Az év fiatal vállalkozója négy év alatt fejlesztett milliárdos céget

Március 15-én, a nemzeti ünnep alkalmából Vas Megye Fiatal Vállalkozója Díjat vehetett át Varga Richárd Attila, a szerszámtervezéssel és -gyártással foglalkozó AGS Mérnökiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Az elismerésben azok részesülhetnek, akik árbevétel és teljesítménynövekedés, valamint közösségi felelősségvállalás területén is kiemelkedőt nyújtanak.

Az év fiatal vállalkozója négy év alatt fejlesztett milliárdos céget

A sikeres vállalkozó egy olyan üzleti modellt valósított meg, amellyel a magyarországi kimagasló mérnöki tudást a gyors és költséghatékony kínai gyártási folyamatokkal olyanformán kapcsolta össze, amely a jelenlegi gazdasági környezetben hiánypótlónak és értékes, innovatív megoldásnak bizonyult.

„2017-ben az akkor még kis létszámú csapatunkkal úgy döntöttünk, hogy új stratégiával rukkolunk elő a fröccsöntő szerszámok piacán. Mivel a kínai gyártók látványosan erős növekedésbe kezdtek, ezért gyártásban semmiképpen nem szerettünk volna velük versenyre kelni, viszont megláttuk a lehetőségét egy gyümölcsöző együttműködésnek” – emlékezett vissza a kezdetekre Varga Richárd Attila, az AGS Mérnökiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Azzal az ötlettel álltak elő, hogy vállalkozásukban a magyarországi részleg adja a mérnöki támogatást, a tervezést a projektekben, míg a gyártást Kínában végzik, így egyesítve az európai és az ázsiai szaktudások előnyeit.

Fokozatosan építette magát, majd a cégét

A győrvári születésű üzletember otthonról hozta a kereskedői mentalitást, ezen alapokra később tudatosan építette fel önmagát a diákmunkák, a szakirányú diplomaszerzés, majd a kkv- és multi környezetben is megtapasztalt mérnöki gyakorlati feladatok során. Saját vállalkozásába már tapasztalatokkal gazdagon, határokat nem ismerő álmokkal és elképzelésekkel vágott bele.

„Egy szál magam indultam, majd fokozatosan egyre többen lettünk. Ma 36 embernek adunk munkát egy egész cégcsoport keretein belül. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 2021-ben már 2 milliárdos árbevételt könyvelhettünk el” – avatott be Richárd, aki azt is elárulta, hogy alapkoncepciójuktól időközben annyiban eltértek, hogy Magyarországon két szerszámüzemük is épült, ahol szerszámokat gyártanak, emellett jelentős volumenben zajlik a kínai gyártás is, de mint hangsúlyozta, legfontosabb hazai szerepkörüknek továbbra is a tervezést, a szellemi háttér biztosítását tartja.

Szerszámgyártás határok nélkül

Az AGS Mérnökiroda Kft. Magyarországon több mint hatvan céggel dolgozik együtt, köztük multikkal, kkv-kal, családi vállalkozásokkal, emellett Kínában, Hongkongban is rendelkezik leányvállalattal, hogy a műanyag- és fémipari szerszámgyártásban komplex szolgáltatást nyújthasson.

Ennek okán az ügyvezető az év egyik felét itthon, a másik felét pedig az ázsiai országban tölti.

„Hiszek abban, hogy tartós sikert csakis jó csapattal lehet elérni. Hálás vagyok érte, hogy egy nagyszerű gárda áll mellettem, rendkívül tehetséges szakemberekkel, akikkel közösen hozhatjuk meg a működésünket érintő lényeges döntéseket. Közös víziónk, hogy vállalati kultúránkkal, megbízható szolgáltatásainkkal, átlátható folyamatainkkal és őszinte kommunikációnkkal a szerszámgyártók között élen járjunk és példát mutassunk határokon innen és túl – fejtette ki Varga Richárd Attila.

Több lábon álló üzleti modell

A szerszámtervezés és -gyártás mellett nem elhanyagolható a szerepe a vállalat garanciális és egyéb szerszámjavítási tevékenységének sem, amely terén gyors reagálásával és hatékony problémamegoldásával stabil pozíciót tölt be. A cégcsoport szakmai tekintélyét erősíti az is, hogy számos, szakterületükön működő kínai gyártó őket választotta magyarországi márkaképviselőjének, így még szélesebb körben van lehetőségük üzletfeleik igényeit kielégíteni.

Biztosítani a fejlődés lehetőségét mások számára is

A fiatal csapatnak a fejlődésre való törekvés nem csak cégen belüli alapérték. „Fontos számunkra, hogy visszaadjunk a társadalomnak és hogy megteremtsük mások számára is a fejlődés kereteit, emiatt mindig olyan helyen adunk támogatást – legyen az bármilyen formában is –, ahol látjuk a potenciált és természetesen a szükséget is” – tette hozzá Richárd. Éppen ezért többek között kisebb sportklubokat és közösségeket segítenek rendszeresen, valamint a csapatépítő eseményeket is gyakran egy társadalmi ügy köré szervezik.

Emellett a cégvezető figyelmet fordít arra is, hogy szakmailag mentorálja, tudásával segítse a kezdő vállalkozók fejlődését. Több csapat útját is egyengeti, és célja, hogy olyan mentor lehessen, amilyet ő is szeretett volna anno maga mellett tudni.

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás:

Újabb kínai befektetésekről tárgyalt Varga Mihály

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli - jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a Cecz Csoport vezetőit fogadta.
2023. 09. 23. 05:00
Megosztás:

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti közlekedésben

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.
2023. 09. 23. 04:00
Megosztás:

Németországban rekordmértékben csökkentek a lakásárak

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint.
2023. 09. 23. 03:00
Megosztás:

Aki gázzal fűt, az már most ősszel pánikolhat! Durva költségek jönnek!

Pánikolhatnak a gázzal fűtő magyar háztartások, hiszen már az ősz folyamán súlyos költségek várnak rájuk - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu.
2023. 09. 23. 02:00
Megosztás:

Komoly lépést tettek az öregedés megértése felé az ELTE genetikusai

Komoly lépést tettek az öregedés megértése felé az ELTE genetikusai, Vellai Tibor és Sturm Ádám. Kutatásuk szerint a DNS mobilis részei, vagyis a transzpozábilis elemek mozgásuk következtében túlságosan destabilizálják genetikai kódunkat, ami az öregedés hátterében állhat.
2023. 09. 23. 01:00
Megosztás:

Megnőtt a felújított közutak hossza Békés vármegyében

Míg 2020-ig évente átlagosan közel húsz kilométernyi utat újítottak fel Békésben, addig ez 2022-re ötvenöt kilométerre nőtt - hangzott el Békés Vármegye Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén.
2023. 09. 23. 00:05
Megosztás:

A vajdasági magyar drámaíróversenyből Brestyánszki Boros Rozália került ki győztesként

Brestyánszki Boros Rozália színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt csütörtök este Újvidéken.
2023. 09. 22. 23:00
Megosztás:

Erre nem számítottunk - megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.
2023. 09. 22. 22:00
Megosztás:

Újonnan létesített rendezvényközpontot adtak át Veszprémben

Új rendezvényközpontot adtak át pénteken Veszprémben.
2023. 09. 22. 21:00
Megosztás:

Új szabályok hoznak a vetésváltásra és a nem termelő területek kijelölésére

Az Európai Bizottság a napokban egyértelművé tette, hogy 2024-re már nem tartja indokoltnak és nem teszi lehetővé, hogy a tagállamok saját döntésük alapján gazdálkodóiknak átmeneti mentességet biztosítsanak a területalapú támogatásokhoz kötelezően betartandó, a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új szabályai alól - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 22. 20:00
Megosztás: