Hogyan javítja az eredményeket a vállalatirányítási rendszer egy élelmiszeripari vállalkozás esetében?

Megdöbbentő látni a napjainkban az adatok elképesztő szaporodását, ez viszont egyben azt is mutatja, hogy a vállalkozások világszerte szívesen fognak befektetni egy vállalatirányítási rendszerbe. Egy ERP szoftver által minőségi betekintést nyernek azokba a számadatokba, amelyeket a tevékenységeik generálnak, valamint azokba, amelyeket a fogyasztóktól kapnak.

Hogyan javítja az eredményeket a vállalatirányítási rendszer egy élelmiszeripari vállalkozás esetében?

Hogyan javítja az eredményeket a vállalatirányítási rendszer egy élelmiszeripari vállalkozás esetében?

Megdöbbentő látni a napjainkban az adatok elképesztő szaporodását, ez viszont egyben azt is mutatja, hogy a vállalkozások világszerte szívesen fognak befektetni egy vállalatirányítási rendszerbe. Egy ERP szoftver által minőségi betekintést nyernek azokba a számadatokba, amelyeket a tevékenységeik generálnak, valamint azokba, amelyeket a fogyasztóktól kapnak.

Vállalatirányítási rendszer az élelmiszeriparban

Mit jelent mindez egy élelmiszergyártó vállalkozás esetében? Először is rá kell ébredni arra a tényre, hogy ha a vállalat még nem használja fel megfelelően az adatokat a stratégiai döntéshozatalhoz, akkor fennáll annak a kockázata, hogy nem lesz képes kiaknázni jelentős fejlesztési lehetőségeket. Ezen túlmenően pedig tapasztalható, hogy mennyire sok nehézséget tud okozni a rengeteg új információ nyomon követése, főleg ha papír alapú nyilvántartásokkal vagy egyszerű digitális táblázatokkal próbálják ezt megoldani.

Szerencsére azonban van egy nagyszerűbb módja az adatok feldolgozásának és kezelésének, mégpedig a vállalatirányítási rendszer használata. Ez a többfunkciós platform segít a szervezeteknek létrehozni egy megbízható adatbázist a kritikus információk számára, amelyek valós időben frissülnek és könnyen hozzáférhetőek egy felhasználóbarát felületen keresztül.

Az iparág-specifikus élelmiszergyártó vállalatirányítási rendszer ezt még magasabb szintre emeli, mivel még jobban megfelel egy ilyen vállalat igényeinek. Ennek pedig az okát abban kell keresni, hogy tele van olyan speciális funkciókkal, amelyek segítenek az alkalmazottaknak eligazodni a piacok egyedi kihívásai között, miközben a releváns adatokat jól láthatóvá teszik a gyárban dolgozók, valamint az egyéb kulcsfontosságú érdekelt felek számára.

Az ERP rendszer és az ellátási lánc

A vállalatirányítási rendszernek a tétel-kezelési funkciói nyomon követhetőséget biztosítanak egy élelmiszeripari vállalkozás számára egészen az egyedi cikkek szintjéig. Az ilyen funkciók kihasználásával rugalmasan lehet kezelni a tételszámokat, és a nagyobb tételeket kisebb altételekre lehet felosztani a nyomon követhetőség elvesztése nélkül. Az árukhoz könnyen hozzá lehet rendelni az olyan fontos részleteket, mint például a származási ország vagy a gyártási dátum.

Az élelmiszeriparban használt vállalatirányítási rendszert úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen általános tételmeghatározási módszerekkel, mint amilyen a rendszámozás és a konténerkódok meghatározása. Ezzel pedig tovább bővül az ERP rendszer kihasználása ezen a területen, amely fontos szerepet játszik a nyomon követhetőség egyszerűsítésében.

Ezek a funkciók segíthetnek egy élelmiszeripari vállalkozásnak abban, hogy komplex, pontos és naprakész adatokat kapjon az ellátási láncról, amelynek köszönhetően mindig követhető hol találhatóak egy adott időpontban a termékek, és hova tartanak. Ezenkívül pedig a vállalkozás biztosítani tudja a fogyasztóknak azt az átláthatóságot, amelyet ma elvárnak egy élelmiszergyártó cégtől, ezzel pedig megerősíthető egy márka hírneve.

Átláthatóság az élelmiszer-biztonságban

A megfelelő minőség-ellenőrzési eszközök minden élelmiszeriparban alkalmazott vállalatirányítási rendszer kulcsfontosságú elemei. Ezek leegyszerűsítik a szabványok betartására vonatkozó ellenőrzések elvégzését, és hozzáférhetővé teszik az eljárások eredményeit. Továbbá a megoldások valós ideje miatt az eredmények azonnal láthatóak lesznek a rendszerben, aminek köszönhetően gyorsan be lehet avatkozni egy probléma esetében.

Az ERP szoftver képes kibővíteni ezeket a funkciókat az ellenőrzési állapot jellemzőivel, amelyek által pillanatok alatt ki lehet deríteni, hogy milyen ellenőrzéseket kell még elvégezni. Ezen a területen szintén rendkívül hasznosak az olyan termékleírási eszközök, amelyek a dokumentumkezelést, a szabályozási űrlapok kezelését és az allergének azonosítását szolgálják.

A termékminőség biztosításához megalkotott funkciók birtokában a vállalkozás képes javítani a vevői elégedettséget, és ösztönzi az ismételt vásárlást, ami természetesen nagyobb bevételt eredményez. Továbbá, ha az összes aggályos allergén anyagot megfelelően megjelöli, biztosabb lehet abban, hogy minden áruja átlátható az érzékeny fogyasztók számára, és csökkenti annak esélyét, hogy a vállalkozás panaszok kereszttüzében kerüljön a címlapokra.

A készlet átláthatósága a vállalatirányítási rendszernek köszönhetően

Az élelmiszergyártó ERP szoftver naprakész adatokkal szolgálhat mind a várható, mind a rendelkezésre álló készletek kapcsán a vállalkozás összes telephelyére vonatkozóan, és lehetővé teszik tételek párosítását a rendelésekkel. A termeléstervezési funkciók pedig segítik a kínálat és a kereslet összehangolását, mivel összehasonlíthatóvá teszik a készletet és a rendeléseket.

Természetesen az élelmiszeripari vállalkozások számára továbbra is figyelembe kell venni a készletben lévő termékek romlandó jellegét. Ezt pedig megtehetik a vállalatirányítási rendszer lejárat-kezelő funkciójával. Ennek a segítségével konfigurálhatóak az időkereteket az anyagok lejáratához kapcsolódóan, alkalmazhat komissiózási módszereket, és küldhet figyelmeztetéseket amikor közeledik egy adott termék vagy összetevő lejárati ideje.

Egy élelmiszeripari vállalkozás esetében is láthatóan számos kiemelt fonotsságú területen tud segíteni egy vállalatirányítási rendszer, de ne feledkezzünk meg az ügyfélkapcsolat-kezelési funkciókról, amelyek segítségével nyomon követhetőek az ügyfelekkel folytatott egyeztetések, és jobban meg lehet érteni az igényeiket. Ezek pedig átláthatóvá teszik a kapcsolattartási adatokat, a rendelési előzményeket és a kommunikációs nyilvántartásokat.

Az értékesítési területen pedig a vállalatirányítási rendszernek a funkciói segítik a vállalkozás alkalmazottait abban, hogy termelékenyebbek legyenek, és hatékonyabban szolgálják ki az ügyfeleket. Ez pedig ösztönző hatással lehet a márkahűségre és az ismételt vásárlásokra, amelyek növelik egy szervezet jövedelmezőségét.

Lezárult a Kelly, a Gi Group és a Grafton HR szolgáltatók összeolvadása Magyarországon

Lezárult a Kelly Services hazai felvásárlása és integrálása, ezzel a brand megszűnik hazánkban – derült ki a cégcsoport közleményéből. A felvásárlással a Grafton Recruitment megerősítette piaci pozícióját a fehérgalléros, a Gi Group pedig a kékgalléros munkaerő toborzásában.
2024. 06. 24. 12:30
Megosztás:

Nőtt az amerikai gazdasági aktivitás júniusban

Az amerikai gazdasági aktivitás 26 hónapja a leggyorsabb ütemben nőtt júniusban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) pénteken közzétett előzetes értékei alapján.
2024. 06. 24. 12:00
Megosztás:

Új Volánbusz-gyorsjáratok indulnak az M1-esen Páty térségéből a fővárosba

Új Volánbusz-gyorsjáratok indulnak az M1-esen Páty térségéből a fővárosba - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 24. 11:30
Megosztás:

Varga Mihály a lengyel pénzügyminiszterrel tárgyalt

A magyar EU-elnökség célja, hogy az Európát érintő legfontosabb kérdésekben előrelépést érjen el - jelentette ki Varga Mihály, miután Andrzej Domanski lengyel pénzügyminiszterrel tárgyalt Luxemburgban a Pénzügyminisztérium (PM) pénteki közleménye szerint.
2024. 06. 24. 11:00
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 06. 24. 10:30
Megosztás:

Gyengülés az ázsiai tőzsdék többségén

Jórészt gyengültek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn. A tajvani tőzsde 1,77 százalék, az ausztrál börze pedig 0,78 százalék mínuszban fejezte be a napot.
2024. 06. 24. 10:00
Megosztás:

Nem várhatók nagy elmozdulások nyitáskor

Nem várhatók nagy elmozdulások a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfői nyitásakor, ám hosszabb távon az OTP és a Mol árfolyama is jelentős mértékben változhat - írta az MTI-nek küldött hétfői előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 06. 24. 09:30
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 24. 09:00
Megosztás:

Elemzők értékelik a mém-coinokat: PEPE, Raboo és BOME

PEPE, Raboo és BOME pozitív fejleményeket tapasztalnak, amelyek nem maradtak észrevétlenek. E fejleményekre reagálva, néhány vezető kriptoelemző úgy döntött, hogy áttekintést készít annak érdekében, hogy meghatározzák a meme érmék jövőbeli kilátásait a jelenlegi fejlemények tükrében.
2024. 06. 24. 07:45
Megosztás:

Csökkent a Conference Board amerikai gazdasági teljesítményindexe májusban

Májusban már a harmadik egymást követő hónapban csökkent az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet összetett teljesítményindexe, miután februárban két éve először emelkedett.
2024. 06. 24. 07:00
Megosztás:

Csökkentek az amerikai használtlakás-eladások májusban

Csökkent az Egyesült Államokban az eladott használt lakások száma májusban.
2024. 06. 24. 06:00
Megosztás:

Az uniós versenyképesség javítása lesz a legfőbb célunk

Mivel az elmúlt években Európa lemaradt a globális versenyben az Egyesült Államokhoz és Kínához képest, az Európai Unió Tanácsának féléves, július elsején kezdődő magyar elnöksége egyik legfontosabb prioritása az uniós versenyképesség javítása lesz - jelentette ki a magyar pénzügyminiszter pénteken Luxembourgban.
2024. 06. 24. 05:00
Megosztás:

Ez a 3 altcoin megváltoztathatja a kriptoipart – a DTX Exchange vezet SHIB, LINK és WLD előtt

A piaci korrekció közepette a legtöbb altcoin veszteségeket szenved el, köztük a Shiba Inu (SHIB), a Chainlink (LINK) és a Worldcoin (WLD) is. Ezen a héten a Shiba Inu (SHIB) 15%-ot esett, a Chainlink (LINK) 6,54%-ot, és a Worldcoin (WLD) 12,54%-ot. Mindhárom érme erős medvepiaci nyomás alatt áll.
2024. 06. 24. 04:00
Megosztás:

Dogecoin árfolyam előrejelzés: Elérheti Elon Musk kedvenc érméje az 1 dollárt? A szakértők inkább az Algotechre fogadnak

A Dogecoin (DOGE), az a népszerű kriptovaluta, amelyet gyakran emleget a technológiai mogul, Elon Musk, ezzel megragadva a befektetők és rajongók képzeletét is. Az útja a mém érmétől a kriptopiacon komoly versenyzővé válásig felveti az izgalmas kérdést: elérheti-e a Dogecoin (DOGE) ára az áhított 1 dolláros szintet?
2024. 06. 24. 03:00
Megosztás:

Durva adósságot cipel Nagy-Britannia - mi lesz a vége?!

A pénteken ismertetett legfrissebb közfinanszírozási adatok szerint jelentős növekedéssel száz százalék közvetlen közelébe emelkedett a hazai össztermékhez (GDP) mért brit államadósságráta a májussal zárult egy évben. Legutóbb több mint hat évtizede mértek ennél magasabb közadósságot Nagy-Britanniában.
2024. 06. 24. 02:30
Megosztás:

Gyógyszerek, amit tilos bevenni reggel, mert nagy bajt okozhat!

A gyógyszerek szedésekor nemcsak az adagolásra, hanem az időzítésre is különösen oda kell figyelni. Bizonyos gyógyszerek bevétele reggel, éhgyomorra kifejezetten káros hatásokkal járhat, súlyosbíthatja a mellékhatásokat vagy ronthatja a gyógyszer hatékonyságát. Íme, néhány gyógyszer, amit jobb, ha nem reggel veszel be.
2024. 06. 24. 02:00
Megosztás:

Válaszd ki a születésnapodat és megtudod, mikor leszel gazdag! Pénzhoroszkóp

Kíváncsi vagy, hogy milyen anyagi lehetőségek és szerencsés fordulatok várnak rád ezen a héten? Fedezd fel részletes horoszkópunkat, amely izgalmas és váratlan eseményeket ígér minden csillagjegy számára! Legyen szó váratlan pénzügyi nyereségről, szerencsés találkozásokról vagy épp kreatív befektetési ötletekről, itt mindent megtalálsz, amit tudnod kell. Tudd meg, melyik nap érdemes lottót játszanod, és melyik állattal való találkozás hozhat különleges szerencsét! Olvasd el a heti horoszkópodat, és készülj fel a szerencse rád váró csodáira!
2024. 06. 24. 01:00
Megosztás:

Három népszerű kriptojáték, amivel még pénzt is kereshetsz

Játszani mindenki szeret, főleg akkor, ha még fizetnek is érte. A kriptojátékok piacán rendkívül széles a kínálat, de a paly-to-earn (játssz és keress pénzt) modell szinte az első perctől népszerű a blokklánc játékok között.
2024. 06. 24. 00:01
Megosztás:

Még egy hétig lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

Július 1-jéig lehet jelentkezni a családbarát munkahelyek kialakítására kiírt pályázatra - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2024. 06. 23. 23:00
Megosztás: