Ha ezt a szénsavmentes vizet vetted, ne idd meg!

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.
2024. 03. 26. 14:00
Megosztás:

Hidrogénbusz tesztüzem Messer üzemanyaggal: pozitív miskolci tapasztalatok

Február folyamán Miskolcon tesztelték a csupán vízgőzt kipufogó hidrogénbuszt, melyet az utazóközönség különböző útvonalakon díjmentesen próbálhatott ki. A hidrogénbusz 4.500 kilométert futott a miskolci teszt során. Az autóbusz üzemanyagellátását a Messer Hungarogáz Kft. biztosította egy mobil hidrogéntöltő-egységgel a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. országos kísérleti hidrogénbusz projektjének keretében. A pozitív miskolci tapasztalatokról Lukács Zsolt, az MVK Zrt. autóbuszközlekedési igazgatója számolt be.
2024. 03. 26. 13:30
Megosztás:

A KSH 15 év után újra időmérleg-felvételt hajt végre

Időmérleg-felvételt indít 2024. április 8-án a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adatfelvétel az ország 264 települését érinti. A statisztikai módszerrel, véletlenszerűen kiválasztott résztvevőket postai felkérőlevélben értesíti a hivatal. A kutatásban való részvétel önkéntes és anonim. A kérdőívet kitöltők ajándékutalványt kapnak.
2024. 03. 26. 13:00
Megosztás:

Egy szakértő elárulta, hogyan kereshetsz a TikTok hirdetésekkel

Tudni szeretnéd, mivel lehet sokat keresni a TikTokon? Ezzel nem vagy egyedül. A kínai appon már több mint hárommillió magyar van jelen, akiknek közel a fele 25 év feletti. Ebből is láthatod, hogy vállalkozóként sem engedheted meg magadnak, hogy kimaradj ebből. De hogyan szólíthatod meg őket? Bánki Attila, a Webbyskill alapítójának írásából megtudhatod a választ.
2024. 03. 26. 12:30
Megosztás:

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.
2024. 03. 26. 12:00
Megosztás:

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban (X)

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt.
2024. 03. 26. 11:40
Megosztás:

Indul a méhészeti ágazat idei támogatási programja

Több mint 3 milliárd forintban részesülhetnek a méhészek, megjelent az ágazat Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv szerinti támogatási programjának rendeleti szabályozása - jelentette be keddi közleményében Nagy István agrárminiszter. A források tovább segíthetik a méhészek munkáját és a méztermelést. A támogatási kérelmeket első körben május 6-ig lehet benyújtani.
2024. 03. 26. 11:30
Megosztás:

Új programokkal várják a látogatókat húsvéttól a Folly Arborétumban

A húsvéti hosszú hétvégétől megújult programkínálattal, rendhagyó tobozkiállítással és tobozkörúttal, nyomozós kerti játékkal és interaktív gyerekprogrammal várja a látogatókat a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat.
2024. 03. 26. 11:00
Megosztás:

Ma dönt az MNB - mi lesz a magyar kamattal?

A februári gyorsítás után az MNB mai kamatdöntő ülésén már lassítást várnak az elemzők a monetáris tanácstól. Nevezetesen 75 bázispontos csökkentést, azaz visszatérést a korábbi tempóhoz. Így 8,25 százalékra csökkenhet az alapkamat a mai napon.
2024. 03. 26. 10:38
Megosztás:

Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás

Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás: 190 ezer gyermek 1,8 milliárd forint támogatást kapott - jelentette be keddi Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.
2024. 03. 26. 10:00
Megosztás:

Díjkorrekciókkal indult a kampányfinis a lakásbiztosításoknál

A várakozásoknak megfelelően kismértékű díjkorrekcióval fordultak a kampány utolsó hetére a biztosítók, most még többet lehet spórolni – mondta Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu szakértője szerint bár az április 2-ai határidő csak a felmondásokra vonatkozik, érdemes azonnal elküldeni az új ajánlatot is, nehogy biztosítás nélkül maradjon otthonunk májustól – ez a hiteleseknek komolyan fájhat.
2024. 03. 26. 09:30
Megosztás:

Irreális áron akarja mindenki eladni a lakását, így megállt az ingatlanpiac

A várakozások szerint csökkenő hitelkamatok hatására lassan megmozdulhat az ingatlanpiac a kelet-pesti kerületekben is. De ebben reménykednek az eladó ingatlanok tulajdonosai is, így kitartják az irreális hirdetési árakat, ami jelentősen megnehezíti most az értékesítést.
2024. 03. 26. 08:30
Megosztás:

Enyhén erősödött a forint

A dollár és a svájci frank ellenében kissé erősödött a forint kedd reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, az euróval szemben nem változott az árfolyama.
2024. 03. 26. 08:00
Megosztás:

Az Ethereum (ETH) és Ethereum Classic (ETC) bullish hangulatban, vajon a KangaMoon (KANG) árfolyama is megugrik?

Jelentős fejleményeket megélve az Ethereum (ETH), az Ethereum Classic (ETC) és a KangaMoon (KANG) izgalmas dinamikát mutatnak. Különösen az Ethereum (ETH) csökkent több mint 5,54%-kal a csúcsáról, ami 4000 dollár volt. Hasonlóképpen, az Ethereum Classic is visszaesést szenvedett el hálózatában. Ezzel szemben a KangaMoon, amely előértékesítésénél 180%-os ROI dinamikával rendelkezik, túllépve a 2,6 millió dolláros szintet, előre láthatólag kiemelkedik a vezető kriptovaluták közül.
2024. 03. 26. 07:01
Megosztás:

Népszavazást kezdeményeznek a nagycsaládosok az akkumulátorfeldolgozó üzemről Érden

Népszavazást kezdeményez Érden a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), hogy megismerje a helyiek véleményét a város mellett létesítendő akkumulátorhulladék-feldolgozó üzemről - mondta a szervezet elnöke, a Fidesz polgármesterjelöltje hétfőn.
2024. 03. 26. 06:30
Megosztás:

A magas kamatkörnyezet ellenére stabil maradt a pénzügyi rendszer

A magas kamatkörnyezet ellenére az európai és a magyar pénzügyi rendszer stabil maradt, a 2008 után életbe lépett pénzügyi-szabályozói intézkedések eredményesnek bizonyultak - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az MNB és az Official Monetary Financial Institutions Forum (OMFIF) kétnapos konferenciájának megnyitóján, Budapesten.
2024. 03. 26. 05:30
Megosztás:

Roszatom vezérigazgató: folyamatosan nő az érdeklődés az atomenergetika iránt

Folyamatosan nő az érdeklődés az atomenergetika iránt, amely fontos és elválaszthatatlan része a zöld energetikának - hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója hétfőn az Atomexpo fórum megnyitóján.
2024. 03. 26. 05:00
Megosztás:

Megtiltották a közösségi média használatát gyerekeknek

Florida kormányzója törvényt írt alá a közösségi média használatának tilalmáról 14 évesnél fiatalabb gyerekek számára.
2024. 03. 26. 04:30
Megosztás:

A Wizz Air már vr-technológiát is alkalmaz pilótaképzésében

A Wizz Air elsőként alkalmaz pilótaképzésében virtuális valóság által vezérelt technológiát - közölte a légitársaság az MTI-vel.
2024. 03. 26. 04:00
Megosztás:

Az ország déli és keleti vármegyéiben március 30-tól indul a tavaszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni tavaszi vakcinázása március 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ahol az immunizálással párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján hétfőn.
2024. 03. 26. 03:30
Megosztás: