Első befektetési körét zárta a dinamikusan növekvő diákkedvezményes startup

Sikeres első befektetési köre során közel 23 millió forintot vont be a Diverzum startup, amely egy 55 ezer felhasználóval rendelkező, márkákat és diákokat összekötő platformot épít. A tranzakcióban az MKB Fintechlab vezető befektetőként járult hozzá a folyamatosan fejlődő vállalkozás jövőbeli növekedéséhez. A magyar startup célja, hogy a közép- és felsőoktatásban tanuló diákok számára exkluzív online kedvezményeket nyújtson, így segítve a fiatalokat a jelenlegi változó gazdasági környezetben. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírt, Startup Factory pályázat keretén belül az MKB Bank innovációs laborja a pénzügyi támogatás mellett szakmai mentorálással és nemzetközi kapcsolatépítéssel is segíti a Diverzumot.

Első befektetési körét zárta a dinamikusan növekvő diákkedvezményes startup

A gyorsabb növekedés és a termékük továbbfejlesztésének érdekében 22,5 millió forint pre-seed finanszírozást vont be a Diverzum startup idén augusztusban. A vezető befektető az MKB Fintechlab Fintech Factory programja, amely az NKFIH Startup Factory pályázat keretében támogatja a csapatot. Befektetett még Torkel Fagrell svéd üzletember és angyalbefektető, illetve Verő Barbara, aki aktív mentor és finanszírozó a magyar startup ökoszisztémában. Az MKB Fintechlab a tőke mellett mentorálási lehetőségeket és a nemzetközi terjeszkedésben való támogatást is nyújt majd a Diverzumnak.

A startup üzleti koncepciója egyszerű. A tanulók – gimnáziumi diákok és egyetemi hallgatók – regisztrálnak a felületre, igazolják a diákstátuszukat, ezután pedig hozzáférnek a számukra exkluzívan biztosított ajánlatokhoz. A Diverzum üzleti modellje a piac mindkét oldalának előnyös. A fiatalok a diákkedvezményeknek köszönhetően életük számos pontján tudnak pénzt megtakarítani. A márkák pedig a kedvezmények segítségével egy olyan gesztust tesznek a tanulók felé, amely megfogja és meg is tartja a Z generációt. A startup bevétele a márkák által fizetett jutalékból származik, amelyet kizárólag a megtörtént vásárlások után kell fizetniük – ezért számukra kockázatmentes a diákajánlatok kínálása, a diákok pedig ingyenesen férhetnek hozzá a platformhoz.

Számos díj és elismerés elnyerése mellett a Diverzum csupán pár hónap alatt jelentős növekedést ért el – annak ellenére, hogy az első tőkebevonás még csak most történt meg. Jelenleg több mint 35 diákkedvezmény érhető el az oldalon, amelyeket már 55 ezer regisztrált tanuló használ, akik a Diverzum segítségével eddig 25 millió forintot takarítottak meg.

„Az 50 ezer felhasználót jelentő mérföldkőig 0 forint kezdőtőkéből jutottunk el, kizárólag a munkánkkal és a kreativitásunkkal. Bár hihetetlenül lelkesítő volt olyasmit csinálni, aminek valós társadalmi hatása van, a mozgásterünk rendkívül szűk volt. Ezeket a nehézségeket oldja most fel a bevont tőke és az új tanácsadóink. Így még több diákhoz el tudunk majd jutni, és minden reményünk szerint még több értéket tudunk nekik szállítani” – mondta Gyarmati Fanni és László Miklós, a Diverzum társalapítói.

A csapat fő célja, hogy a legnagyobb brandek mellett a fenntartható és hazai márkáknak is nagyobb elérést biztosítsanak a fiatalok között. Partnereik közt olyan innovatív vállalatok is megtalálhatóak, mint a fenntartható menstruációs fehérneműket forgalmazó This is Redy és az ételpazarlás ellen küzdő Munch is. Mindeközben szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a diákok körében egy tudatosan fogyasztó és nyitott közösség épüljön ki. Ezt főként a TikTok-on megosztott pénzügyi tudatosságról szóló videóikkal igyekeznek elérni, amelyeknek havi szinten már milliós megtekintése van.

Két új film gyártását támogatja NFI

Csányi Sándor Ma este gyilkolunk címmel készülő krimi-vígjátékának gyártását 950 millió forinttal, míg Lakos Nóra Véletlenül írtam egy könyvet című, magyar-holland koprodukcióban készülő családi filmjének gyártását 800 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet(NFI) - tájékoztatta az NFI az MTI-t hétfőn.
2022. 11. 29. 01:30
Megosztás:

Ukrajna további támogatásának módozatairól tanácskoznak Bukarestben a NATO külügyminiszterei

Az Ukrajnának nyújtandó további támogatás módozatairól kell tanácskozniuk a NATO-tagországoknak a bukaresti külügyminiszteri értekezleten - hangoztatta a NATO főtitkára hétfőn a román fővárosban.
2022. 11. 29. 01:00
Megosztás:

Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala

Elindult a Magyar Katolikus Egyház központi Instagram- és TikTok-oldala - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 29. 00:05
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

Gyengüléssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2022. 11. 28. 23:00
Megosztás:

Új piacokra összpontosít az orosz kereskedelem

A nemzetközi kereskedelem válságban van, Oroszország pedig új piacokra összpontosítja exportját és importját - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn Moszkvában fogadta Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfőt.
2022. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Az MNB megújítja a fogyasztóbarát lakáshitel keretrendszerét

Az MNB bővítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) feltételrendszerét a hitelezés zöldebbé tétele és a folyamatok elektronikus útra terelése érdekében - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.
2022. 11. 28. 21:30
Megosztás:

Egy év alatt háromszorosára nőtt az 5G üzleti alkalmazásainak piaca

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált. Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.
2022. 11. 28. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint hétfőn

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora estére a reggeli szintekkel összevetve a bankközi devizapiacon.
2022. 11. 28. 20:00
Megosztás:

Mintegy 100 milliárd forint a hazai játékforgalom

Igencsak tetemes, 100 milliárd forint körüli a hazai játékpiac, és ráadásul válságálló szektornak mondható. Ezzel együtt ezen a területen is tapasztalhatóak változások, hiszen a pandémia hatására például keresettebbé váltak a kollektív, közösségi élményt nyújtó társasjátékok, amelyek az egész család számára élményt biztosítanak – hangzott el egy szakmai kerekasztal- beszélgetésen. Vannak kikezdhetetlen klasszikusok, de akadnak új kedvencek is, s ezek egyikének mondható a Tolki is, amely többek között az Ország Játéka választáson az interaktív kategóriát nyerte meg.
2022. 11. 28. 19:30
Megosztás:

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Gyengüléssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.
2022. 11. 28. 19:05
Megosztás:

Alacsony forgalomban csökkent a tőzsdeindex

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,59 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 45 588,74 ponton zárt hétfőn.
2022. 11. 28. 18:30
Megosztás:

Energetikai és közlekedési projektekről tárgyalt Bukarestben a román és a szerb miniszterelnök

A Románia és Szerbia gázhálózatát összekapcsoló interkonnektor fejlesztéséről és a két ország közti gyorsforgalmi összeköttetés megteremtéséről tárgyalt egyebek mellett hétfőn Bukarestben Nicolae Ciuca román és Ana Brnabic szerb miniszterelnök.
2022. 11. 28. 17:30
Megosztás:

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ belföldön kőolaj- és földgázkutatásra

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ kőolaj- és földgázkutatásokra Magyarországon - mondta Homonnay Ádám, a Mol kutatási és termelési igazgatója Vecsésen, a társaság Vecsés-2 olajkútjánál, ahol november 11-én kezdődött a próbatermelés.
2022. 11. 28. 17:00
Megosztás:

Több mint 350 millió forintra becsült értékű alkoholra lehet licitálni

Több mint 350 millió forintra becsült értékű alkoholra lehet licitálni november 28-ától 4 napon keresztül, december 1-jéig  - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 28. 16:33
Megosztás:

Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget

Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
2022. 11. 28. 16:00
Megosztás:

Országos célvizsgálat a tej- és takarmányágazatban

Kismértékben határérték feletti mennyiségben mutatott ki aflatoxin szennyezést egy Győr-Moson-Sopron megyei tejüzem termékeiben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, ezért  a hatóság országos célellenőrzést rendelt el múlt héten - jelentette be hétfői közleményében a hivatal, és rögtön hozzátette, hogy az érintett tételek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. A további vizsgálatok eddig nem tártak fel újabb szennyezett késztermékeket, a hazai tej és tejtermékek biztonsággal fogyaszthatók.
2022. 11. 28. 15:30
Megosztás:

Továbbra is egy százalék alatt az önkéntes nyugdíjpénztárak költségszintje

Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségeit jelző klasszikus díjterhelési mutató 2021-ben 0,71 százalék, a korrigált díjterhelési mutató 0,75 százalék volt. A két évtizede tartó trendszerű díjcsökkenés közben előfordul, hogy a díjterhelés enyhén meghaladja az előző évit, mint tavaly is, ám a nyugdíjpénztárak más öngondoskodási termékekkel összehasonlítva így is az egyik leginkább költséghatékony hosszútávú befektetési formának számítanak - összegezte hétfőn közölt elemzésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2022. 11. 28. 14:30
Megosztás:

Mi leszel, ha nagy leszel? A mostani óvodások ötöde ma még nem létező munkakört fog betölteni

A Fiatal Vállalkozók Hete zárónapjának tematikája kiemelten a fiatal generáció karrierépítési lehetőségeire fókuszált. Az üzleti show keretében, a Makronóm Intézet szakmai közreműködésével megrendezett kerekasztal-beszélgetés során többek között elhangzott, hogy jelenleg a munkavállalók mintegy 40%-a szívesen váltana munkahelyet, viszont közel kétharmaduk nem rendelkezik megfelelő szintű önismerettel, amely szükséges lenne ahhoz, hogy a saját maguk számára ideális karrierutat bejárják.
2022. 11. 28. 14:00
Megosztás:

Kell-e tartani a munkavállalóknak a mesterséges intelligenciától?

A hazai vállalatoknál is egyre elterjedtebb mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásakor érdemes körültekintéssel eljárni, mert a jogszerűtlen adatkezelés jelentős bírsággal járhat – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. Az adatvédelmi hatóság 250 millió forintos eddigi rekordbírsága is az említett technológia jogsértő alkalmazása miatt került kiszabásra. 
2022. 11. 28. 13:30
Megosztás:

A lengyel kormány vámot vetne ki a Barátság kőolajvezeték déli ágán érkező olajra 

A lengyel kormány a német kabinetnél lobbizik, hogy a Barátság kőolajvezeték déli ágán lévő finomítók fizessenek vámot a beszállított orosz kőolaj után, mivel ez versenyelőnyhöz juttatja az itt üzemelő cégeket. 
2022. 11. 28. 13:00
Megosztás: