Hatásvadász tartalmak mint online marketing eszközök

Úgy érzed, hogy kicsit sablonosak, netán unalmasak a tartalmaid, és szeretnéd kicsit felturbózni a kommunikációd? Akkor érdemes elsajátítani néhány kattintásvadász trükköt! Persze túlzásba vinni semmiképp sem szabad, mert akkor hiteltelen lesz a céges imázsod. Ha azonban úgy gyártasz clickbait címeket, hogy azok mögött valós információk állnak, akkor sokat nyerhetsz vele.

Hatásvadász tartalmak mint online marketing eszközök

Nem tudod, hogyan csináld? Kérj segítséget online marketing szakértőktől, akik jártasak a szövegírásban is! Például Marketinges Erika és csapata egy olyan full service marketing ügynökség, akik webes tartalomgyártásban, blogírásban vagy közösségi média kommunikációban egyaránt támogatnak.

Miért alkalmazz kattintásvadász tartalmakat?

Napjainkban már akkora a hírverseny, az információdömping, hogy nem egyszerű kitűnni a tömegből. Sőt, kifejezetten nehéz olyan tartalmakat előállítani, amelyek vonzzák és megtartják a látogatókat. 

Ezért nem bűn, ha Te is így próbálod felpörgetni kicsit a kommunikációd. Egy-egy pillanat leforgása alatt dől el, hogy a fogyasztókat melyik cím, lead tartja az oldaladon. Résen kell lenned, de úgy, hogy ez ne menjen a hitelességed rovására!

A kevesebb néha több

A clickbait tartalmaknál nagyon fontos a mértéktartás. Vagyis ne alkalmazd lépten-nyomon ezt a marketing eszközt, mert egy idő után senki nem kapja fel rá a fejét! Gondolj csak az esti híradókra vagy a bulvárlapok szalagcímeire! 

Sokszor teljesen hidegen hagyja az embereket az adott információ, hiába megdöbbentő vagy meghökkentő a cím. Ennek az az oka, hogy unalmassá válik, ha gyakran ugyanazt – jelen esetben a hatásvadász technikát – próbáljuk bevetni a nézettség, látogatottság érdekében.

Érdemes tanulni mások hibáiból. Ha látsz egy rossz példát, ne fordulj el azonnal, nézd meg, miért nem működik jól! Elemezd, vetítsd át a saját vállalkozásodra, és tudni fogod, hogy miért ne alkalmazd a jövőben.

Hogyan őrizd meg a hitelességed?

Az, hogy hitelesek legyünk, az üzleti szférában kiemelten fontos. Hiába építed tudatosan a branded évekig, sőt évtizedekig, pillanatok alatt összeomolhat, ha nem figyelsz arra, hogy valós legyen a mögöttes tartalom. Vagyis álljon összhangban a vállalatról kialakított képed azzal, ami valójában történik nálatok. Például ne adj el mást a szalagcímben, mint amit tényleg tud a terméked vagy szolgáltatásod! Ha úgy használod a kattintásvadász tartalmakat, hogy azok mást közvetítenek, mint amit a cég kínál, akkor a vásárlók el fognak fordulni.

Nincs elég időd a tartalomgyártásra, és biztosra akarsz menni? Akkor bízz meg szakmabelieket a szövegírással! A már említett Marketinges Erika és csapata például segít abban, hogy teljes mértékben a vállalkozásodra legyen szabva a kommunikációd. Ez ugyanis a hitelesség kulcsa. 

Aztán persze összhangba is kell hozni az üzeneteidet minden felületeden! Akkor lesz ugyanis eredményes és hatásos a kommunikációd, ha más-más eszközökkel, de ugyanazt közvetíted weben, FB posztokban és hírlevelekben is! 

Már lehet pályázni a kamatmentes, uniós forrású beruházási hitelre

A vállalkozások keddtől igényelhetik az uniós forrású kamatmentes beruházási hitelt, legfeljebb százmillió forint értékhatárig - tájékoztatta a programot lebonyolító Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-t.
2024. 05. 02. 16:30
Megosztás:

Még egy ideig nem csökkentene a Fed, de legalább nem is emel

Tegnap este fejeződött be a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ahol– egyhangúlag – az 5,25-5,5 százalékos szinten tartották a kamatsávot, ami megfelelt a piac és az elemzők várakozásainak.
2024. 05. 02. 16:00
Megosztás:

A PannErgy Nyrt. nem fizet osztalékot

A PannErgy Nyrt., nem fizet osztalékot a tavalyi év után, a társaság adózott eredményét teljes egészében az eredménytartalékba helyezi - közölte a PannErgy kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján a közgyűlés határozatát.
2024. 05. 02. 15:30
Megosztás:

Kedvezőtlen volt az április a fogyasztói bizalomra nézve az Egyesült Államokban

Romlott áprilisban, immár a harmadik egymást követő hónapban a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 05. 02. 15:00
Megosztás:

Jelentősen nőtt az Eximbank nyeresége

A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) 2,25 milliárd forintról 18,583 milliárd forintra növelte a nyereségét tavaly éves összevetésben - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett beszámolóban.
2024. 05. 02. 14:30
Megosztás:

Csalódást keltő előrejelzés miatt ütötték az AMD-t

Nagy figyelem övezte az Nvidia legfőbb vetélytársának számító vállalat első negyedéves gyorsjelentését.
2024. 05. 02. 14:00
Megosztás:

Nagyot lendített az EU-tagság Közép-Európa gazdaságán

Jelentős felzárkózási lendületet adott az EU-tagság eddigi húsz éve a közép-európai uniós gazdaságoknak - áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kedden Londonban ismertetett tanulmányában.
2024. 05. 02. 13:30
Megosztás:

Az OMV jobb eredménye a MOL részvényárát is növelheti

Az OMV idei első negyedéves gyorsjelentése kedvező képet nyújtott a cég tevékenységéről.
2024. 05. 02. 13:00
Megosztás:

A kereskedők belementek az üzemanyagárak csökkentésébe

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.
2024. 05. 02. 12:30
Megosztás:

Megtekinthető a 2024-2028-as Konvergencia Program

A kormány fokozatosan csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot a következő években, miközben a magyar gazdaság az egyik legnagyobb növekedést érheti el az Európai Unióban - áll a Pénzügyminisztérium (PM) által az Európai Bizottságnak megküldött Konvergencia Programban a szaktárca keddi tájékoztatása szerint.
2024. 05. 02. 12:00
Megosztás:

Történelmi jelentőségű a kínai államfő budapesti látogatása

Hszi Csin-ping kínai államfő jövő heti hivatalos magyarországi látogatása mérföldkő lesz a két ország közötti kapcsolatok történetében és új lendületet adhat az együttműködés erősítésében, valamint fontos globális hatásokkal is jár - jelentette ki Gong Tao, Kína magyarországi nagykövete kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 05. 02. 11:30
Megosztás:

Az 5 legjobb mémcoin, amelyeket nem szabad kihagynod ebben a piaci visszaesésben

A jelenlegi kriptopiaci visszaesés számos lehetőséget kínál a profitszerzésre. A mémcoinok éppen a kriptovilág középpontjában állnak. Ma az öt legígéretesebb mémcoinról fogunk beszélni: KangaMoon (KANG), Dogecoin (DOGE), Pepe (PEPE), Shiba Inu (SHIB) és Bonk (BONK). Nézzük meg, miért ők a legjobb mémcoinok, amelyeket érdemes most vásárolni.
2024. 05. 02. 11:05
Megosztás:

A Eurowag üzemanyagtöltő hálózatot épít ki Európában

A Eurowag üzemanyagtöltő-állomás hálózatot épít ki Európa legfontosabb tranzitútvonalain, amelynek szolgáltatásai kizárólag tehergépjárművek számára érhetőek el - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 05. 02. 11:00
Megosztás:

Hatással vannak-e a nagyobb kulturális események a részvényárakra?

Aki még ismerkedik az értékpapírok, a tőzsde világával annak az egyik első dolog, amit meg kell tanulnia, hogy az nem önmagában működik, külső hatások nélkül. Az értékpapírok árára, a tőzsdei mozgásokra mindennemű globális, sőt néha lokális események hatással lehetnek.
2024. 05. 02. 10:30
Megosztás:

Vegyes kezdés az európai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 05. 02. 10:00
Megosztás:

Két éves hátrányt dolgozott le a lakáspiac áprilisban

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, és a feladott lakáshirdetések száma is jelentősen növekedett, ami további élénkülést vetít előre 2024-re vonatkozóan. - áll az ingatlan.com áprilisi kereslet-kínálati összesítőjében.
2024. 05. 02. 09:30
Megosztás:

Alig mozdult a forint árfolyama

A forint árfolyama csütörtök reggelre alig változott az euróval és a svájci frankkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, a dollár ellenében viszont 0,3 százalékkal erősödött.
2024. 05. 02. 09:15
Megosztás:

Hiányosak a diákok pénzügyi ismeretei

Az internetes bankolásban járatosak a magyar fiatalok, a biztosítások adta lehetőségekről viszont keveset tudnak - közölte a DUE Médiahálózat az általa indított Nagy Diák Pénzügyes Teszt eddigi eredményei alapján kedden az MTI-vel.
2024. 05. 02. 08:30
Megosztás:

Folytatják a Légi és Gépipari Képzőközpont fejlesztését Békéscsabán

Tovább fejlesztik a Légi és Gépipari Képzőközpontot Békéscsabán, a szakképző intézmény egymilliárd-hétszázmillió forintot nyert el energetikai korszerűsítésre, új oktató műhelyek kialakításra és gépbeszerzésre.
2024. 05. 02. 08:00
Megosztás:

Meghaladta a várakozásokat az euróövezet GDP-je az első negyedévben

Az idei első negyedévben a vártnál jobbnak bizonyult a GDP-növekedés az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes kalkuláción alapuló keddi jelentése alapján. Az unióban Magyarország, két másik országgal, a második legjobb negyedéves növekedést érte el.
2024. 05. 02. 07:30
Megosztás: