Az Allianz Hungária a Megbízható Munkaadók között

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (Deutsche-Ungarische Industrie- und Handelskammer, DUIHK) május 19-i taggyűlésén hirdette ki a Megbízható Munkaadó címre pályázatukkal rászolgáló vállalatok névsorát. Az Allianz Hungária Zrt. idén először pályázott és érdemelte ki a munkatársaik munkahelyi, illetve azon kívüli életkörülményeiről példaértékű és megbízható módon gondoskodó vállalatoknak járó díjat.

Az Allianz Hungária a Megbízható Munkaadók között

A DUIHK a Megbízható Munkaadó díjat 2017-ben hívta életre azzal a céllal, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkahelyi feltételek fontosságára, ösztönözze és elismerje a munkavállalóbarát-környezet kialakítását, valamint erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.

Az Allianz Hungária Zrt. sikeresen pályázott a címre, pályázati anyagában egy részletes kritériumrendszer szerint ismertette gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, a javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek témakörében.

A Kamara elnöke Sávos András a díjátadón kiemelte, hogy az elmúlt években széleskörű és nagymértékű technológiai változások zajlottak, és a cégeknek ebben a periódusban kellett jelentős munkaerő-piaci kihívásoknak megfelelniük. Számottevő volt a fluktuáció, ezért a munkaerő megtartása és képzése, a pandémia miatt pedig a mentális egyensúly megtartása került a fókuszba. A pályázatokban leginkább az ezekre irányuló törekvéseket kereste és értékelte a DUIHK.

Az 1993-ban alapított DUIHK a német gazdaság hivatalos magyarországi képviselője, amely mintegy 900 taggal bír, ezzel pedig Magyarország legnagyobb kettős nemzetiségű vállalati szövetség. A Kamara feladata a két ország közti gazdasági kapcsolatok élénkítése. Tevékenységének négy kiemelt területe:

  • a színvonalas, gyakorlatorientált szolgáltatások nyújtása,
  • a gazdasági folyamatok elemzése és az üzleti környezet folyamatos fejlesztésében való közreműködés,
  • a szak- és felnőttképzés
  • valamint a vállalati szférát érintő gazdasági, társadalmi és technológiai trendek felkarolása.

A szakmai zsűri értékelése alapján a következő két évben az Allianz Hungária Zrt. is viselni fogja a Megbízható Munkaadó címet. A díjátadón vállalatunkat Nikovics Éva HR-igazgató képviselte, ő vette át az elismerést.

„Az Allianz Hungárián belül a legfőbb értéket a kollégák képviselik, akikkel együtt dolgozunk. Az ő elkötelezettségük elsőszámú prioritás mind a vezetők, mind a HR-terület munkatársai számára. Számos olyan kezdeményezésünk van, amit annak érdekében hoztunk létre, hogy támogassuk kollégáink jóllétét. A hibrid munkavégzés kialakítása során nagyfokú rugalmasságot biztosítunk, figyelembe vesszük az egyéni élethelyzeteket és igényeket. A mi értékrendünk szerint a munkaerőfejlesztés és -képzés is hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink szeressenek velünk dolgozni. A nagy számú képzési programon túl évek óta minden kollégánk számára ingyenesen elérhető a LinkedIn Learning. Ezen felül célunk, hogy minden munkatársunk egyénre szabott fejlesztési tervvel haladhasson előre karrierjében. Ezeket a fejlesztési terveket a munkatársak évente a vezetőikkel egyeztetve formálják, alakítják. Nagyszerű érzés, hogy mindazt, amit eddig tettünk a Kamara is elismerte, és a Megbízható Munkaadó címre méltónak találta. A szakmai zsűri részéről külső megerősítést is kaptak kezdeményezéseink, ami persze korántsem jelenti azt, hogy minden munkával maradéktalanul végeztünk, folytatni fogjuk a kezdeményezéseinket és újakon is dolgozunk kollégáink igényeinek megfelelően” – értékelte Nikovics Éva az Allianz Hungária Zrt. pályázaton kiérdemelt eredményét.

Rengeteg szemetet termelt a Sziget fesztivál

Annyi szemetet szállítottak el a Sziget fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik.
2022. 08. 20. 03:00
Megosztás:

Eddig elegendőek Csehország gáztartalékai

Csehország gáztartalékai 11 hónapra elegendőek, ha a tél a korábbi évek átlagának megfelelő lesz - közölte Zbynek Stanjura pénzügyminiszter pénteken Prágában, sajtótájékoztatón.
2022. 08. 20. 02:00
Megosztás:

Folytatódik a kisbenzinkutak támogatása

A kormány a kisbenzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el, péntektől megnyílt az igénylés lehetősége az elektronikus felületen, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak a támogatáshoz - közölte az Agrárminisztérium pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 20. 01:00
Megosztás:

Alacsonyabb dózisban is hatékony az Imvanex oltóanyag

Az Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyag kisebb mennyiségben, intradermálisan, vagyis bőrbe beadva elegendő antitestet termel a majomhimlő ellen - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken.
2022. 08. 20. 00:01
Megosztás:

Zivatarveszélyre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Zivatarveszély miatt országos figyelmeztetéseket adott ki szombatra, augusztus 20-ára az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2022. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Németországban rekordszintű volt a termelői áremelkedés júliusban

Németországban soha nem látott mértékben emelkedtek a termelői árak júliusban éves összevetésben.
2022. 08. 19. 22:00
Megosztás:

A németek 70 százaléka spórol az energiával

Egyre többen takarékoskodnak Németországban az árak emelkedése miatt, egy pénteken ismertetett felmérés szerint a legtöbben az energiafogyasztásukat fogják vissza.
2022. 08. 19. 21:00
Megosztás:

Nyári pangás jellemezte a tőzsdét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 42 990,47 ponton zárt pénteken.
2022. 08. 19. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint pénteken

Erősödéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját a forint a főbb devizákkal szemben.
2022. 08. 19. 19:00
Megosztás:

Európa legkedvezőbb feltételeivel igényelhetők a diákhitel támogatások

Óriási az érdeklődés a valaha volt legnépszerűbb termék, a Diákhitel Plusz iránt, melyet még szeptember 30-ig igényelhetnek a hallgatók. A Diákhitel Plusz egy szabad felhasználású, teljesen kamatmentes termék, mely egyszeri, 500 ezer forintot jelent az igénylőnek.
2022. 08. 19. 18:00
Megosztás:

Veszélyes étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nébih

Komoly egészségkárosodást is okozhat a GentleManus elnevezésű, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt, ezért a terméket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján pénteken.
2022. 08. 19. 17:00
Megosztás:

Legyen egységes repohár visszaváltási rendszer, a vendégek a leadott repoharak után kapják vissza a pénzüket!

A repohár visszaváltásával kapcsolatos visszásságok piaci önszabályozó megoldását, vagyis a rendszer racionális, egységes és valóban fenntartható átalakítását javasolja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Zöld Követ Egyesület. Javaslatuk fontos része, hogy a repoharat választó vendégek visszakapják annak ellenértékét.
2022. 08. 19. 16:00
Megosztás:

Melyik bank drágított leginkább a lakáshitel kamatokon az elmúlt évben?

Bár komolynak érezzük a lakáshitel kamatok emelkedését, a money.hu adatai szerint az elmúlt egy évben a vizsgált 9 banknál 4,11 százalékkal emelkedett a legjobb adósoknak ajánlott standard kamat. Ez messze elmarad a jegybanki alapkamat, de még a referenciakamat emelkedésétől is. A money.huadataiból látható, melyik bank emelt leginkább, illetve, hogy mely pénzintézetek versengenek a legalacsonyabb kamatszintekkel.
2022. 08. 19. 15:00
Megosztás:

Kezd szétesni a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban

Rekord mélypontjára esett a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban a júliusi felmérés alapján.
2022. 08. 19. 14:00
Megosztás:

A nyersanyagárak miatt ismét túllőtt a célon a japán infláció

Japánban 2,4%-ra emelkedett júliusban az infláció a júniusi 2,2% után. A növekedés mintegy felét az energiaköltségek tették ki.
2022. 08. 19. 13:00
Megosztás:

A mai gazdasági adatok is elszomorítóak

A briteknél 40 éves mélypontra esett a fogyasztói bizalom a -44 pontos értékével a júniusi -41 pontot követően. Egyre csúnyábban fest a szigetország gazdasága.
2022. 08. 19. 12:00
Megosztás:

Gyengültek nyitáskor a vezető nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2022. 08. 19. 10:00
Megosztás:

Ennyivel nőtt a háztartások pénzügyi vagyona a második negyedévben

A pénzügyi eszközök 837 milliárd, a kötelezettségek 145 milliárd forintos emelkedésének eredőjeként az idei második negyedévben 692 milliárd forinttal nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona - derül ki a pénzügyi számlák előzetes adataiból, amelyek csütörtökön jelentek meg az MNB honlapján.
2022. 08. 19. 09:00
Megosztás:

Történelmi csúcsra emelkedett az infláció az euróövezetben

Az euróövezet éves inflációs rátája júliusban új rekordra, 8,9 százalékra emelkedett a júniusi 8,6 százalékról; az EU-ban 9,8 százalékot jegyeztek fel a júniusi 9,6 százalékot követően - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatokon alapuló csütörtöki jelentéséből.
2022. 08. 19. 08:00
Megosztás:

Alacsony a bizalom a használtautó-értékesítők iránt Magyarországon

Magyarországon az egyik legalacsonyabb a bizalom a használtautó-értékesítők iránt - derül ki a carVertical 17 országban, 4500 ember megkérdezésével készített felméréséből.
2022. 08. 19. 07:00
Megosztás: