Hogyan javítja az eredményeket a vállalatirányítási rendszer egy élelmiszeripari vállalkozás esetében?

Megdöbbentő látni a napjainkban az adatok elképesztő szaporodását, ez viszont egyben azt is mutatja, hogy a vállalkozások világszerte szívesen fognak befektetni egy vállalatirányítási rendszerbe. Egy ERP szoftver által minőségi betekintést nyernek azokba a számadatokba, amelyeket a tevékenységeik generálnak, valamint azokba, amelyeket a fogyasztóktól kapnak.

Hogyan javítja az eredményeket a vállalatirányítási rendszer egy élelmiszeripari vállalkozás esetében?

Hogyan javítja az eredményeket a vállalatirányítási rendszer egy élelmiszeripari vállalkozás esetében?

Megdöbbentő látni a napjainkban az adatok elképesztő szaporodását, ez viszont egyben azt is mutatja, hogy a vállalkozások világszerte szívesen fognak befektetni egy vállalatirányítási rendszerbe. Egy ERP szoftver által minőségi betekintést nyernek azokba a számadatokba, amelyeket a tevékenységeik generálnak, valamint azokba, amelyeket a fogyasztóktól kapnak.

Vállalatirányítási rendszer az élelmiszeriparban

Mit jelent mindez egy élelmiszergyártó vállalkozás esetében? Először is rá kell ébredni arra a tényre, hogy ha a vállalat még nem használja fel megfelelően az adatokat a stratégiai döntéshozatalhoz, akkor fennáll annak a kockázata, hogy nem lesz képes kiaknázni jelentős fejlesztési lehetőségeket. Ezen túlmenően pedig tapasztalható, hogy mennyire sok nehézséget tud okozni a rengeteg új információ nyomon követése, főleg ha papír alapú nyilvántartásokkal vagy egyszerű digitális táblázatokkal próbálják ezt megoldani.

Szerencsére azonban van egy nagyszerűbb módja az adatok feldolgozásának és kezelésének, mégpedig a vállalatirányítási rendszer használata. Ez a többfunkciós platform segít a szervezeteknek létrehozni egy megbízható adatbázist a kritikus információk számára, amelyek valós időben frissülnek és könnyen hozzáférhetőek egy felhasználóbarát felületen keresztül.

Az iparág-specifikus élelmiszergyártó vállalatirányítási rendszer ezt még magasabb szintre emeli, mivel még jobban megfelel egy ilyen vállalat igényeinek. Ennek pedig az okát abban kell keresni, hogy tele van olyan speciális funkciókkal, amelyek segítenek az alkalmazottaknak eligazodni a piacok egyedi kihívásai között, miközben a releváns adatokat jól láthatóvá teszik a gyárban dolgozók, valamint az egyéb kulcsfontosságú érdekelt felek számára.

Az ERP rendszer és az ellátási lánc

A vállalatirányítási rendszernek a tétel-kezelési funkciói nyomon követhetőséget biztosítanak egy élelmiszeripari vállalkozás számára egészen az egyedi cikkek szintjéig. Az ilyen funkciók kihasználásával rugalmasan lehet kezelni a tételszámokat, és a nagyobb tételeket kisebb altételekre lehet felosztani a nyomon követhetőség elvesztése nélkül. Az árukhoz könnyen hozzá lehet rendelni az olyan fontos részleteket, mint például a származási ország vagy a gyártási dátum.

Az élelmiszeriparban használt vállalatirányítási rendszert úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen általános tételmeghatározási módszerekkel, mint amilyen a rendszámozás és a konténerkódok meghatározása. Ezzel pedig tovább bővül az ERP rendszer kihasználása ezen a területen, amely fontos szerepet játszik a nyomon követhetőség egyszerűsítésében.

Ezek a funkciók segíthetnek egy élelmiszeripari vállalkozásnak abban, hogy komplex, pontos és naprakész adatokat kapjon az ellátási láncról, amelynek köszönhetően mindig követhető hol találhatóak egy adott időpontban a termékek, és hova tartanak. Ezenkívül pedig a vállalkozás biztosítani tudja a fogyasztóknak azt az átláthatóságot, amelyet ma elvárnak egy élelmiszergyártó cégtől, ezzel pedig megerősíthető egy márka hírneve.

Átláthatóság az élelmiszer-biztonságban

A megfelelő minőség-ellenőrzési eszközök minden élelmiszeriparban alkalmazott vállalatirányítási rendszer kulcsfontosságú elemei. Ezek leegyszerűsítik a szabványok betartására vonatkozó ellenőrzések elvégzését, és hozzáférhetővé teszik az eljárások eredményeit. Továbbá a megoldások valós ideje miatt az eredmények azonnal láthatóak lesznek a rendszerben, aminek köszönhetően gyorsan be lehet avatkozni egy probléma esetében.

Az ERP szoftver képes kibővíteni ezeket a funkciókat az ellenőrzési állapot jellemzőivel, amelyek által pillanatok alatt ki lehet deríteni, hogy milyen ellenőrzéseket kell még elvégezni. Ezen a területen szintén rendkívül hasznosak az olyan termékleírási eszközök, amelyek a dokumentumkezelést, a szabályozási űrlapok kezelését és az allergének azonosítását szolgálják.

A termékminőség biztosításához megalkotott funkciók birtokában a vállalkozás képes javítani a vevői elégedettséget, és ösztönzi az ismételt vásárlást, ami természetesen nagyobb bevételt eredményez. Továbbá, ha az összes aggályos allergén anyagot megfelelően megjelöli, biztosabb lehet abban, hogy minden áruja átlátható az érzékeny fogyasztók számára, és csökkenti annak esélyét, hogy a vállalkozás panaszok kereszttüzében kerüljön a címlapokra.

A készlet átláthatósága a vállalatirányítási rendszernek köszönhetően

Az élelmiszergyártó ERP szoftver naprakész adatokkal szolgálhat mind a várható, mind a rendelkezésre álló készletek kapcsán a vállalkozás összes telephelyére vonatkozóan, és lehetővé teszik tételek párosítását a rendelésekkel. A termeléstervezési funkciók pedig segítik a kínálat és a kereslet összehangolását, mivel összehasonlíthatóvá teszik a készletet és a rendeléseket.

Természetesen az élelmiszeripari vállalkozások számára továbbra is figyelembe kell venni a készletben lévő termékek romlandó jellegét. Ezt pedig megtehetik a vállalatirányítási rendszer lejárat-kezelő funkciójával. Ennek a segítségével konfigurálhatóak az időkereteket az anyagok lejáratához kapcsolódóan, alkalmazhat komissiózási módszereket, és küldhet figyelmeztetéseket amikor közeledik egy adott termék vagy összetevő lejárati ideje.

Egy élelmiszeripari vállalkozás esetében is láthatóan számos kiemelt fonotsságú területen tud segíteni egy vállalatirányítási rendszer, de ne feledkezzünk meg az ügyfélkapcsolat-kezelési funkciókról, amelyek segítségével nyomon követhetőek az ügyfelekkel folytatott egyeztetések, és jobban meg lehet érteni az igényeiket. Ezek pedig átláthatóvá teszik a kapcsolattartási adatokat, a rendelési előzményeket és a kommunikációs nyilvántartásokat.

Az értékesítési területen pedig a vállalatirányítási rendszernek a funkciói segítik a vállalkozás alkalmazottait abban, hogy termelékenyebbek legyenek, és hatékonyabban szolgálják ki az ügyfeleket. Ez pedig ösztönző hatással lehet a márkahűségre és az ismételt vásárlásokra, amelyek növelik egy szervezet jövedelmezőségét.

Lassult az euróövezet gazdasági aktivitásának növekedése júliusban

A várt mérsékelt gyorsulás helyett lassult az euróövezet gazdasági aktivitásának növekedése júliusban - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének szerdán ismertetett előzetes értékeiből.
2024. 07. 27. 03:00
Megosztás:

Budapesten 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb bérleti díjak

A fővárosban 148-250 ezer forint között mozognak a legkedvezőbb havi bérleti díjak, amelyek például a IX., a XI., és a XVII. kerületben találhatóak, a vidéki egyetemvárosok piacán pedig 90 és 195 ezer forint között érhetőek el a legolcsóbb albérletek - közölte saját adatai alapján az ingatlan.com szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 27. 02:00
Megosztás:

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás: