Készpénzmentes fizetés: fintech megoldást vezet be a Coca-Cola HBC Magyarország

Banki és fintech együttműködésnek köszönhetően a Coca-Cola HBC vállalatcsoporton belül elsőként Magyarországon fizethetnek ezután azonnali átutalással és kártyával az italgyártó vállalat ügyfelei. A fejlesztéssel a Coca-Cola HBC Magyarország és mintegy 35 ezer vevőpartnere számára is lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válnak a pénzügyi tranzakciók, ez lehetőséget nyújt arra, hogy a készpénzforgalom csökkenjen és az egyre népszerűbb azonnali fizetési megoldás még gyorsabb ütemben terjedhessen.

Készpénzmentes fizetés: fintech megoldást vezet be a Coca-Cola HBC Magyarország

A Coca-Cola HBC Magyarország első körben 400 darab myPOS Carbon eszközt helyez forgalomba az IQOM Kft., a myPOS magyarországi disztribúciós partnere által fejletszett CCHBC Pay alkalmazással, amellyel érintésmentesen lehet kártyával és azonnali átutalással is fizetni.

Az azonnali fizetési rendszeren keresztül (AFR) a legfeljebb 10 millió forint összeghatárig terjedő, elektronikus úton indított egyedi belföldi átutalások teljesülnek. A pénzügyi megoldás az év minden napján, 0-24 órában működik, a tranzakció átfutási ideje 5 másodperc. Az azonnali fizetési rendszert 2020. márciusától vehetik igénybe a magyarországi bankok ügyfelei. Az azonnali fizetés során a bonyolult számlaszámokat is elfelejthetik a partnerek: számlaszám helyett akár egy előre regisztrált e-mail cím, vagy telefonszám is megadható azonosítóként. Az azonnali fizetés maga a „készpénz nélküli készpénz”, hiszen kényelmes és versenyképes alternatívája a készpénzes fizetésnek.

A rendkívül tartós, csepp, por és ütésálló smart POS terminál Android 9.0 operációs rendszeren fut, kihasználva a myPOS AppMarket előnyeit. A kimondottan a Coca-Cola HBC Magyarország igényeinek megfelelően fejlesztett CCHBC Pay alkalmazás csökkenti a készpénzforgalmat és segítségével az ország legnagyobb üdítőital gyártója valós időben tudja nyomon követni, hogy a beérkező kártyás fizetések és utalások pontosan melyik vevőpartnertől, mikor és milyen rendeléssel kapcsolatban érkeztek.

„Az, hogy a Coca-Cola HBC Magyarországgal dolgozhatunk együtt, jól bizonyítja, hogy elkötelezettek vagyunk a magas színvonalú szolgáltatások mellett, és olyan integrált megoldást tudunk kínálni, amely minden piaci igényt kielégít” – mondta B. Tóth Ferenc az IQOM Consulting Services Kft. ügyvezetője. „A legnagyobb hazai üdítőital gyártóval való partnerkapcsolat számunkra azért is kiemelten fontos, mert az együttműködésen keresztül első kézből mutathatjuk be szolgáltatásunkat az általuk kiszolgált több mint 35 ezer ügyfélnek. Hiszünk abban, hogy ez a partnerség is azt bizonyítja, hogy képesek vagyunk gyorsan, hatékonyan és ügyfélcentrikusan dolgozni, ötvözni a kártyás és az átutalásos fizetéseket, ráadásul mindkettő esetében azonnali elszámolással. Mint a myPOS kiemelt disztribútora arra törekszünk, hogy minden vállalkozás megismerjen minket és segíteni tudjuk őket a gördülékeny pénzügyi digitalizációban.” – tette hozzá.

Az azonnali átutalás banki hátterét a Raiffeisen Bank biztosítja, így a Coca-Cola HBC Magyarország egy integrált banki és fintech alkalmazást vezethet be kiterjedt értékesítési hálózatában, kiváltva ezzel a készpénzes fizetés várhatóan egyre nagyobb hányadát.

„A Raiffeisen Bank nagyvállalati, pénzügyi intézményi és önkormányzati partnerei számára fejlesztett Prémium API moduláris ökoszisztémája a valós idejű, automatizált működés alapjait teremti meg, ezzel támogatva a költséghatékony működést. Ennek része a QR-kódos fizetési megoldásunk, amellyel elsőként léptünk piacra az azonnali fizetési rendszer hazai bevezetését követően” - mondta Czimer Gergely, a Raiffeisen Bank Zrt. vállalati digitális és fizetési megoldások vezetője. Hozzátette: „Az innovációnak köszönhetően ügyfeleink néhány másodperc alatt megbizonyosodhatnak a fizetés sikerességéről, ezt azonnal le is ellenőrizhetik, illetve a beérkező összeg is haladéktalanul jóváírásra kerül számlájukon. Továbbá a szolgáltatásunkkal jelentősen lerövidíthető az adminisztrációs folyamat, és a logisztikai láncok működése is hatékonyabb lehet. A Raiffeisen Bank továbbra is eltökélten dolgozik azon, hogy minél egyszerűbb, gyorsabb és költséghatékonyabb digitális fizetési megoldásokat biztosítson partnerei egyre bővülő körének.”

A Coca-Cola HBC Magyarország disztribúciós hálózatában 2021-ben a mintegy 26 ezer vevőpartner közül csaknem 80% fizetett rendszeresen készpénzzel, melynek eredményeképp összesen 351 ezer készpénzes vásárlásra került sor. A vállalat a szolgáltatási szint emelését szolgáló új fizetési lehetőséget valamennyi vevőpartnerének fel fogja kínálni a jövőben.

„Büszkék vagyunk arra, hogy 29 országban 715 millió fogyasztót kiszolgáló Coca-Cola HBC vállalatcsoporton belül elsőként Magyarországon vezethetjük be a kártyás és azonnali átutalást is lehetővé tevő készpénzmentes fizetési megoldást. A jelenleg zajló teszt időszak során a vevőpartnereinktől egyértelműen pozitív visszajelzések érkeztek, így várakozásaink szerint az országos bevezetést és az új innovatív fizetési lehetőség bejáratását követően a következő egy évben készpénzes vevőpartnereinknek mintegy fele áttér majd a hatékony és biztonságos készpénzmentes fizetésre.” - mondta Horváth Sándor, a Coca-Cola HBC Magyarország készpénzmentes fizetési megoldások bevezetéséért felelős projektvezetője.

Már online is vehetünk eredeti Rippl-Rónait

Virtuális kalapács alá kerül Aba Novák Vilmos 30-40 millió forintra becsült festménye egy online aukció során. Nem ritka manapság, hogy online árverésen talál gazdára néhány műtárgy, azonban eddig kevés példa volt rá, hogy valódi ritkaságokra licitálhassunk a neten.
2022. 12. 02. 06:30
Megosztás:

Több mint hatvanezer MMK munkahely lehet még a cégeknél

Hozzáadott értéket teremt és üzleti szempontból is előremutató, ha egy vállalat stratégiai szintre emeli a megváltozott munkaképességű (MMK) munkavállalók integrációját a szervezetbe – ez volt az egyik tanulsága a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) A megváltozott munkaképességű munkavállalók hatékony foglalkoztatása című konferenciájának. A kormányzat, a szakma és nagyvállalatok részvételével tartott eseményen az is kiderült, hogy a gazdasági szereplők nyitottságnak és a kormányzati ösztönzőknek köszönhetően 2010-hez képest 140%-kal több MMK munkavállaló talál munkát, miközben még akár 64-65 ezer ilyen típusú munkahely lehet a cégeknél.
2022. 12. 02. 06:00
Megosztás:

Előrelátás is kell a rezsi csökkentéséhez

Látszólag visszazökkentünk a járvány után a régi kerékvágásba, ám mégis új pályán haladunk – ez tűnik ki az uniós polgárok lakhatással kapcsolatos kiadásait bemutató legfrissebb statisztikából. Akár tartós tendenciává is válhat az, hogy a lakhatás költségei mind nagyobb részt szakítanak ki a családi költségvetésből, ez ellen pedig az OTP Ingatlanpont szakértője szerint legtöbbet a lakásállomány tudatos rezsicsökkentő felújításával tehetnénk.
2022. 12. 02. 05:30
Megosztás:

Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatást vezet be az OTP Bank

Az új megoldással az ügyfeleknek lehetőségük lesz arra, hogy a futamidő során egy alkalommal, díjmentesen csökkentsék hitelük kamatát. A hitelintézet számára készült kutatás szerint a lakáshitel felvétellel kapcsolatos döntéshozatal szempontjából az ügyfelek számára a kamat mértéke, a fix kamat ígérete és a türelmi idő a három lefontosabb szempont.
2022. 12. 02. 05:00
Megosztás:

Így lesz a klímafűtésből rémálom! És horror magas számla...

Nem csökkenti a rezsit a klímafűtés, ha nincs karbantartva: a legjobb energiaosztályú klíma is sokat fogyaszt, ha koszos! Mérnöki számítás igazolja, hogy karbantartás nélkül olyan sokat romlik a klímaberendezések hatásfoka, mintha három-négy kategóriával rosszabb berendezést vásároltunk volna.
2022. 12. 02. 04:00
Megosztás:

Adatvédelem, helyreállítás, üzletmenet-folytonosság: új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A Unisys partnersége lép a többfelhős megoldásokat kínáló Factionnel. A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.
2022. 12. 02. 03:30
Megosztás:

Hazatért Rippl-Rónai József majd’ száz éve nem látott remekműve

Két klasszikus magyar remekművet mutatott be a Virág Judit Galéria. Rippl-Rónai József és Vaszary János gyönyörű festményeit majd’ 100 éve nem láthatta a közönség, mindkettő a december 19-i árverésen kerül kalapács alá. Rippl-Rónai A geszti kastély kertjében című képe 1912 körül készült, kikiáltási ára 160 millió forint, becsült értéke pedig 300-400 millió forint, míg Vaszary tengerparti alkotása 65 millió forintról indul és a becsértékét 120-160 millió forint között határozta meg a galéria. A műalkotásokat két hétig a nagyközönség is ingyen megtekintheti a Virág Judit Galéria kiállításán. A klasszikus aukciót megelőzve, december 17-én egy exkluzív, múzeumi kvalitású művekből összeállított kortárs árverést is tart a galéria, amelyen többek között Maurer Dóra, Keserü Ilona, Bak Imre és Nádler István jelentős művei keresik új tulajdonosukat.
2022. 12. 02. 03:00
Megosztás:

Nem hozott jelentős újdonságokat a magyar GDP adatok részletes bontása

Közzétette a KSH ma reggel a harmadik negyedéves GDP adatok részletes bontását. Az előzetes gyorsbecslés adatai nem változtak: a GDP negyedéves összehasonlításban enyhe, 0,4 százalékos visszaesést mutatott, az éves növekedés pedig 4 százalékra lassult a második negyedévben mért 6,5 százalékról.
2022. 12. 02. 02:30
Megosztás:

Visszafogott ünnepi szezonra kell készülniük a kereskedőknek

Idén kevesebbet költhetnek az ünnepek alatt a vásárlók világszerte – derül ki az EY 21.000 fő körében végzett nemzetközi felméréséből. A költségek és a pazarlás visszafogása érdekében nem csak az ajándékok számán, de az ételek mennyiségén is spórolni fognak.
2022. 12. 02. 02:00
Megosztás:

A talaj tápanyag-utánpótlása lesz a hosszú távú jóllétünk kulcsa

A globális népességnövekedés következtében becslések szerint 2050-re akár 70 százalékkal is növelnünk kell az élelmiszertermelést. Ez azt jelenti, hogy a század első felében több élelmiszert fogunk termelni, mint az emberi civilizáció eddigi történelmében. Mind a szántóföldi, mind a kertészeti gazdálkodók szemszögéből ez elsőre pozitív jövőképet festhet, azok azonban, akik szorosabban figyelemmel kísérik a globális mezőgazdasági termelés fejleményeit, tisztában vannak azzal, hogy a lehetőségek egyben számos kihívást is jelentenek.
2022. 12. 02. 01:30
Megosztás:

A Magyar falu program támogatja az energetikai korszerűsítést

A Magyar falu programban a kormány több mint három éve kiemelten támogatja a kistelepülések önkormányzati intézményeinek energetikai korszerűsítését, és ez a jövő évi kiírásokban is meghatározó szerepet kap - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Heves megyei Boconádon.
2022. 12. 02. 01:00
Megosztás:

Jótékonysági gálát rendeztek a Covid-árvák megsegítésére a Nemzeti Múzeumban

Jótékonysági gálát rendeztek a Covid-árvákat segítő Regőczi Alapítvány javára csütörtökön a Magyar Nemzeti Múzeumban.
2022. 12. 02. 00:30
Megosztás:

Ezek a világ két legdrágább városai

Szingapúrban és New Yorkban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon - áll az egyik legnagyobb londoni gazdaságkutató intézet, az Economist Intelligence Unit (EIU) csütörtökön ismertetett éves globális felmérésében (Worldwide Cost of Living, WCOL).
2022. 12. 02. 00:05
Megosztás:

Nemzetközi piacra viszi a Roszatom a Logos orosz ipari szoftvert

A Roszatom az általa fejlesztett Logos matematikai modellező és mérnöki elemző szoftver 2023-ban kilép a nemzetközi piacra. A Logos fejlesztői szerint termékük versenyképes szereplője lesz a számítógépes mérnöki tervezés (CAE) globális piacának.
2022. 12. 01. 23:30
Megosztás:

Új hiányszakma a kutatás-fejlesztésben: kevés a hazai fizikus-mérnök szakember

A fenntartható energia, a mesterséges intelligencia és a kvantumtechnológia csak néhány a jövőnk gazdasági és társadalmi fejlődését meghatározó területek közül, amelyek elképzelhetetlenek a mérnöki és fizikusi tudást ötvöző technológiák nélkül. Hazánkban a kutatás-fejlesztést meghatározóan a vállalati szektor végzi, és a projektek sikerét a globális piaci igények befolyásolják. A hazai munkaerőpiacról azonban nagy számban hiányoznak azok a szakemberek, akik mindennapi munkájuk során a fizikusi és mérnöki szaktudás képesek ötvözni.
2022. 12. 01. 23:00
Megosztás:

Továbbra is félgőzzel megy a Dunai Finomító 

Nő a nyomás a kormányon, hogy az üzemanyag árak befagyasztásának eltörlésével enyhítse az üzemanyagpiacon tapasztalható feszültséget, mivel egyre jelentősebb a hiány országszerte. 
2022. 12. 01. 22:30
Megosztás:

A kisebb kamatemelések hírére emelkedik a nyersolaj ára 

A WTI 80,4, a Brent pedig 86,5 dollár/hordó szinten forgott ma reggel a februári leszállításra, míg az azonnali Ural árjegyzés 66,5 dollár volt. 
2022. 12. 01. 22:00
Megosztás:

Lassul a Salesforce növekedése, lemondott a társ-vezérigazgató 

Tegnap piaczárás után tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését a Salesforce.
2022. 12. 01. 21:30
Megosztás:

Powell varázs-szavaira ugrottak az USA tőzsdék - noooormális?!

Elég heves reakcióval válaszoltak az amerikai börzék Powell tegnapi beszédére, amelyben gyakorlatilag megerősítette az eddig gondoltakat.
2022. 12. 01. 21:00
Megosztás:

Gyengült a forint estére

A forint gyengült az euróhoz, a frankhoz és a dollárhoz viszonyítva is csütörtökön kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2022. 12. 01. 20:30
Megosztás: