Ez a Kádár-kockák típushibája, ami miatt alig lehet kifűteni őket!

Megérkezett a nagy hideg: még most sem késő szigetelni, amiben segíthet egy egyedülálló hőszigetelési technika, ami immár elérhető Magyarországon is. A Kádár-kockák esetében típushibáról van szó, mutatja a szekértő, mit érdemes csinálni, hogyan lehet kijavítani.

Ez a Kádár-kockák típushibája, ami miatt alig lehet kifűteni őket!

Megérkezett a valódi, farkasordító hideg Magyarországra, reggelente már akár mínusz 10-15 fokot is mutathat a hőmérő. Ennek ellenére azonban még mindig időben vagyunk, ha otthonunk megfelelő szigeteléséről gondoskodnánk, hiszen létezik egy új hőszigetelési technológia, amelynek köszönhetően egynapos munkával felkészíthetjük házunkat a zord téli időjárásra és a meleg nyarakra egyaránt. A megfelelő szigeteléssel otthonunk energiafelhasználásán is rengeteget spórolhatunk.

A forradalmi hőszigetelési módszer polisztirol gyöngyök alkalmazásán alapul. A gyöngyök előnye, hogy speciális kötőanyaggal összekeverve könnyen bedolgozható a nehezen hozzáférhető felületekre így a technológia lehetővé teszi azoknak a területeknek a szigetelését is, ahol más, hagyományos szigetelési módszerek alkalmazása nehézségekbe ütközik.

A technológia alkalmazása nem csak lehetővé teszi, hanem megkönnyíti is a szigetelési rétegrend precíz, hőhídmentes kialakítását, beleértve a gépészeti csövek, szennyvízcsövek, villamos védőcsövek és egyéb rendszerek körüli területeket is.

A technológia alkalmas a padlások, födémek és egyéb szerkezetek szigetelésére, és a könnyű, rugalmas anyag lehetővé teszi a gyors és hatékony beépítést.

Sokszor ez az egyetlen megoldás

„Szemben a piacon már korábban is jelen lévő könnyűbetonnal, ami átlagosan 300 kg/köbméter súllyal bír, a polisztirolgyöngy alapú-szigetelés 80 kg/köbmétert nyom, nem tartalmaz betont, ez ténylegesen szigetelő anyag.

Épületek kivitelezése, családi házak, lakások felújítás során a szakembere gyakran szembesülnek vele, hogy az aljzatbeton alatt rengeteg a gépészeti cső: szennyvíz, szellőztetés, központi porszívó, klíma… Ezeket a részeket hagyományos módszerrel szigetelni igazi kihívás, van, ahol nem is lehetséges. A technológiának köszönhetően mi ezekre a nehezen bedolgozható helyekre is egyszerűen és hatékonyan be tudjuk fújnia szigetelést” – árulta el Varga Balázs, a ThermoWhite Hungary igazgatója.

Hozzátette, tetőtér beépítésénél is hatalmas előny, hogy a bedolgozott szigetelésre 48 óra múlva közvetlenül ráhelyezhető a száraz padló, míg a cellulóz szigetelés esetében például egy plusz hordozóréteget/tartószerkezetet is ki kellene alakítani.

Ráadásul a technológiával a szigetelni kívánt felületek egyenetlensége is könnyedén kiküszöbölhetőek, ami a korábbi, táblás hőszigeteléssel szintén megoldhatatlan problémát okozott. Az anyag kompozit medencetestek szigetelésére is kiválóan alkalmas.

Varga Balázs 20 éves generálkivitelező cége 4 éve foglalkozik estrich betonozással, és tavaly, külföldi tapasztalatokra építve hozták be az országba ezt az innovatív szigetelési technológiát. A ThermoWhite Hungary csapata az országban egyedülálló módon egy speciális, jól felszerelt kamionnal járja az országot, így a szolgáltatás minden esetben gyorsan és jól szervezetten haladhat. Végre megszűnik a szakemberek kergetésével járó idegeskedés, könnyen átlátható rendszerrel, megbízhatóan, időpontra dolgoznak.

Polisztirol: a fenntartható választás

 Az energiahatékonyságra vonatkozó uniós jogszabályok az elmúlt 15 évben sokat fejlődtek. Az unió vezetői 2018-ban azt a célt tűzték ki, hogy 2030-ig 32,5%-kal csökkentik az EU éves energiafogyasztását. 2023 márciusában megállapodtak a primerenergia-fogyasztás 38%-os, illetve a végsőenergia-fogyasztás 40,5%-os csökkentésére irányuló, 2030-ig elérendő uniós célkitűzésekről.

Az energiahatékonyság ezért stratégiai prioritás az energiaunió számára. Sajnos hazai viszonylatban az épületek jelentős részénél elavult és problémás energetikai megoldásokkal találkozhatunk. Az ország gázfogyasztásának több mint 65%-át rosszul szigetelt házaink miatt a lakossági energiafelhasználás teszi ki.

Mi a helyzet a Kádár kockákkal?

A Kádár kockák legtöbbjénél a födém-szigetelés hiányzik, vagy nem megfelelő, ez pedig a fűtési szezonban kidobott pénz, hiszen az utcát fűtjük. A polisztirolgyöngy erre is megoldást nyújthat. Az új szigetelési forma duplán ökotudatos választás: egyrészt a jó szigetelés kialakításával megszűnik az otthoni energiapazarlás, másrészt a szigetelés maga is újrahasznosított anyagból áll: a gyöngyök csomagolási hulladékból készülnek.

Most sem csúsztunk még ki az időből, hogy optimalizáljuk házunk hőszigetelését, és kihasználjuk ezt az innovatív technológiát, amely hatékony és környezetbarát megoldást kínál az energiahatékonyabb épületekért!

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás:

Felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét

Önkormányzati forrásból felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét, így szombaton üzemkezdettől helyreáll a közlekedési rend a teljes vonalon - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 07:00
Megosztás:

Csökkent a Graboplast árbevétele tavaly

A Graboplast Zrt. árbevétele tavaly 20,3 milliárd forint volt, 1,4 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél - tájékoztatta a magyar tulajdonú, padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 06:00
Megosztás:

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 05:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az Aeroplex és a Romaero

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 20. 04:00
Megosztás:

Ságvári Pál lett az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének alelnöke

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) éves közgyűlésén ismét a szervezet alelnökévé választotta Ságvári Pált; a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese 2026-ig töltheti be a posztot - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 03:00
Megosztás:

Kétszer gyorsabban nő a paradicsom palánta ezzel az ügyes trükkel...

A paradicsom termesztése nemcsak ízletes gyümölcsöket eredményez, hanem nagyszerű hobbi is, amely sok kertésznek örömet okoz. Azonban sokan szembesülnek azzal a kihívással, hogy a paradicsom palántáik lassan nőnek, és nem érik el a kívánt méretet a szezon végére.
2024. 05. 20. 02:00
Megosztás: