Várgesztesen végeztek a csapadékvíz-elvezető rendszer felújításával

A völgykatlanban fekvő, Komárom-Esztergom vármegyei Várgesztesen az önkormányzat 273 millió forintos uniós támogatásból felújította a csapadékvíz-elvezető rendszert.
2024. 04. 09. 11:30
Megosztás:

Több mint ötvenen jelentkeztek a BGE állásbörzéjére

Több mint ötven vállalati üzleti partner kínálja állásait keddtől három napon át a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) állásbörzéjén, amelynek a Frissdiplomás Kft. a szakmai partnere - közölte az egyetem az MTI-vel.
2024. 04. 09. 11:00
Megosztás:

Eljött az igazság pillanata az állampapíroknál, megy a pénz a befektetési alapokba

Az állampapírokból kifelé vitte a pénzt februárban a lakosság. Az államtól érkezett pénzeső a befektetési alapokat, a folyószámlákat és a külföldi értékpapírokat öntözte meg - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 04. 09. 10:30
Megosztás:

Veszteséges kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult kedden a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 04. 09. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a tőzsdén

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden, a nemzetközi befektetői hangulat is bizonytalan az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 04. 09. 09:30
Megosztás:

Gyengült kissé a forint kedd reggelre

Gyengült kissé a forint kedd reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 04. 09. 09:00
Megosztás:

Ahogy a befektetők jelentős hasznot realizálnak a Solana (SOL) révén, úgy két alulértékelt kriptovaluta iránt is növekvő érdeklődés mutatkozik

Ahogy a befektetők szerencsét próbálnak a Solana (SOL) terén, aközben sokak figyelme az alulértékelt kriptovaluták felé is fordul, amelyek robbanásszerű növekedésre állnak készen. A Pullix (PLX) és a Brett (BRETT) vásárlók biztosak abban, hogy megtalálták a következő nagy lehetőséget, és nem vesztegetik az időt a haszon realizálásával. Egyes elemzők még arra is céloznak, hogy a PLX lehet a legjobb vételi lehetőség, amivel 2024-ben akár 50-szeres növekedés is elérhető.
2024. 04. 09. 08:35
Megosztás:

A Rally Hungary alatt Veszprémbe látogat a HUMDA Zöld Életre Valók roadshow

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow-ja április 12. és 14. között Veszprémbe látogat a Rally Hungary ideje alatt- közölte az ügynökség az MTI-vel.
2024. 04. 09. 08:30
Megosztás:

Fontos határidő közeleg - Egyszerűbb lesz az ügyfelek élete!

Nagy változást hoz a biztosítók életében a Pénzmosás Elleni Törvény 2024. július 1-től életbe lépő módosítása. A jogszabály kimondja, hogy az életbiztosítási ágba tartozó szolgáltatások esetében az ügyfélazonosítást a biztosítóknak kötelező lesz távolról, vagyis online módon is elérhetővé tenni az ügyfelek számára.
2024. 04. 09. 08:10
Megosztás:

Az Egyesült Államok nem fog elszakadni Kínától

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter hétfőn Pekingben kijelentette, hogy Washington nem törekszik a Kínától való elszakadásra, ugyanakkor a túlzott ipari kapacitások visszaszorítására szólította fel a kínai kormányt.
2024. 04. 09. 07:30
Megosztás:

Már négy vármegyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt 2024. április 9. keddtől tűzgyújtási tilalom lép életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben, így Hajdú-Bihar vármegyével együtt már négyre emelkedett a tilalommal érintett térségek száma- közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.
2024. 04. 09. 07:00
Megosztás:

Átalányadózás: 7,5 millió bizonylatot állítottak ki a vállalkozók 2023-ban

Fontos időpont közeleg: április 12-e az átalányadózó vállalkozók első negyedéves adó- és járulékbevallásának időpontja. A Számlázz.hu rendszerét jelenleg több, mint 120 ezer átalányadózó vállalkozó használja, ők 2023-ban nem kevesebb, mint 7,5 millió bizonylatot (számlát és nyugtát) állítottak ki, több mint bruttó 600 milliárd forint értékben. A KATA törvény 2022. októberi módosítása az átalányadózók számának megugrásához vezetett: ezt követően több, mint 40 ezerrel nőtt az átalányadózást választó vállalkozók száma a Számlázz.hu-nál.
2024. 04. 09. 06:30
Megosztás:

Melyik a jó vetőmag? Honnan lehet tudni ezt ha vetőmagot vásárolunk?

Húsvét után hagyományosan elindulnak a munkák a hobbikertekben. A színes tasakos kiskerti vetőmagokból mintegy 20 millió darab talál gazdára a szezonban a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács adatai szerint. A legnagyobb mennyiségben a klasszikus zöldségfajokat vásárolják a hobbikertészek, de a gasztrokultúra fejlődésével megnőtt a kereslet a különleges zöldségfélék - chilipaprikák, koktélparadicsomok, salátafélék - iránt is.
2024. 04. 09. 06:00
Megosztás:

Dolgozói motiváció 2024 - top 10 nem pénzbeli motivációs eszköz

A dolgozók motiválásában, a teljesítmény és az elkötelezettség növelésében a pénzügyi ösztönzők jelentős szerepet játszanak. Ugyanakkor a vállalatok folyamatosan és eredményesen dolgoznak azon, hogy különböző, béren kívüli motivációs eszközökkel is javítsák a munkavállalók elégedettségét, és a leendő munkaerő bevonzását. Az RSM Hungary összeszedte azt a 10 béren felüli motivációs eszközt, mely a tapasztalatok szerint a leginkább fontos a fehérgalléros munkavállalók számára.
2024. 04. 09. 05:30
Megosztás:

Jelentősen lassul idén az élelmiszerek drágulása

Az élelmiszerárak alakulása idén már nem húzza, hanem visszafogja az inflációt Magyarországon. A boltokban összességében továbbra is többet fizetünk a pénztáraknál, mint egy évvel korábban, a drágulás mértéke azonban várhatóan elmarad az éves átlagos inflációtól – derült ki az Erste sajtótájékoztatóján.
2024. 04. 09. 05:00
Megosztás:

Ezek most a legjobb kriptó befektetések: a KangaMoon megelőzi az Avalanche-t és a Bitcoin Cash-t, annak ellenére, hogy jelentős emelkedést mutatott a legutóbbi felezési esemény után

A Bitcoin Cash (BCH) hálózatot érintő legújabb blokkadatok azt mutatják, hogy végrehajtódott a várt jutalomfelezési esemény. A kriptovaluta bányászai mostantól csak a korábban elérhető jutalom felét kapják, miután elértek a 840,000-es blokkszámlálóig. Ez kezdetben áremelkedést eredményezett a kriptovalutánál.
2024. 04. 09. 04:01
Megosztás:

Országos kutatás: meglepő pénzügyi ellentétek a fiatalok és az idősebbek között

A mai fiatalok túl sokat költenek divatra, szórakozásra és csak a mának élnek? A harminc alattiak vagy az idősebbek kezelik ügyesebben a pénzügyeiket? Egyebek közt ezekre a kérdésekre is választ keresett az a friss országos kutatás, amelynek eredményeit abból az alkalomból hozta nyilvánosságra az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége, hogy az idén is elindította középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőjét, a Pénzmestereket. A több mint kétmillió forint összdíjazású megmérettetés főtámogatója a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank.
2024. 04. 09. 03:30
Megosztás:

Eddig minden ipari forradalom kitermelte a maga sztárvállalatait: 2030-ig eldől, kik lesznek a mostani győztesek és vesztesek

Miközben új lendületet vett a digitalizáció forradalma, már a zöld technológiák is felforgatják a gazdaságot. Azon cégvezetők, akik sikeresek akarnak maradni az átalakuló világban, mindkét területen naprakész tudással kell rendelkezniük – véli a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem vezetőképző akadémiájának (WU Executive Academy) dékánja. Barbara Stöttinger és az intézmény egyik professzora nyolc területet azonosított, ahol a jövő menedzsereinek nyitott szemmel kell járniuk.
2024. 04. 09. 02:30
Megosztás:

Ha ilyen autód van, akkor most jó áron eladhatod a használtautó piacon!

A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu adatai szerint 2024 első negyedévében összesen több mint 300 ezer telefonos érdeklődés érkezett a legnépszerűbb modellekre.
2024. 04. 09. 02:00
Megosztás:

Az EB szakmai gyakorlatot hirdet újságíró-hallgatók és fiatal újságírók számára

Az Európai Bizottság hétfőn bejelentette, hogy pályázat útján képzési programot ajánl az európai uniós tagországokban és szomszédságukban élő újságíró-hallgatók és fiatal újságírók számára brüsszeli szakmai gyakorlat keretében az uniós kohéziós politikáról, azaz a belső gazdasági felzárkóztatás rendszeréről.
2024. 04. 09. 01:30
Megosztás: