Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia (AI) és az automatizáció az értékesítési folyamatokat?

Az AI és az automatizált megoldások lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljanak az ügyfelek igényeire, és adatvezérelt döntéseket hozzanak. Azonban a személyes kapcsolatok, a bizalom és az empatikus ügyfélkezelés továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a vállalatok kiemelkedjenek a versenytársak közül. Hogyan ötvözhetik a cégek a technológiai innovációkat és az emberi interakciókat, hogy új szintre emeljék a vásárlói élményt?

Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia (AI) és az automatizáció az értékesítési folyamatokat?

Az AI és az automatizáció forradalmasítja az értékesítést azzal, hogy lehetővé teszi az ügyféladatok valós idejű elemzését és az igények gyors kiszolgálását. A gépi tanulás és az adatelemzés segítségével a vállalatok személyre szabott ajánlatokat tehetnek az ügyfeleknek, növelve ezzel az értékesítési hatékonyságot. Azonban a technológia önmagában nem elegendő a hosszú távú üzleti sikerhez. Az ügyfelek értékelik a személyes, empatikus megközelítést, amely biztosítja a mélyebb üzleti kapcsolatok kiépítését. Azok a vállalatok, amelyek az automatizációt és az emberi kapcsolatot is aktívan használják, versenyelőnyre tehetnek szert a piacon.

„A mesterséges intelligencia és az automatizáció nagy mértékben növeli az értékesítési folyamatok hatékonyságát, de az emberi tényező továbbra is alapvető a bizalom és a hosszú távú kapcsolatok kialakításában. Mert bár az AI képes valós idejű adatkezelésre és prediktív (előrejelzésen alapuló) elemzésekre, de nem helyettesítheti azt az empatikus megközelítést és személyes figyelmet, amit egy tapasztalt értékesítési szakember nyújtani tud” – avat be Németh Szilvia, a Timeteam Hungary ügyvezetője.

A telefonos értékesítés megdönthetetlen ereje 2025-ben is kitart

A modern technológiai megoldások ellenére a hagyományos telefonos értékesítés (telesales) továbbra is kiemelkedő szerepet játszik az üzleti kapcsolatok építésében. Az automatizált rendszerek ugyan hatékonyak a nagy mennyiségű adat kezelésében, ugyanakkor a személyes telefonos megkeresések lehetővé teszik az értékesítők számára, hogy közvetlenül elérjék a célcsoportot. Az ügyfél-szegmentáció és a célzott hívások pedig magasabb sikerességi arányt eredményezhetnek, ami különösen fontos a B2B szektorban, ahol az empatikus kommunikáció és a célzott hívások magasabb sikerességi arányt eredményezhetnek.

„A telefonos értékesítés, a modern technológiai eszközökkel kombinálva, lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak arra, hogy személyre szabott módon érjék el ügyfeleiket, és azonnal reagáljanak az igényeikre és kérdéseikre. Ez a megközelítés nemcsak a bizalom kiépítésében, hanem a hosszú távú kapcsolatok fenntartásában is döntő szerepet játszik. Az ügyfelek számára a személyes interakciók, amelyek során közvetlen visszajelzéseket kapnak, és megértik őket, elengedhetetlenek az erős ügyfélkapcsolatok kiépítéséhez” – hangsúlyozza a telefonos értékesítés és az üzleti kommunikáció területén több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező szakember.

LinkedIn mint üzleti eszköz

A LinkedIn az elmúlt években az egyik legfontosabb eszközzé vált a B2B értékesítésben és a szakmai kapcsolatépítésben. A platform lehetőséget ad a vállalatoknak arra, hogy közvetlen kapcsolatot építsenek ki döntéshozókkal, és célzott marketingkampányokon keresztül növeljék elérhetőségüket. Az aktív jelenlét és a rendszeres szakmai tartalom megosztása segít a vállalatoknak megerősíteni szakértői státuszukat, ami hozzájárulhat az értékesítési ciklus rövidítéséhez és az üzleti lehetőségek bővítéséhez.

„A LinkedIn segítségével a vállalatok közvetlenül elérhetik a döntéshozókat, és erősíthetik a szakértői státuszukat a piacon. A célzott hálózatépítés és a rendszeres szakmai tartalommegosztás nem csupán az elérhetőségüket növeli, hanem hozzájárul a hosszú távú üzleti kapcsolatok kialakításához is. A platform lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalatok és szakemberek a saját iparágukban piacvezetőként vagy gondolatvezetőként pozicionálják magukat. A személyes márkaépítés erősíti a cégek hitelességét, és olyan potenciális új ügyfelek elérésében és meggyőzésében is szerepet játszik, akik értékelik a szakértői tudást és a közvetlen üzleti kapcsolatokat. A hatékony LinkedIn stratégia tehát nemcsak a rendszeres posztolásról szól, hanem arról is, hogy hogyan tudjuk valóban kihasználni a platform által kínált lehetőségeket” – mondja Krupp Barbara, a cég B2B marketingben és a szakmai hálózatépítésben jártas LinkedIn szakértője.

Egyedi megközelítésre van szükség

A Timeteam egyedülálló módon ötvözi a hagyományos telefonos értékesítési technikákat a LinkedIn marketinggel. Ez az integrált megközelítés lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy célzott kampányokat futtassanak, amelyek egyszerre építenek bizalmat és vonzanak új ügyfeleket. A telefonos értékesítés közvetlen kapcsolatot teremt a potenciális ügyfelekkel, míg a LinkedIn kampányok hatékonyan támogatják a hosszú távú kapcsolatok kialakítását és a márkaismertség növelését.

“Cégünk megközelítésének középpontjában a funnel-alapú értékesítési rendszer áll. Ez a módszer ötvözi a telefonos sales kampányokat a LinkedIn kapcsolatépítéssel. A funnel rendszer segítségével a potenciális ügyfeleket célzott módon érjük el, és személyre szabott ajánlatokkal vonzzuk be őket az értékesítési tölcsérbe. Ez a kombinált megközelítés lehetővé teszi, hogy az értékesítési folyamat minden szakaszában maximális hatékonysággal dolgozzunk, és növeljük a konverziók arányát.

Emellett oktatási és tanácsadási szolgáltatásainkkal is támogatjuk partnereinket abban, hogy a lehető leghatékonyabban használják ki a platform adta lehetőségeket, beleértve a munkatársak személyes profiljainak optimalizálását is. Célunk, hogy ügyfeleink ne csak az értékesítésben legyenek sikeresek, hanem képesek legyenek alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci körülményekhez, és hosszú távú üzleti kapcsolatokat építsenek ki" – zárta gondolatait a Timeteam Hungary alapítója.

A tejtermelő gazdaságok munkáját segítő rendszert fejlesztenek

A tejtermelő gazdaságok munkáját, a beteg egyedek gyors elkülönítését lehetővé tevő, a tartástechnológiai elemek optimalizálását segítő rendszert fejleszt a Milkmen Földesi Tejtermelő Kft. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – közölte az egyetem mezőgazdasági karának dékánja szerdán.
2024. 10. 03. 22:30
Megosztás:

6,5 millióhoz közelít a szülőföldjükről elvándorolt románok száma

A román miniszterelnök szerint az egész rendszerváltás utáni politikustársadalom hibás azért, hogy immár a 6,5 milliót közelíti a szülőföldjükről elvándorolt, boldogulását külföldön kereső románok száma.
2024. 10. 03. 22:00
Megosztás:

Elkezdődött a talaj őszi feltöltődése

Elkezdődött a talaj őszi feltöltődése, egyre mélyebb rétegekbe jut a nedvességből, ugyanakkor az ismét csapadékossá váló időjárás hátráltatja a még hátralévő betakarítást - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 10. 03. 21:30
Megosztás:

Emelkedett az online platformokon foglalt vendégéjszakák száma az EU-ban

Az előző év azonos időszakához képest 16,2 százalékkal 208,8 millióra emelkedett az uniós tagországok rövid távra kiadott szálláshelyein eltöltött vendégéjszakák száma 2024 második negyedévében - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.
2024. 10. 03. 21:00
Megosztás:

Az OECD-ben jelentősen lassult az infláció

Jelentősen lassult az infláció a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban augusztusban éves összevetésben főként a törökországi árnövekedés erőteljes mérséklődése miatt.
2024. 10. 03. 20:30
Megosztás:

Magyarország nemmel fog szavazni a kínai autókra kivetendő EU-s büntetővámokra

Káros és veszélyes a kínai elektromos autókra kivetendő büntetővámokról szóló európai uniós javaslat, Magyarország ezért erre határozottan nemmel fog szavazni - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Geszten.
2024. 10. 03. 19:30
Megosztás:

Az MNB 30 millió forint bírságot szabott ki az SPB Befektetési Zrt.-re

Az MNB 30 millió forint bírságot szabott ki az SPB Befektetési Zrt.-re, egyebek közt az ügyletkötéseket megelőző ügyféltájékoztatási gyakorlat, a termékirányítási szabályok megsértése és a független alapon befektetésre kínált pénzügyi eszközök kiválasztási folyamatának hiánya miatt - jelentette be csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2024. 10. 03. 19:00
Megosztás:

Kiderült, hol helyezkednének el leginkább az egyetemi hallgatók

A mérnöki és technológiai iparágban helyezkedne el legszívesebben az egyetemi hallgatók többsége a diploma megszerzése után, derült ki az 56. Műegyetemi Állásbörze szervezői által készített kutatásból. A válaszadók háromnegyede főként nemzetközi cégeknél dolgozna, de a kitöltők közel fele a magánszektort is megjelölte ebben a kérdéskörben. A felmérésből az is kirajzolódott, hogy melyek a legnépszerűbb cégek a jövő munkavállalói számára.
2024. 10. 03. 18:30
Megosztás:

Már több mint háromezer családnak fizettek ki támogatást a Napenergia plusz programban

A legfrissebb adatok szerint már több mint háromezer lakossági fejlesztésre fizetett ki a támogató összesen 7,85 milliárd forintot. Az eddig megítélt forrásmennyiség tizedét közelítik az átutalt összegek - emelte ki csütörtöki Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 10. 03. 18:00
Megosztás:

Burkolt reklám közzététele miatt szankcionált az NMHH

Burkolt reklám közzététele miatt szankcionált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa októberi első ülésén. Az NMHH a joghatósággal rendelkező holland társszervezethez fordult egy, a Netflixen elérhető film korhatár-besorolásával kapcsolatban - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
2024. 10. 03. 17:30
Megosztás:

Külföldi kormányszervezet állhat a holland rendőrség elleni hackertámadás mögött

Nagy valószínűséggel egy külföldi kormányszervezet vagy egy államilag támogatott hackercsoport állhat a holland rendőrség elleni kibertámadás mögött, amelynek során ellopták az összes rendőr nevét és elérhetőségét - jelentette ki a holland belbiztonsági és igazságügyi miniszter szerda este.
2024. 10. 03. 17:00
Megosztás:

Folyamatban van az új járműveket értékesítő autókereskedők rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálata

Folyamatban van az új járműveket értékesítő autókereskedők rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálata - hangsúlyozta Eitmann Norbert Róbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető-kormányfőtanácsosa csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2024. 10. 03. 16:30
Megosztás:

A konzervipar teljesítményét is rontotta az idei aszály

Közepes csemegekukorica-termést és gyenge zöldborsótermést vásárolhatott fel idén a hazai konzervipar. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön kiadott körképe szerint a feldolgozásra szánt zöldségek minőségét az időjárás is rontotta.
2024. 10. 03. 16:00
Megosztás:

Csökken a NAV adóellenőrzések száma, több a jogkövetési vizsgálat

A Process Solutions (PS), Magyarország vezető számviteli és bérszámfejtő szolgáltatója, részletes elemzést tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által végzett ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatokról. Az elemzés a 2023-as és 2024-es adóév adataira támaszkodik, és világos trendeket mutat az adóhatóság tevékenységeiről, különös tekintettel a vállalat közel 400 ügyfelére.
2024. 10. 03. 15:30
Megosztás:

Íme a legvilágpiacképesebb magyar e-kereskedők

Első alkalommal adták át a HungarEcomm Stars Díjat, Magyarország legkiemelkedőbb, világpiacon is versenyképes e-kereskedelmi vállalkozásainak.
2024. 10. 03. 15:00
Megosztás:

Dmitrij Medvegyev lett a Rosztelekom igazgatótanácsának elnöke

Dmitrij Medvegyevet, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesét választották a Rosztelekom igazgatótanácsának elnökévé - közölte szerdán az orosz állami telekommunikációs vállalat.
2024. 10. 03. 14:30
Megosztás:

A PwC megvette a GKID-t

A GKID megállapodást kötött a PwC-vel, melynek értelmében a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. 100%-os tulajdonrészt szerzett a GKID Research & Consulting Kft-ben. Ezzel a PwC tanácsadási üzletága digitális kereskedelmi, csomaglogisztikai, médiapiaci valamint adatszolgáltatási és piackutatási kompetenciával is bővül.
2024. 10. 03. 14:00
Megosztás:

Miért romlott a forint árfolyama? Miért kerül 400 Ft-ba újra egy EURÓ?

Jól ismerjük az agresszív kismalacos viccet, ami általában igaz a forintra is.
2024. 10. 03. 13:30
Megosztás:

Hulladék-újrahasznosító telepet hoztak létre Simontornyán

Biomasszát és építési, bontási törmeléket újrahasznosító telepet hoztak létre Simontornyán a Belügyminisztérium 258 millió forintos támogatásával - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 10. 03. 13:00
Megosztás:

Friss megközelítéssel az építőiparról

A KSH és a METU közös kísérleti statisztikája az ágazat eddig nem látott jellemzőire világít rá.
2024. 10. 03. 12:30
Megosztás: