Ezen a héten minden szem a Bitcoin árfolyamára szegeződik

A Bitcoin ára szombaton meghaladta a 44 500 dollárt.

Ezen a héten minden szem a Bitcoin árfolyamára szegeződik

A BTC azóta már megnyugodott kicsit, hiszen hétfőn bőven a 44 ezer dolláros árfolyam alá süllyedt: cikkünk írásakor éppen 42 155 dolláron ücsörgött, és 884 millió dolláros piaci kapitalizációt ért el. 

A Bitcoin leülepedése ugyan hagyja érvényesülni az új mém érméket, és altcoinokat is, de a héten újra vezető szerepbe kerülhet, hiszen a makro-időkeretben még mindig kifejezetten volatilisnek számít.

Ha az elemzőket kérdezzük, ők azt állítják, hogy a BTC árfolyama most egy igen kritikus tartományban van, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármelyik oldalra erősen kilenghet.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Éppen ezért érdemes figyelnünk a Bitcoin Minetrix előértékesítési teljesítményére is, mely röpke két hónap leforgása több mint 5,1 millió dollárt gyűjtött össze.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Bitcoin árfolyam-előrejelzés - Szempontok, amiket jó figyelembe venni

Az eddigi összes előjel arra enged következtetni, hogy a SEC (amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) 2024. január 5. és 10. között engedélyezi az összes leadott spot Bitcoin ETF kérelmet. Ha pedig ez valóban így történik, a Bitcoin biztosan nem lesz többé ennyire ingatag lábakon álló érme.

A legnagyobb kérdés most már csak az, hogy a SEC jóváhagyása körüli izgalmak lehetnek-e még további hatással a grafikonra (ha nem, akkor a BTC visszahúzódik), vagy még van benne spiritusz, és elkezdhet felfelé menetelni.

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama ezekben a napokban borotvaélen táncol, és a rövid távú irány szempontjából döntő jelentőségű lesz a következő hét árfolyammozgása. A több, mint 225 ezer X követővel büszkélkedő Doctor Profit kriptoelemző úgy gondolja, hogyha a BTC beindul, és meghaladja a 45.500 dolláros szintet, az őrületes rali akár 48 ezer dollárig is repítheti. 

Viszont egy korrekció és a 42.100 dolláros szint alatti napi zárás nagy eséllyel visszahúzza a BTC-t a 20 napos SMA (egyszerű mozgóátlag) irányába, amely most a 39.800 dolláros ár közelében mozgolódik. A 20 napos SMA szilárd támasz volt a Bitcoin számára, és ha elveszíti, akkor lehet, hogy a 35 000 dolláros szintig meg sem áll.

CryptoWizardd szintén egyetért abban, hogy a Bitcoinnak fontos volna 45.000 - 46.000 dollár között maradnia ahhoz, hogy a bikás hangulata megmaradjon. Ha nem így történik, akkor a BTC megcélozhatja a 36 000 dolláros szintet.

Úgy tűnik, hogy a BTC a kereskedőkkel együtt kivár, és addig hanyagolja a nagy áringadozást. Kedden került sor ugye a CPI-adatközlésre, és szerdán aktuális a FOMC-ülés is. A piac ugyan abban reménykedik, hogy a Federal Reserve a jövőben is szünetelteti a monetáris szigorítást, de a befektetők óvatosak, és kissé tartanak az esetleges kellemetlen meglepetésektől. Ha viszont a FOMC ülés a kereskedők számára pozitívan zárul, a Bitcoin is folytathatja a volatilis árfolyam-száguldását.

A Bitcoin Minetrix ICO-ja átsuhant az 5,1 millió dolláros határon

Ne tévesszen meg senkit az, hogy most a Bitcoin mélyponton van, hiszen ez a szakértők szerint is csak egy lélegzetvételnyi stagnálás, és egyetértenek abban, hogy a kriptopiacra tárt karokkal vár a következő bikaciklus, és persze egy újabb, fényes történelmi csúcs is. Ebből kifolyólag bizony a Bitcoin-bányászat is nyereséges lesz, hiszen a BTC jutalmak többet fognak érni.

Mindezek tudatában már érthető, miért lett ekkora siker a lakossági befektetőknek szóló Bitcoin Minetrix felhőbányászati projekt előértékesítése. A $BTCMTX natív token gyűjtése jelenleg 5,1 millió dollárnál tart, és ehhez mindössze csak két hónap kellett.

bitcoin

Persze a Bitcoin-bányászat eddig is egy jövedelmező ágazat volt, de mivel uralkodóvá vált benne a gazdag vállalatok monopóliuma, a lakossági befektetők egyre inkább kiszorultak az általa nyújtott lehetőségből. Lássuk be, számukra egyszerűen túl magasak a beruházási költségek és a szükséges technikai szakértelem.

De most már itt van a Bitcoin Minetrix, mellyel a hétköznapi befektetők is tudnak Bitcoint bányászni, és jutalmat keresni, egyszerűen csak azzal, hogy BTCMTX tokent kötnek le. Miután a befektetők bevásároltak a natív tokenből, le tudják őket kötni, amiért bányászati kreditek járnak. Ezeket aztán felhőbányászati időre lehet váltani vagy a hozam egy százalékáért cserébe el lehet égetni. Ebben a projektben tehát adott a passzív $BTC jutalom lehetősége.

BTC

A Bitcoin Minetrix stake-to-mine műszerfalán minden adatot követhetünk: a legfontosabb talán az, hogy jelenleg 117%-os APY mellett kereskedhetünk. 

A Bitcoin Minetrix túlnő a hagyományos felhőbányászati megoldásokon: készpénz befizetés helyett kereskedhető tokeneket bocsát közzé, és nincs meghatározott időkerete, helyette a lekötési idő a lekötés mennyiségétől függően változó.

A csatlakozáshoz csak egy Ethereum-alapú pénztárcára van szükség, ilyen a MetaMask is. Ráadásul most a BTCMTX igen alacsony áron, 0,0121 dollárért érhető el.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

Új szereplők bukkantak fel az BTC-ETH csörtében - Elképesztő hozamok a láthatáron?

Már csak 1 napod van csatlakozni ilyen olcsón ehhez a kriptoprojekthez

Bitcoin vásárlás 2024

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

A Monero (XMR) elveszítette erejét, élesen zuhant az árfolyama, a Mantle (MNT) és a Meme Moguls (MGLS) viszont optimista jövőt lát

Ahogy a kriptopénzek a medve és bika piaci tendenciák között ingadoznak, a Monero (XMR) komoly veszteséget szenvedett, az árából az utóbbi hetekben jelentősen veszített. Közben a Mantle (MNT) és a Meme Moguls (MGLS) tokenek robbanásszerű piaci aktivitást mutatnak, ami jelentős emelkedési trendet jelez. A Meme Moguls, amely már most is nagy port kavar a piacon, az első befektetőknek már több mint 120%-os megtérülést hozott, ami a jelenlegi DeFi érmék között a legjobbak közé emeli. További részletek lentebb.
2024. 02. 28. 08:07
Megosztás:

A Temut vizsgálja a GVH

A Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) több bejelentéses eljárás is folyamatban van a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban; a versenyhivatal értékeli a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végez, és ezek alapján megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít - tájékoztatta a nemzeti versenyhatóság kedden az MTI-t.
2024. 02. 28. 08:00
Megosztás:

Indul a GINOP harmadik szakasza

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből, és a fővárosból - hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2024. 02. 28. 07:30
Megosztás:

Szárnyalt az autóipari termelés Romániában

Éves szinten 26,34 százalékkal nőtt januárban az autóipari termelés Romániában - írja az economedia.ro a Romániai Autógyártók Egyesületének (ACAROM) adatai alapján.
2024. 02. 28. 06:30
Megosztás:

A vevők ideje jöhet a használtautó-piacon

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon. 3 év után így újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe, ami a kínálat alakulására is komoly hatással lehet. A portál több mint 3 millió hirdetés alapján vizsgálta meg az elmúlt 3 év áremelkedésének a tendenciáit. A Datahouse újautó-adatait felhasználva a 20 legnépszerűbb modell átlagárait pedig összehasonították a használtpiacon látottakkal.
2024. 02. 28. 05:30
Megosztás:

Kelet-Európa adta a VGP szerződések több mint felét a VGP csoportnál

Eredményes évet zárt tavaly a VGP, a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója. A cég 2024-ben további 41,3 millió EUR éves bérleti díjbevételre számít, ami a nettó bérleti díjbevétel jelentős növekedését támogatja, az ingatlanjaik 99 százalékos kihasználtsággal működnek. A csoporton belül Kelet-Európa - elsősorban Románia, Szlovákia, a Cseh Köztársaság és Magyarország - adta az új lízingszerződések 54%-át. Hazánkban a tavalyi évben összesen 59 000 m² területen adtak át ingatlanokat, és további 100 000m²-en folynak még építkezések.
2024. 02. 28. 05:00
Megosztás:

4,65 milliárd forintos gyárfejlesztést jelentett be a Ganz

Összesen 12 millió euró értékű technológiafejlesztési célú beruházást indított forgógép üzletágában a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. (Ganz). A Rotating Machine 2.0 nevű fejlesztési programnak köszönhetően elsősorban a gyártás során használt eszközöket és berendezéseket újítják fel, valamint a teljes gépállomány korszerűsítésére is sor kerül. A fejlesztések célja a gyár modern gyártóüzemmé alakítása, melyet a Ganz hosszútávú stratégiájának megfelelően végeznek el annak érdekében, hogy a megújulóenergia-szektort az eddigieknél jobban ki tudják szolgálni.
2024. 02. 28. 04:30
Megosztás:

Automatizálja hálózatfelügyeleti rendszereit a 4iG Csoport

Az Elisa Polystar nemzetközi szoftvercéggel működik együtt a hálózatfelügyelet automatizálása kapcsán a 4iG Csoport. A két vállalat automatizált hálózatüzemeltetési- és felügyeleti rendszer bevezetéséről írt alá együttműködési szerződést. Az együttműködés első fázisában az innovatív megoldást elsőként a Vodafone Magyarországnál vezetik be.
2024. 02. 28. 04:00
Megosztás:

Miért szálltak el ennyire az albérletárak, és hogyan lehetne ezt csökkenteni?

A fizetésekhez képest Európában Budapesten a legdrágább lakást bérelni – az Economist február 20-án közzétett kutatása szerint. Nagy közfelháborodást váltott ki a téma, ezért a Habitat for Humanity Magyarország szakértői összegyűjtötték ennek okait és a lehetséges intézkedéseket.
2024. 02. 28. 03:30
Megosztás:

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.
2024. 02. 28. 03:00
Megosztás:

Új népbetegség a láthatáron - antimikrobiális rezisztencia (AMR)

2050-re népbetegség lehet az antimikrobiális rezisztencia (AMR), amit korunk egyik legjelentősebb állat- és közegészségügyi kihívásának tekintenek. A megoldás keresése így már most rendkívül időszerű.
2024. 02. 28. 02:00
Megosztás:

450 millió forintból fejlesztik a hazai startupokat

A magyarországi startup ökoszisztéma fejlesztésére a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. 450 millió forint támogatást nyert el a Startup Factory pályázaton - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 01:30
Megosztás:

Ismét jól teljesített a horvát gazdaság

A horvát gazdaság teljesítménye 2,8 százalékkal bővült tavaly az előző évhez viszonyítva - közölte első gyorsbecslése alapján a horvát statisztikai hivatal (DZS) kedden.
2024. 02. 28. 01:00
Megosztás:

Negyedével nőtt a kőolajvezetéket üzemeltető Janaf nyeresége

Az Adria kőolajvezeték horvátországi szakaszát üzemeltető Janaf vállalat nettó nyeresége tavaly 52 millió euró volt, ami 27,6 százalékkal több, mint 2022-ben. A társaság teljes bevétele 29 százalékkal, 153,3 millió euróra emelkedett - közölte a cég kedden.
2024. 02. 28. 00:30
Megosztás:

Bővítette szolgáltatási területét a GreenGo autómegosztó

A GreenGo az eddigi budapesti szolgáltatási területét öt helyszínnel bővítette, így mintegy 300 000 lakos számára vált elérhetőbbé az autómegosztás - közölte a GreenGo kedden az MTI-vel.
2024. 02. 27. 23:30
Megosztás:

A GVH célkeresztjében a Temu

Több bejelentéses eljárás is folyamatban van a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban. A GVH vizsgálói értékelik a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végeznek, ezek alapján pedig a nemzeti versenyhatóság megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít.
2024. 02. 27. 23:00
Megosztás:

100 bázispontot vágott az MNB

9 százalékra csökkent a hazai alapkamat. A mai ülésen 100 bázispontos kamatcsökkentés hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank. Az általános konszenzus 100 bázispontról szólt, azonban a 75 bázispontos csökkentés mellett is jócskán fel lehetett sorakoztatni érveket, ahogy arra Virág Barnabás alelnök is utalt egy múlt heti lapinterjúban. A mai kamatdöntéssel az overnight jegybanki betét 8 százalékra, az overnight fedezett hitel kamata 10 százalékra csökkent.
2024. 02. 27. 22:30
Megosztás:

Megrótták a Boeinget

Megrovó értékelést adott ki a Boeing biztonsági kultúrájáról az amerikai légi irányítási hatóság (FAA).
2024. 02. 27. 22:00
Megosztás:

Egymásnak feszülhetnek az olajóriások

Az Exxon és a Cnooc azt fontolgatja, hogy él elővásárlási jogával, és megveszi a Hess részesedését a guyanai tengeri olajmezőn zajló beruházásban.
2024. 02. 27. 21:30
Megosztás:

Félvezetők - érdemes venni ilyen részvényt?

Egy kicsit beszéljünk a félvezető részvényekről! De mielőtt belevágnánk, tudja-e a kedves olvasó, hogy miért ez a neve ezeknek az anyagoknak?
2024. 02. 27. 21:00
Megosztás: