Hatalmas tőkebevonással erősít a nemzetközi piacokon a magyar márka

A POLCZ adalékanyag-mentes, minőségi tartós készételei már nemcsak a magyarok életét teszik könnyebbé, hanem Szlovákia után hamarosan Ausztriában és Németországban is a fogyasztók asztalára kerülhetnek. A praktikus POLCZ ételek európai térhódítási terveiben két befektető is fantáziát látott és egy nagy tőkeemelés formájában támogatták a projektet.

Hatalmas tőkebevonással erősít a nemzetközi piacokon a magyar márka

Új cégnév, új tervek, új ízek – ez jellemezhetné leginkább a POLCZ termékeket gyártó vállalkozás 2024-es terveit. Az Adalékmentesen Kft. december elején a külföldön is könnyen értelmezhető POLCZ FOOD Kft.-re változtatta a nevét, mert az már a szlovákiai webshop elindításánál is látszott, hogy a magyar név bonyolulttá teszi a napi ügymenetet. 

A POLCZ FOOD a következő hónapokban fokozatosan terjeszkedik majd Európában, Szlovákia után a német nyelvterületen – Ausztriában és Németországban – indul el a webshop, és várhatóan még 2024-ben bemutatkoznak a lengyel, román és cseh piacon is.

Bevált recept

„Magyarországon már szerencsére sok üzletben forgalmazzák a termékeinket, a visszajelzések alapján a vevők értékelik, hogy az ételeink amellett, hogy ízletesek, még adalékanyag-, glutén-, és tejmentesek is. Éppen ezért a jövőben is maradunk a megszokott termékeknél, és már kísérletezünk új ízekkel, sőt desszerttel is. Minden országban elérhető lesz a POLCZ termékskála, de várhatóan egyes nemzeteknél más-más íz lesz a kelendőbb. Például a Káposztás pulyka ételünk Szlovákiában a legkedveltebb termék, míg itthon az első ötben sincs benne a termékkínálatunkban.” – mondta el Tóth Gábor, a POLCZ FOOD egyik alapítója és vezetője. 

A nemzetközi terjeszkedést tőkebevonás alapozza meg. Az igen magas, összesen 550 milliós tőkeinjekció két befektetőtől érkezik. Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Növekedési befektetési programjához új társként a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt Bonitás Kockázati Tőkealap II lépett be. A POLCZ két alapító tulajdonosa és vezetője, Kertész Éva Annamária és Tóth Gábor továbbra is többségi tulajdonos marad, Szesztay Péter tanácsadói üzletérsze az ügylet kapcsán kivásárlásra került.

„A Bonitás Befektetési Alapkezelő elkötelezett az agritech és élelmiszeripari befektetések iránt, melynek okán a POLCZ FOOD Kft. vonzó befektetési célpontként évek óta a radarunkon volt. Megítélésünk szerint a társaság az általa fejlesztett magas minőségű, adalékmentes készételeivel hiánypótló megoldást kínál az egészséges táplálkozás iránt igényt mutató, rohanó életvitelt folytató, számosságát tekintve dinamikusan bővülő fogyasztói kör számára. Elismerésre méltó a társaság által felépített – élelmiszeripar esetében szokványosnak nem tekinthető – saját webshop fókuszú értékesítési modell, mely nagyban hozzájárult a kezdeti gyors növekedéshez és a célpiac mélyreható megismeréséhez. Hiszünk benne, hogy az általunk biztosított befektetés mellett az iparági kapcsolatrendszerünk révén jelentős szakmai támogatást tudunk nyújtani a Társaságnak kezdve a beszerzéstől egészen az értékesítési hálózat bővítéséig.” – mondta el Jánoki László, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágának igazgatója a társbefektetés kapcsán hozzátette: „Büszkén tekintünk vissza az POLCZ FOOD Kft.-vel folytatott együttműködésünkre, hiszen az elmúlt 6 év alatt egy klasszikus növekedési sikersztorit láthattunk kibontakozni. Külön öröm számunkra, hogy inkubációs befektetéseinkkel egészen az alapítás pillanatától jelen lehetünk a cég életében, a Bonitás Befektetési Alapkezelő belépésével pedig az első társbefektető csatlakozását is közösen ünnepelhetjük. Úgy gondolom, hogy a tulajdonosok hozzáállása, a csapat összetétele, az eddig elért eredmények, a termékek magas minősége, valamint az adalékmentes ételek növekvő piaca mind alátámasztják a jelenlegi tőkeemelés jogosultságát, és további sikereket vetítenek elő.“ 

Nagy lépésekben

„Úgy kalkuláltunk, hogy első körben a piac nyitások mellett a termékfejlesztésre fogunk költeni, majd az üzembővítésre kell fókuszálni, hogy nagyobb gyártási kapacitást tudjunk elérni. Ha semmilyen EU-s pályázatot nem írnak ki a közeljövőben, ebből a tőkeinjekcióból is megvalósulhat a üzembővítés. Nagy bizodalmam van a német nyelvterületi bővülésben, mert az egy hatalmas piac, és bár lesz konkurenciánk, ez inkább előny, mint hátrány. Ezekben az országokban már nem kell magyaráznunk, miért jó az üveges készétel, hiszen ott már léteznek hasonló termékek. A POLCZ márka dizájnja is kicsit megváltozik majd az új cégnév és logó miatt, de hűek maradunk az újrahasznosítható csomagoláshoz.” – mondta el Kertész Éva Annamária.

A POLCZ márka már többször nyert Magyar Brands-díjat innovatív márka és kiváló fogyasztói márka kategóriában, négyszer kapott Mentes-M díjat, és a Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület díját is négy éve folyamatosan elviszik különböző kategóriákban. Az egyesület idén a csirkés ételeket tesztelte, amely során több mint 30 terméket kóstoltattak: a vaktesztek alapján az első négy helyen POLCZ termékek szerepeltek a toplistán. A magyar és szlovák vevők ízlése és visszajelzései alapján a POLCZ külföldön is nagy sikerre számíthat.

Magyarországi nyugdíj korhatár emelése - a törvény így rendelkezik most

Hány éves korban tud ma a jogszabályok szerint öregségi nyugdíjba vonulni valaki hazánkban? Hogyan változott az öregségi nyugdíj korhatár a hatályos jogszabályok szerint? Az öregségi nyugdíjbavonulás korhatára a hatályos törvények szerint évről-évre sávosan emelkedik, így végül egységesen (férfiak és nők esetében is) 65 évre nő a korhatár. Cikkünkből megtudhatja a pontos részleteket.
2024. 07. 21. 02:00
Megosztás:

Íme az időpont: Magyarország így vezeti be az eurót! Mi lesz a forinttal?

Mikor vezetheti be Magyarország az Európai Unió közös pénzét, az EURÓ-t? Mire számíthatunk, mire érdemes már most felkészülni? Mi fog történni a forinttal és egyáltalán mi is az az ERM II. árfolyam mechanizmus?
2024. 07. 21. 01:00
Megosztás:

A PlayDoge előértékesítés 6 millió dollárhoz közelít a piaci gyengeség ellenére

Az elmúlt hetek során több népszerű mém érme is jelentős csökkenést mutatott, de a kripto tér nagyágyúja, a Bitcoin is több mint 15%-ot esett az elmúlt hónapban.
2024. 07. 21. 00:01
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 07. 20. 22:00
Megosztás:

Ez Budapest környékének egyik legdinamikusabban fejlődő sportrepülőtere

Rengeteget fejlődött az elmúlt öt évben a Dunaújvárosi Repülőtér, ami egy ambiciózus fiatal nőnek köszönhető. Mihalcsek Noémi vállalkozása 2020-ban vette át a repülőtér üzemeltetését, azóta bővítették a kempinget, fásítottak, épült egy oktatótermük, van már szaniter helyiségük és egy kiváló minőségű streed food büféjük is. A munka azonban nem áll meg, számtalan tervük van még, hogy az egykor országos hírű, szebb napokat látott repülőteret újra a legfejlettebbek között emlegessék nemcsak Budapest környékén, hanem országos szinten is. Mihalcsek Noémi nem titkolt célja, hogy a fiatalokkal megszerettesse a repülést, és eloszlassa a mítoszt, hogy kiváltság ez a hobbi.
2024. 07. 20. 21:00
Megosztás:

Nyári munkával és spórolással készültek a fiatalok a fesztiválszezonra

Nem csak bulizni tudnak és szeretnek a mai fiatalok, de dolgozni és spórolni is hajlandók azért, hogy legyen pénzük a nyári plusz kiadásokra. Az Erste reprezentatív felmérése szerint a legtöbben nem költenének többet 50 ezer forintnál egy nyári fesztiválra, de a költségek ennél könnyen magasabbak is lehetnek. Az Erste idén az Inota Fesztivál programjaihoz csatlakozott támogatóként.
2024. 07. 20. 20:00
Megosztás:

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatást kap Békés vármegye

Több mint egymilliárd forint fejlesztési támogatás érkezik Békés vármegyébe az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből - közölte a Békés Vármegyei Önkormányzat az MTI-vel.
2024. 07. 20. 18:00
Megosztás:

Hitelezési platformot indított az ingatlan.com

Már több mint 100 ezren használták az ingatlan.com által a lakosság számára indított online hitelezési platformot, amelynek a fejlesztéshez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal 286,824 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá - közölte az ingatlan.com Zrt. az MTI-vel.
2024. 07. 20. 17:00
Megosztás:

Az élelmiszeripar szakember-utánpótlását segítő projekt indult

Uniós támogatással az élelmiszeripar és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások szakember-utánpótlását segítő magyar-szerb határ menti projekt indult Tápláljuk a jövőt! (Feeding Future) címmel - tájékoztatta a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara az MTI-t.
2024. 07. 20. 16:00
Megosztás:

Balaton térségében ezek a fő úti célok a magyarok körében

Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján június 1. és július 16. között a Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle és Keszthely a legkedveltebb úti cél a magyarok körében - közölte a Szallas.hu szállásfoglaló portál adatai alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 20. 15:00
Megosztás:

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt

Komoly lehetőségek állnak a hazai juhágazat előtt, éppen ezért az Agrárminisztérium (AM)felülvizsgálta a szektorhoz kapcsolódó támogatások rendszerét. Ennek eredményeként 2024-től kezdődően a források fokozottan szolgálják az állatállomány genetikai minőségének javítását, illetve a minőségi árutermelést, tekintettel a juhtartók szakmai igényeire és lehetőségeire - jelentette be pénteki közleményében a minisztérium.
2024. 07. 20. 14:00
Megosztás:

Tizedével nőtt a napelemes beépített teljesítmény

Az átviteli rendszerirányító MAVIR friss adatsora szerint 2024 júliusáig összesen 6712 megawattnyi naperőművet helyeztek üzembe Magyarországon. Az összes teljesítményből a legnagyobb arányban az ipari létesítmények részesülnek 3678 megawattal. Az 50 kilowatt (kW) feletti rendszerek idén júniusban érték el eddigi negyedórás termelési csúcsukat, amely csak kevéssel maradt el a 3200 megawatt-tól - hívta fel a figyelmet pénteki elemzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 07. 20. 13:00
Megosztás:

NIS2 kiberbiztonsági szabályozás - jobb későn, mint soha

Ugyan június 30-án lejárt Kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló törvényben meghatározott első fontos határidő, a cégvezetőknek azonban még van idejük pótolni a mulasztást, és időben megkezdeni a felkészülést a támadások elhárítására - nem mellesleg az akár milliós nagyságrendű bírság elkerülésére.
2024. 07. 20. 12:00
Megosztás:

Javította Törökország minősítését a Moody's

Felminősítette Törökországot a Moody's Ratings. A nemzetközi hitelminősítő a péntek éjjel Londonban bejelentett döntést mindenekelőtt azzal indokolta, hogy Törökország határozottan visszatért az ortodox monetáris politikához, és ennek már megvannak az első látható eredményei.
2024. 07. 20. 11:00
Megosztás:

Itt a méret a lényeg: ezek a járművek a közutak rémei

A nagy teljesítményű autókkal gyakrabban okoznak kárt másoknak, és ezek értéke is nagyobb - derül ki a Bank360.hu friss káradatok alapján készült elemzéséből. A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.
2024. 07. 20. 10:00
Megosztás:

Így lehet rémálom a nyaralás

Akár 10-20 százalékkal is többet fizethet egy külföldön megvásárolt áruért az, aki a bankkártyás fizetésnél elfogadja azt, hogy a kereskedő bankja forintban vonja le az összeget a dinamikus valutaváltás szolgáltatás keretében – figyelmeztet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint hatalmas árfolyam-eltérítések itthon is vannak: az EuroNet automatákból kedden 426 forintért lehetett eurót felvenni, a Wizzair oldalán ugyanarra a járatra 13 százalékkal többet kellett fizetnie annak, aki forint helyett euróban akarta ugyanazt a repülőjegyet megvenni.
2024. 07. 20. 09:00
Megosztás:

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.
2024. 07. 20. 08:00
Megosztás:

Új technológia hódít: az acélszerkezetes építkezés előnyei

Az acélszerkezetű épületek nemcsak könnyebbek és tartósabbak, de gyorsabban is építhetők, mint a hagyományos fa szerkezetek. A Magyarországon újdonságnak számító technológia jelentős előnyökkel bír, beleértve a hosszabb élettartamot, a deformálódásmentességet, a rágcsálókkal szembeni ellenállást és a kiváló földrengésállóságot.
2024. 07. 20. 07:00
Megosztás:

A vezető Bitcoin kereskedő, Peter Brandt szerint rendkívül valószínű, hogy a BTC ára eléri a 71 ezer dollárt, mit jelent ez az altcoinok számára?

A vezető Bitcoin kereskedő, Peter Brandt nemrégiben közzétette a BTC technikai, grafikonos elemzését, amelyben azt jósolta, hogy az első számú kriptovaluta hamarosan elérheti a 71 000 dollárt. Mivel a Bitcoin árának ingadozásai nagymértékben befolyásolja az altcoin piacot, újabb kriptó rally következhet, ha Brandt előrejelzése helytálló.
2024. 07. 20. 06:00
Megosztás:

McKinsey: akár megduplázható a budapesti turizmus

Budapest képes volna megduplázni az ideérkező turisták és az általuk itt töltött vendégéjszakák számát, illetve megkétszerezni-háromszorozni a költéseiket a fővárosban – írja a McKinsey & Company tanulmánya, amely szerint Budapest jelenlegi piaci részesedése a globális turizmusból hozzávetőleg fele a hasonló európai városok részesedésének. A turisztikai forgalom megduplázásának érdekében a tanácsadó cég szerint infrastruktúrafejlesztésre, hatékonyabb digitális marketingre és konferenciaturizmusra, valamint az iparági szereplők szoros együttműködésére volna szükség.
2024. 07. 20. 05:00
Megosztás: