A tervek szerint halad az építkezés a Mercedesnél

Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése - közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közösségi média oldalán.
2024. 04. 08. 16:30
Megosztás:

Pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 04. 08. 16:00
Megosztás:

A kamat vagy a növekedés győz?

Egyesek szerint az erős munkapiac győzedelmeskedik a kamatcsökkentések felett, de ettől nem kell félni. Míg mások szerint a változó kamatozású hitelt felvett vállalatok eddig ugyan kitartottak, de ahogy csökken a kamatvágás esélye, úgy egyre inkább átgondolják munkaerővel kapcsolatos politikájukat, s inkább leállítják a létszámbővítést, s más megoldásokat keresnek.
2024. 04. 08. 15:30
Megosztás:

Új programot indít a Pécsi Tudományegyetem és az egyik vezető iskolaszövetkezet, hogy minél több diák szerezhessen szakmai munkatapasztalatot

A Pécsi Tudományegyetem és a Prodiák Iskolaszövetkezet együttműködési megállapodást írt alá, hogy közös erővel alakítsanak ki egy olyan egyedülálló Hallgatói Karrierút programot, amelynek segítségével a diákok releváns munkatapasztalatot szerezhetnek már a tanulmányaik mellett, ezzel elősegítve a diplomaszerzést követő helyi elhelyezkedést, vállalatok működésének és kultúrájának mély megismerését, valamint az általuk kínált karrierlehetőségek feltérképezését.
2024. 04. 08. 15:00
Megosztás:

Kemény, de őszinte szóváltás Janet Yellen és Kína között

Megerősítette Kínával való kapcsolatát az Egyesült Államok – mondta Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, miután az ázsiai szuperhatalomba utazott, hogy találkozzon többek között Li Csiang miniszterelnökkel, Liu He volt miniszterelnök-helyettessel és Pan Gongseng kormányzóval.
2024. 04. 08. 14:30
Megosztás:

Magyar alkalmazás nyűgözi le a világ nyelvtanulóit

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket.
2024. 04. 08. 14:00
Megosztás:

Nő a külpiaci részesedése a hazai vállalatoknak

Egyre nagyobb külpiaci részesedésre tesznek szert a Magyarországon működő cégek, ezért is lenne rendkívül lényeges megelőzni a világ újbóli blokkosodását, mivel az jelentős új akadályokat gördítene a kivitel elé - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Kecskeméten.
2024. 04. 08. 13:30
Megosztás:

Elérhetővé váltak idehaza a legnagyobb egészségügyi újítások

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlajára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) csatlakozik az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet) Health InnoStars hálózatához, hogy elősegítse a jövőbemutató egészségügyi innovációk sikeres piacra lépését Magyarországon és Európában - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
2024. 04. 08. 13:00
Megosztás:

Javult áprilisban a Sentix hangulatindexe

A vártnál nagyobb mértékben javult a Sentix euróövezeti befektetői hangulatindexe áprilisra vonatkozóan a gazdaságkutató intézet honlapján hétfőn publikált jelentés alapján. A kilátások megítélése két éve az első alkalommal már pozitív.
2024. 04. 08. 12:30
Megosztás:

Jövő hétfőig lehet jelentkezni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra

Még egy hétig regisztrálhatnak a környezetért tenni akaró önkéntesek hazánk legnagyobb szemétszedési akciójára, a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! programsorozatra - hívta fel a figyelmet Raisz Anikó környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár a minisztérium hétfői közleménye szerint.
2024. 04. 08. 12:05
Megosztás:

Túlteljesítette az elvárt szintet februárban a német ipar

Februárban a várakozásokat meghaladó, egy éve a legnagyobb mértékben nőtt a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése szerint.
2024. 04. 08. 11:30
Megosztás:

Csökkent februárban a német export

Az export vártnál nagyobb csökkenése mellett négy hónapja a legkisebb áruforgalmi külkereskedelmi többlete alakult ki Németországnak februárban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.
2024. 04. 08. 11:00
Megosztás:

Vegyes kezdés az európai tőzsdéken

Vegyes indexekkel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 04. 08. 10:30
Megosztás:

Minimális emelkedéssel nyitott a BUX - lássuk, mire számíthatunk

Iránykereséssel, minimális emelkedéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe hétfőn - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
2024. 04. 08. 10:00
Megosztás:

Teljes a Panoráma Színpad és a Lőtér programja az idei Művészetek Völgye fesztiválon

Újabb nevekkel bővült a Művészetek Völgye könnyűzenei programja: immáron teljes a nagyszínpad fellépőinek és a LŐTÉR x Közlekedési Múzeum előadóinak is. A fellépők névsora így most olyan nevekkel bővült, mint az Analog Balaton, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Quimby, a Pogány Induló vagy a Vad Fruttik.
2024. 04. 08. 09:15
Megosztás:

Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben: az euróval és a dollárral szemben 0,1 százalékkal gyengült, a svájci frank ellenében 0,3 százalékkal erősödött.
2024. 04. 08. 09:00
Megosztás:

Az új otthonfelújítása program 2024 lehet az a lökés, ami hiányzott az építőiparnak

A vállalat szerint a ma bejelentett új otthonfelújítási program jelentős lépés az energiahatékonyság irányába, ami számottevően hozzájárulhat az épületállomány korszerűsítéséhez. A cég külön alprogramot dolgoz ki a pályázók számára, hogy a kormány által biztosított támogatásokon felül további megtakarításokat érjenek el.
2024. 04. 08. 08:00
Megosztás:

Vezető kriptoelemző visszapattanást vár a Render (RNDR) esetében, miközben a KangaMoon (KANG) előértékesítése felülmúlja a Memecoin (MEME)-t

Az altcoinok vitathatatlanul nagy figyelmet kaptak a kriptovaluta-piacon, lehetőséget teremtve a befektetők számára jelentős nyereség elérésére a hozzájuk kapcsolódó kiemelkedő volatilitással együtt is. Különösen a KangaMoon (KANG), mint újonc szereplő, vonta magára az elemzők figyelmét, akik komoly esélyesként tartják számon, még a legnépszerűbb altcoinok, mint a Render (RNDR) és a Memecoin (MEME) mellett is. Mint gaming-pénz, amely zökkenőmentesen ötvözi a mémcoinok jellegzetességeit a játékkal történő pénzkereseti mechanizmusokkal, a KangaMoon készen áll arra, hogy magával ragadja a játékosokat, befektetőket és kriptovaluta-rajongókat egyaránt, ezzel megerősítve pozícióját mint egy befektetésre érdemes vezető kriptovaluta.
2024. 04. 08. 07:00
Megosztás:

Itt vannak a friss adatok: Az állampapírkamatok a folyószámlákon hevernek, miközben már pörögnek a lakáshitelek

A csökkenő kamatszint felpörgette a lakáshitelpiacot, a támogatott hitelek is jól mennek, a babaváró támogatásra is megmaradt a kereslet. A 13. havi nyugdíjból sokan fizették vissza a hiteleiket, az állampapírkamatokkal pedig a jelek szerint a befektetők egy része még nem tudta, mit kezdjen, mert a bankszámlákon hevertek - derül ki a Bank360.hu friss adatok alapján készült elemzéséből.
2024. 04. 08. 06:00
Megosztás:

Az ENSZ segélyt küldött a Gázai övezetbe

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) leszállított 150 tonnát a kiosztásra váró 1500 tonna haszonállat takarmányból, mellyel az éhezés veszélyének kitett Gázai övezetben élő 2450 haszonállat tartó háztartást támogatnak állataik életben tartásában és a tápláló élelmiszerek (mint a tej, tejtermékek, tojás és hús) helybéli előállításában.
2024. 04. 08. 05:00
Megosztás: