Javult a Rheinmetall hadiipari konszern első negyedévi eredményessége

A düsseldorfi Rheinmetall AG hadiipari technológiai konszern az idei első negyedévében nagyjából az egy évvel korábbinak megfelelő bevétel mellett javított nyereségességén, így jó úton halad a folyó pénzügyi évre kitűzött eredménytervének megvalósítása felé - derül ki a konszern honlapján pénteken publikált jelentésből. A csoport eredményének javulásához nagymértékben hozzájárult a fegyver- és lőszerüzletágnak leadott nagyösszegű magyar lőszerrendelés is.

Javult a Rheinmetall hadiipari konszern első negyedévi eredményessége

Első pénzügyi negyedévében 1,266 milliárd euró bevételre tett szert a Rheinmetall, ami nagyjából megfelel az egy évvel korábbi   negyedév 1,268 milliárd eurós forgalmának. A működési eredmény 92 millió euróra nőtt 84 millió euróról, a bevételarányos jövedelmezőség pedig 7,3 százalékra emelkedett 6,7 százalékról.

A csoport adózás utáni eredménye az előző év azonos negyedévi 58 millió euróról 61 millió euróra nőtt 2022 első negyedévében. Az egy részvényre jutó nyereség is ennek megfelelően nőtt. A folytatódó tevékenységek egy részvényre jutó eredménye a 2022-es pénzügyi év első negyedévében 1,05 euróról 1,08 euróra emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Az eredmény javulása elsősorban a magas árrésű fegyver- és lőszerüzletág forgalomnövekedésének köszönhető - írja a negyedéves jelentés.

A fegyver- és lőszerüzletág fegyverrendszerek és lőszerek tevékenységéből 208 millió eurós bevételt ért el az első negyedévben, ami 37 millió euróval, azaz 17 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának a forgalmát. Az értékesítés nagymértékű növekedése főként a lőszerek és lövedék-hajtóanyagok exportjának tudható be. A rendelésállomány rekordszintre, 1,145 milliárd euróra emelkedett az előző évi 228 millió euróról, elsősorban egy nagy mennyiségű magyarországi lőszerrendelésnek köszönhetően.

A teljes rendelésállomány így a március 31-i állás szerint 3,8 milliárd eurón állt, 1,0 milliárd euróval, azaz 37,4 százalékkal az előző évben azonos időpontban regisztrált 2,8 milliárd euró felett. Az üzletág üzemi eredménye 14 millió euróval 32 millió euróra nőtt az előző évi 18 millió euróról. A bevételarányos jövedelmezőség jelentősen, 12,3 százalékra nőtt az előző évi 8,2 százalékról.

A járműrendszerek-üzletág árbevétele 2022 első negyedévében 400 millió eurót tett ki, ami 9 millió euróval, azaz 2,2 százalékkal kevesebb az előző évinél. A rendelésállomány az előző évhez képest 220 millió euróval, 398 millió euróra nőtt. Ez a növekedés főként az Egyesült Királyság gépesített gyalogsági jármű (MIV) projektjének Boxer járművekre leadott megrendelésének köszönhető. A rendelésállomány is jelentősen nőtt, a 2021. március 31-i 9,2 milliárd euróról 2022. március 31-én 10,5 milliárd euróra, ami 1,3 milliárd euróval, azaz 14,2 százalékkal több.

A Rheinmetall csoport beszámolójában megerősítette 2022 márciusában kiadott éves előrejelzését, és a folyó 2022-es pénzügyi évre az árbevétel növekedését várja magasabb működési árrés és az üzemi eredmény további javulása mellett.

A Rheinmetall-csoport éves árbevétele a folyó pénzügyi évben 15-20 százalékkal növekedhet az előző évi 5,658 milliárd euróhoz képest, feltételezve, hogy megvalósulnak a német kormány 2022-es költségvetési tervében szereplő hadiipari beszerzések. "Jó esélyünk van arra, hogy a jelenlegi biztonsági helyzetben számos országban értékes hozzájárulást tudunk nyújtani a védelmi képességek megerősítéséhez. A politikusok egyértelmű jelzéseket adtak e tekintetben, amelyeket most konkrét intézkedésekre kell váltani" - mondta Armin Papperger, a Rheinmetall AG vezérigazgatója.

A MÁSZ tagjai nyitva lesznek a független benzinkutak demonstrációja idején is

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalataihoz tartozó benzinkutak nyitva lesznek augusztus 19-én és 20-án - közölte a szövetség szombaton, miután arról értesült, hogy a Független Benzinkutak Szövetsége megmozdulást hirdetett, amelynek következtében azon a két napon a tagságukhoz tartozó 500-600 töltőállomás várhatóan nem fog üzemelni.
2022. 08. 13. 21:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2022. 08. 13. 20:00
Megosztás:

Negatív kilátást adott a magyar adósosztályzatra az S&P

Negatívra módosította az eddigi stabilról Magyarország osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ugyanakkor változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot: a cég megerősítette a devizában és hazai valutában fennálló, rövid és hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek "BBB/A-2" szintű, befektetési kategóriás minősítését.
2022. 08. 13. 18:00
Megosztás:

Hétfőtől ismét elhelyezkedési juttatást kaphatnak a versenyszférára váltó közfoglalkoztatottak

Több mint kétezer közfoglalkoztatott részesülhet havi 45 600 forint elhelyezkedési juttatásban augusztus 15-étől, ha állást talál a versenyszférában - jelentette be Kutnyánszky Zsolt. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton kiadott közleménye szerint az iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára elmondta: a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program újraindítása mellett a hónap közepétől megint igényelhető a lakhatási és utazási támogatás is, ami a mobilitás élénkítésével szolgálja a foglalkoztatás további növelését.
2022. 08. 13. 17:00
Megosztás:

Bővíti gyártókapacitását a szegedi Medikémia Zrt.

Uniós támogatással, több mint 350 millió forintos beruházással bővíti kapacitását az autóápolási cikkeket, háztartási termékeket és festékaeroszolokat gyártó szegedi Medikémia Zrt. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2022. 08. 13. 16:00
Megosztás:

Felújítanak négy iskolát a tamási tankerületben

Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu program mintegy 130 millió forintos támogatásával.
2022. 08. 13. 15:00
Megosztás:

A 10 százalék alatti személyi hitel kamatok utolsó napjai jönnek

Rekordokat dönt a személyi hitel piac. A money.hu szakértői szerint a kihelyezések összegének megugrásában komoly szerepet játszik, hogy a nagyobb összegű személyi kölcsönök kamatai között még most is találunk 10 százalék alatti ajánlatokat.
2022. 08. 13. 14:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal című amerikai lap.
2022. 08. 13. 12:00
Megosztás:

Hatvan százalékos a horvát gáztároló töltöttségi szintje

Horvátország egyetlen gáztárolója elérte a 61 százalékos töltöttségi szintet, az ott tárolt gáz tíz százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - írta az Index.hr című horvát hírportál pénteken.
2022. 08. 13. 11:00
Megosztás:

Maximum 19 Celsius-fokra szabad felfűteni a középületeket Németországban

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban - jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.
2022. 08. 13. 10:00
Megosztás:

Romániában 21 százalékkal nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások

Romániában 21 százalékkal, 4,379 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások az első fél évben a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank.
2022. 08. 13. 09:00
Megosztás:

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.
2022. 08. 13. 08:00
Megosztás:

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.
2022. 08. 13. 07:00
Megosztás:

Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni

A Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.
2022. 08. 13. 06:00
Megosztás:

Nyilvánosak Trump házában tartott kutatás iratai

Nyilvánosságra hozták az amerikai hatóságok a Donald Trump floridai házában tartott hétfői kutatás jegyzőkönyveit, amelyekből kiderül, hogy a volt elnöktől minősítettnek tartott iratokat is lefoglaltak.
2022. 08. 13. 05:00
Megosztás:

A nyugdíjasok a rezsiváltozás legnagyobb vesztesei - a Kádár-kockában lakók jól járnak

A gáz és az elektromos áram árának emelkedésére azonnal megnőtt a kínálat a régebbi építésű, nagy alapterületű és belmagasságú házak hirdetései között, miközben az újlakások iránti kereslet érezhetően emelkedett. Miért járt jól az, aki Kádár-kockában lakik? A szakértői véleményt cikkünkben olvashatják.
2022. 08. 13. 04:01
Megosztás:

Több milliós kárt okoztak a fiatal hackerek

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.
2022. 08. 13. 03:00
Megosztás:

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon, de nő a befektetők aktivitása

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak - közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 13. 02:00
Megosztás: