Az év fiatal vállalkozója négy év alatt fejlesztett milliárdos céget

Március 15-én, a nemzeti ünnep alkalmából Vas Megye Fiatal Vállalkozója Díjat vehetett át Varga Richárd Attila, a szerszámtervezéssel és -gyártással foglalkozó AGS Mérnökiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Az elismerésben azok részesülhetnek, akik árbevétel és teljesítménynövekedés, valamint közösségi felelősségvállalás területén is kiemelkedőt nyújtanak.

Az év fiatal vállalkozója négy év alatt fejlesztett milliárdos céget

A sikeres vállalkozó egy olyan üzleti modellt valósított meg, amellyel a magyarországi kimagasló mérnöki tudást a gyors és költséghatékony kínai gyártási folyamatokkal olyanformán kapcsolta össze, amely a jelenlegi gazdasági környezetben hiánypótlónak és értékes, innovatív megoldásnak bizonyult.

„2017-ben az akkor még kis létszámú csapatunkkal úgy döntöttünk, hogy új stratégiával rukkolunk elő a fröccsöntő szerszámok piacán. Mivel a kínai gyártók látványosan erős növekedésbe kezdtek, ezért gyártásban semmiképpen nem szerettünk volna velük versenyre kelni, viszont megláttuk a lehetőségét egy gyümölcsöző együttműködésnek” – emlékezett vissza a kezdetekre Varga Richárd Attila, az AGS Mérnökiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Azzal az ötlettel álltak elő, hogy vállalkozásukban a magyarországi részleg adja a mérnöki támogatást, a tervezést a projektekben, míg a gyártást Kínában végzik, így egyesítve az európai és az ázsiai szaktudások előnyeit.

Fokozatosan építette magát, majd a cégét

A győrvári születésű üzletember otthonról hozta a kereskedői mentalitást, ezen alapokra később tudatosan építette fel önmagát a diákmunkák, a szakirányú diplomaszerzés, majd a kkv- és multi környezetben is megtapasztalt mérnöki gyakorlati feladatok során. Saját vállalkozásába már tapasztalatokkal gazdagon, határokat nem ismerő álmokkal és elképzelésekkel vágott bele.

„Egy szál magam indultam, majd fokozatosan egyre többen lettünk. Ma 36 embernek adunk munkát egy egész cégcsoport keretein belül. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 2021-ben már 2 milliárdos árbevételt könyvelhettünk el” – avatott be Richárd, aki azt is elárulta, hogy alapkoncepciójuktól időközben annyiban eltértek, hogy Magyarországon két szerszámüzemük is épült, ahol szerszámokat gyártanak, emellett jelentős volumenben zajlik a kínai gyártás is, de mint hangsúlyozta, legfontosabb hazai szerepkörüknek továbbra is a tervezést, a szellemi háttér biztosítását tartja.

Szerszámgyártás határok nélkül

Az AGS Mérnökiroda Kft. Magyarországon több mint hatvan céggel dolgozik együtt, köztük multikkal, kkv-kal, családi vállalkozásokkal, emellett Kínában, Hongkongban is rendelkezik leányvállalattal, hogy a műanyag- és fémipari szerszámgyártásban komplex szolgáltatást nyújthasson.

Ennek okán az ügyvezető az év egyik felét itthon, a másik felét pedig az ázsiai országban tölti.

„Hiszek abban, hogy tartós sikert csakis jó csapattal lehet elérni. Hálás vagyok érte, hogy egy nagyszerű gárda áll mellettem, rendkívül tehetséges szakemberekkel, akikkel közösen hozhatjuk meg a működésünket érintő lényeges döntéseket. Közös víziónk, hogy vállalati kultúránkkal, megbízható szolgáltatásainkkal, átlátható folyamatainkkal és őszinte kommunikációnkkal a szerszámgyártók között élen járjunk és példát mutassunk határokon innen és túl – fejtette ki Varga Richárd Attila.

Több lábon álló üzleti modell

A szerszámtervezés és -gyártás mellett nem elhanyagolható a szerepe a vállalat garanciális és egyéb szerszámjavítási tevékenységének sem, amely terén gyors reagálásával és hatékony problémamegoldásával stabil pozíciót tölt be. A cégcsoport szakmai tekintélyét erősíti az is, hogy számos, szakterületükön működő kínai gyártó őket választotta magyarországi márkaképviselőjének, így még szélesebb körben van lehetőségük üzletfeleik igényeit kielégíteni.

Biztosítani a fejlődés lehetőségét mások számára is

A fiatal csapatnak a fejlődésre való törekvés nem csak cégen belüli alapérték. „Fontos számunkra, hogy visszaadjunk a társadalomnak és hogy megteremtsük mások számára is a fejlődés kereteit, emiatt mindig olyan helyen adunk támogatást – legyen az bármilyen formában is –, ahol látjuk a potenciált és természetesen a szükséget is” – tette hozzá Richárd. Éppen ezért többek között kisebb sportklubokat és közösségeket segítenek rendszeresen, valamint a csapatépítő eseményeket is gyakran egy társadalmi ügy köré szervezik.

Emellett a cégvezető figyelmet fordít arra is, hogy szakmailag mentorálja, tudásával segítse a kezdő vállalkozók fejlődését. Több csapat útját is egyengeti, és célja, hogy olyan mentor lehessen, amilyet ő is szeretett volna anno maga mellett tudni.

Lemaradhat a Google Bard az AI-harcban?

Csalódást okozott a Google, miután tegnap Párizsban próbálták demonstrálni saját mesterséges intelligencia alapú chatbotjukat, a Bard-ot.
2023. 02. 09. 13:30
Megosztás:

Átalakítások a Disney-nél

5,5 milliárd dollár költséget tervez megtakarítani idén a Disney – mondta el Bob Iger vezérigazgató a gyorsjelentés publikálásakor.
2023. 02. 09. 13:00
Megosztás:

Lehull a lepel! Mennyi a január havi magyar infláció?

Holnap jön a januári inflációs adat. A piaci várakozások szerint a decemberi 24,5 százalék után januárban 25,2 százalékra nőhetett az áremelkedés üteme év per év összeghasonlításban - prognosztizálják az ERSTE elemzői.
2023. 02. 09. 12:30
Megosztás:

Pozitív női példaképekkel népszerűsíti az IKT szektort az IVSZ és a WiTH

Átadták az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett „40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén” pályázat díjait. A felhívásra olyan 40 év feletti nőket lehetett ajánlani, akik példaképként szolgálhatnak a fiatalabb generációk és a karrierváltó nők számára, emellett munkájukon keresztül megismerhetjük a digitális gazdaság és a technológia (IKT) szektor lehetőségeit. A február 8-án, az EPAM Systems Székházban megrendezett gálán három kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy különdíjat is átadott.
2023. 02. 09. 12:00
Megosztás:

A föderalizmus kőkemény kérdése: mi legyen a gyémántokkal?

Az Európai Unió legújabb, Oroszország elleni szankció csomagjának tervezetében sem szerepel az orosz gyémánt behozatalának tilalma.
2023. 02. 09. 11:30
Megosztás:

Művészetek Völgye 2023 - Íme a fellépők és a Nagyszínpad programja

Teljes a Panoráma Színpad programja és még három tucat előadót jelentett be a Művészetek Völgye, amely idén július 21. és 30. között várja a fesztiválozókat a nyár legszínesebb 10 napjára Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.
2023. 02. 09. 11:26
Megosztás:

A MET Csoport új vezérigazgatót nevez ki spanyol leányvállalata élére

A MET Csoport Ángel Crespót nevezte ki a spanyolországi leányvállalata, a MET Energía España vezérigazgatói posztjára.
2023. 02. 09. 11:00
Megosztás:

Felgyorsítja digitális átalakulását a BMW-csoport

Kibővíti stratégiai együttműködését a BMW az SAP-val, hogy felgyorsítsa digitális fejlődését. A RISE with SAP bevezetésével a csoport teljes SAP-rendszere átalakul. A megoldás az üzleti folyamatok közös támogatásával rugalmasságot, gyors fejlődést és hosszútávú sikert biztosít a vállalatnak.
2023. 02. 09. 10:30
Megosztás:

Mennyivel tette tudatosabbá az ingatlanvásárlókat a dráguló energia?

Az elmúlt évben született kormányzati döntések többek között érintették a gáz, az elektromos áram és az üzemanyagok lakossági árát is. Az energiaárak növekedésének hatására sok ingatlantulajdonos kezdett tudatosabban viszonyulni az ingatlana energiafogyasztásához, illetve ez a tudatosság részben megjelent az ingatlanvásárlásoknál is.
2023. 02. 09. 10:00
Megosztás:

Mi hajtja az innovációt?

Nem szerepelt túl jól az EU innovációs eredménylistáján Magyarország. Bár a K&H innovációs index árnyalja a képet, sokkal jobb eredményt ez sem mutat. Arról, hogy mi lehet az oka a magyar vállalatok gyenge innovációs aktivitásának, Németh Balázst, a K&H Csoport innovációs vezetőjét kérdeztük.
2023. 02. 09. 09:40
Megosztás:

Minibölcsőde épül Vésztőn

Karakas Anikó (független) közölte, a forrást az úgynevezett Helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF) uniós keretből nyerték el; a beruházás összegének 27 százalékát (az áfatartalmat) hazai forrásból biztosítják.
2023. 02. 09. 09:00
Megosztás:

Az USA megosztja a NATO-szövetségesekkel a kínai hírszerzés léggömbjéről szerzett információkat

Az Egyesült Államok már több tucat partnerországgal osztotta meg információit a múlt héten amerikai felségvizek fölött megsemmisített kínai hírszerző léggömbről, amelynek maradványait folyamatosan elemzik - közölte az amerikai külügyminiszter szerdán, miután Washingtonban tárgyalt a NATO főtitkárával.
2023. 02. 09. 08:30
Megosztás:

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban

Korszerűsítik a városközpontot Kunszentmártonban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert csaknem 500 millió forintból - közölte a több mint nyolcezer lakosú, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármestere az MTI-vel.
2023. 02. 09. 08:00
Megosztás:

Alig változott a forint árfolyama

Alig változott, kissé erősödött a forint árfolyama csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 02. 09. 07:30
Megosztás:

Kihirdette az idei díjazottjait a Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület

A Magyar Precíziós Gazdálkodási Egyesület idén is díjakat ad át az agrárgazdasági digitalizáció terjesztésének elismeréseképp - közölte a társaság az MTI-vel szerdán.
2023. 02. 09. 07:00
Megosztás:

Januárban 3,9 százalékra nőtt a munkanélküliség Csehországban

Januárban 3,9 százalékra nőtt a munkanélküliség Csehországban a decemberi 3,7 százalékról - közölte a munkaügyi hivatal szerdán Prágában.
2023. 02. 09. 06:00
Megosztás:

Megemelt összeggel támogatja a Szerencsejáték Zrt. a Magyar Olimpiai Bizottságot

A Magyar Olimpiai Bizottság új stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel, amelynek értelmében a társaság 2024 végéig megemelt összeggel, 80 millió forinttal támogatja a magyar versenyzők felkészülését
2023. 02. 09. 05:00
Megosztás:

Deloitte: Stabil a régiós bankpiac

A kelet-közép-európai bankpiac kiemelkedően stabil maradt a régió gazdaságait ért kihívások ellenére, ideértve a járványt, az orosz-ukrán háborút, valamint a jelenlegi magas inflációs környezetet - ismertette a Deloitte könyvvizsgáló sajtótájékoztatón Budapesten.
2023. 02. 09. 04:05
Megosztás:

Nyugdíj utalása 2023 - a hivatalos nyugdíjnaptár, nyugdíj kifizetési időpontok egész 2023-as évre!

Hazánkban jelenleg közel 2 millió öregségi nyugdíjas kapja vagy banki átutalással (bankszámlára) vagy postai kézbesítéssel a havi rendszeres nyugdíját 2023-ban, így fontos információ lehet az érintettek számára a nyugdíj utalási időpontja 2023-ban. Cikkünkben mutatjuk azokat a hivatalos nyugdíj kifizetési napokat (nyugdíj naptár 2023), mely napokon az adott hónap során jóváírásra kerül majd a havi nyugdíj 2023-ban.
2023. 02. 09. 03:00
Megosztás:

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem - közölte a NAV szerdán az MTI-vel.
2023. 02. 09. 02:00
Megosztás: