Július 1-jétől megszűnik a kötelező akciózás

A kötelező akciózással - amelynek köszönhetően a családok olcsóbban juthattak olyan alapvető élelmiszerekhez, mint a kenyér, a hús, a tej vagy a különböző zöldségfélék - a kormány letörte, majd alacsony szintre szorította a háborús inflációt. Az intézkedés elérte célját, így az július 1-jétől kivezetésre kerül, ugyanakkor a kormány a kiskereskedelmi árverseny fenntartása, élénkítése érdekében továbbra is működteti az online árfigyelő rendszert - jelentette be keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 06. 25. 13:00
Megosztás:

Az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása fontos feladat lesz

A következő időszak egyik legfontosabb feladata az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása lesz, nem szabad megengedni senkinek, hogy politikai ideológiák alapján tönkretegye az európai ipart, és veszélybe sodorja munkahelyek százezreit - írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán, miután Rómában egyeztetett Raffaele Fitto EU-ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel.
2024. 06. 25. 12:30
Megosztás:

Budapesten tartják az Elnökök Tanácsa csúcstalálkozóját

Az Európai Munkaadói Szövetség, a BusinessEurope Budapesten tartja az Elnökök Tanácsa (Council of Presidents) ülését június 27-28-án - tájékoztatta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) hétfőn az MTI-t.
2024. 06. 25. 12:00
Megosztás:

A jegybankok nélkül nincs zöld átmenet

Az energiaátmenet a világ egyik legnagyobb kihívása és egyben az egyik legnagyobb lehetősége is, amelyhez a jegybankok új szemléletmódjára is szükség van - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tájékoztatása szerint Virág Barnabás, a jegybank alelnöke a Network for Greening the Financial System (NGFS) londoni konferenciáján hétfőn.
2024. 06. 25. 11:30
Megosztás:

A családok kétharmada tervezhet nyaralást idén egy felmérés szerint

A kisgyermekes családok kétharmada tervezhet idén nyaralást, az iskolások 70 százalékát küldhetik táborba a szüleik - közölte a Regio Játék hétfőn az MTI-vel.
2024. 06. 25. 11:00
Megosztás:

Varga Mihály az MGYOSZ elnökével egyeztetett

A magyar EU-elnökség elsődleges célja, hogy erősítse Európa versenyképességét és iparát, amely a magyar vállalatok teljesítményét is növelheti - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) hétfői közleménye szerint Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Lakatos Pétert, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnökét.
2024. 06. 25. 10:30
Megosztás:

A Richter 100 millió forinttal támogatja a természettudományok oktatását

A Richter Gedeon Nyrt. Centenáriumi Alapítványa 100 millió forint támogatást nyújt közoktatási intézmények részére a természettudományok oktatásához szükséges eszközállomány és technikai feltételek fejlesztésére - közölte a gyógyszeripari vállalat hétfőn az MTI-vel.
2024. 06. 25. 10:05
Megosztás:

Erősödtek az ázsiai indexek

Jórészt erősödtek az indexek az ázsiai tőzsdéken kedden. A térség irányadó tőzsdéjén, a tokióin 0,95 százalékkal, 39 205 pontra emelkedett a vezető Nikkei225 index. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 1,69 százalékkal nőtt.
2024. 06. 25. 09:30
Megosztás:

3 megdöbbentő kripto AI platform, amely 2024-ben 100-szoros hozamot ígér (RCOF, The Graph, FET)

A legjobb kriptotokenek itt vannak, és igen, az AI tokenekről beszélünk.
2024. 06. 25. 08:15
Megosztás:

BÉT: kisebb csökkenés várható nyitásban

Kisebb negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén, mivel a nemzetközi befektetői hangulat is kissé elbizonytalanodott - írta az MTI-nek küldött keddi előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 06. 25. 08:05
Megosztás:

Több mint 200 milliárd dollár piaci kapitalizáció tűnt el, mivel a befektetők fedezeti ügyleteket kötnek az Ethereum, Solana és Chainlink kriptodevizákban

Június végéhez közeledve a piac jelentős megrázkódtatással néz szembe, mivel több mint 200 milliárd dollár piaci kapitalizáció tűnt el gyorsan. A befektetők fedezeti ügyleteket kötnek, ami jelentős visszaeséseket okoz a főbb altcoinokban, mint az Ethereum (ETH), a Solana (SOL) és a Chainlink (LINK).
2024. 06. 25. 08:00
Megosztás:

Átveszik-e a medvék az uralmat a kriptopiacon? Egy szakértő szerint a Fetch AI (FET), a Notcoin (NOT) és az Algotech (ALGT) erősen fogják tartani magukat

A kriptopiac a folyamatos innováció és volatilitás kavalkádja. Míg egyes projektek szédítő magasságokba emelkednek, mások szembesülnek a piaci korrekciók kemény valóságával. A potenciális medvepiac körüli suttogások közepette a befektetők érthetően óvatosak.
2024. 06. 25. 07:30
Megosztás:

A nők mozgatják az ingatlanpiacot

Szakértők szerint a tendencia nem ma kezdődött: a párok nagy hányadánál jobb, ha a hölgyek választanak ingatlant a családnak, hiszen túlnyomórészt rajtuk múlik a család bővülése is. Emellett újra a palettára került fővárosból való kiköltözés is, a piacot közelről követő szakértők szerint a zöld, kertvárosias környezetbe vágynak a kisgyermekes párok.
2024. 06. 25. 06:30
Megosztás:

Az Angry Pepe Fork túlszárnyalja a Book Of Meme-t és a PepeCoin-t 35-szörös megtérüléssel

Egy új memecoin projekt, az Angry Pepe Fork kiadott egy kiemelkedő ütemtervet, amely felkeltette a piaci szakértők figyelmét. Az ütemtervet és a 35-szörös megtérülés lehetőségét figyelembe véve úgy vélik, hogy az Angry Pepe Fork projekt a következő hetekben túlszárnyalhatja a Book of Meme és a PepeCoin fejlődését.
2024. 06. 25. 06:00
Megosztás:

Olcsóbb és fenntarthatóbb fűtési megoldásokat hozhat az új otthonfelújítási program

A hőszivattyúk európai piacának szűkülésében közrejátszanak a felújításokat visszatartó kedvezőtlenül alakuló kamatok, a korábbi robbanásszerű növekedésből megmaradt készletek, illetve az energiaárak bizonytalan alakulása. A stagnálás és csökkenés ellenére a gyártók folyamatosan bővítik gyártókapacitásukat a kontinensen, ugyanis 2030-ra várhatóan többszörösére fog nőni a piac. A hazai zöldhullám akadályait, a stagnálás okait, a környező országok gyakorlatait és az új otthonfelújítási támogatás részleteit foglalta össze Kozák Tamás, a Panasonic Marketing Europe GmbH Heating&Ventilation Air conditioning Europe divíziójának dél- és kelet európai regionális vezetője.
2024. 06. 25. 05:30
Megosztás:

A BNB és az Ethereum (ETH) veszítenek lendületükből, mivel a tulajdonosok a Rollblock (RBLK) előértékesítésére ugranak 100-szoros hozam reményében

Két, piaci kapitalizáció alapján legnagyobb kriptovaluta, köztük a Binance (BNB) és az Ethereum (ETH) hosszan tartó veszteségsorozaton van túl. Különösen figyelemre méltó, hogy a Binance majdnem 20%-ot veszített értékéből, miután nemrégiben új történelmi csúcsot (ATH) ért el, míg az Ethereum árai az elmúlt két hétben 3400 és 3600 dollár közötti volatilis ársávban rekedtek.
2024. 06. 25. 04:00
Megosztás:

Hogyan tud az EU leválni és függetlenedni az orosz földgáztól?

Annak tanulságaira építve, hogy az Oroszországból származó, az Európai Unió teljes földgázimportjának mintegy 45 százalékát kitevő földgázimport gyors, az ukrajnai háború miatti kivezetése ellátási krízist, majd megfizethetőségi válságot eredményezett, az uniónak meg kell szilárdítania a földgáz megfizethetőségi keretét - jelentette ki az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke hétfőn.
2024. 06. 25. 03:30
Megosztás:

A kriptó bálnák elhagyják a Shiba Inut és az Ethenát a hasznosságban gazdag AI mémcoin, Raboo kedvéért

A Shiba Inu és az Ethena (ENA) befektetései az utóbbi időben kissé kedvezőtlenek voltak értékcsökkenésük miatt. Ennek eredményeként a nagy token tulajdonosok, akiket bálnáknak is neveznek, állítólag áthelyezik érdeklődésüket ezekről a vezető altcoinokról, és egy AI-alapú memecoinba, a Raboo-ba ($RABT) fektetnek.
2024. 06. 25. 03:00
Megosztás:

A brit a választók a konzervatívok kampányát tartják a leggyengébbnek

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a brit választók a kormányzó Konzervatív Párt választási kampányát tartják messze a leggyengébbnek.
2024. 06. 25. 02:50
Megosztás:

Kedves Nyugdíjas! Fizesse vissza a kapott nyugdíját! Ez jogszabály!

A jelenlegi jogszabályok pontosan megszabják azokat a körülményeket, amikor egy személynek meg kell térítenie az államtól kapott nyugdíjat. Az 1997. évi LXXXI. törvény, amely a társadalombiztosítási nyugellátásokról rendelkezik, részletezi azokat az eseteket is, amikor a folyósított nyugdíjat vissza kell fizetni. Lehet, hogy Önre is vonatkozik ez? Lássuk!
2024. 06. 25. 02:00
Megosztás: