A TIER Mobility a Spin mikromobilitási cég felvásárlásával az Egyesült Államokban és Kanadában is piacra lépett

A TIER Mobility (TIER) megvásárolta a mikromobilitási eszközöket üzemeltető Spint a Fordtól, s így 106 észak-amerikai várossal bővíti globális hálózatát. Az akvizícióval és az észak-amerikai piacszerzéssel a TIER a világ legnagyobb multimodális mikromobilitási vállalatává lépett elő. Az elmúlt néhány hónap alatt ez a TIER harmadik akvizíciója, amelynek köszönhetően a berlini székhelyű vállalat két újabb országban, az Egyesült Államokban és Kanadában is jelen van már szolgáltatásaival.

A TIER Mobility a Spin mikromobilitási cég felvásárlásával az Egyesült Államokban és Kanadában is piacra lépett

A szolgáltató korábban a nextbike-ot, Európa vezető kerékpár-megosztóját is megvásárolta, s ennek köszönhetően a TIER már több mint 410 városban kínál környezetbarát közlekedési alternatívát a felhasználók számára, míg multimodális flottája 250 ezer járműre bővült. A mostani felvásárlás révén a TIER 21 országra bővítette működési területét, több mint 520 városban és közösségben van jelen mobilitási szolgáltatásaival, flottája pedig a Spin 50 ezres járműparkjával együtt 300 ezerre nőtt, így a világ legnagyobb multimodális mikromobilitási szolgáltatójává lépett elő. Az Egyesült Államokban és Kanadában a Spin továbbra is vezető márkaként, önálló egységként működik majd, míg az Egyesült Királyságban működő üzletágat a jövőben a TIER veszi át.   

Észak-Amerikában a Spin szoros partneri kapcsolatot ápol a városokkal, helyi innovációi hosszú múltra tekintenek vissza, és jól működő töltési infrastruktúrát épített ki. A mikromobilitási iparág vezetőjeként a TIER a biztonságot és fenntarthatóságot helyezi előtérbe olyan innovatív funkciókkal és a fenntarthatósági szabványoknak megfelelő fejlesztéseivel, mint a saját fejlesztésű energiahálózat vagy a cserélhető akkumulátorokra épülő technológia. Az akvizíció révén két, nagy tapasztalattal rendelkező, nemzetközi szereplő egyesítette tudását, létrehozva a világ leghatékonyabb, városokra fókuszáló és megosztáson alapuló mikromobilitási szolgáltatóját.

A két vállalat a helyi döntéshozókkal és közösségekkel szorosan együttműködve kíván a közlekedésbiztonság, a méltányosság és a fenntarthatóság terén egyaránt élen járó mobilitási szolgáltatásokat nyújtani felhasználói számára. A TIER és a Spin továbbra is úttörő szerepet vállal az új szabványok kidolgozásában, és tovább erősíti a városlakók bizalmát az elektromos rollerek iránt azáltal, hogy biztonságos technológiát nyújt az e-rolleresek, a gyalogosok és a közlekedés minden résztvevője számára az Atlanti-óceán mindkét partján. A következő lépés a Spin flottájának korszerűsítése és a járművek felszerelése 100 százalékban cserélhető akkumulátorokkal, amely fontos mérföldkő lesz a környezeti fenntarthatóság és hatékonyság felé vezető úton a mikromobilitási iparágban.

„A Spin felvásárlása és észak-amerikai piacra lépésünk egy fontos mérföldkő a TIER számára a városi közlekedés átalakításához vezető úton. A két vállalat egyesítése révén a világ piacvezető mikromobilitási szolgáltatójává váltunk. Minden eszköz a rendelkezésünkre áll a városi mikromobilitás fejlesztéséhez, amelynek eredményeként még több ember dönthet az alacsonyabb károsanyag-kibocsátású járművek használata mellett az autós közlekedés helyett.  Nagyon várom, hogy a Spin csapatával együtt dolgozhassunk közös elképzelésünk megvalósításán, ezzel is segítve a felhasználókat az Atlanti-óceán mindkét partján” – mondta Lawrence Leuschner, a TIER Mobility vezérigazgatója és társalapítója.

„A TIER és a Spin közös célja, hogy világszínvonalú mikromobilitási szolgáltatásokat biztosítson a nagyvárosok lakosságának.  Mindkét vállalat számára nagy értékkel bír a partnerségi viszony és saját munkavállalók alkalmazása alvállalkozók helyett. Közös célunk, hogy minél több ember válassza a fenntartható, méltányos és biztonságos mikromobilitási szolgáltatásokat az autós közlekedés helyett.  Elhivatottak vagyunk, hogy a TIER-család tagjaként tovább erősítsük a Spin járművek népszerűségét Észak-Amerikában, és a legjobb megoldásokat kínáljuk a városok és a felhasználók számára világszerte” - tette hozzá Ben Bear, a Spin vezérigazgatója.

Franck Louis-Victor, a Ford Motor Company új üzleti platformjának vezetője elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy az észak-amerikai és az egyesült királyságbeli városok megbízható mikromobilitási partnerre lelnek a Spinben. Hihetetlen erős szinergiák működnek a Spin és a TIER között, és ez az új korszak olyan lehetőségeket nyit meg a mikromobilitási ágazat előtt, amelyekre égető szükség van a versenyképesség javítása érdekében. Örömmel maradunk a TIER stratégiai befektetője, és várakozással tekintünk az újabb innovációk elé.”

A Spin nagyszabású akvizícióját megelőzően a TIER felvásárolta az olasz piacvezető Wind Mobility-t, 2021-ben pedig Európa első számú kerékpármegosztóját, a nextbike-ot. A TIER 2021 októberében jelentette be 200 millió dolláros, D sorozatú, első körös tőkebevonásának lezárultát, amely megszilárdította pozícióját Európa legjobban finanszírozott mikromobilitási vállalataként. A TIER tőkebefektetéssel és hitelfelvétellel eddig összesen 660 millió dollárt gyűjtött be.

A Spin a közelmúltan átszervezte működését, és kizárólag olyan piacokra összpontosít, ahol mindössze egy, vagy csak kevés számú mikromobilitási szolgáltató van jelen, illetve ahol a városok és az egyetemek versenyképes közbeszerzési eljárás keretében választják ki a partnereiket. Az elmúlt két évben a vállalat portfóliójában 35 százalékról több mint 75 százalékra nőtt azon piacok aránya, ahol a szolgáltatók száma alacsony. Azok a piacok, amelyeken a Spin működése folytatása mellett döntött, az elmúlt 12 hónapban együttesen EBITDA-pozitívak voltak, ami összhangban van a TIER környezetvédelmi és gazdaságilag is fenntartható vállalkozás kiépítésére irányuló törekvésével.

A vételár összege és a tranzakció más pénzügyi részletei egyelőre nem nyilvánosak.

A TIER tavaly szeptemberben indította el e-rollerszolgáltatását Budapesten, és rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert a városlakók körében. A TIER környezetbarát e-rollerjei jelenleg Budapesten az I., II., III., VI., VII., VIII., IX., XI., XII. és a XIV. kerületben érhetőek el, és a tervek szerint a közeljövőben több budapesti kerületre és vidéki városra is kiterjeszti szolgáltatását.

Ezzel magyarázható az építőipar termelésének júniusi csökkenése

Az építőipari termelés júniusi csökkenésének mértéke részben a 2021-es magas bázissal magyarázható, ezzel együtt az építőipar húzóágazat marad az idén, éves növekedése elérheti a 7 százalékot az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
2022. 08. 15. 21:00
Megosztás:

51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés a héten

A megszaporodott szúnyogok miatt a héten várhatóan 248 településen és kilenc budapesti kerületben, 51 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés - tájékoztatta a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.
2022. 08. 15. 20:00
Megosztás:

Ekkora volt júniusban a folyó fizetési mérleg hiánya

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn megjelent előzetes adatai szerint. Májusban 370 millió, áprilisban és márciusban egyformán 780 millió euró volt a folyó mérleg deficitje.
2022. 08. 15. 19:00
Megosztás:

Mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 628,79 pontos, 1,44 százalékos csökkenéssel, 43 034,16 ponton zárt hétfőn.
2022. 08. 15. 18:00
Megosztás:

Kevésbé nőttek júliusban a nagykereskedelmi árak Németországban

Mérséklődött júliusban a nagykereskedelmi árak növekedési üteme Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2022. 08. 15. 17:00
Megosztás:

Húsz százalékkal nőtt a lízingpiac a második negyedévvben

A lízingpiacon a finanszírozott összeg 420,2 milliárdot tett ki a második negyedévben, ez 20 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és meghaladja a 2019-es szintet - közölte a Magyar Lízingszövetség második negyedéves jelentésében hétfőn.
2022. 08. 15. 16:00
Megosztás:

A tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárak indokoltak

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).
2022. 08. 15. 15:00
Megosztás:

A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna előzetesen az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).
2022. 08. 15. 14:00
Megosztás:

Az S&P negatívra vágta a magyar adósság kilátásait

Péntek este stabilról negatívra csökkentette a magyar államadósság kilátását az S&P, és megtartotta a „BBB” besorolást.
2022. 08. 15. 13:00
Megosztás:

A GVH döntése alapján a Vodafone kompenzálja a fogyasztókat a megtévesztő mobilnet-hirdetései miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket – ezzel 60 millió forintra mérsékelve a rá kirótt bírságot.
2022. 08. 15. 12:00
Megosztás:

A zárbetétek esetében miért fontos a méret?

A zárbetét láthatatlanul szolgálja biztonságunkat. Mi csak a kulcsok elfordítását látjuk, az igazán fontos dolgok az ajtózár belsejében, a zárbetétben történnek meg. A megfelelő zár kiválasztásának egyik fontos momentuma a zárbetét méretének megválasztása, melyhez cikkünk nyújt támogatást.
2022. 08. 15. 11:00
Megosztás:

Nagy kínai cégek távoznak az USA tőzsdékről - további 230 cég mehet még haza

A számviteli adatok nem megfelelő közlése körüli hosszas huzavona után öt nagy kínai állami cég vonul ki az amerikai börzékről.
2022. 08. 15. 10:00
Megosztás:

Már mától forgalomkorlátozások lesznek a fővárosi ünnepi előkészületek miatt

Már mától forgalomkorlátozások lesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények előkészítő munkái miatt Budapesten.
2022. 08. 15. 09:00
Megosztás:

Hiszi a Piszi! Egymás után kétszer vitte el valaki a lottó főnyereményt!

Két hónapon belül kétszer is megütötte a főnyereményt egy férfi Maryland állam lottójátékán az Egyesült Államokban.
2022. 08. 15. 08:30
Megosztás:

Erősödött hétfő reggelre a forint

Erősödött a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 08. 15. 08:00
Megosztás:

Folytatódik a meleg idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 15. 06:00
Megosztás:

Heti Horoszkóp - Komoly veszély leselkedik a héten! De melyik csillagjegyre micsoda?

Heti horoszkópunk a 2022. augusztus 15. (hétfő) - augusztus 21. (vasárnap) közötti időszakra vonatkozóan megmutatja , hogy a csillagok állása alapján mi vár Rád a pénzügyeidben és az élet más területén. Lássuk, kinek van izgulnivalója és ki számíthat valami pozitív dologra!
2022. 08. 15. 04:01
Megosztás:

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet

Átvette a Sopron Bank fiókjait a MagNet Magyar Közösségi Bank, 2022 második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
2022. 08. 15. 01:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 08. 14. 22:00
Megosztás:

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvanra

Újabb amerikai kongresszusi delegáció utazott Tajvan fővárosába vasárnap, ami bő egy héten belül a második hivatalos és előre be nem jelentett amerikai látogatás a szigetre. Az előző, amelyet Nancy Pelosi házelnök vezetett, komoly diplomáciai konfliktust okozott az Egyesült Államok és a Tajvant egyik saját tartományának tartó Kína között.
2022. 08. 14. 21:00
Megosztás: