Újabb aggodalom a láthatáron a tőzsdéken

Még meg sem jelent a márciusi amerikai inflációs adat, máris itt az újabb aggodalom.
2024. 04. 10. 14:30
Megosztás:

Szerelősínek használata a napelemes rendszerek kialakításához

A napelem panelek telepítése során az egyik legnagyobb kérdés az, hogy hogyan oldjuk meg a rögzítést. Többféle megoldást közül lehet válogatni, amelyek közül kiemelkednek a szerelősínek. A tartószerkezet nagymértékben meghatározza az egész rendszer hatékonyságát és teljesítményét is.
2024. 04. 10. 14:00
Megosztás:

Az előző üzleti év gyümölcsöző volt a Tesco számára

Jelentősen nőtt a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco nyeresége a cég 2023-2024-es pénzügyi évében.
2024. 04. 10. 13:30
Megosztás:

A hirdetéskezelés hozzájárul céljaid eléréséhez

Az online jelenlét előtérbe kerülése egyre hangsúlyosabb napjainkban, ennek kapcsán a vállalatoknak a hirdetéskezelést is érdemes integrálni a működésükbe. A digitális korszakban minden gyorsan változik, de nem lehetetlen a trendekkel lépést tartani.
2024. 04. 10. 12:30
Megosztás:

Április 15-től lehet jelentkezni az Ifjúsági garancia plusz programra

Jövő hétfőtől lehet jelentkezni az uniós finanszírozású, közel 200 milliárd forintból megvalósuló Ifjúsági garancia plusz programra - jelentette be szerdai közleményében Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2024. 04. 10. 12:00
Megosztás:

Tovább döcög az európai hitelpiac

Az EKB tegnap publikálta az euróövezeti bankok megkérdezésével készült hitelezési felmérés eredményét.
2024. 04. 10. 11:30
Megosztás:

Modern szkennelési és mérési folyamatok az élelmiszer-kiskereskedelemben

Az élelmiszer-kiskereskedelemben a siker egyik kulcsa a modernizált és racionalizált szkennelési és mérési folyamatokban rejlik. Az e-kereskedelem térnyerésének köszönhetően a fizikai boltokban is egyre hatékonyabb, optimalizáltabb folyamatokat kell alkalmazni. Az élelmiszer-kiskereskedelemben is kulcsfontosságúvá vált az egyszerűsítés, a racionalizálás és a belső folyamatok optimalizálása.
2024. 04. 10. 11:00
Megosztás:

Emelkedéssel indult a kereskedés a magyar tőzsdén - mire számítsunk?

Enyhe emelkedéssel indult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 04. 10. 10:30
Megosztás:

A PEPE és az IOTX eddig a nyerők, de az elemzők szerint a DTX tőzsde lesz a következő

A blokklánc világ állandó változásban van, az érdeklődés a projektek iránt állandóan hullámzik, ami mára szinte jellemzője lett a kriptovaluta piacnak. Nincs még két olyan projekt, amely jobban megtestesítené a piac dinamizmusát, mint a PEPE és az IOTX.
2024. 04. 10. 09:50
Megosztás:

Pozitív kezdés az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel korrigálták a szerdai nyitáskor az előző napi veszteségeiket a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 04. 10. 09:45
Megosztás:

10 éve harcolnak a szarszag ellen Kisbéren

Hamarosan pont kerülhet a bírósági ügy végére. Kisbéren, egy kis magyarországi településen, több mint egy évtizede fennálló konfliktus kulminálódhat hamarosan egy példa nélküli jogi esetben.
2024. 04. 10. 09:30
Megosztás:

A legjobb előértékesítésű kriptó 2024-ben: az ALGT vezeti a sort, a BDAG 14,5 millió dolláros technikai fehér könyvével lenyűgöz

Az Algotech (ALGT) mesterséges intelligenciával forradalmasítja a DeFi kereskedést, sikeresen 3,7 millió dolláros előértékesítéssel. A BlockDAG (BDAG) lenyűgöző 14 millió dolláros előértékesítéssel, 600 milliós értékeltséggel, innovatív megoldásokat kínál a blockchain kihívásaira. A befektetőknek mérlegelniük kell az egyéni preferenciákat és a kockázattűrő képességet, amikor az ALGT és a BDAG előértékesítési tokenek között választanak.
2024. 04. 10. 09:00
Megosztás:

Gyengült szerda reggelre a forint

Gyengült kissé szerda reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 10. 08:30
Megosztás:

Átadták Románia legnagyobb villanyáram-tároló akkumulátortelepét

Bekapcsolták az országos hálózatba Románia legnagyobb villanyáram-tároló akkumulátortelepét - közölte kedden a Monsson Group.
2024. 04. 10. 08:00
Megosztás:

Akár tízmillió forintot is spórolhatnak az Otthonfelújítási Program résztvevői

Június elején elindul az új állami otthonfelújítási program, amelynek keretében a 1990-ig megépült családi és ikerházakat is lehet korszerűsíteni 6 millió forintos vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes hitel segítségével. A hitel tőketartozását csökkentő állami támogatás összege 2,5-3,5 millió forint lehet. A lakásfelújítási program kamatmentes kölcsönével és a legalább 30 százalékos energetikai hatékonyság javulás miatti rezsicsökkenéssel akár 10 millió forintot is megspórolhatnak egy évtized alatt a tulajdonosok. - derül ki az ingatlan.com és a money.hu összeállításából.
2024. 04. 10. 07:30
Megosztás:

Kriptoelemzők kitartanak a 100-szoros előrejelzés mellett a legjobb kriptovalutára a CEX listázása előtt, a Floki és a Kaspa árfolyama esik

A kriptovaluta piac vegyes jelzéseket mutat. Miközben az olyan jól ismert szereplők, mint a Floki és a Kaspa árfolyamesést szenved el a piaci visszalépés következtében, egy új kriptovaluta projekt, a KangaMoon (KANG) hullámokat vet a piacon. A korai befektetők már jelentős megtérülést értek el alig néhány héttel a előértékesítés kezdete után. Néhány elemző megerősítette korábbi előrejelzését, miszerint a KANG hatalmas profitot fog hozni a következő hónapokban. Lássuk, miért pozitívak az elemzők a KANG tokennel kapcsolatban.
2024. 04. 10. 07:00
Megosztás:

OTP Egészségpénztár: Ön dönthet számlái visszafizetésének sorrendjéről

Az OTP Egészségpénztár új lehetőséggel bővítette szolgáltatásait, hogy a pénztártagok minél gyorsabban tudják visszaigényelni az egészségükre fordított megtakarításukat egészségpénztári számlájukról. Az újonnan bevezetett számlasorrend módosítás funkció és a többi online fejlesztés folyamatosan azt a célt szolgálják, hogy a tagok a pénztári ügyeiket gyorsan, egyszerűen és biztonságosan intézhessék.
2024. 04. 10. 06:30
Megosztás:

Élénk kereslet az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-kibocsátásán

Stabilizálódó piaci környezetben, élénk kereslet mellett zajlott kedden az MBH Jelzálogbank eredetileg 6 milliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-kibocsátása. Az aukción több mint 14 milliárd forintos igény mutatkozott, amelyből a hitelintézet végül csaknem 8,3 milliárd forintot fogadott el.
2024. 04. 10. 06:00
Megosztás:

Ennyire tartják környezetbarátnak a hazai üzleteket a magyarok

Országszerte a magyarok harmada (36%), a budapestieknek pedig közel fele (49%) nem tartja fenntarthatónak a boltok jelenlegi működését. A vevők napelemekkel, hűtési és fűtési rendszerek optimalizálásával, valamint energiatakarékos világítással tennék zöldebbé a hazai üzleteket és bevásárlóközpontokat – derül ki az Etele Plaza és az Opinio piackutató közös, reprezentatív felméréséből. A megkérdezettek leginkább a többször használatos táskákkal igyekeznek óvni a környezetet vásárlásaik során.
2024. 04. 10. 05:30
Megosztás:

Kelet-közép-európai indexkövető részvényalapot hozott létre az OTP Csoport - már elérhető a BÉT-en

Röviddel azután, hogy a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elindította a kelet-közép-európai piacokat lekövető CETOP NTR indexét, az OTP Alapkezelő és az OTP Global Markets közösen egy olyan ETF-et tett elérhetővé a magán- és intézményi befektetőknek, amely a térség hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényeit tartalmazza. Az OTP CETOP ETF-ben három vezető hazai részvény mellett (Mol, OTP, Richter) a cseh, a horvát, a lengyel, a román, a szlovák és a szlovén tőzsdén jegyzett blue chip-ek kaphatnak helyet.
2024. 04. 10. 05:00
Megosztás: