Hollik első all-in újévi nyilatkozata: LMBTQ, Brüsszel, gyermekvédelem, védekezés, "előre nem hátra"

Ha a baloldalon múlt volna, a január elsején életbe lépő intézkedések nem lennének, mert ők nem szavazták meg azokat a parlamentben - jelentette ki szombati, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában a Fidesz kommunikációs igazgatója boldog új évet kívánva minden magyar állampolgárnak.

Hollik első all-in újévi nyilatkozata: LMBTQ, Brüsszel, gyermekvédelem, védekezés, "előre nem hátra"

Hollik István felhívta a figyelmet arra, hogy a családokat és vállalkozásokat segítő intézkedések nem léphettek volna életbe, ha a baloldalon múlt volna, mivel ők egyik intézkedést sem támogatták.

Nem szavazták meg a parlamentben a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességét, az idei költségvetést, a 13. havi nyugdíj visszavezetését és a családi adóvisszatérítést sem és nemet mondtak a vállalkozások számára fontos adócsökkentésekre is - tette hozzá.

Hollik István jelezte: növekedési pályára tudta állítani a magyar gazdaságot a kormány. Bár a baloldal korábban mindig megszorításokkal kezelte a válságot, pluszterheket rakva az emberek vállára, a kormány más utat választott. Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP a magyar emberek mellett áll a nehéz időkben is, ezért úgy döntöttek, hogy a válság idején plusz támogatásokat adnak az embereknek és a vállalkozásoknak.

Ennek érdekében január elsejétől Európában egyedülálló módon nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak. Az időseket nyugdíjprémiummal segíti a kormány és visszaépítik a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, az idén először a teljes összegét meg is kapják az arra jogosultak.

Közölte: a gyermekes szülőknek járó támogatásokat megőrzi a kormány, sőt februárban családi adóvisszatérítést is kapnak a gyermeket nevelők. Emellett januárban jelentős mértékben emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum, továbbá béremelést kapnak az ápolók, orvosok, rendőrök, katonák, pedagógusok, valamint a szociális és kulturális ágazatban dolgozók is - sorolta az intézkedéseket.

A vállalkozások megsegítése érdekében mintegy 750 milliárd forintos adócsökkentési intézkedést is megszavazott a parlament, amely csökkenti a vállalkozások adóterheit - emelte ki.

Hollik István úgy fogalmazott: a baloldali politikusok kijelentései alapján látszik, hogy ha kormányra kerülnének, akkor Brüsszel akarata szerint megint a multik oldalára állnának. Eltörölnék a rezsicsökkentést, a minimálbért és a 13. havi nyugdíjat is. Emellett beengednék a bevándorlókat és teret adnának az LMBTQ-propagandának.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója világossá tette, hogy a Fidesz-KDNP álláspontja 2022-ben is változatlan: továbbra is segítik a magyar embereket, ezért nemet mondanak az illegális bevándorlásra, megvédik a gyermekeket az LMBTO-propagandától és megőrzik a rezsicsökkentést.

A gyermekeink védelméről Európában először Magyarországon kérik ki az emberek véleményét egy népszavazáson - hangsúlyozta Hollik István.

Arról is beszélt: 2022-ben Magyarország egy fontos döntés előtt áll, a kérdés az, hogy "megyünk-e tovább előre azon a közösen megkezdett úton, amelyen elindultunk, vagy visszatérünk a 2010 előtti kudarcos korszakhoz, a múlthoz". A baloldal ugyanis nem változott semmit, most is ugyanazok akarnak visszatérni a hatalomba, akik egyszer már a csőd szélére sodorták az országot - mondta.

"Ne hagyjuk nekik idén sem, hogy ezt megtegyék, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra" - fogalmazott Hollik István.

Beszélt arról is, hogy az elmúlt év nem volt könnyű, a koronavírus-járvány harmadik és negyedik hulláma több nehézséget is okozott 2021-ben. Ennek ellenére Magyarország továbbra is stabil alapokon áll és a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a járvány ellen hatékonyan tudjon védekezni az ország - emelte ki.

A védekezés egyik legfontosabb eszközének az oltást nevezve rámutatott: Európában elsőként Magyarországon tették lehetővé a harmadik vakcina felvételét, amellyel már több mint 3,2 millió ember élt. Tudjuk, hogy az oltás a megoldás - fogalmazott és arra kért mindenkit, hogy 2022-ben is vegyék fel minél többen a harmadik adagot.

Fontos a szerelem, de gyerekvállalás esetén az anyagi biztonság fontosabb

A családalapítást tervező felnőtt lakosság körében a gyerekvállalás legfontosabb szempontja az anyagi biztonság megléte - derült ki az OTP Bank megbízásából készült felmérésből.[1] A párkapcsolati stabilitás a második helyen áll, ezt követik az önálló háztartás vezetése és a saját tulajdonú ingatlan birtoklása. Ezek a feltételek azonban még azon családoknál sem teljesülnek minden esetben, ahol már megfogant a gyermek. A kutatásból az is kiderült, hogy a gyerekvállalást tervezők 37 százaléka ugyan lélekben már készen állna a család bővítésére, azonban anyagilag még nem.
2022. 08. 08. 18:00
Megosztás:

Akár 60 ezer forinttal is több ösztöndíjat kaphatnak a külföldön tanuló magyar hallgatók

A jövőben havonta akár 60 ezer forinttal is több ösztöndíjat kaphatnak a külföldön tanuló magyar hallgatók - tájékoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-t.
2022. 08. 08. 17:00
Megosztás:

471 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány júniusban

Júniusban az export euróban számított értéke 13,0 az importé 24,1 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. Az áruforgalmi egyenleg 1,036 milliárd euróval romlott, 471 millió euró deficitet mutatott - közölte hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 08. 08. 16:00
Megosztás:

Elfogadta a gazdasági stabilizációs törvénycsomagot az amerikai törvényhozás felsőháza

Maratoni, 16 órás szavazási procedúra után elfogadta a gazdasági kiigazító, bevételnövelő törvénycsomagot az amerikai törvényhozás felsőháza.
2022. 08. 08. 15:00
Megosztás:

Nagyot nőtt Kína exportja

Nagymértékben javult Kína külkereskedelmi mérlege júliusban, a többlet 101,3 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 55,9 milliárd dollárról, jóval meghaladva a 90 milliárd dolláros piaci előrejelzést.
2022. 08. 08. 14:00
Megosztás:

Veszélyben a félvezető gyártás? Tajvanon nagy a baj

A szenátus a hétvégén 51:50 arányban megszavazta Biden infláció csökkentő törvényét (Inflation Reduction Act). Ennek keretében 10 év alatt 386 milliárd dollárt költenek el a környezetszennyezés elleni védekezésre.
2022. 08. 08. 13:00
Megosztás:

4 ezer azonnal betölthető üres álláshely, lehetőség a KATA-soknak

Kiszámíthatóság, képzés, karrier. Kampányt indít az üzleti szolgáltatókat tömörítő szervezet, az ABSL Hungary, hogy enyhítse a szektor munkaerőhiányát. A csaknem 90 ezer főt foglalkoztató iparágban legalább 4 ezer betöltetlen álláshely van. Akinek van nyelvtudása, akár már holnap találhat magának állást. Az elmúlt években dinamikusan növekvő, egyre több iparágat kiszolgáló és egyre több szakembert felszívó szektor az ABSL Hungary elnöke szerint lehetőséget jelenthet a karrierváltáson gondolkodó eddigi KATA-s vállalkozóknak is.
2022. 08. 08. 12:00
Megosztás:

Fogyasztószer-kereskedőt és reklámügynökséget büntetett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 32 milliós bírságot rótt ki a Fatbond fogyókúrás termék forgalmazójára és egy reklámügynökségre, amiért téves besorolás szerint, valamint megtévesztő állításokkal népszerűsítették a fogyasztószert
2022. 08. 08. 11:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.
2022. 08. 08. 10:00
Megosztás:

Csökkent a turizmus konjunktúra index júliusban

A turizmus minden alágazatára kiterjedő, reprezentatív Turizmus konjunktúra index (tki) júliusban mínusz 3 ponton áll, a mínusz 100 és plusz 100 közötti skálán, ami azt jelenti, hogy az ágazat szereplői immár a stagnálásnál kissé rosszabb helyzetet érzékelnek. Júniushoz képest az index értéke 9, míg májushoz képest 15 ponttal csökkent - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és a GKI Gazdaságkutató az MTI-vel.
2022. 08. 08. 08:11
Megosztás:

Megkezdődött az előkészítő munka a sportállamtitkárságon, felálltak a munkacsoportok

Megkezdődött a tervezett új programok előkészítése a sportállamtitkárságon, felálltak az ezzel kapcsolatos munkacsoportok - tájékoztatott Schmidt Ádám, a két hónapja kinevezett sportért felelős államtitkár.
2022. 08. 08. 06:00
Megosztás:

Konferenciaközpont lesz az MNB ingatlankezelő cégéhez kerülő, egykori Burg Hotelből

A Magyar Nemzeti Bank ingatlankezelő cége, az MNB-Ingatlan Kft. tulajdonába került az egykori Burg Hotel épülete a jegybank egyik alapítványától, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványtól (PADME); az új tulajdonos megkezdte az épület rekonstrukcióját, amelyből konferenciaközpontot alakítanak ki - közölte a jegybank honlapján.
2022. 08. 08. 05:00
Megosztás:

Bejegyezte a cégbíróság az MKB-Pannónia Alapkezelő és a Budapest Alapkezelő egyesülését

Bejegyezte az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadását a Budapest Alapkezelőbe a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, ezzel a fúziós menetrendnek megfelelően augusztus 31-én egyesül a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalata - közölte a holding pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 08. 04:05
Megosztás:

Nyugdíjba vonulás időpontja - már Ön döntheti el, mutatjuk hogyan!

Mikor érdemes nyugdíjba vonulni? Ez a kérdés folyamatosan foglalkoztatja mindazokat, akik közel állnak már a nyugdíjba vonuláshoz. Milyen lehetőségek közül tud választani valaki és mit érdemes ilyenkor végiggondolni, megvizsgálni?
2022. 08. 08. 04:01
Megosztás:

Zöldebb lesz a közösségi közlekedés Miskolcon is

Környezetkímélő, klímasemleges elektromos BYD típusú autóbuszokkal gyarapodott a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. autóbuszparkja, a tíz új, hazai gyártmányú járművet pénteken adták át a társaság telephelyén.
2022. 08. 08. 03:00
Megosztás:

A 4iG nyerte a Volánbusz közbeszerzését a járműfedélzeti eszközök üzemeltetésére

A Volánbusz Közlekedési Zrt. a 4iG ajánlatát hirdette ki nyertesnek a Helyközi közösségi közlekedési információs rendszer (HKIR) járműfedélzeti eszközök üzemeltetésére kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson - közölte a 4iG pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2022. 08. 08. 02:00
Megosztás:

Fellendült a belga védelmi ipar az ukrajnai háború miatt

Az ukrajnai háború miatt fellendült Belgium hadipara, a kínálat alig tud lépést tartani a kereslettel - írta a The Brussels Times hírportál pénteken. Belgium jelentős fegyveradományokat bocsátott Ukrajna rendelkezésére. A háború kitörésekor Alexander De Croo belga miniszterelnök bejelentette, hogy Belgium 5000 gépfegyvert, 200 páncéltörő fegyvert és 3800 tonna üzemanyagot adományoz Kijevnek.
2022. 08. 08. 01:00
Megosztás:

Tűszúrásos támadásokat vizsgálnak a spanyol hatóságok

Spanyolország tíz különböző tartományában elkövetett, rejtélyes tűszúrásos támadásokat vizsgálnak a hatóságok - mondta Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter pénteken Madridban.
2022. 08. 08. 00:05
Megosztás:

Folytatódik a rakétaháború Izraelben

Az egyiptomi közvetítéssel megszületett fegyverszünet hírének ellenére folytatódott a rakétaháború vasárnap este Izrael és az Iszlám Dzsihád között - jelentette a 12-es televízió híradása vasárnap.
2022. 08. 07. 23:00
Megosztás:

A következő napokban is inkább csak elszórtan várható csapadék

A következő napokban is jellemzően csak elszórtan várható zápor, zivatar. A napsütést viszont többször felhők zavarhatják. A maximumok többnyire 30 Celsius-fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2022. 08. 07. 22:00
Megosztás: