Az Allianz Hungária a Megbízható Munkaadók között

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (Deutsche-Ungarische Industrie- und Handelskammer, DUIHK) május 19-i taggyűlésén hirdette ki a Megbízható Munkaadó címre pályázatukkal rászolgáló vállalatok névsorát. Az Allianz Hungária Zrt. idén először pályázott és érdemelte ki a munkatársaik munkahelyi, illetve azon kívüli életkörülményeiről példaértékű és megbízható módon gondoskodó vállalatoknak járó díjat.

Az Allianz Hungária a Megbízható Munkaadók között

A DUIHK a Megbízható Munkaadó díjat 2017-ben hívta életre azzal a céllal, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkahelyi feltételek fontosságára, ösztönözze és elismerje a munkavállalóbarát-környezet kialakítását, valamint erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját a jelenlegi és leendő munkavállalók számára.

Az Allianz Hungária Zrt. sikeresen pályázott a címre, pályázati anyagában egy részletes kritériumrendszer szerint ismertette gyakorlati megoldásait, vállalati irányelveit, a javadalmazás, szociális-jóléti juttatások, egészség és munkakörülmények, képzés és továbbképzés, fejlődési és karrierlehetőségek témakörében.

A Kamara elnöke Sávos András a díjátadón kiemelte, hogy az elmúlt években széleskörű és nagymértékű technológiai változások zajlottak, és a cégeknek ebben a periódusban kellett jelentős munkaerő-piaci kihívásoknak megfelelniük. Számottevő volt a fluktuáció, ezért a munkaerő megtartása és képzése, a pandémia miatt pedig a mentális egyensúly megtartása került a fókuszba. A pályázatokban leginkább az ezekre irányuló törekvéseket kereste és értékelte a DUIHK.

Az 1993-ban alapított DUIHK a német gazdaság hivatalos magyarországi képviselője, amely mintegy 900 taggal bír, ezzel pedig Magyarország legnagyobb kettős nemzetiségű vállalati szövetség. A Kamara feladata a két ország közti gazdasági kapcsolatok élénkítése. Tevékenységének négy kiemelt területe:

  • a színvonalas, gyakorlatorientált szolgáltatások nyújtása,
  • a gazdasági folyamatok elemzése és az üzleti környezet folyamatos fejlesztésében való közreműködés,
  • a szak- és felnőttképzés
  • valamint a vállalati szférát érintő gazdasági, társadalmi és technológiai trendek felkarolása.

A szakmai zsűri értékelése alapján a következő két évben az Allianz Hungária Zrt. is viselni fogja a Megbízható Munkaadó címet. A díjátadón vállalatunkat Nikovics Éva HR-igazgató képviselte, ő vette át az elismerést.

„Az Allianz Hungárián belül a legfőbb értéket a kollégák képviselik, akikkel együtt dolgozunk. Az ő elkötelezettségük elsőszámú prioritás mind a vezetők, mind a HR-terület munkatársai számára. Számos olyan kezdeményezésünk van, amit annak érdekében hoztunk létre, hogy támogassuk kollégáink jóllétét. A hibrid munkavégzés kialakítása során nagyfokú rugalmasságot biztosítunk, figyelembe vesszük az egyéni élethelyzeteket és igényeket. A mi értékrendünk szerint a munkaerőfejlesztés és -képzés is hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink szeressenek velünk dolgozni. A nagy számú képzési programon túl évek óta minden kollégánk számára ingyenesen elérhető a LinkedIn Learning. Ezen felül célunk, hogy minden munkatársunk egyénre szabott fejlesztési tervvel haladhasson előre karrierjében. Ezeket a fejlesztési terveket a munkatársak évente a vezetőikkel egyeztetve formálják, alakítják. Nagyszerű érzés, hogy mindazt, amit eddig tettünk a Kamara is elismerte, és a Megbízható Munkaadó címre méltónak találta. A szakmai zsűri részéről külső megerősítést is kaptak kezdeményezéseink, ami persze korántsem jelenti azt, hogy minden munkával maradéktalanul végeztünk, folytatni fogjuk a kezdeményezéseinket és újakon is dolgozunk kollégáink igényeinek megfelelően” – értékelte Nikovics Éva az Allianz Hungária Zrt. pályázaton kiérdemelt eredményét.

Márciusban emelkedtek a nagykereskedelmi árak Németországban

Németországban a nagykereskedelmi árak havi szinten nőttek, éves összevetésben csökkentek a kedden közölt hivatalos adatok szerint.
2024. 04. 16. 15:30
Megosztás:

Több oldalú támogatást kapnak a 30 év alattiak

A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Tv2 Mokka című műsorában kedden reggel.
2024. 04. 16. 15:00
Megosztás:

Rég nem látott mélypontra csökkent a hálózati áramfogyasztás Romániában

Történelmi mélypontra csökkent az áramfogyasztás Romániában - írta az economedia.ro a Transelectrica adatai alapján.
2024. 04. 16. 14:30
Megosztás:

Kínában lelombozó volt a március

Kínában csalódást keltő márciusi kiskereskedelmi és ipari termelési adatok láttak napvilágot kedden, miközben az elemzők által várt szintre csökkent a munkanélküliség a múlt hónapban.
2024. 04. 16. 14:00
Megosztás:

Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak azok, akik idén lesznek nagykorúak

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatta a MÁV-START az MTI-t.
2024. 04. 16. 13:30
Megosztás:

Önerőből vág bele egy komoly fejlesztésbe Gyula

Tíz helyszínen indít közlekedésfejlesztési beruházást saját erőből a gyulai önkormányzat, mintegy negyedmilliárd forint értékben - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
2024. 04. 16. 13:00
Megosztás:

A vártnál jobban gyorsult Kína, mégsem felhőtlen a kép

A vártnál gyorsabb gazdasági növekedésről számolt be a kínai statisztikai hivatal. Az ázsiai szuperhatalom első negyedéves GDP-je 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi azonos időszakét, és felülmúlta a piac 4,8 százalékos várakozását, valamint az 5,2 százalékos negyedik negyedéves ütemet.
2024. 04. 16. 12:00
Megosztás:

Kamatcsökkentés helyett további szigorítás jön Amerikában?

A svájci UBS bank felvettette annak lehetőségét, hogy a beragadó infláció és az erős gazdaság akár további kamatemelésre is sarkallhatja a Fed-et. Erre azonban kicsi az esély, és a bank elemzői szerint jelenleg a két kamatcsökkentés a legvalószínűbb forgatókönyv az idei évre.
2024. 04. 16. 11:30
Megosztás:

Megállapodtak a bérekről az Audinál

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot - tudatta az Audi Hungaria az MTI-vel.
2024. 04. 16. 11:00
Megosztás:

Gyengüléssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Egy százalékot meghaladó mínuszban kezdték a kereskedést a főbb európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 16. 10:30
Megosztás:

A városi költözés útmutatója: Tippek és trükkök a sima költözéshez

A városi költözés egy izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli lépés az életünkben. Legyen szó új munkahelyről, iskoláról vagy egyszerűen csak egy új kezdetről, a sikeres áttelepülés kulcsa a megfelelő előkészítésben rejlik. Ebben a cikkben átfogó útmutatót nyújtunk arra vonatkozóan, hogyan tervezzük meg és hajtsuk végre zökkenőmentesen a városi költözést.
2024. 04. 16. 10:00
Megosztás:

Gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Gyengültek az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden.
2024. 04. 16. 09:30
Megosztás:

Alvó Ethereum (ETH) bálna éled fel évek után, 50 ezer dollárt fektet be egy 25X-es árfolyamú tőzsdei tokenbe, a DTX-be

Időnként egy korai szakaszban lévő Ethereum (ETH) befektető tárcája feléled. Történelmileg ezek a tárcák fantasztikus követési lehetőséget biztosítottak, mivel a tulajdonosok előrelátó módon részt vettek az Ethereum (ETH) projektben jóval azelőtt, hogy bárki megértette volna a kriptovalutákban rejlő értéknövekedést.
2024. 04. 16. 09:00
Megosztás:

Csökkenéssel indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén is

Csökkenéssel indulhat a keddi kereskedés az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,79 pontos, 0,18 százalékos emelkedéssel, 67 407,86 ponton zárt.
2024. 04. 16. 08:31
Megosztás:

Gyengült a forint reggel

Gyengült a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 16. 08:00
Megosztás:

Indul a parkolóépítés Kaposváron

Parkolóépítési programot indít Kaposvár: az önkormányzat 4 milliárd forintból ezer parkolóhelyet alakít ki a somogyi vármegyeszékhelyen - adta hírül a polgármester a Facebook-oldalán.
2024. 04. 16. 07:30
Megosztás:

A 2024-ben robbanásra kész Top 3 kriptodeviza; KangaMoon, Gala és Sui

A kriptodeviza-piacot erős verseny jellemezi az új kriptodevizák részéről, amelyek egyedi jellemzőkkel rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok és hatalmas potenciáljuk arra irányulnak, hogy megszerezzék a befektetők bizalmát és befolyásolják a piaci hangulatot. Évről évre egyre több új kriptoprojekt lép be a piacra, így a kriptobefektetőknek mindig nehézséget okoz a nagy potenciállal rendelkező legjobb kriptodevizák kiválasztása. A szakértők elemezték a piacot, és a KangaMoon (KANG), a Gala (GALA) és a Sui (SUI) kriptovalutákat választották ki, amelyek az év folyamán kiemelkedő emelkedésekre lehetnek képesek. Olvass tovább, hogy megtudd, miért ezek a legjobb kriptó befektetések most.
2024. 04. 16. 07:00
Megosztás:

AI-alapokra helyezte a casco-kötést követő járműszemlét az Allianz Hungária

2024 márciusa óta már az új, mesterséges intelligenciával vezérelt digitális gépjárműszemle segíti az Allianz Hungária ügyfeleit a casco-szerződésük megkötésének folyamata során. A casco így gyorsan, kényelmesen, akár teljes egészében az otthonunkból megköthető, míg a biztosítóoldali elbírálási folyamat két napon belül lezárulhat.
2024. 04. 16. 06:30
Megosztás:

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.
2024. 04. 16. 06:00
Megosztás:

Banális banánhéjakon csúsznak el az álláskeresők

A KSH adatai szerint mintegy 220 ezer munkanélkülit tartanak nyilván Magyarországon, az üres álláshelyek aránya pedig 2,3 százalék. Ez utóbbi adat azonban sokat csökkenhetne, ha a kereslet és a kínálat megtalálná egymást, ennek azonban néha egészen banális akadályai vannak.
2024. 04. 16. 05:30
Megosztás: