A jegybank megbírságolta az MBH Bankot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, mivel az nem teljes mértékben teljesítette a felügyeletnek, a jogelőd Takarékbankra vonatkozó korábbi határozatát a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzés terén feltárt hiányosságok miatt.
2024. 01. 12. 14:00
Megosztás:

Az ország több pontján is veszélyessé vált a levegő minősége

Az ország töb pontján is veszélyessé vált a szálló por miatt a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.
2024. 01. 12. 13:30
Megosztás:

Az ország több pontján is veszélyessé vált a levegő minősége

Az ország töb pontján is veszélyessé vált a szálló por miatt a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.
2024. 01. 12. 13:30
Megosztás:

Tavaly novemberben csökkent az ipari termelés

Tavaly novemberben az ipari termelés volumene 5,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.
2024. 01. 12. 13:00
Megosztás:

Tavaly, éves szinten, átlagosan 17,6 százalékkal nőttek az árak

2023. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 5,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, novemberhez viszonyítva pedig átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek.
2024. 01. 12. 12:30
Megosztás:

Az OECD-ben lassult az infláció novemberben

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban novemberben átlagosan 5,4 százalékra lassult a fogyasztói árak éves növekedése az októberi 5,6 százalékról, és ezzel harmadik hónapja jegyeztek fel mérséklődést.
2024. 01. 12. 12:00
Megosztás:

Uniós forrásből újították fel az egészségházat Szegváron

Uniós támogatással felújították és kibővítették az egészségházat Szegváron - tájékoztatta a beruházást konzorciumvezetőként irányító Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat az MTI-t.
2024. 01. 12. 11:00
Megosztás:

Gyengült a legtöbb ázsiai piac a hét utolsó kereskedési napján

A tokiói börze kivételével gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján.
2024. 01. 12. 10:30
Megosztás:

Valószínüleg emelkedéssel nyit a tőzsde

Emelkedéssel indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 262,05 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel új történelmi csúcson, 63 066,57 ponton zárt csütörtökön.
2024. 01. 12. 09:30
Megosztás:

Erősödött ma reggelre a forint

Erősödött a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben péntek reggelre a csütörtök kora esti szintekhez képest a bankközi devizapiacon.
2024. 01. 12. 09:00
Megosztás:

Jelentős eszközberuházás zárult le uniós forrásból az alapellátásban

Jelentős eszközberuházás zárult le uniós forrásból az alapellátásban; az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 22 milliárd forintot fordíthatott a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a háziorvosi és házi gyermekorvosi praxisok eszközellátásának javítására.
2024. 01. 12. 08:30
Megosztás:

Meme Moguls (MGLS): Egy mémkripto, ami felülmúlhatja a Shiba Inu-t és a Dogecoin-t

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogecoin (DOGE) jól ismert mémcoinok, hiszen mindkettő komoly bikapiaci teljesítményt nyújtott korábban, és a kisbefektetők érdeklődést is felkeltették. Azonban itt van egy másik, újabb kriptovaluta, mely készen áll arra, hogy növekedésben megelőzze őket. A Meme Moguls (MGLS) grafikai képe már most tekintélyt parancsoló, és hamarosan újabb magasságokba emelkedhet. Most áttekintjük mindhárom kriptovaluta árfolyam teljesítményét, hogy lássuk, pontosan milyen jövőbeli kilátásaik vannak.
2024. 01. 12. 07:50
Megosztás:

Nem minden zöld, amiről azt állítják

Sok esetben nem egyértelműek, zavarosak a zöld reklámüzenetek, a fogyasztók jelentős része pedig nincs tisztában az egyes állítások és jelölések pontos tartalmával, illetve jelentésével – többek között ezekre is rávilágít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most lezárt piacelemzése, amelyben a nemzeti versenyhatóság vizsgálói a zöld állításokat és reklámüzeneteket elemezték. A GVH a honlapján közzétett tanulmányban javaslatokat is megfogalmazott a piaci szereplők és a jogalkotó számára.
2024. 01. 12. 07:00
Megosztás:

A családok és az online vásárlók érdekében is szigorúbban léphet fel idén az állam

Jelentősen átalakul a hazai fogyasztóvédelem 2024-ben: január elsejétől szigorodik a békéltető testületi eljárások menete, majd márciustól drasztikusan nő a kiszabható bírságok összege és új hatásköröket kapnak a releváns hatóságok, így a kormányhivatalok, sőt, a Gazdasági Versenyhivatal is.
2024. 01. 12. 06:30
Megosztás:

Tavaly a takarékosság adott energiát a lakáspiacnak

A hazai rezsiterhek növekedése ugyan nem indított el nagy ingatlan-korszerűsítési hullámot, ám a lakásforgalom összetételén már erős nyomot hagyott. E tendenciák folytatódásával fokozódhat a korszerűtlen otthonok kiszorulása a piacról.
2024. 01. 12. 06:00
Megosztás:

Erre a buktatóra kell figyelniük a CSOK Plusz igénylőknek

A 2024-ben induló CSOK Plusz hitel már számos pénzintézetnél elérhető, és mivel az akár 50 millió forint összegű kölcsön kamata alig fele a piaci lakáshitelek kamatszintjének, a Bankmonitor szakértői szerint óriási az érdeklődés iránta. Ugyanakkor számos feltételnek kell megfelelni az igényléshez, ezek teljesítését pedig igazolni szükséges a hitelkérelem beadását megelőzően. Egyik ilyen a legalább 2 éves társadalombiztosítási jogviszony megléte. Ehhez azonban egyelőre hiányzik az egységes formanyomtatvány, ha pedig a dokumentumról lemarad valamilyen fontos információ, akkor a bank hiánypótlást kérhet, ami meghosszabbíthatja az átfutási időt.
2024. 01. 12. 05:30
Megosztás:

Életre kelt a napelemes piac: akár 5 milliós állami támogatás, de érdemes okosan választani!

Mire érdemes figyelnie a Napenergia Plusz Program kapcsán, aki szeretne 5 millió forintos támogatást?
2024. 01. 12. 05:00
Megosztás:

Felfüggesztették a hajózást a Vörös-tengeren

Nehezen indul a 2024-es év, ugyanis az elmúlt hetek politikai eseményeinek hatására a legnagyobb hajózási vállalatok közül többen is határozatlan időre felfüggesztették a konténerhajók áthaladását a Szuezi-csatornán. Emiatt a következő hónapokban késésekre, áremelkedésekre és nem várt fennakadásokra kell számítani a kereskedelemben. A kialakult helyzetet a Trans-Sped szakértője, Mihály Attila elemezte.
2024. 01. 12. 04:30
Megosztás:

Gyenge növekedés - vagy az sem - az USA tőzsdei cégek profitjában

A héten indul a gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban, így hamarosan pontosabb képet kaphatunk az amerikai vállalatok tavalyi negyedik negyedévben nyújtott teljesítményéről.
2024. 01. 12. 04:00
Megosztás:

A Veolia csoport 53%-os tulajdonrészt vásárolt a Thermowatt Kft.-ben

A Veolia csoport két vállalata, a Magyarországi BU-hoz tartozó Veolia Energia Magyarország Zrt. és a Lengyelországi BU-hoz tartozó Veolia Holding Polska közösen többségi tulajdont szerzett a szennyvizek hőenergiájának hasznosítását célzó innovatív technológiát kifejlesztő THERMOWATT Energetikai és Építőipari Kft.-ben, megvásárolva annak 53%-os üzletrészét. A Veolia számára kiemelten fontos a fenntarthatóság és a körforgásos gazdasági modell működtetése. Az energiaellátás területének kiemelkedő szereplőjeként célja, hogy minél több háztartásba juttathasson megújuló forrásból származó energiát, ennek érdekében pedig folyamatosan keresi a tevékenységi körét tovább szélesítő akvizíciós lehetőségeket.
2024. 01. 12. 03:30
Megosztás: