foglalja a malmesbury-i és a hullavingtoni kampuszokat, valamint a londoni irodákat. Ezek együttesen több mint 3500 embert foglalkoztatnak, és a Dyson az elmúlt évtizedben 1,4 milliárd fontot fektetett be a kutatás-fejlesztésbe a szigetországban. A malmesburyi kampusz ad otthont a Dyson Intézetnek is, ahol 160 alapképzésben részt vevő hallgató tandíjmentesen szerezhet mérnöki diplomát, miközben fizetést kap a vállalattól és az első naptól kezdve éles projekteken dolgozik. Az új bristoli Dyson Technológiai Központ alkalmazások és hálózati funkciók fejlesztésével járul hozzá a Dyson hálózatba kapcsolt jövőjéhez.

Kerékpárút épült Kéthely és Balatonmáriafürdő között

Befejeződött a kerékpárút építése a Somogy vármegyei Kéthely és Balatonmáriafürdő között, a 465 millió forintos beruházás utolsó ütemének műszaki átadására hétfőn került sor - tájékoztatta Kéthely önkormányzata az MTI-t.
2023. 12. 11. 16:00
Megosztás:

Zajlik az elmúlt évek uniós projektjeinek zárása

Zajlik a 2014-2020-as időszakban finanszírozott uniós projektek zárása és elszámolása, az eddigi adatok alapján Magyarország pénzügyi kerete 95 százalékát használta fel - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottsága ülésén hétfői meghallgatásán.
2023. 12. 11. 15:30
Megosztás:

Nyereséges évet zár a Start Garancia Zrt.

Idén is eredményesen támogatta a gazdaságfejlesztési célokat a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Start Garancia Zrt. : a társaság kezességvállalási állománya december elejére elérte a 300 milliárd forintot, ami közel 50 százalékkal több a tavaly év véginél - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.
2023. 12. 11. 15:00
Megosztás:

Zárult a Virginia dohány felvásárlása

Eredményesen, 49 százalékos növekedéssel zárta a Virginia dohány felvásárlását a tavalyi évhez képest a Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért és feldolgozásért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. (DOFER Zrt.) - közölte az MTI-vel a vállalat.
2023. 12. 11. 14:30
Megosztás:

Meghosszabbította az Unió a Malival szemben bevezetett korlátozó intézkedéseket

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei további egy évvel, 2024. december 14-ig meghosszabbították a Malival szemben 2021-ben elrendelt korlátozó intézkedések hatályát - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2023. 12. 11. 14:00
Megosztás:

Az igazi gondoskodás nem a segélyek világa

Az igazi gondoskodás nem a segélyek világa, ha lehet, jövedelmet és bért kell biztosítani mindenkinek; ezt a "melót" nem végezte el a baloldali kormányzás 2010. előtt - jelentette ki a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) rehabilitációs konferenciáján hétfőn Budapesten, a BKIK székházában.
2023. 12. 11. 13:30
Megosztás:

Korszerűsítették a Műjégpálya, a Magyar Zene Háza, az Olof Palme Ház és a Néprajzi Múzeum távhűtését

Mintegy 227 millió forintból korszerűsítették a Műjégpálya, a Magyar Zene Háza, az Olof Palme Ház és a Néprajzi Múzeum távhűtését - közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.
2023. 12. 11. 13:00
Megosztás:

Nőtt a száz legeredményesebb vasi cég árbevétele 2022-ben

A száz legeredményesebb Vas vármegyei vállalkozás nettó árbevétele 2022-ben együttesen meghaladta az 1882,712 milliárd forintot, ez 18,7 százalékkal több, mint az évben - olvasható a TOP 100 Vas vármegye című, hétfőn Szombathelyen bemutatott kiadványban.
2023. 12. 11. 12:30
Megosztás:

Csökkent az éves infláció Csehországban

Novemberben az éves infláció 7,3 százalékra mérséklődött az októberi 8,5 százalékról Csehországban - közölte hétfőn a Cseh Statisztikai Hivatal Prágában.
2023. 12. 11. 12:00
Megosztás:

Miskolc jövőre U16-os női kosárlabda Eb-t rendez

Miskolcon rendezik jövőre az U16-os női kosárlabda Európa-bajnokságot.
2023. 12. 11. 11:30
Megosztás:

A digitalizáció csak lassan érvényesül a könyvpiacon

A magyarok 42 százaléka olvas valamilyen gyakorisággal nyomtatott könyvet, ez az érték e-könyvek esetén 11 százalék, míg az e-hangoskönyveknél 7 százalék - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készült kutatás, amelynek eredményéről hétfőn tájékoztatta az MTI-t a hatóság kommunikációs igazgatóság.
2023. 12. 11. 11:00
Megosztás:

Szinte semmit se változtak az indexek az európai tőzsdéken

Vegyesen, alig változó indexekkel indult hétfőn a kereskedés a főbb euróai értékpapírpiacokon. A tőzsdék pénteken indexemelkedéssel zártak.
2023. 12. 11. 10:30
Megosztás:

Kisebb emelkedéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde

Enyhe emelkedéssel nyithat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint, miután a BUX 244,97 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 58 669,83 ponton, új történelmi rekordon zárt pénteken.
2023. 12. 11. 10:00
Megosztás:

A márkanév tényleg a mindenség?

A nutellás kenyeret szereted? - miközben megfogalmazzuk ezt a kérdést, mind ugyanarra a mogyorókrémre gondolunk. De sokan nem is a Nutellát szeretjük, hanem magát a mogyorókrémet, csokikrémet. Erős berögződésként maradhatott meg gyerekkorunkból a Nutella márka neve. Vajon hány ilyen márka neve maradt meg bennünk egy-egy termékcsoport “gyűjtőneveként”?
2023. 12. 11. 09:45
Megosztás:

Többféle férfi stoplis cipő közül tudunk válogatni

A labdarúgáshoz általában az egyik legfontosabb kiegészítő a focicipő. Ma már többféle típus is elérhető a piacon. Az is befolyásoló tényező, hogy pontosan milyen pályán akarjuk a lábunkra húzni az adott modellt. Természetes fűvel borított futballpályán a stoplis cipő lesz a legjobb választás.
2023. 12. 11. 09:15
Megosztás:

Erősödéssel nyitott ma reggel a forint

Erősödött a forint hétfő reggelre a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 11. 08:30
Megosztás:

Újabb mérföldkő gazdaságfehérítésben

Már másfél millióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe, amely 2018. július 1-jén debütált, közülük mintegy 1,3 millióan már szolgáltattak is adatot.
2023. 12. 11. 08:00
Megosztás:

Top 5 Meme Coins To Buy In 2024

Explore the top 5 meme coins poised for growth in 2024. This guide highlights the leading meme-based cryptocurrencies that blend humor, community, and investment potential.
2023. 12. 11. 07:59
Megosztás:

A szegénységgel küzdőkre hívja fel a figyelmet a Katolikus Karitász

Egymillió csillag a szegényekért címmel hirdetett szolidaritási akciót Katolikus Karitász, hogy felhívja a figyelmet a napi megélhetési problémákkal küzdőkre.
2023. 12. 11. 07:00
Megosztás:

A Józsa Judit Alapítvány a kulturális szegénység ellen küzd

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány legfontosabb célja a kulturális szegénység elleni küzdelem - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten, a keramikus nevét viselő alapítvány és galéria megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.
2023. 12. 11. 06:00
Megosztás: