Termék- és üzemközpontú fejlesztések a 130 éves vasöntvénygyárban

Idén ünnepli fennállásának 130. évét a salgótarjáni Wamsler SE Zrt. A cég az OPUS GLOBAL Nyrt. ipari termelési divíziójának tagjaként az elmúlt időszakban véghez vitt fejlesztéseivel bizonyítja; egy nehézipari gyár is lehet innovatív és környezettudatos úgy, hogy az évtizedes rendszerek tudatos átvizsgálásával és megújításával jelentősen csökkenteni tudta energiafelhasználását, sőt termékei túlteljesítik az európai standard követelményeket.
2024. 03. 25. 17:00
Megosztás:

Ennyivel költöttünk többet ingatlanvásárlásra az év elején

Országos átlagban a tavalyinál 7 százalékkal többet, csaknem 43 millió forintot fordítottak otthonteremtésre a vásárlók 2024 elején. Az átlagos négyzetméterárak alapján azonban 30 millió forint is elegendő lehet a vizsgált vármegyeszékhelyeken, akár ház, akár lakás legyen is az ingatlancél - közölte az MTI-vel a Duna House ingatlanforgalmazó értékesítési adatai alapján hétfőn.
2024. 03. 25. 16:30
Megosztás:

Már csak néhány nap maradt a sokat érő CSOK Plusz kedvezményre

Néhány napjuk maradt azoknak, akik még úgy akarják felvenni a 2024-től élő CSOK Pluszt, hogy az igényléskor nem vállalnak gyereket. A kormány által adott átmeneti kedvezményt március 31-ig használhatják ki azok a fiatal házasok, akiknek már 2024-ben született meg a gyermekük, de még az igénylés előtt. Áprilistól a CSOK Pluszhoz az igényléskor mindenképpen új gyermeket kell vállalni - hívja fel a figyelmet a legfontosabb szabályokat összefoglaló Bank360.hu.
2024. 03. 25. 16:00
Megosztás:

Újabb 43 településen épülhet bölcsőde

Újabb 43 településen épülhet bölcsőde, ezzel további 1300 bölcsődei ellátást biztosító férőhely jöhet létre Magyarországon - közölte a családokért felelős államtitkár hétfőn az MTI-vel.
2024. 03. 25. 15:30
Megosztás:

Új vezérigazgató Magyarország legnagyobb HR-szolgáltatójánál

Új mérföldkőhöz érkezett Magyarország piacvezető HR-szolgáltatójának története: a Prohuman új vezérigazgatóval, átalakuló menedzsment struktúrával és erős innovációs fókusszal folytatja az elmúlt évek dinamikus hazai és nemzetközi növekedését. A cél az ügyfelek még magasabb színvonalú üzleti és technológiai kiszolgálása. Az újonnan létrehozott vezérigazgatói pozícióra Dr. Tóth Ágnest kérte fel a Prohuman Zrt. igazgatósága. A hét országban működő vállalatcsoport tavaly több mint 135 milliárd forint bevételt ért el.
2024. 03. 25. 15:05
Megosztás:

Esett a Sinopec, Kína egyik vezető olaj- és gázipari cégének nyeresége

A Sinopec, Kína egyik vezető olaj- és gázipari cége, kapacitásait tekintve pedig a világ vezető olajfeldolgozója, tavalyi adózott eredménye elmaradt az egy évvel korábbitól a kőolaj és a földgáz árának esése miatt, ezt azonban részben ellensúlyozott az üzemanyagok iránti keresletnövekedés.
2024. 03. 25. 13:30
Megosztás:

A termőföld, mint befektetés már sosem térül meg? - A gazdatüntetések margójára

Eresztékeiben recseg-ropog az EU mezőgazdasági támogatási rendszere – véli a Stradamus Zrt. tanácsadó testületének tagja. Boros Gergő agrárszakértő szerint a termőföld ma egyre kevésbé jó befektetés, főként mert Ukrajna EU-hoz történő közeledésével a mai uniós közös agrárpolitika látványosan terhes a gazdáknak, illetve erejét veszti. A 2024 év elejét végigkísérő gazdatüntetések nyomán most próbálja toldozni-foltozni a szabályokat Brüsszel, de itthon csak a legnagyobb, sok ezer hektáros agrárgazdaságoknak maradhat csupán esélyük a sikerre: a kisbirtokokra csődhullám várhat, már egy-két éven belül is.
2024. 03. 25. 13:00
Megosztás:

Címkenyomtatási szolgáltatás: minden, amit tudni érdemes róla!

Alig akad olyan vállalkozás, ahol időről időre fel ne merülne az igény arra, hogy etikettcímkéket nyomtasson. Természetesen van olyan cég, ahol folyamatosan szükség van rájuk, míg más vállalatoknál csupán dömpingszerűen jelenik meg az igény.
2024. 03. 25. 12:30
Megosztás:

A kormányzati finanszírozás második fele is letudva

Joe Biden is aláírta az 1.200 milliárd dolláros finanszírozási csomagot, ami szeptember 30-ig biztosítja az amerikai kormányzat működését, és amivel elkerülhető a részleges leállás.
2024. 03. 25. 11:30
Megosztás:

Értékes meglátások és stratégiák tapasztalt játékosoktól

A rulett, e játéktörténet ikonikus darabja, időtlen varázsa révén máig él és virul az online világban. Eredetileg a 18. századi Franciaországban született, mára digitális formában is hódít. Az online rulett a technológia fejlődésével változott meg leginkább, lehetővé téve a játék elérését bárhol, bármikor.
2024. 03. 25. 11:28
Megosztás:

Húsvét zöldítő pályázatot hirdetett a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tudatos ünnepi készülődés jegyében ismét meghirdette a Húsvét zöldítő pályázatot - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
2024. 03. 25. 11:00
Megosztás:

90 millió eurós hitelmegállapodást kötött a CTP és az Erste Csoport

A CTP 90 millió euró (mintegy 35 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel és az Erste Group Bank AG-vel négy logisztikai- és ipari parkjának finanszírozására Magyarországon. A CTP ipari- és logisztikai parkjait a legmagasabb fenntarthatósági sztenderdeknek megfelelően tervezték, az ingatlanok kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, és napelemekkel biztosítanak zöld energiát a bérlők számára.
2024. 03. 25. 10:30
Megosztás:

Legyen neked is több feliratkozód a weboldaladnak köszönhetően!

Kétségkívül lehet üzemeltetni egy vállalkozást weboldal nélkül is. Ugyanakkor az ügyfelek, partnerek számára pozitív jel, ha van egy adott cégnek egy digitális névjegye, egy honlapja, ahol meg lehet tudni, hogy pontosan miféle vállalkozásról van szó, mi a küldetése, és mik az elérhetőségei.
2024. 03. 25. 10:00
Megosztás:

BÉT: Ma nem várható jelentős mozgás

Nem várható jelentős elmozdulás a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a hétfői nyitást követően - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 03. 25. 09:30
Megosztás:

Így áll a forint hétfő reggel

Gyengült a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 03. 25. 09:00
Megosztás:

Hatalmas áttörés az Alzheimer-szűrésben: új vérvizsgálattal tünetmentes szakaszban felismerik a betegséget

Kelet-Közép-Európában egyedülálló, hogy elsőként Magyarországon van lehetőség az Alzheimer-kór korai diagnózisára egy olyan szűrővizsgálatnak köszönhetően, amely a vérből képes kimutatni a betegségben felszaporodó kóros fehérjéket.
2024. 03. 25. 08:10
Megosztás:

A Pepe (PEPE) árfolyama zuhan, átveszi a helyét a forró új meme coin, a KangaMoon (KANG)?

A Pepe árfolyama most zuhan azután, hogy az ára nemrégiben megtízszereződött. Ideje megvenni a mélypontot vagy érdemesebb lehet átváltani az új, forró mémcoinra, a KangaMoon-ra? Érdemes megjegyezni, hogy a KangaMoon éppen a előértékesítési eseményének negyedik szakaszában van, tehát van egy időkorlát az alacsonyabb árakon történő befektetésre. Nézzük meg részletesen ezt a két mémcoin versenyzőt.
2024. 03. 25. 08:00
Megosztás:

Munkavállalókat toboroz Debrecenben a kínai Eve Power

Az Eve Power megkezdte a munkavállalók toborzását a tervek szerint 2025 végére felépülő debreceni akkumulátorcella-üzemébe - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság az MTI-vel.
2024. 03. 25. 07:30
Megosztás:

A klímaváltozás hatásainak 80 százalékát a vízen keresztül érezzük

A felesleges vizet meg kell tartani, és nem szabad kivezetni az országból - mondta Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány elnöke pénteken Kaposváron, a víz világnapján.
2024. 03. 25. 07:00
Megosztás:

25 százalékkal nőttek az OTP Egészségpénztárba érkező befizetések

Az OTP Egészségpénztárba tavaly 23,5 milliárd forintot fizettek be a tagok és a munkavállalók, amely 25 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.
2024. 03. 25. 06:00
Megosztás: