Gyenge növekedés - vagy az sem - az USA tőzsdei cégek profitjában

A héten indul a gyorsjelentési szezon az Egyesült Államokban, így hamarosan pontosabb képet kaphatunk az amerikai vállalatok tavalyi negyedik negyedévben nyújtott teljesítményéről.
2024. 01. 12. 04:00
Megosztás:

A Veolia csoport 53%-os tulajdonrészt vásárolt a Thermowatt Kft.-ben

A Veolia csoport két vállalata, a Magyarországi BU-hoz tartozó Veolia Energia Magyarország Zrt. és a Lengyelországi BU-hoz tartozó Veolia Holding Polska közösen többségi tulajdont szerzett a szennyvizek hőenergiájának hasznosítását célzó innovatív technológiát kifejlesztő THERMOWATT Energetikai és Építőipari Kft.-ben, megvásárolva annak 53%-os üzletrészét. A Veolia számára kiemelten fontos a fenntarthatóság és a körforgásos gazdasági modell működtetése. Az energiaellátás területének kiemelkedő szereplőjeként célja, hogy minél több háztartásba juttathasson megújuló forrásból származó energiát, ennek érdekében pedig folyamatosan keresi a tevékenységi körét tovább szélesítő akvizíciós lehetőségeket.
2024. 01. 12. 03:30
Megosztás:

Rekord áruforgalom az Északi-tengeri hajózási útvonalon

Az Északi-tengeri hajózási útvonal teherforgalma 2023-ban 36 millió 254 ezer tonna volt, ami negyedmillió tonnával haladta meg az útvonal fejlesztését célzó orosz szövetségi projektben meghatározott éves célszámot.
2024. 01. 12. 03:00
Megosztás:

Most akkor mennyi a gáz ára 2024-ben? Amit a gázóra mutat, az nem jó?

Mennyibe kerül a lakossági gáz 2024-ben? Hány forint 1 köbméter (m3) gáz 2024-ben és miért fizetünk a köbméter helyett a MJ (megajoule) után?
2024. 01. 12. 02:00
Megosztás:

Ez történik a pénzeddel, ha Magyarország bevezeti az eurót

Az euró bevezetése egy országban számos gazdasági, pénzügyi és társadalmi hatással járhat. A magyar forint helyett az euró bevezetése hasonló hatásokat eredményezne, mint amiket más eurózóna tagországokban tapasztaltak. Nézzük meg a fontosabb hatásokat!
2024. 01. 12. 01:00
Megosztás:

Hogy találhatod meg a következő tuti kriptót?

Ha gondolkodtál már azon, hogy miért dől be olyan hirtelen egy kriptovaluta, vagy épp melyik érme lehet a következő időszak legnagyobb esélyese, de nem szeretnél vakon tapogatózni, akkor figyelmedbe ajánljuk a Launchpad xyz oldalt.
2024. 01. 12. 00:01
Megosztás:

Új hajléktalanellátó központot nyitott a máltai szeretetszolgálat

Megnyitotta Budapest legújabb, kifejezetten hajléktalan emberek ellátására kialakított, a későbbiekben komplex ellátást nyújtó intézményét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat; az épület már használatba vett szintjein éjjeli menedékhelyet létesítettek, amely máris telt házzal működik - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
2024. 01. 11. 23:30
Megosztás:

Kiemelt cél a talajállapot javítása

A talajállapot javítása és a vízmegtartó képesség növelése kiemelt szakpolitikai cél, amelyet az új Közös Agrárpolitika minden korábbinál több eszközzel támogat, fogalmazott Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a VII. Talajélet Konferencia és Szakkiállításon az AM MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint.
2024. 01. 11. 23:00
Megosztás:

Hasznos tanácsok a megfelelő vibrátor kiválasztásához

Habár sok nő nem meri bevallani, de a magányos estéken nem feltétlenül csak az ujjaikkal tudnak örömet okozni maguknak, hanem az éjjeli szekrény mélyén lapuló szexjátékszerrel is. Ha te is kacérkodsz a gondolattal, hogy beszerzel egy vibrátort, akkor érdemes megfogadni pár hasznos tanácsot a témában!
2024. 01. 11. 22:30
Megosztás:

Pályázati támogatásokról is döntött Médiatanács

A közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztéseit lehetővé tevő pályázatok sorsáról döntött a Médiatanács, és összesen több mint 14 millió forintot ítélt meg a nyerteseknek - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
2024. 01. 11. 22:00
Megosztás:

Fogyasztóbarát lett a Posta Biztosító

A Posta Biztosító is megkapta a fogyasztóbarát otthonbiztosítás minősítést, a biztosító termékével tizenháromra bővült a fogyasztóbarát otthonbiztosítást kínáló biztosítók köre, ami majdnem teljes piaci lefedettséget jelent - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 01. 11. 21:30
Megosztás:

Küzdelmes időszak jön az infláció elleni harcban

Eddig sétagalopp volt. Innentől az általános vélekedés szerint már kissé nehezebb lesz az infláció letörése.
2024. 01. 11. 21:00
Megosztás:

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 01. 11. 20:30
Megosztás:

Megint történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 262,05 pontos, 0,42 százalékos emelkedéssel, 63 066,57 ponton zárt csütörtökön, ismét új történelmi csúcson fejezte be a kereskedést.
2024. 01. 11. 20:00
Megosztás:

Fogd ki a legszebb pontyokat a bojlis módszerrel!

Minden horgász - és akár laikus is - jól tudja, hogy a ponty az egyik, ha nem a legszebb hal a vizekben. Kifogásának pedig külön praktikái léteznek. Ilyen például a bojlis módszer is, amihez a megfelelő eszközök és a pontyok természetének ismerete is elengedhetetlen. Lényegében ez az alapja annak, hogy ilyen széles körben elterjedt a gyakorlat.
2024. 01. 11. 19:30
Megosztás:

Mindenhol ott van, mégsem látni: a nyílt forráskódú szoftver

Manapság akkor is szoftvereket használunk, ha nem is tudunk róla, hiszen az autóktól kezdve az okosórákon át egészen a háztartási berendezésekig, kivétel nélkül, valamilyen szoftver vagy applikáció segítségével működtetjük eszközeinket. Azt azonban kevesen tudják, hogy bármilyen szoftverről legyen szó, a fejlesztés során jó eséllyel nyílt forráskódú szoftverek felhasználására is sor kerül. A nyílt forráskódú szoftver remek megoldási lehetőségeket és kifogyhatatlan tudásbázist jelent, felhasználásának jogi vonatkozásai azonban korántsem ennyire egyértelműek. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalója.
2024. 01. 11. 19:00
Megosztás:

Ezek befolyásolhatják a szürkehályog kialakulását

A szürkehályog a leggyakoribb ismert szemlencse-betegség. Nagyon sok embert érint, de általában csak idősebb korban fedezi fel magán az ember a tüneteit. Nehéz meghatározni, pontosan miért is alakul ez ki, viszont vannak olyan tényezők, amelyekről tudjuk, hogy hozzájárulhatnak a szürkehályog megjelenéséhez.
2024. 01. 11. 18:30
Megosztás:

Mínuszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 01. 11. 18:25
Megosztás:

Engedélyezte a Bitcoinba fektető ETF-eket az amerikai tőzsdefelügyelet

Első alkalommal hagytak jóvá a közvetlenül a Bitcoinba fektető ETF-et az amerikai szabályozó hatóságok tegnap.
2024. 01. 11. 17:30
Megosztás:

Fontos családbarát intézkedés az új tömegközlekedési tarifarendszer bevezetése

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) fontos családbarát intézkedésnek tekinti az új tömegközlekedési tarifarendszer bevezetését, amelynek köszönhetően március elsejétől ingyenes lesz a három vagy több gyereket nevelőknek a közlekedés a MÁV és a Volán járatain az országban - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.
2024. 01. 11. 17:00
Megosztás: