Növekedéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 01. 11. 10:00
Megosztás:

Folytatódhat az emelkedés az elemző szerint

Folytatódhat az emelkedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), mivel a nemzetközi befektetői hangulat is pozitív - írta az MTI-nek küldött prognózisában az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.
2024. 01. 11. 09:30
Megosztás:

Merre tovább TRON (TRX)? Az Everlodge 190%-os emelkedésben

A TRON nemrégiben jelentette be, hogy új partnerséget köt a Blockchain.com-mal. Ez a partnerség hosszú távú előnyökkel járhat a TRON (TRX) számára, elérhetőbbé teheti az altcoint, miközben elősegíti a méretezését. Eközben egy új altcoin kiemelkedő valós alkalmazással szárnyal az előértékesítése során. Az Everlodge értéke már 190%-kal emelkedett, és jó úton halad, hogy január vége előtt új rekordot érjen el.
2024. 01. 11. 09:15
Megosztás:

Erősödéssel nyitott a forint árfolyama reggel

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 01. 11. 09:00
Megosztás:

Uniós forrásból újítottak fel egy bőlcsődét Szolnokon

Újjáépült és kibővült a Temető utcai bölcsőde Szolnokon - közölte a projekt kommunikációját végző Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.
2024. 01. 11. 08:30
Megosztás:

Nem változott az árnövekedés üteme előző évben Ukrajnában

Ukrajnában éves szinten nem változott, míg havi összevetésben gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének üteme decemberben.
2024. 01. 11. 08:00
Megosztás:

Az Egyesült Államokban emelkedett a 30 éves jelzáloghitelek kamata

Az Egyesült Államokban emelkedett a 30 éves jelzáloghitelek kamata a január 7-én záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 01. 11. 07:30
Megosztás:

Régóta várt, egyszeri lehetőség a befektetések eladásán elért nyereség adómentességére

A 2023 novemberében elfogadott adócsomag egy átmeneti "amnesztiát" vezetett be a társasági adó hatálya alá eső cégek számára a tulajdonukban álló részesedésekkel kapcsolatban.
2024. 01. 11. 07:00
Megosztás:

Magyarországon fejlesztett ki először szabadtéri digitális raktárat a Wienerberger

A világon elsőként Békéscsabán építette ki legújabb raktár-irányítási megoldását a Wienerberger. A beruházás forradalmasítja a vállalat raktárkezelési folyamatait, eredményeként már kültéren is digitálisan nyomon követhető az összes termék. Ez amellett, hogy papírmentes és időjárásálló, jelentősen felgyorsítja a kiszolgálási és a raktározási folyamatokat, valamint minimalizálja a hibalehetőséget és csökkenti a működési költségeket. A világ legnagyobb tégla- és Európa vezető kerámia tetőcserép gyártója a pilot projekt sikere után a többi országban is tervezi bevezetni a rendszert.
2024. 01. 11. 06:30
Megosztás:

Átfogó mobilitási csomag és elektromos céges autók – ez lehet a jövő a cégvezetők szerint

Az elmúlt időszak kiszámíthatatlansága a cégautóflotta-piacon is újraírta a szabályokat: bár meglepő módon az üzemanyagárak emelkedése csak kisebb nehézséget jelentett a flottaüzemeltetőknek, az új autók lassú beérkezése és a bérleti díjak növekedése annál nagyobb gondot okozott, mindemellett pedig egyre jelentősebb azon cégek tábora, amelyek fontolgatják az elektromos flottára történő átállást. Az ALD Automotive | LeasePlan több mint 200 cégvezetőt és flottamenedzsert kérdezett meg éves konferenciáján arról, milyen kihívásokkal szembesültek az elmúlt évben, és hogyan látják a közeljövő trendjeit a céges mobilitás piacán.
2024. 01. 11. 06:00
Megosztás:

A 4 százalék feletti GDP-bővüléshez erősítik a növekedés pilléreit

A kormányzat határozott célja, hogy a 4 százalék feletti gazdasági növekedés megvalósuljon idén, a növekedés pilléreit erősítik - mondta Suppan Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza a Hír TV Napi aktuális műsorának adott interjúban szerdán este.
2024. 01. 11. 05:30
Megosztás:

Lépéskényszerbe hozza a CSOK Plusz az újlakás-piac szereplőit

A használt lakások iránti kereslet 11 százalékkal nőtt az év első hetében, míg az új építésűek esetében 48 százalékkal emelkedett. Ugyanakkor az érdeklődőknek csak az 5 százaléka keres új építésű lakóingatlant.
2024. 01. 11. 05:00
Megosztás:

Brutális növekedés előtt a globális használt IT-piac

Továbbra is brutális növekedés előtt áll a globális használt IT-piac: becslések szerint a piac értéke már az évtized végére meghaladhatja a 270 milliárd dollárt. Habár a legjelentősebbnek számító észak-amerikai és az európai piac között még megvannak a jellegzetes különbségek, a piacot alakító fogyasztói szokások már egyre inkább globalizálódnak: az USA-ban és Magyarországon is a fő vásárlói attitűd a környezetvédelem és az olcsóbb ár. E közben egyre erősebbé válik a magas minőség iránti igény, ami által a használt piac komoly versenytársa lesz az új termékeknek – nem véletlen, hogy egyre több márka fordul a használt termékeik felé. Piacelemzés a Furbifytól.
2024. 01. 11. 04:30
Megosztás:

A fuvardíjak növekedése miatt többe kerülhet a lakásépítés

Január elsejétől emelkedtek az útdíjak, új szakaszok kerültek be a tehergépjárművek fizetős rendszerébe, és nőtt a gázolaj jövedéki adója Magyarországon. Mindez nem hagyja érintetlenül az építőanyagárakat, mivel a szállítási díj legalább 5, de akár 25 százalékot is kitehet az építkezés helyszínére szállított építőanyag árából.
2024. 01. 11. 04:00
Megosztás:

A piac stagnálása ellenére bővültek a Toyota eladásai Magyarországon

Növekedni tudott tavaly Magyarországon a Toyota a magán- és flottapiacon egyaránt, miközben a teljes újautópiac stagnált - közölte a márka magyarországi importőre, a Toyota Central Europe Kft. szerdán az MTI-vel.
2024. 01. 11. 03:30
Megosztás:

Hazai cégek és munkavállalók ezreit érinti a kibervédelmi irányelv

Több ezer hazai cég működését alakítja át az idén hatályba lépett NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Az EU működése szempontjából nélkülözhetetlen iparágakat is lefedő új szabályozás közvetetten munkavállalók százezreit is érintheti Magyarországon.
2024. 01. 11. 03:00
Megosztás:

Változó nyugdíj utalási időpontok! Mikor utalják a január havi nyugdíjat 2024-ben?

Új évbe léptünk, így a nyugdíjasok számára érdemes áttekinteni a megújult nyugdíj átutalási időpontok naptárát 2024 évre. Mikor utalják a havi szintű nyugdíjakat? És ami a legaktuálisabb: mikor utalják az idei első, január havi nyugdíjat 2024-ben?
2024. 01. 11. 02:00
Megosztás:

Kolozsváron több belvárosi utca gyalogosövezetté alakul

Kolozsvár történelmi belvárosának több utcája gyalogosövezetté alakul a városvezetés döntése nyomán, Emil Boc polgármester környezetvédelmi célokkal indokolja a régóta várt intézkedést.
2024. 01. 11. 01:30
Megosztás:

Euró-, dollár árfolyam előrejelzés 2024 első negyedévére

A 2024-es évbe lépve, a gazdasági dinamika új devizapiaci trendeket hoz létre, amelyek a devizakereskedők számára is új lehetőségeket és egyben kihívásokat jelentenek. Az iBanFirst 10 európai országban való jelenlétével a deviza- és határokon átnyúló fizetések vezető nemzetközi szolgáltatója. Az alábbiakban megosztjuk az iBanFirst devizapiaci várakozásait az euró, a dollár és a forint tekintetében 2024 első negyedévére vetítve, ezzel igyekezve irányt mutatni a magyar import-export cégeknek a költségvetés elkészítéséhez.
2024. 01. 11. 01:00
Megosztás:

Menny és pokol egy napon: ez történt a BTC ETF körül

Január 10-e kétségtelenül nem volt könnyű nap a bitcoin befektetői számára.
2024. 01. 11. 00:01
Megosztás: