A kézműves hamburgereket könnyedén csomagolhatod hamburgerdobozba
Cikkünkben átnézzük, milyen csomagolások között válogathat, aki a hamburgert profi módon szeretné becsomagolni.
Hamburgerdobozok fajtái
A hamburgerezők is megpróbálnak kitűnni a tömegből, így egyedi húspogácsával, vegán változatokkal, kézműves sajtokkal és saját készítésű szószokkal bolondítják meg ezt az ételt.
Azonban nem mindig fogyasztjuk el helyben az elkészült finomságot, ebben az esetben olyan csomagolásba kell tenni, ami megtartja a formáját, nem engedi át a zsírokat, szószokat és lehetőség szerint nem hagyja kihűlni.
Számos terméket találhatunk a hamburger számára az indepack.hu elviteles dobozai között, azt is mondhatjuk, a bőség zavarával küzdünk. Már az alapanyag tekintetében sem egyszerű a döntés, ugyanis a műanyag mellett különböző környezettudatos megoldások is léteznek, mellyel a Föld műanyagterhelését is csökkentheted.
A műanyag elviteles dobozok közül az XPS, vagyis az expandált polisztirol dobozok a legnépszerűbbek, ezek a habdobozok remekül tartják a hőt, valamint merevek, ezért nem nyomódik össze bennük az elkészült étel. Kapható belőle többféle méret és szín, ha XXL hamburgert is árusítasz, akkor szerezz be belőle több változatot is!
Környezettudatos alapanyag, a papír
Klasszikus alapanyag a papír, mely ez esetben egy erős hullámkartonból készült, éppen azért, hogy megtartsa a hamburger formáját. Ez a doboz saját fedelével záródó és 100%-ban lebomlik. Modern technológiájának köszönhetően belső rétege csepp- és zsírálló réteggel van bevonva.
Csomagolj cukornádba!
A cukornádból készült hamburgeres menüdoboz megszólalásig hasonlít a habdobozra, azonban ez egy olyan alapanyag, ami természetes eredetű és használat után is teljesen lebomlik. A cukornád egy megújuló csomagolás, hiszen a cukornád minden évben terem, és használat után a komposztban visszakerül a természet körforgásába.
A cukornád termesztése is környezetbarát, mivel a termelésnek alacsony a szén-dioxid-kibocsátása így csökkenti az üvegházhatást, ezenkívül a termesztés során a talajba kevesebb nitrát kerül be, mint más növények esetében. Ráadásul a menüdoboz gyártásához a cukortermelés melléktermékeként keletkező összetört cukornádat hasznosítják.
A cukornád hamburgerdoboz hőálló, merev, jól záródik, így ideális ennek a street food ételnek a csomagolására.
A hamburger már évtizedekkel ezelőtt betört a piacra és népszerűsége nem, hogy csökkenne, hanem képes volt arra, hogy a gyorsétteremláncok kínálatából felküzdje magát az elegáns éttermek kínálatába is. Ez annak köszönhető, hogy rendkívül változatosan elkészíthető, nemes alapanyagok használatával pedig az ínyencek számára is tartogathat meglepetéseket. Érdemes tehát mindig valami új összetevővel kísérletezni, mivel ízletes és laktató főételként tálalható.