A papíralapú névjegykártya már a múlté, a legtöbb a kukában végzi

Az első találkozás sorsdöntő lehet. Ez igaz a magánéletünkre is, de az üzleti világban sokkalta erőteljesebben érezteti a hatását. Míg egy papíralapú névjegykártya az átnyújtása után jó eséllyel a szemetesben vagy egy fiók mélyén landol, egy új megoldással, a digitális névjegykártyákkal az ismerkedés gyerekjáték, hiszen elég hozzáérinteni a másik telefonjához, és minden megosztani kívánt névjegyadatunk partnerünk telefonjára érkezik.

A papíralapú névjegykártya már a múlté, a legtöbb a kukában végzi

Míg az elmúlt évtizedekben alapnak számított, hogy az üzletemberek bemutatkozáskor névjegyet cseréltek, mára ez a szokás megkopott, a 35 évesnél fiatalabbak körében csak elvétve jelenik meg. Ehhez hozzájárult, hogy a kártyák gyűjtögetése és tárolása kiment a divatból, ha bárki áldoz is rá, hogy több száz kis papírlapot gyártasson, jó eséllyel arra számíthat, hogy névjegye rövid időn belül a kukában végzi, bemutatkozásának fizikai nyoma semmivé lesz. Ezt a tendenciát felerősítette a Covid is, hiszen minimálisra csökkent a személyes találkozások száma, nem adódott lehetőség a névjegykártya felhasználására, a rajta lévő adatok elavulhattak, illetve a járványveszély miatt népszerűek lettek az érintésmentes megoldások, nem csak a fizetés, de az információátadás terén is.

„Lehet, hogy a fizikai névjegykártya 10-15 év múlva eltűnik, de a kapcsolati adatok egyszerű és elegáns átadása sosem fog megszűnni. Minél több olyan élményt hozunk létre egy emberi találkozásban, ami örömtelivé, szabaddá és kíváncsivá teszi a másik felet, annál inkább fog emlékezni ránk. Ezt a jó érzést magával viszi, és később, amikor újbóli kapcsolatfelvételre kerül sor, ebből az emlékből táplálkozik majd. Az emberek elfelejtik, amit mondunk és teszünk. Az egyetlen dolog, amire emlékezni fognak, az, hogy milyen érzéseket váltottunk ki belőlük" – hívta fel a figyelmet Baranyai Dávid értékesítési szakértő, a Sales in Move Zrt. vezérigazgatója.

Költséghatékony és környezetbarát megoldás

Hivatástól függően változik, ki mennyi emberrel találkozik naponta, hány új ismeretséget köt, hányszor mutatkozik be. Ha mindenkinek át szeretné adni a névjegyét, bizony tekintélyes mennyiséggel kell rendelkeznie. Amellett, hogy a kártyák megtervezése, gyártása időigényes, felhasználási gyakoriságtól függően félévente vagy évente 20 000-30 000 forintos költséggel is jár.

Egy amerikai kutatás rámutatott, hogy csak az USA-ban évente 7 milliárd névjegykártyát nyomtatnak ki, amihez 13,611 tonna papír szükséges, amelynek 88%-a, azaz 12 000 tonna kidobásra kerül. A cégek ökológiai lábnyomának csökkentése 2022-ben fontosabbá vált, mint eddig bármikor a történelemben, a CardInMove megoldással komoly lépést tehetünk előre, aminek nem mellesleg komoly PR-értéke is van.

„A CardInMove digitális névjegyet egyetlen alkalommal kell megvásárolni, azt követően élethosszig használhatjuk. Az optimális megoldás kiválasztására többféle csomaglehetőséget kínálunk, már 20 000 forint alatt hozzá lehet jutni nem csak a kártyához, de a hozzá tartozó applikációhoz is, amellyel kezelni tudjuk adatainkat. Sokat spórolhatunk azzal, hogy a papíralapú névjegyek állandó újrarendelése megszűnik, emellett elfelejthetjük azt a kellemetlen helyzetet is, amikor kifogyunk belőle, és várnunk kell az utángyártásra” – avatott be Baranyai Dávid.

Adatátvitel egyetlen érintéssel

A kártya megvásárlásakor egy applikációt is kap a felhasználó, amelynek segítségével saját maga állíthatja be, milyen adatokat szeretne a kártyára tölteni. A kártyát csak egyszer kell aktiválni, azt követően, ha bárkinek a telefonjához hozzáérinti, a másik fél azonnal megkapja az adatokat akkor is, ha ő nem rendelkezik az applikációval. A megvásárolt kártyához maximális terméktámogatás és folyamatos fejlesztések társulnak.

„Az NFC technológiát a fizetések területéről már évek óta ismerhetjük, így működik az is, amikor a bankkártyánkat vagy a telefonunkat hozzáérintjük egy bankkártyaterminálhoz. Ebben az esetben az a különbség, hogy a névjegykártyánkat érintjük a másik fél telefonjához, és a megjelenő adatok azonnal elmenthetőek a telefon névjegyzékébe. Az adatok egy érintéssel átkerülnek a partnerünk telefonjára, szerkesztve, ezzel kizárva az elírás lehetőségét. Teljesen biztonságos, hiszen zárt rendszerben működik, sem vírustól, sem adatlopástól nem kell tartanunk” – emelte ki a szakember.

Baranyai Dávidtól azt is megtudtuk, hogy bár a 2017 után gyártott okostelefonok többsége már rendelkezik NFC funkcióval, akkor sincs gond, ha valaki ennél korábbi készülékkel rendelkezik, mert ekkor egy QR-kód beolvasásával, vagy akár egy link átküldésével kiküszöbölhető a hiányosság.

Elegáns és praktikus – maradandó élmény a bemutatkozás

A kártyánkhoz bármennyi adatot rögzíteni tudunk, a néven, beosztáson és az elérhetőségeinken kívül a Facebook-, a YouTube- és egyéb social media fiókjaink is elérhetőek lesznek, sőt, egyedülálló módon saját videót is csatolhatunk az adataink mellé. Ha bármely adatunkban változás történne, nem kell új névjegyet készíttetnünk, csupán annyi a teendőnk, hogy az applikációban javítjuk az érintett tételt, és a módosítások – engedélykérés mellett – frissülnek minden készülékben, ahova korábban eljuttattuk őket.

A névjegyek jelenleg kétféle kivitelben rendelhetők, fából és műanyagból, hamarosan pedig fémből, üvegből, kőből és textilből is elérhetőek lesznek.

„A kínálatban mindenki megtalálhatja a hivatásához, egyéniségéhez leginkább passzoló darabot, amellyel garantáltan emlékezetes találkozásokban, ezáltal sikeresebb üzleti kapcsolatteremtésekben lehet része. Folyamatos fejlesztéseket végzünk, hogy a legmodernebb, leghasznosabb megoldásokat hozzuk el a magyar üzletemberek, illetve a lakossági felhasználók számára, és már ebben az évben izgalmas fejlesztések jönnek” – vetítette előre Baranyai Dávid, a Sales in Move Zrt. vezérigazgatója.

Hétfőtől ismét elhelyezkedési juttatást kaphatnak a versenyszférára váltó közfoglalkoztatottak

Több mint kétezer közfoglalkoztatott részesülhet havi 45 600 forint elhelyezkedési juttatásban augusztus 15-étől, ha állást talál a versenyszférában - jelentette be Kutnyánszky Zsolt. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton kiadott közleménye szerint az iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára elmondta: a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program újraindítása mellett a hónap közepétől megint igényelhető a lakhatási és utazási támogatás is, ami a mobilitás élénkítésével szolgálja a foglalkoztatás további növelését.
2022. 08. 13. 17:00
Megosztás:

Bővíti gyártókapacitását a szegedi Medikémia Zrt.

Uniós támogatással, több mint 350 millió forintos beruházással bővíti kapacitását az autóápolási cikkeket, háztartási termékeket és festékaeroszolokat gyártó szegedi Medikémia Zrt. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2022. 08. 13. 16:00
Megosztás:

Felújítanak négy iskolát a tamási tankerületben

Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu program mintegy 130 millió forintos támogatásával.
2022. 08. 13. 15:00
Megosztás:

A 10 százalék alatti személyi hitel kamatok utolsó napjai jönnek

Rekordokat dönt a személyi hitel piac. A money.hu szakértői szerint a kihelyezések összegének megugrásában komoly szerepet játszik, hogy a nagyobb összegű személyi kölcsönök kamatai között még most is találunk 10 százalék alatti ajánlatokat.
2022. 08. 13. 14:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal című amerikai lap.
2022. 08. 13. 12:00
Megosztás:

Hatvan százalékos a horvát gáztároló töltöttségi szintje

Horvátország egyetlen gáztárolója elérte a 61 százalékos töltöttségi szintet, az ott tárolt gáz tíz százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - írta az Index.hr című horvát hírportál pénteken.
2022. 08. 13. 11:00
Megosztás:

Maximum 19 Celsius-fokra szabad felfűteni a középületeket Németországban

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban - jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.
2022. 08. 13. 10:00
Megosztás:

Romániában 21 százalékkal nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások

Romániában 21 százalékkal, 4,379 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások az első fél évben a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank.
2022. 08. 13. 09:00
Megosztás:

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.
2022. 08. 13. 08:00
Megosztás:

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.
2022. 08. 13. 07:00
Megosztás:

Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni

A Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.
2022. 08. 13. 06:00
Megosztás:

Nyilvánosak Trump házában tartott kutatás iratai

Nyilvánosságra hozták az amerikai hatóságok a Donald Trump floridai házában tartott hétfői kutatás jegyzőkönyveit, amelyekből kiderül, hogy a volt elnöktől minősítettnek tartott iratokat is lefoglaltak.
2022. 08. 13. 05:00
Megosztás:

A nyugdíjasok a rezsiváltozás legnagyobb vesztesei - a Kádár-kockában lakók jól járnak

A gáz és az elektromos áram árának emelkedésére azonnal megnőtt a kínálat a régebbi építésű, nagy alapterületű és belmagasságú házak hirdetései között, miközben az újlakások iránti kereslet érezhetően emelkedett. Miért járt jól az, aki Kádár-kockában lakik? A szakértői véleményt cikkünkben olvashatják.
2022. 08. 13. 04:01
Megosztás:

Több milliós kárt okoztak a fiatal hackerek

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.
2022. 08. 13. 03:00
Megosztás:

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon, de nő a befektetők aktivitása

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak - közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 13. 02:00
Megosztás:

1000 kilométernyi útszakaszt újulhat meg az idén

Év végéig több mint 1000 kilométernyi szakaszt újíthat fel a Magyar Közút az általa kezelt, főként mellékutakon, ahol eddig 523 kilométer átfogó felújításával már végeztek és további 493 kilométernyi szakaszon jelenleg is dolgoznak - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.
2022. 08. 13. 01:00
Megosztás:

A fakitermelésről szóló rendelet nem veszélyezteti az erdőket

A fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet nem veszélyezteti a magyar erdőállományt - jelentette ki a Mátrában, a Bükkben és a Borsodi dombságon gazdálkodó Egererdő Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
2022. 08. 13. 00:05
Megosztás:

Ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.
2022. 08. 12. 23:00
Megosztás: