Itt az eszköz a tökéletes tavaszi nagytakarításhoz: telefonod kijelzőjén láthatod, hol nem takarítottál még

A Dyson bemutatja új, kiterjesztett valóság (AR) megoldását, amely megmutatja, hol takarítottunk és hol nem…

Itt az eszköz a tökéletes tavaszi nagytakarításhoz: telefonod kijelzőjén láthatod, hol nem takarítottál még

- Júniustól új kiterjesztett valóság (AR – augmented reality) megoldás segíti a Dyson felhasználókat, hogy egyetlen helyet se hagyjanak ki otthonunkban a takarítás során.

- A takarítási szokásokkal kapcsolatos tanulmányok szerint az emberek általában túlbecsülik, hogy átlagosan mennyi időt fordítanak takarításra, de alábecsülik, hogy mennyi időre lehet szükség otthonuk alapos takarítására.

- A Dyson CleanTrace™ és a Dyson Gen5detectTM porszívó közös megoldása láthatóvá teszi a láthatatlant: okostelefonodon mutatja meg a takarítás során még kihagyott területeket.

Közeledünk a tavaszi nagytakarítások időszakához és legtöbben talán úgy gondoljuk, hogy ez sima ügy. Mégis, közelebbről megnézve bizony sokszor nem vagyunk elég alaposak, és kihagyhatunk számos fontos területet. Nehéz a székek, ágyak lábai között, a bútorok alatt vagy éppen otthoni szőrös kedvenceink után igazán alaposan takarítani. A Dyson új megoldásával viszont egyszerűen elkerülhetjük, hogy bizonyos részeket teljesen elhanyagoljunk, míg más részeket duplán porszívózzuk fel. A megoldás így növeli a munkánk a hatékonyságát, miközben időt is megspórolhatunk.

Inspirációt merítve a Dyson 360 Vis NavTM robotporszívó működési rendszeréből az új Dyson CleanTrace™ segít a felhasználóknak módszeresen és okosabban takarítani. A megoldás valós időben, AR (kiterjesztett valóság) megjelenítéssel tájékoztat arról, hogy hol porszívóztunk már és mely helyeket hagytuk ki esetleg, egyértelmű választ adva a "biztosan takarítottam már itt?" kérdésre.

A Dyson CleanTrace™ különböző fejlett technológiákat kombinál az „okosabb” és alaposabb takarításhoz. A felhasználó telefonjából származó „LiDAR” technológia lehetővé teszi a Dyson CleanTrace™ számára, hogy leképezze a szobát, és az AR segítségével megmutassa a takarítási útvonalakat, jelezve azt is, hogy hol jártunk a porszívóval már és mi maradt még ki. A munka végeztével szkennelhetjük a szobát telefon segítségével a digitális képen pedig megnézhetjük, hol rejlenek még azok területek, ahol esetleg nem jártunk. A Dyson Gen5detect beépített technológiája akusztikusan érzékeli és számolja a porrészecskéket, mindez még jobban láthatóvá teszi a takarítás hatékonyságát.

„Az új fejlesztésünk azon alapul, hogy felismertük: jó néhány területen tanulhatunk a robotporszívók működéséből. Míg a legtöbb ember egyszerűen csak „takarít”, a Dyson robotok pontosan nyomon követik hol porszívóztak már a szobában, és hová kell még menniük. A Dyson CleanTrace™-szel ezt a plusz tudást használjuk fel, ezzel tesszük még „okosabbá” a Gen5detect porszívót, hogy az otthoni takarítás még hatékonyabb lehessen. Mindez könnyedén lehetővé teszi, hogy egészen pontosan lássuk, hol tüntettük el a port és hol nem, ami a beépített részecskeszámláló technológiánkkal együtt bizonyosságot ad arról, hogy a padlónk valóban tiszta” – mondta el Charlie Park, a Dyson Home technológiai alelnöke.

Dyson CleanTrace porszívó

Nem takarítunk túl hatékonyan

A Dyson mérnökei megszállottan foglalkoznak a takarítás hatékonyságának javítását szolgáló új módszerek kidolgozásával. Az átfogó laboratóriumi tesztelés mellett a mérnökök tanulmányozzák az emberek viselkedését, takarítási szokásaikat „frusztrációikat” is. Több száz órát töltöttek az otthoni takarítási szokások megfigyelésével a világ minden táján azt tanulmányozva, hogy mennyi ideig tart egy-egy munkamenet, mennyire hatékony a munka, vizsgálták a különböző porszívózási szögeket és „mozgási mintázatokat”, sőt még azt is, hogy egy felhasználó mennyiszer helyezi le a gépet egy-egy munkamenet során. Mindez hozzájárul a padlóápolási technológia folyamatos innovációjához.

A Dyson kutatásai azt mutatják, hogy az emberek rendszeresen túlbecsülik a takarításra fordított időt. A megfigyelt adatok szerint a munkamenetek körülbelül 80%-a kevesebb mint 10 percig tart, mégis az embereket megkérdezve átlagosan 24 percre becsülik. Ráadásul azt is megfigyelték a kutatók, hogy az emberek általában nem dolgoznak túl hatékonyan – rendszeresen többször is „átporszívózzuk” ugyanazokat a területeket, más helyeket viszont teljesen kihagyunk. A Dyson CleanTrace™ megoldással mostantól mindez megváltozhat. Az új szolgáltatás 2024 júniusától lesz elérhető a felhasználók számára.

Mintaüzemet néztek meg a GINOP Plusz Monitoring Bizottság tagjai

A Ferzol Kft. mintaüzemét nézték meg a GINOP Plusz Monitoring Bizottság tagjai szerdán Tápiószőlősön.
2024. 05. 30. 05:00
Megosztás:

Hasít az Erste Lakástakarék: 20 ezer szerződés egy év alatt

Újra érdemes lakástakarékban gondolkodni, ha megtakarításról van szó, és ezt egyre többen felismerik: az Erste Lakástakarék termékének értékesítési eredményei a legszebb éveket, az állami támogatás megszűnése előtti időszakot idézik. Tavaly májusban indult az akár 30 százalékos kamatbónuszt fizető előtakarékossági rendszer, azóta az ügyfelek 20 ezer új szerződést kötöttek összesen közel 200 milliárd forint értékben. Nőtt a hosszabb megtakarítási időt választók aránya, a megtakarítók pedig most átlagosan 40 ezer forintot tesznek félre havonta, szemben a korábbi 17 ezerrel.
2024. 05. 30. 04:30
Megosztás:

Extravagáns, színes és szupermodern művekkel rúgja be a nyarat a Virág Judit Galéria

Extravagáns és modern dupla nyári kiállítással jelentkezik a Virág Judit Galéria. A május 31-én nyíló ingyenes tárlaton Vető Orsolya Lia fiatal festőművész vitalitástól duzzadó, életigenlő színes képeit, valamint kilenc keramikus 21. századi, izgalmas kreációit láthatják az érdeklődők. A kiállított művek egytől-egyig megvásárolhatóak.
2024. 05. 30. 04:00
Megosztás:

Az ultragyors kiszállítás tündöklése és bukása: a gyorsaság önmagában már nem elég

Az élelmiszerek és egyéb kereskedelmi termékek azonnali kiszállítását ígérő gyorskereskedelem 2020-ban vált iránymutató trenddé, azonban napjainkra már elérte fejlődésének határait. Peter Menky, a DODO okoslogisztikai vállalat globális kereskedelmi igazgatója szerint a kizárólag ultragyors kiszállítási modellre alapozó vállalatok mára veszteségesen, üzletileg nem fenntartható módon működnek. A fenntartható városi logisztika szakértője jelentős európai szereplők példáján keresztül mutatja be, milyen út vezetett idáig.
2024. 05. 30. 03:30
Megosztás:

Balatoni ingatlanpiac: a négyzetméterárak stagnálnak, a kínálat a harmadával nőtt májusban

Májusban a Balaton környékén meghirdetett ingatlanok négyzetméterára közel azonos (+0,2%), mint tavaly az év ugyanezen időszakában, miközben az északi és déli parton is jóval több a meghirdetett ingatlanok száma. Az északi parton közel 23, míg a déli parton több mint 10%-ot nőtt a kínálat. Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024. 05. 30. 03:00
Megosztás:

Megdöbbentő, ahogyan a magyar vállakozó gondolkodik

Kiugróan megnőtt a megélhetés mint a vállalkozás motivációja, és érezhető némi negatív várakozás, ugyanakkor vállalkozni továbbra is vonzó dolog Magyarországon – ez derül ki többek között a világ legnagyobb vállalkozáskutatása, a Global Entrepreneurship Monitor (GEM) frissen közzétett magyar eredményeiből.
2024. 05. 30. 02:30
Megosztás:

Lottó és szerencse horoszkóp a hétvégéig - melyik csillagjegyre vár nagy nyeremény?

Pénzügyi horoszkóp a hét hátralévő részére (május 30. - június 2.) Ezen a héten az univerzum különleges üzeneteket küld minden csillagjegy számára, tele pénzügyi csodákkal és szerencsés találkozásokkal! Olvasd el részletes és izgalmas horoszkópunkat, hogy megtudd, milyen váratlan lehetőségeket rejtenek a csillagok számodra a jövő hétre! Tudd meg, melyik nap lesz a legkedvezőbb a lottózásra, és mely szerencsés állat jelzi a bőséget az életedben!
2024. 05. 30. 02:00
Megosztás:

Melyik most a legjobb állampapír? Számoljuk ki!

Június 3-tól a Magyar Állampapír Plusz megújult formában lesz elérhető: jelentősen megemelték a befektetés kamatát, így az öt évre vetített éves átlagos hozam 6,73% lesz. Felmerül a kérdés, hogy az új befektetési lehetőség mennyire alakítja át az állampapírpiacot. A Bankmonitor szakértői most összehasonlítják a jelenleg kapható állampapírokat, így MÁP Plusz mellett a FixMÁP, BMÁP, PMÁP, a DKJ és az 1MÁP is az elemzés része. Melyik a legjobb kamatozású állampapír most?
2024. 05. 30. 01:00
Megosztás:

Az új play-to-earn mém érme már 250.000 dollárt gyűjtött az előértékesítés során, vajon legyűri a Flokit?

A Doge mém érmék már egy ideje igazi nagykutyák a kripto világban, úgy, ahogy a play-to-earn (P2E = játssz, hogy keress) GameFi kriptovaluták is.
2024. 05. 30. 00:01
Megosztás:

Emelkednek az állampapír hosszú hozamok - mit jelent ez?

Azzal, hogy a Fed döntéshozók egyre inkább a kivárás mellett teszik le a voksukat, s több megerősítő adatra várnak az infláció csökkenését illetően, a kötvénybefektetőket is elbizonytalanították az elmúlt időszakban.
2024. 05. 29. 23:30
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a május 29-én megtartott 22. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 05. 29. 23:00
Megosztás:

Online is kérhető igazolás az adóazonosító jelről

Május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről a NAV Ügyfélportálon (ÜPO) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 29. 22:30
Megosztás:

Világviszonylatban elmaradnak az EU beruházásai a mesterséges intelligencia terén

Az Európai Unió kihívásokkal néz szembe a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazására irányuló beruházásokért folytatott globális versenyben, az uniós beruházások elmaradnak a világelsők mögött - közölte az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke szerdán.
2024. 05. 29. 22:00
Megosztás:

Jóvátételt kapnak az Eventim ügyfelei

Több mint 80 ezer fogyasztó kaphat kompenzációt az Eventim jegyértékesítő portáltól a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának eredményeképpen - közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 29. 21:30
Megosztás:

Segítséget kapnak az online pénzügyi csalások áldozatai

Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére a Magyar Bankszövetség tagjai számára - jelentették be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 05. 29. 21:00
Megosztás:

Ismét csúcsot döntött a Szerencsejáték Zrt. adózott eredménye

Ismét rekord évet zárt a Szerencsejáték Zrt.: a nemzeti lottótársaság 2023-ban 978 milliárd forint szerencsejáték-árbevételt és 39,6 milliárd forint adózott eredményt ért el; adók, járulékok, díjak és osztalék formájában mintegy 170 milliárd forint költségvetési befizetést teljesített, így az előző évhez képest 14,9 százalékkal nagyobb összeggel járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához - közölte a vállalat az MTI-vel szerdán.
2024. 05. 29. 20:30
Megosztás:

Gyengült szerdán a forint

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest, és a hét eleji kezdéshez képest is egy-másfél százalékos veszteségbe csúszott.
2024. 05. 29. 20:05
Megosztás:

Veszteséggel zártak az európai tőzsdék

Gyenge kezdés után nagy, egy-másfél százalékos veszteségbe csúsztak szerdán a főbb európai tőzsdeindexek.
2024. 05. 29. 19:30
Megosztás:

Eladói nyomás miatt a nap végére csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,35 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 68 485,50 ponton zárt szerdán.
2024. 05. 29. 19:00
Megosztás:

Közel húszezer hektár földrészletet kínál megvételre az állam

Újabb 10 hektárt meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz, az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók, valamint a helyi termelők földhöz jutását támogatja - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán.
2024. 05. 29. 18:30
Megosztás: