Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön a nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt - jelezte az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
2024. 04. 11. 09:30
Megosztás:

Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre

Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 11. 09:00
Megosztás:

Márciusban két százalékon maradt az infláció Csehországban

Márciusban a februári két százalékon maradt az éves infláció Csehországban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal szerdán Prágában.
2024. 04. 11. 08:40
Megosztás:

Április 15-ig lehet kitölteni a zöld nemzeti konzultációt

A zöld nemzeti konzultáció tétje, hogy Magyarország valóban részt vegyen a világban zajló energetikai fordulatban, a 13 kérdésből álló kérdőívet április 15-ig lehet kitölteni a zöldenergia.kormany.hu oldalon - mondta György László kormánybiztos kedden győri sajtótájékoztatóján.
2024. 04. 11. 07:30
Megosztás:

A Filecoin közösség kitart a bullish előrejelzések mellett; a KangaMoon és a Toncoin is hasonló utat követ

Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, a KangaMoon (KANG), a Filecoin (FIL) és a Toncoin (TON) frissítései jelentős hullámokat vetnek. A KangaMoon az előértékesítési folyamat utolsó szakaszában 4,5 millió dollárt gyűjtött össze, célja pedig 5 millió dollár elérése a hónap végére. A Filecoin legutóbbi együttműködése, valamint a Toncoin példátlan emelkedése is érdekes esemény. Merüljünk el ezeknek a tokeneknek a legfrissebb fejleményeiben, amivel a kriptoközösség figyelmének középpontjába kerülnek.
2024. 04. 11. 07:00
Megosztás:

Nem csak előnye van a mesterséges intelligenciának, új biztonsági kockázatokra is fel kell készülni

A legtöbb szervezet esetében a kibervédelmi stratégiáért, valamint a biztonsági intézkedések magas színvonalú megvalósításáért az információbiztonsági vezető (CISO) felel. A mesterséges intelligencia elterjedésével azonban a feladatai már kiterjednek az azzal kapcsolatos biztonsági kockázatok kezelésére is, ugyanis újszerű kitettséget jelentenek az intelligens eszközök és az MI-vel ellátott folyamatautomatizálás is.
2024. 04. 11. 06:30
Megosztás:

Posta Lottózók nyílnak országszerte - Íme az első!

Modern környezetben, a legkorszerűbb eszközökkel szolgálja ki a játékosokat a Magyar Posta Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. együttműködésében megvalósított Posta Lottózó. 2025 végéig országszerte összesen húsz új típusú értékesítőhely kezdheti meg működését a legforgalmasabb vidéki postákon. Az első Posta Lottózót Mager Andrea, a nemzeti lottótársaság elnök-vezérigazgatója és dr. Balczó Barnabás, a postavállalat elnök-vezérigazgatója nyitotta meg Nyíregyházán.
2024. 04. 11. 06:00
Megosztás:

Felvehetem-e titokban az üzleti tárgyaláson elhangzottakat?

A technológia fejlődésével egyre könnyebbé válik bármilyen beszélgetés rögzítése. Ma már egy okostelefonnal bárki könnyedén felvehet üzleti tárgyalásokat – akár titokban is. Titkos felvétel készítésének számtalan oka lehet: egyesek számára biztonságot jelenthet a későbbi viták elkerülése érdekében, mások pedig valamilyen hátsó szándékkal akarják felhasználni azt később. De vajon jogilag megengedett a hangfelvétel titokban történő készítése? És milyen következményekkel járhat, ha valaki egy titokban készített hangfelvételt használ fel egy polgári perben vagy büntetőeljárásban? A Jalsovszky Ügyvédi Iroda segít megadni a válaszokat.
2024. 04. 11. 05:30
Megosztás:

Magyar cég került be Európa legdinamikusabban fejlődő vállalatai közé

Nem mindennapi eredményt ért el a Dell és HPE márkájú, használt és új szerverek forgalmazásával foglalkozó ServerElite. Az FT 1000 rangsor ugyanis a Financial Times, a világ egyik legelismertebb brit gazdasági napilapjának és a német Statista kutatócég évente megjelenő rangsora, amely a legmagasabb éves átlagos növekedési ráta sorrendjében listázta az európai cégeket.
2024. 04. 11. 05:00
Megosztás:

Erre kerestek lakásbiztosítást a váltani akarók: átlagosan 99 négyzetméter és 58 milliós érték

Az április elején zárult első lakásbiztosítási kampányban jobb ajánlatot kereső ügyfelek átlagosan 99 négyzetméteres, 58 millió forint biztosítási összegű ingatlanra és 9 milliót érő ingóságokra kalkuláltak díjat - derül ki a Bank360.hu több tízezer összehasonlítás adata alapján készült elemzéséből. A rendkívüli felmondási időszaknak ugyan idénre vége, de új szerződést a 30 napig még élő eddigi helyett ezután is köthetnek a biztosítást váltók.
2024. 04. 11. 04:30
Megosztás:

A Bitcoin felezések története, dinamikája, várható hatása

A Bitcoin felezése nem csupán egy lábjegyzet a digitális pénzügyek történetében. Egy olyan változás, amely az egész ökoszisztémára hatással van, és minden egyes alkalommal átformálja a piaci dinamikát, valamint a befektetői hangulatot.
2024. 04. 11. 04:00
Megosztás:

A béren kívüli juttatásokra szánt összeget a cégek negyede emeli

Év elején kevesebb munkaadó ütemezett be idénre fizetésemelést, mint amennyien tavaly fejlesztettek a béreken, és bár továbbra is többségben vannak az emelést tervezők (63%), azonban a béren kívüli juttatások keretösszegét kevesen bővítik – derült ki a Profession.hu több mint 500 cég bevonásával végzett kutatásából.
2024. 04. 11. 03:30
Megosztás:

A BMW Group legnagyobb napelemparkja épül fel Debrecenben

Április 10-én egy több, mint 50 hektáros területen elterülő napelempark kialakítására vonatkozó szerződést írtak alá a BMW Manufacturing Hungary Kft. és az E.ON Hungária Csoport képviselői.
2024. 04. 11. 02:30
Megosztás:

Ebből tudhatod, hogy a Facebookon valakinek nagyon tetszel

Mi lehet a jele a Facebook-on annak, hogy valaki titkon szerelmes beléd? A Facebook és más közösségi média platformok a mai világban a kommunikáció meghatározó eszközeivé váltak, ami nem csupán a barátságok ápolására, hanem érzelmek kifejezésére is teret ad. De hogyan ismerhető fel, ha valaki titkon rajong értünk ezen a digitális térben? Íme, néhány jel, ami arra utalhat, hogy valaki több mint barátságot érez irántad a Facebookon.
2024. 04. 11. 02:00
Megosztás:

Nőtt a magyar agrárkülkereskedelem aktívuma tavaly

Éves összevetésben 51 millió euróval (csaknem 20 milliárd forinttal) 3519 millió euróra (csaknem 1400 milliárd forintra) nőtt 2023-ban a magyar agrárkülkereskedelem aktívuma - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kedden közzétett összefoglalójában.
2024. 04. 11. 01:30
Megosztás:

3 dolog, ami minden nyugdíjas táskájában ott kell, hogy legyen! - Önnél van?

Amikor belépünk az aranyéveinkbe, észrevesszük, hogy bizonyos tárgyak nélkülözhetetlenné válnak a mindennapok során. Ezek nem csupán kényelmet szolgálnak, hanem biztonságot és önellátást is biztosítanak. Most bemutatunk három olyan tárgyat, amely minden nyugdíjas táskájában ott a helye, segítve őket, hogy aktívak, egészségesek és boldogok maradhassanak.
2024. 04. 11. 01:00
Megosztás:

Apadt Franciaország külkereskedelmi hiánya februárban

Februárban 2021 januárja óta a legkisebb volt Franciaország külkereskedelmi hiánya a francia gazdasági és pénzügyminisztérium keddi jelentése alapján.
2024. 04. 11. 00:30
Megosztás:

A lajháros kriptó beindította a rakétákat, és 2 hét alatt 10 milliót gyűjtött

Az újonnan megjelenő Solana-alapú mémérme, a Slothana ($SLOTH) továbbra is egyre nagyobb figyelmet kap, mivel tizennégy nap alatt több mint 10 millió dollárt gyűjtött össze a kriptós befektetőktől. Ezzel az egyik legnagyobb folyamatban lévő Solana előértékesítéssé vált. A mérföldkövet annak ellenére érték el, amikor a Solana hálózaton torlódási problémák léptek fel, amelyek csökkentették a lánc általános aktivitását.
2024. 04. 11. 00:01
Megosztás:

Teljesen átszervezik a szlovén hadsereget

A szlovén hadsereg a következő két évben részleges szerkezeti és szervezeti átalakuláson esik át - közölte szerdán a védelmi minisztérium, hozzátéve, hogy az erről szóló irányelveket Marjan Sarec tárcavezető egy nappal korábban írta alá.
2024. 04. 10. 23:30
Megosztás:

Ide utaznak most a magyarok: TOP10 belföldi úticél

A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek 8 százalékkal több éjszakát töltöttek belföldi szálláshelyeken az idei első negyedévben, mint egy évvel korábban, a foglalások száma pedig 6,4 százalékkal nőtt - közölte a szállásközvetítő portál szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 10. 23:00
Megosztás: