Ez a Kádár-kockák típushibája, ami miatt alig lehet kifűteni őket!

Megérkezett a nagy hideg: még most sem késő szigetelni, amiben segíthet egy egyedülálló hőszigetelési technika, ami immár elérhető Magyarországon is. A Kádár-kockák esetében típushibáról van szó, mutatja a szekértő, mit érdemes csinálni, hogyan lehet kijavítani.

Ez a Kádár-kockák típushibája, ami miatt alig lehet kifűteni őket!

Megérkezett a valódi, farkasordító hideg Magyarországra, reggelente már akár mínusz 10-15 fokot is mutathat a hőmérő. Ennek ellenére azonban még mindig időben vagyunk, ha otthonunk megfelelő szigeteléséről gondoskodnánk, hiszen létezik egy új hőszigetelési technológia, amelynek köszönhetően egynapos munkával felkészíthetjük házunkat a zord téli időjárásra és a meleg nyarakra egyaránt. A megfelelő szigeteléssel otthonunk energiafelhasználásán is rengeteget spórolhatunk.

A forradalmi hőszigetelési módszer polisztirol gyöngyök alkalmazásán alapul. A gyöngyök előnye, hogy speciális kötőanyaggal összekeverve könnyen bedolgozható a nehezen hozzáférhető felületekre így a technológia lehetővé teszi azoknak a területeknek a szigetelését is, ahol más, hagyományos szigetelési módszerek alkalmazása nehézségekbe ütközik.

A technológia alkalmazása nem csak lehetővé teszi, hanem megkönnyíti is a szigetelési rétegrend precíz, hőhídmentes kialakítását, beleértve a gépészeti csövek, szennyvízcsövek, villamos védőcsövek és egyéb rendszerek körüli területeket is.

A technológia alkalmas a padlások, födémek és egyéb szerkezetek szigetelésére, és a könnyű, rugalmas anyag lehetővé teszi a gyors és hatékony beépítést.

Sokszor ez az egyetlen megoldás

„Szemben a piacon már korábban is jelen lévő könnyűbetonnal, ami átlagosan 300 kg/köbméter súllyal bír, a polisztirolgyöngy alapú-szigetelés 80 kg/köbmétert nyom, nem tartalmaz betont, ez ténylegesen szigetelő anyag.

Épületek kivitelezése, családi házak, lakások felújítás során a szakembere gyakran szembesülnek vele, hogy az aljzatbeton alatt rengeteg a gépészeti cső: szennyvíz, szellőztetés, központi porszívó, klíma… Ezeket a részeket hagyományos módszerrel szigetelni igazi kihívás, van, ahol nem is lehetséges. A technológiának köszönhetően mi ezekre a nehezen bedolgozható helyekre is egyszerűen és hatékonyan be tudjuk fújnia szigetelést” – árulta el Varga Balázs, a ThermoWhite Hungary igazgatója.

Hozzátette, tetőtér beépítésénél is hatalmas előny, hogy a bedolgozott szigetelésre 48 óra múlva közvetlenül ráhelyezhető a száraz padló, míg a cellulóz szigetelés esetében például egy plusz hordozóréteget/tartószerkezetet is ki kellene alakítani.

Ráadásul a technológiával a szigetelni kívánt felületek egyenetlensége is könnyedén kiküszöbölhetőek, ami a korábbi, táblás hőszigeteléssel szintén megoldhatatlan problémát okozott. Az anyag kompozit medencetestek szigetelésére is kiválóan alkalmas.

Varga Balázs 20 éves generálkivitelező cége 4 éve foglalkozik estrich betonozással, és tavaly, külföldi tapasztalatokra építve hozták be az országba ezt az innovatív szigetelési technológiát. A ThermoWhite Hungary csapata az országban egyedülálló módon egy speciális, jól felszerelt kamionnal járja az országot, így a szolgáltatás minden esetben gyorsan és jól szervezetten haladhat. Végre megszűnik a szakemberek kergetésével járó idegeskedés, könnyen átlátható rendszerrel, megbízhatóan, időpontra dolgoznak.

Polisztirol: a fenntartható választás

 Az energiahatékonyságra vonatkozó uniós jogszabályok az elmúlt 15 évben sokat fejlődtek. Az unió vezetői 2018-ban azt a célt tűzték ki, hogy 2030-ig 32,5%-kal csökkentik az EU éves energiafogyasztását. 2023 márciusában megállapodtak a primerenergia-fogyasztás 38%-os, illetve a végsőenergia-fogyasztás 40,5%-os csökkentésére irányuló, 2030-ig elérendő uniós célkitűzésekről.

Az energiahatékonyság ezért stratégiai prioritás az energiaunió számára. Sajnos hazai viszonylatban az épületek jelentős részénél elavult és problémás energetikai megoldásokkal találkozhatunk. Az ország gázfogyasztásának több mint 65%-át rosszul szigetelt házaink miatt a lakossági energiafelhasználás teszi ki.

Mi a helyzet a Kádár kockákkal?

A Kádár kockák legtöbbjénél a födém-szigetelés hiányzik, vagy nem megfelelő, ez pedig a fűtési szezonban kidobott pénz, hiszen az utcát fűtjük. A polisztirolgyöngy erre is megoldást nyújthat. Az új szigetelési forma duplán ökotudatos választás: egyrészt a jó szigetelés kialakításával megszűnik az otthoni energiapazarlás, másrészt a szigetelés maga is újrahasznosított anyagból áll: a gyöngyök csomagolási hulladékból készülnek.

Most sem csúsztunk még ki az időből, hogy optimalizáljuk házunk hőszigetelését, és kihasználjuk ezt az innovatív technológiát, amely hatékony és környezetbarát megoldást kínál az energiahatékonyabb épületekért!

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias idő várható a jövő héten

Változékony, de nagyon enyhe, tavaszias időre lehet számítani a jövő héten, sok napsütéssel, kevés csapadékkal és olykor élénk széllel. A levegő csúcshőmérséklete a legmelegebb órákban akár a 20-21 Celsius-fokot is megközelítheti - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 02. 25. 19:00
Megosztás:

Győzött Donald Trump a dél-karolinai előválasztáson

Rekordrészvétel mellett Donald Trump korábbi elnök győzelmét hozta a Republikánus Párt előválasztása Dél-Karolina államban.
2024. 02. 25. 18:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 02. 25. 17:00
Megosztás:

Nem sok újat mutatnak a januári számok

2024. januárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 699 ezer főt tett ki. A munkanélküliek száma 222 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 02. 25. 16:00
Megosztás:

Új kollégiumi képzések a lakiteleki Hungarikum Ligetben

Bárczi Gusztáv, Hungarikum, Szent Imre, Boldog Ceferino és Vámbéry Ármin néven öt új kollégiumi képzés kezdődik a lakiteleki Hungarikum Ligetben február végén, március elején - közölte Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés fideszes alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.
2024. 02. 25. 15:00
Megosztás:

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord

Megdőlt a hajnali országos és fővárosi melegrekord is szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. vasárnap a honlapján.
2024. 02. 25. 14:00
Megosztás:

Így teljesített a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 493,43 ponttal, 0,75 százalékkal emelkedett a héten a múlt pénteki záráshoz viszonyítva, így 66 263,18 ponton fejezte be a hetet.
2024. 02. 25. 13:00
Megosztás:

Ki kicsoda a bíróságon?

A jogi szakma sokféle ágazatot tartalmaz, és gyakran előfordul, hogy a különböző jogi szakemberek szerepét összekeverik. Az ügyvédek, ügyészek és bírók mindegyike fontos szerepet játszik a jogrendszerben, de feladataik és felelősségeik jelentősen eltérnek egymástól. Ebben a cikkben röviden megmutatjuk, mi a fő különbség ezek között a szakmák között.
2024. 02. 25. 12:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank, turisztikai adatokat közöl a KSH

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a külkereskedelemről közöl adatokat.
2024. 02. 25. 11:00
Megosztás:

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésére számít

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésre számít a 2024. március 28-tól hatályos kormányrendelet alapján, amely előírja, hogy minden webáruház üzemeltetőnek biztosítania kell az egyetemes postai szolgáltatóval történő szállítási módot is.
2024. 02. 25. 10:03
Megosztás:

Megújult az MBH online vállalkozói platformja

A cégalapító szolgáltatás segítségével minden szükséges ügyintézés online elvégezhető az MBH csoport BUPA platformjáról, a megújult szolgáltatásplatform azonban jóval több, mint a vállalkozás indításához szükséges funkciók gyűjteménye - közölte az MBH Bank pénteken.
2024. 02. 25. 09:00
Megosztás:

Bitcoin (BTC) áttöri a 50 000 dolláros szintet, az Ethereum (ETH) több mint 10%-kal emelkedik, a Pullix (PLX) pedig új kereskedési platformjával áll készültségben, hogy 100-szorosára növelje értékét

Ezen a héten a Bitcoin (BTC) minden várakozást felülmúlva áttörte az 50 000 dolláros szintet, az Ethereum (ETH) kétszámjegyű növekedést ért el, míg a Pullix 250%-kal emelkedett az előértékesítési esemény során. A korai előrejelzések szerint a Pullix (PLX) új, hibrid kereskedési platformjával belépve a piacra 100-szorosára növelheti értékét. Nézzük meg közelebbről ezeket az izgalmas fejleményeket.
2024. 02. 25. 08:00
Megosztás:

Az Avalanche csökkenő pályán, a vevői aktivitás azt sugallja, hogy a KangaMoon jelenleg a legjobb kripto-befektetések egyike

Február elején látott erőteljes emelkedést követően az Avalanche elveszítette lendületét. Az altcoin az elmúlt héten 12%-kal esett vissza a folyamatosan növekvő eladói nyomás következtében.
2024. 02. 25. 07:00
Megosztás:

A szlovén elnök kitűzte az európai parlamenti választások dátumát

Natasa Pirc Musar köztársasági elnök június 9-re tűzte ki az Európai Parlament szlovén képviselőinek megválasztását. A jelöltek március 11-én nyújthatják be ajánlatunkat és kezdhetik meg a kampányt - mondta az államfő pénteki sajtótájékoztatóján.
2024. 02. 25. 06:00
Megosztás:

Ismét lehet jelentkezni az önkéntes katonai szolgálatra

Ismét lehet jelentkezni az önkéntes katonai szolgálatra, amelynek teljesítésével a résztvevők akár 64 plusz pontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, miközben például a harckocsizóknál is kipróbálhatják magukat, és még pénzt is keresnek - hívta fel a figyelmet a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság pénteken.
2024. 02. 25. 05:00
Megosztás:

Felméri az utazási szokásokat a Volánbusz

A Volánbusz szolgáltatásai fejlesztése érdekében kérdőívvel méri fel az utazási szokásokat és azt, hogy az emberek milyen fejlesztéseket látnának szívesen a menetrend szerinti autóbusz-közlekedésben - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.
2024. 02. 25. 04:00
Megosztás:

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.
2024. 02. 25. 03:00
Megosztás:

Burkolt nyugdíj korhatár emelés? Nők 40 nyugdíj helyett jöhet a Nők 41, Nők 42 nyugdíjak?

Simovits András közgazdász és egyetemi tanár javaslata szerint érdemes lenne bevezetni egy rugalmas korhatárt a hazai nyugdíjrendszerben. Azt állítja, hogy a korhatártól lefelé történő elmozdulás esetén büntetés járna, míg felfelé történő elmozdulás esetén jutalmazás lenne a cél. Erről az elképzelésről a HVG 31. számában olvashattunk részletesebben. Emellett Simovits azt is javasolja, hogy a Nők 40 korkedvezményes nyugdíját is át kellene alakítani, így jönne a Nők 41, Nők 42 vagy a Nők 43 nyugdíja. Mit kell erről tudnunk? Cikkünkben összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat.
2024. 02. 25. 02:00
Megosztás:

Egyre zöldebb a kriptopiac, és ez új lehetőség a befektetőknek is

A kriptók vezető érméjét, a Bitcoint sűrűn éri kritika amiatt, hogy rengeteg energiát használ, egyáltalán nem környezetbarát, miközben a technológia már lehetővé teszi, hogy ne így legyen. Az új fejlesztésű kriptók esetében már ez is fontos szempont, így sorra jelennek meg a „zöld” kriptoeszközök. Ezek többféle módon valósítják meg a zöld célt, egyrészt a működésükkel, másrészt a támogatott funkciókkal, amilyen például a környezetbarát közlekedés.
2024. 02. 25. 00:01
Megosztás:

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum területén

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület - jelentette be Rétvári Bence pénteken Vácon, a Váci Szakképzési Centrum komplex fejlesztése elnevezésű projekt indítóján pénteken Vácon.
2024. 02. 24. 23:00
Megosztás: