Az Allianz Hungária a Megbízható Munkaadók között

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (Deutsche-Ungarische Industrie- und Handelskammer, DUIHK) május 19-i taggyűlésén hirdette ki a Megbízható Munkaadó címre pályázatukkal rászolgáló vállalatok névsorát. Az Allianz Hungária Zrt. idén először pályázott és érdemelte ki a munkatársaik munkahelyi, illetve azon kívüli életkörülményeiről példaértékű és megbízható módon gondoskodó vállalatoknak járó díjat.

Az Allianz Hungária a Megbízható Munkaadók között

A DUIHK a Megbízható Munkaadó díjat 2017-ben hívta életre azzal a céllal, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkahelyi feltételek fontosságára, ösztönözze és elismerje a munkavállalóbarát-környezet kialakítását, valamint erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.

Az Allianz Hungária Zrt. sikeresen pályázott a címre, pályázati anyagában egy részletes kritériumrendszer szerint ismertette gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, a javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek témakörében.

A Kamara elnöke Sávos András a díjátadón kiemelte, hogy az elmúlt években széleskörű és nagymértékű technológiai változások zajlottak, és a cégeknek ebben a periódusban kellett jelentős munkaerő-piaci kihívásoknak megfelelniük. Számottevő volt a fluktuáció, ezért a munkaerő megtartása és képzése, a pandémia miatt pedig a mentális egyensúly megtartása került a fókuszba. A pályázatokban leginkább az ezekre irányuló törekvéseket kereste és értékelte a DUIHK.

Az 1993-ban alapított DUIHK a német gazdaság hivatalos magyarországi képviselője, amely mintegy 900 taggal bír, ezzel pedig Magyarország legnagyobb kettős nemzetiségű vállalati szövetség. A Kamara feladata a két ország közti gazdasági kapcsolatok élénkítése. Tevékenységének négy kiemelt területe:

  • a színvonalas, gyakorlatorientált szolgáltatások nyújtása,
  • a gazdasági folyamatok elemzése és az üzleti környezet folyamatos fejlesztésében való közreműködés,
  • a szak- és felnőttképzés
  • valamint a vállalati szférát érintő gazdasági, társadalmi és technológiai trendek felkarolása.

A szakmai zsűri értékelése alapján a következő két évben az Allianz Hungária Zrt. is viselni fogja a Megbízható Munkaadó címet. A díjátadón vállalatunkat Nikovics Éva HR-igazgató képviselte, ő vette át az elismerést.

„Az Allianz Hungárián belül a legfőbb értéket a kollégák képviselik, akikkel együtt dolgozunk. Az ő elkötelezettségük elsőszámú prioritás mind a vezetők, mind a HR-terület munkatársai számára. Számos olyan kezdeményezésünk van, amit annak érdekében hoztunk létre, hogy támogassuk kollégáink jóllétét. A hibrid munkavégzés kialakítása során nagyfokú rugalmasságot biztosítunk, figyelembe vesszük az egyéni élethelyzeteket és igényeket. A mi értékrendünk szerint a munkaerőfejlesztés és -képzés is hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink szeressenek velünk dolgozni. A nagy számú képzési programon túl évek óta minden kollégánk számára ingyenesen elérhető a LinkedIn Learning. Ezen felül célunk, hogy minden munkatársunk egyénre szabott fejlesztési tervvel haladhasson előre karrierjében. Ezeket a fejlesztési terveket a munkatársak évente a vezetőikkel egyeztetve formálják, alakítják. Nagyszerű érzés, hogy mindazt, amit eddig tettünk a Kamara is elismerte, és a Megbízható Munkaadó címre méltónak találta. A szakmai zsűri részéről külső megerősítést is kaptak kezdeményezéseink, ami persze korántsem jelenti azt, hogy minden munkával maradéktalanul végeztünk, folytatni fogjuk a kezdeményezéseinket és újakon is dolgozunk kollégáink igényeinek megfelelően” – értékelte Nikovics Éva az Allianz Hungária Zrt. pályázaton kiérdemelt eredményét.

1,4 kilométeres szakasszal bővült a kerékpárúthálózat Szolnokon

Újabb 1,4 kilométeres szakasszal bővült a kerékpárúthálózat Szolnokon, a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak - közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.
2023. 04. 01. 12:00
Megosztás:

Szinte ingyen mehetnek szabadegyetemre fiatal felnőttek

Augusztus 21. és 27. között Csórompusztán, a Balaton-felvidéken rendezik meg azt a Szabadegyetemet, amely egy civil szerveződés keretében az Erasmus+ támogatásával jön létre. A táborban mintegy hetven fiatal kaphat helyet, akik egy nem mindennapi feladatban is részt vehetnek.
2023. 04. 01. 11:00
Megosztás:

A külföldi munkaerő mellett erősebben kell támaszkodni a hazai munkaerőpiaci tartalékokra is

A következő években jelentkező több százezres munkaerőigény kielégítéséhez elkerülhetetlen a külföldi munkaerő alkalmazása – hangzott el a Trenkwalder által szervezett második Munkaerőpiaci Kerekasztal rendezvényen csütörtökön. Hatékonyabban kell ugyanakkor kihasználni a hazai munkaerő-tartalékot is, ennek érdekében pedig szükség van többek között a munkaerő mobilitási lehetőségeinek javítására, a munkaerőpiac szakképzési igényeinek pontosabb előrejelzésére, valamint a jelenleginél tervezhetőbb szabályozási környezetre is.
2023. 04. 01. 10:00
Megosztás:

Félmillió ember hiányzik a munkaerőpiacról

A magyar munkaerőpiacon 500 ezer emberre van szükség, akiket lehetőleg Magyarországon kell megtalálni, utána jöhetnek csak a vendégmunkások - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén Budapesten pénteken.
2023. 04. 01. 09:00
Megosztás:

Nőttek a személyi jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban

Februárban nőttek a személyi jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium, a Bureau of Economic Analysis pénteki jelentése alapján.
2023. 04. 01. 08:00
Megosztás:

Indul a tavi viharjelzési szezon

Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.
2023. 04. 01. 07:00
Megosztás:

Akár pénzügyi csődöt is okozhat egy megörökölt lakáshitel

Az emberek sokszor meglepődnek azon, hogy a felvett lakáshitel öröklődik, amennyiben a hitelfelvevővel tragédia történik. Ebben az esetben a hitelt a családnak kell visszafizetnie, máskülönben elveszítik az otthonukat. A Bankmonitor szakértői sorba vették a megoldási lehetőségeket, amelyekkel kivédhető ez a helyzet.
2023. 04. 01. 06:00
Megosztás:

Százmilliós bírságot kapott a SET GROUP

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 105 millió forint bírságot szabott ki a SET GROUP Nyrt.-re a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre, illetve a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - közölte a jegybank az MTI-vel pénteken.
2023. 04. 01. 05:00
Megosztás:

Özvegyi nyugdíjak 2023 - házastárs vagy élettárs? Nem mindegy!

A hozzátartozói nyugellátásokhoz, ezáltal az özvegyi nyugdíjhoz is jogosultsági előfeltétel, hogy az elhalálozott jogszerző nyugdíjasként haljon meg, vagy a jogszabályban meghatározott mértékű szolgálati idővel rendelkezzen - olvashatjik az ado.hu szakportál blogbejegyzésében. De mi a különbség a házastárs és az élettárs esetében? Elmagyarázzuk!
2023. 04. 01. 04:00
Megosztás:

Az első becslésnél jobban teljesített a brit gazdaság

Az első becslésnél jobban teljesített a brit gazdaság a tavalyi negyedik negyedévben.
2023. 04. 01. 03:00
Megosztás:

Kedvezményes közlekedési bérletet vezetnek be Németországban

Hozzájárult a német törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarája (Bundesrat) pénteken az általános drágulás hatásainak ellensúlyozását szolgáló kedvezményes közlekedési bérlet intézményének felújításához, a helyi és a térségi közösségi közlekedésben országszerte érvényes bérletet így májustól bevezetik.
2023. 04. 01. 02:00
Megosztás:

Lassult az infláció Olaszországban

Olaszországban márciusban az elemzők által várt 8,2 százalék helyett 7,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak éves szinten, miután februárban 9,1 százalékos emelkedést mértek - közölte az olasz statisztikai hivatal, az Istat előzetes adatok alapján pénteken.
2023. 04. 01. 01:00
Megosztás:

Digitalizálta az első tízezer oldalnyi zenetudományos emléket az OSZK

Elkészült a digitalizálása annak az első tízezer oldalnyi, 18-19. századi zenetudományos emléknek, amelyet az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és a Haydneum - Magyar Régizenei Központ együttműködésének keretében készítettek elő.
2023. 04. 01. 00:01
Megosztás:

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.
2023. 03. 31. 23:00
Megosztás:

Rekordra emelkedett a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.
2023. 03. 31. 21:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon a hét utolsó kereskedési napján.
2023. 03. 31. 20:00
Megosztás:

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon a hét utolsó kereskedési napján.
2023. 03. 31. 19:30
Megosztás:

Folytatódott az emelkedés az európai értékpapírpiacokon

A csütörtöki nagy indexemelkedések után 0,2-0,8 százalék közötti erősödéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 03. 31. 19:00
Megosztás:

Erősödött a vezető részvények többsége a budapesti börzén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 714,52 pontos, 1,72 százalékos emelkedéssel, 42 318,34 ponton zárt pénteken.
2023. 03. 31. 18:30
Megosztás:

Delta Technologies gyorsjelentés: Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.
2023. 03. 31. 18:00
Megosztás: