A szállás kiválasztásánál az ár mellett az elhelyezkedés és a minőség is fontos szempont

A szállás kiválasztásánál az ár mellett a legfontosabb szempont az elhelyezkedés, az ellátás minősége, az értékelések, a helyi programok kínálata és a személyzet vendégszeretete - derül ki a Danubius Hotels és az Opinio piackutató friss, reprezentatív felméréséből.

A szállás kiválasztásánál az ár mellett az elhelyezkedés és a minőség is fontos szempont

Az MTI-hez eljuttatott összefoglaló szerint a kedvező díjszabáson felül az adott hotelben szerzett élményeken múlik leginkább, hogy valaki legközelebb újra ugyanazt a szállodát választja-e a nyári pihenéshez. A felmérés szerint a magyarok több mint fele tervez belföldi nyaralást az idén. A válaszadók 36 százaléka csak belföldi, 16 százaléka belföldi és külföldi, 12 százaléka pedig csak külföldi nyaralásra készül. A megkérdezettek 36 százaléka idén egyáltalán nem tervez üdülést.

A belföldön nyaralók leginkább azért maradnak Magyarországon, mert könnyebb hazajutni, ha bármi történik, illetve kényelmesebb az utazás, nem kell a külföldi vakációval járó ügyintézéssel, például vízummal vagy covid-igazolással bajlódni, lehet SZÉP-kártyával fizetni, emellett ár-érték arányban is kedvezőbbnek tartják. Nyaralásuk alatt leginkább apartmanban, szállodában és panzióban pihennek idén a magyarok.

Az infláció nem befolyásolja az itthon vakációzók 38 százalékának nyaralási szokásait, akikét viszont igen, azok jellemzően olcsóbb szállás mellett döntenek, rövidebb időre mennek pihenni, vagy kevesebbet költenek szórakozásra.

A belföldön nyaralók 61 százaléka egy hetet vagy annál kevesebbet tölt üdüléssel, 24 százaléka két hét, míg 15 százaléka legalább három hét pihenést tervez. Az itthon vakációzó válaszadók fele átlagosan fejenként kevesebb mint 100 ezer forintot költ a nyaralására, és csak 25 százalékuk szán 150 ezer forintnál többet rá.

A belföldi nyaralók a koronavírus járvány hatására a rugalmasan lemondható vagy változtatható szálláshelyet részesítik előnyben, jobban figyelnek a higiéniára, és próbálnak több élményt gyűjteni a nyaralás alatt.

A felmérés a Danubius Hotels megbízásából az Opinio piackutató applikációval készült június 3-7. között, 1045 fős mintán. Az eredmények országosan reprezentatívak a 16-59 éves, okostelefonnal rendelkező lakosságra kor, nem, iskolai végzettség, lakóhely településtípusa és régiója szerint.

Néhol 40 fok közeli meleg is lehet a héten

A jövő héten fokozódik a hőség, néhol 40 fok közeli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 06. 27. 01:00
Megosztás:

Három borsodi településen választottak polgármestert

Borsod-Abaúj-Zemplén megye három településén tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap a korábbi polgármester halála, illetve a képviselő-testület feloszlása miatt.
2022. 06. 27. 00:01
Megosztás:

A román államháztartási hiány a GDP 1,57 százalékát tette ki az első öt hónap után

A román államháztartási hiány a román bruttó hazai termék (GDP) 1,57 százalékát tette ki az első öt hónap után - közölte vasárnap a román média a pénzügyminisztérium adatait ismertetve.
2022. 06. 26. 23:00
Megosztás:

A román zászló nem áll versenyben a helyi közösségek jelképeivel

Vasile Dancu román védelmi miniszter vasárnap kijelentette, hogy a román nemzeti zászló nem áll versenyben a helyi közösségek jelképeivel, és nem kell mindenkinek szeretnie, de meg kell adni neki a tiszteletet.
2022. 06. 26. 22:00
Megosztás:

Technikai elemzés 101: Diagram minták és CFD-kereskedés

Abban az esetben amikor Ön CFDk-kel és devizával kereskedik, akkor legfrissebb hírek a devizapárokról vagy a részvényárfolyamokról csak a történet felét jelentik, mivel sok kereskedő a technikai elemzés különféle módszereit is beépíti kereskedési stratégiájába. A technikai elemzés lényegében magában foglalja az Ön által választott kereskedési instrumentumok árdiagramjainak tanulmányozását, valamint olyan konkrét minták keresését, amelyek segítségével megállapíthatja, hogy az árak felfelé vagy lefelé irányuló elmozdulásokat mutatnak, és hogy „vételi” vagy „eladási” ügyletet kell-e nyitni. A „technikai elemzés” kifejezés ijesztően hangozhat az újabb kereskedők számára, ezért kezdjük azzal, hogy megtanuljuk azonosítani az alapvető diagram mintákat, és azt is, hogyan lehetnek hasznosak ezek az információk.
2022. 06. 26. 21:00
Megosztás:

Putyin Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba készül

Vlagyimir Putyin orosz elnök a jövő héten Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogatva az ukrajnai háború kezdete óta első alkalommal fogja elhagyni Oroszországot - derült ki a Rosszija 1 állami tévécsatorna Moszkva. Kreml. Putyin című magazinműsorából.
2022. 06. 26. 19:00
Megosztás:

Négy esti programmal készül júliusban az Óbudai Társaskör

Klasszikus és dzsesszkoncertek, valamint színházi előadás várja a közönséget júliusban esténként az Óbudai Társaskör kertjében.
2022. 06. 26. 18:00
Megosztás:

London más G7-országokkal együtt megtiltja az orosz arany importját

Nagy-Britannia a hét vezető ipari hatalom (G7) több más tagjával együtt megtiltja az orosz arany importját - közölte vasárnap a Downing Street.
2022. 06. 26. 17:00
Megosztás:

Tízből 6 magyar kapott fizetésemelést idén

A magyar munkavállalók csaknem 60 százaléka kapott átlagosan 12,7 százalékos béremelést idén, 39 százalék fizetése azonban a 9,5 százalékos infláció ellenére sem nőtt, és a munkavállalók 47 százaléka elégedetlen jelenlegi munkahelyével - közölte országos, reprezentatív felmérésének eredményeit a ManpowerGroup az MTI-vel vasárnap.
2022. 06. 26. 16:00
Megosztás:

Két új, speciális támogatást nyújt a Széchenyi kártya program MAX

A Széchenyi kártya program MAX az emelkedő kamatkörnyezethez igazítva, továbbra is kedvező finanszírozást, valamint két új, speciális támogatást is nyújt a kkv szektornak - ismertette a K&H Bank vasárnapi, MTI-nek küldött közleményében.
2022. 06. 26. 15:00
Megosztás:

Továbbra sem kell fuvarozási engedély az ukrán teherautókra

Júliustól sem kell fuvarozási engedély az ukrán teherautókra - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel vasárnap.
2022. 06. 26. 14:00
Megosztás:

Hétfőn kezdődik a Győri Reneszánsz és Barokk Hét

Hétfőtől öt napon át a régizene kapja a főszerepet Győrben, ahol a Harmónia Művészeti Iskola szervezésében tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Győri Reneszánsz és Barokk Hetet, amelynek részeként mesterkurzusokat és koncerteket tartanak - tudatták a szervezők az MTI-vel.
2022. 06. 26. 13:00
Megosztás:

Energetikai korszerűsítés több intézményben Szolnokon

Energetikai korszerűsítést végeznek el több intézményben Szolnokon, a beruházás a Technológiai és Ipari Minisztérium (korábban: Innovációs és Technológiai Minisztérium) mintegy 1,2 milliárd forintos támogatásának segítségével valósul meg - közölte a Tisza-parti megyeszékhely polgármestere az MTI-vel.
2022. 06. 26. 12:00
Megosztás:

Macron megbízta eddigi miniszterelnökét egy új kormány megalakításával

Emmanuel Macron francia államfő megbízta eddigi miniszterelnökét, Élisabeth Borne-t, hogy július elejére "alakítson egy új cselekvő kormányt" az elnöki koalíción kívüli pártok bevonásával.
2022. 06. 26. 11:00
Megosztás:

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe csökkenő forgalom mellett emelkedett a héten, a BUX 39 412,74 ponton zárt pénteken, az előző heti zárásnál 112,99 ponttal, 0,29 százalékkal magasabban.
2022. 06. 26. 10:00
Megosztás:

A TIER Siófokon is elindítja e-rollermegosztó szolgáltatását

Egy második magyar városban, Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó szolgáltatását szombaton a TIER - közölte a berlini székhelyű mikromobilitási vállalat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében
2022. 06. 26. 09:00
Megosztás:

Nagy segítség a mikrovállalkozásoknak

A háborús helyzet és az elhibázott szankciós politika tovább mélyítette a nemzetközi energiaválságot. A kormány álláspontja azonban az, hogy a háború árát ne a magyar emberek fizessék meg, ezért a rezsicsökkentés fenntartásával és az árstopokkal mérsékli a magyar családok terheit és továbbra is támogatja közel 100 ezer mikrovállalkozás rezsiköltségeit, hogy megőrizhessék működőképességüket - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) pénteken az MTI-vel.
2022. 06. 26. 08:00
Megosztás:

Bokrétaünnep volt a Miskolci Egyetemen

Szerkezetkész állapotba került a Miskolci Egyetem tízmilliárd forintból épülő Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrás Háza, amelynek ünnepélyes bokrétaünnepét pénteken tartották.
2022. 06. 26. 07:00
Megosztás:

A GVH is részt vett az OECD-versenyhét rendezvényén

Lezárult a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hagyományos júniusi versenyhete pénteken Párizsban, ahol a magyar versenyhatóság a tagországok hatóságait összefogó versenybizottságban és két munkacsoportban is képviselték Magyarországot - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel.
2022. 06. 26. 06:00
Megosztás:

Medvét észleltek a Bükkben

Medvét észleltek a Bükkben a napokban, az állatot egy vadkamera is rögzítette.
2022. 06. 26. 05:00
Megosztás: