Egységes jobboldal építését szorgalmazta Matteo Salvini

Egységes jobboldal építését szorgalmazta Olaszországban és Európában az olasz Liga vezetője, Matteo Salvini, aki ezzel üzent eddigi szövetségesének, Giorgia Meloninak, az Olasz Testvérek (FdI) elnökének egy internetes beszélgetésen szombaton.

Egységes jobboldal építését szorgalmazta Matteo Salvini

Salvini kijelentette, bebizonyosodott, hogy azon kevesek közé tartozott, akik hittek a jobbközép koalíció, a Liga, az Olasz Testvérek, valamint a Hajrá, Olaszország! (FI) szövetsége egységében.
    
Ám ez elolvadt, mint hó a napon - jelentette ki a Liga vezetője. Hozzátette: ha az a kérdés, hogy "a jobbközép még koalíciót alkot-e Olaszországban, számomra egyértelmű, hogy nem".  Úgy vélte, jelenleg a "csapatjáték helyett egyesek egyéni logikát követnek, rövidlátóra utaló magatartással, és csak a saját kertjükkel törődnek". Salvini egy az európai jobboldal jövőjéről szóló könyv bemutatójának volt a vendége: interneten jelentkezett be, mivel Covid-betegként karanténban van otthonában.
    
A politikus egységes, a "nyugati modellre épített, Európa-párti, atlantista" jobboldalt szorgalmazott: "Egy családot alkotunk Európában, és szeretném, ha a (jobboldali) család Európában is bővülne. Brüsszelben is úgy látom, vannak, akik egoizmusból, rövidlátásból, saját kertecskéjük és apró érdekeik védelmében nem engedik, hogy az identitásra épülő mozgalmak a maximumot hozzák ki magukból" - hangoztatta Matteo Salvini.
    
Matteo Salvini ezzel az Olasz Testvérek elnökének, Giorgia Meloninak üzent, aki pénteken választásra szólította fel a Liga vezetőjét a jobbközép és a Mario Draghi vezette kormány között, amelyben a Liga és a FI a baloldali Demokrata Párttal (PD), és az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) kormányoz. Közösségi bejegyzésében Meloni azt írta: Roberto Speranza baloldali egészségügyi miniszterrel és Luciana Lamorgese baloldali belügyminiszterrel kormányozni, "nem erős pozíciót, hanem az ellenfelek előtti meghajlást jelenti. Én ez ellen a rendszer ellen harcolok. Én nem hajlok meg".
    
Salvini kifejtette, a Liga kormányzásra törekszik, de a kormányra jutás nem cél, hanem eszköz a változás érdekében. "Döntsük már el vége, kik vagyunk és hova akarunk megérkezni, ha mások is beleadnak egy kis alázatot, sikerülni fog. Elfogadhatatlan, hogy a baloldal mindig elveszíti a választásokat, mégis mindig megtalálja a módját, hogy kormányra kerüljön" - jelentette ki Matteo Salvini.
    Hozzátette, hogy a Liga számára fordulópontot képvisel a párt szorgalmazta népszavazás az igazságügy reformjáról, amely az előrejelzések szerint áprilisban lesz. "Ha jól sikerül, ahogy gondolom és remélem, onnan fogunk újraindulni" - mondta Matteo Salvini.
    
Az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá, Olaszország! (FI) alkotta jobbközép koalíción belüli viták Sergio Mattarella régi-új államfő újraválasztása óta zajlanak. Mattarella újraválasztásával a Mario Draghi vezette kormány is a helyén maradt, melynek a Liga és az FI is a tagja, miközben az Olasz Testvérek ellenzékben folytatja a jövőre esedékes parlamenti választásokig.
    
Giorgia Meloni az államfő újraválasztása után a jobbközép szövetség újraalapításáról beszélt. Matteo Salvini egy centrum felé hajló, az amerikai republikánus párt mintájára felépített új koalíciót vázolt. Elemzők úgy látják, az FdI elnöke és a Liga vezetője között megkezdődött a választási kampány, és verseny zajlik a jobboldali szavazókért. A felmérésekben az FdI húsz százalék fölé emelkedett, maga mögé szorítva a Ligát.

Egy amerikai bíróság visszaállította a szénbányászati moratóriumot

Egy amerikai szövetségi bíróság visszaállította a szénbányászati moratóriumot a szövetségi földterületeken pénteken.
2022. 08. 14. 06:00
Megosztás:

70 éves nyugdíjkorhatár Magyarországon? Igen, erre számítunk!

Kedvezőtlenebbé váltak a nyugdíjkilátások a K&H biztos jövő felmérése szerint, amely a 30-59 évesek körében nézte meg, mire számítanak időskorukban. A nyugdíjkorhatárt átlagosan 69 évre teszik, a küszöb a 70 éves szint a várakozásokat nézve. Mi ennek a realitása?
2022. 08. 14. 04:01
Megosztás:

Pusztító villámárvizekre készülhet Kalifornia a jövőben

Nagy területen pusztító villámárvizekkel kell szembenéznie a jövőben a ma történelmi szárazsággal küzdő Kaliforniának, amelyek nagyobb kárt okozhatnak majd, mint egy erős földrengés - állapították meg a Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatói.
2022. 08. 14. 03:00
Megosztás:

Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén

Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
2022. 08. 14. 02:00
Megosztás:

Szeptember elején tartják a Budapest Short Film Fesztivált, a BUSHO-t

Augusztus 30. és szeptember 4. között tartják a 18. Budapest Short Film Fesztivált, vagy közismert nevén a BUSHO-t, amelyen a nevezett csaknem 1000 filmből 65-öt láthatnak az érdeklődők a fővárosban.
2022. 08. 14. 00:01
Megosztás:

Az átlag 69 éves nyugdíjkorhatárra számít

Átlagosan 69 évre teszik a rájuk váró nyugdíjkorhatárt a 30-59 évesek - derül ki a K&H a legfrissebb felméréséből, amelyet szombaton juttattak el az MTI-nek.
2022. 08. 13. 22:00
Megosztás:

A MÁSZ tagjai nyitva lesznek a független benzinkutak demonstrációja idején is

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án - közölte a szövetség szombaton, miután arról értesült, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége megmozdulást hirdetett, amelynek következtében azon a két napon a tagságukhoz tartozó 500-600 töltőállomás várhatóan nem fog üzemelni.
2022. 08. 13. 21:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2022. 08. 13. 20:00
Megosztás:

Negatív kilátást adott a magyar adósosztályzatra az S&P

Negatívra módosította az eddigi stabilról Magyarország osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot: a cég megerősítette a devizában és hazai valutában fennálló, rövid és hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek "BBB/A-2" szintű, befektetési kategóriás minősítését.
2022. 08. 13. 18:00
Megosztás:

Hétfőtől ismét elhelyezkedési juttatást kaphatnak a versenyszférára váltó közfoglalkoztatottak

Több mint kétezer közfoglalkoztatott részesülhet havi 45 600 forint elhelyezkedési juttatásban augusztus 15-étől, ha állást talál a versenyszférában - jelentette be Kutnyánszky Zsolt. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton kiadott közleménye szerint az iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára elmondta: a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program újraindítása mellett a hónap közepétől megint igényelhető a lakhatási és utazási támogatás is, ami a mobilitás élénkítésével szolgálja a foglalkoztatás további növelését.
2022. 08. 13. 17:00
Megosztás:

Bővíti gyártókapacitását a szegedi Medikémia Zrt.

Uniós támogatással, több mint 350 millió forintos beruházással bővíti kapacitását az autóápolási cikkeket, háztartási termékeket és festékaeroszolokat gyártó szegedi Medikémia Zrt. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2022. 08. 13. 16:00
Megosztás:

Felújítanak négy iskolát a tamási tankerületben

Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu program mintegy 130 millió forintos támogatásával.
2022. 08. 13. 15:00
Megosztás:

A 10 százalék alatti személyi hitel kamatok utolsó napjai jönnek

Rekordokat dönt a személyi hitel piac. A money.hu szakértői szerint a kihelyezések összegének megugrásában komoly szerepet játszik, hogy a nagyobb összegű személyi kölcsönök kamatai között még most is találunk 10 százalék alatti ajánlatokat.
2022. 08. 13. 14:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal című amerikai lap.
2022. 08. 13. 12:00
Megosztás:

Hatvan százalékos a horvát gáztároló töltöttségi szintje

Horvátország egyetlen gáztárolója elérte a 61 százalékos töltöttségi szintet, az ott tárolt gáz tíz százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - írta az Index.hr című horvát hírportál pénteken.
2022. 08. 13. 11:00
Megosztás:

Maximum 19 Celsius-fokra szabad felfűteni a középületeket Németországban

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban - jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.
2022. 08. 13. 10:00
Megosztás:

Romániában 21 százalékkal nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások

Romániában 21 százalékkal, 4,379 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások az első fél évben a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank.
2022. 08. 13. 09:00
Megosztás:

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.
2022. 08. 13. 08:00
Megosztás: