Kiadták az egymilliomodik horgászengedélyt

Kiadták az egymilliomodik horgászengedélyt - közölte a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) vasárnap a csakapeca.hu oldalon.

Kiadták az egymilliomodik horgászengedélyt

Tájékoztatásuk szerint az egymilliomodik regisztráció tulajdonosa egy 10 éves, Győr-Moson-Sopron vármegyei gyermek, ami azt jelzi, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbb ez a szabadidős tevékenység.

Ez az eredmény a horgászok közössége számára óriási mérföldkő és elismerése a kormányzat aktív támogatásának, hiszen a horgászatot népszerűsítő programok sikerességének is köszönhető - írták.

Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke a közlemény szerint elmondta: a horgászat már nem csupán egy hobbi, hanem egy jelentős közösségépítő erő is, amely összeköti a természetet kedvelő embereket.

A MOHOSZ célja, hogy folyamatosan biztosítsák a megfelelő körülményeket a horgászok számára, legyen szó haltelepítésekről, versenyek szervezéséről vagy a fenntartható horgászat támogatásáról. A MOHOSZ már 38 közfeladat ellátására kapott felhatalmazást és a megkapott támogatási és szabályozási lehetőségeivel egységes elvek szerint, átlátható módon segíti a horgászszervezeteket - tette hozzá.

A szövetség elnöke arra is kitért, hogy a kormányzattal közösen dolgoznak a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégián.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a közleményben megjegyezte, Magyarország kormánya az elmúlt években több lépést tett a horgászok érdekében. Példaként említette, hogy 2016-tól megszűnt a kereskedelmi célú halászat és a MOHOSZ lett a legtöbb hazai vízterület haszonbérlője, a horgászszervezetek pedig ezen vizek halgazdálkodási hasznosítói.

2018-ban online konzultációban kikérték a horgászok véleményét, ez alapján hozták létre a Magyar Horgászkártyát, amellyel az elektronikus ügyintézés útjára lépett a szövetség. Emellett rendszeresen modern eszközökkel segítik a halőri szolgálatok munkáját, valamint a vízi és vízparti környezet fenntartását.

Mindezek mellett horgászszövetségi pályázatokkal támogatják a haltelepítéseket, az utánpótlás-nevelést, valamint a versenysportot, a közösségi rendezvényeket, fejlesztéseket is - sorolta a főtanácsadó.

Kiemelték, ezek az intézkedések mind hozzájárultak ahhoz, hogy a horgászat ma már Magyarország legnépszerűbb szabadidős tevékenységévé vált.

Egy 20-as éveiben járó Bitcoin milliomos bemutat 5 altcoint egy 50 millió dolláros portfólió építéséhez – a memecoinok dominálják a listáját

Egy fiatal kriptovaluta milliomos, aki vagyonát korai Bitcoin befektetések révén szerezte, most az alternatív coinokra helyezi a hangsúlyt, amelyek potenciálisan hatalmas nyereséget hozhatnak. Az általa kiemelt memecoinok iránti váratlan érdeklődés felkelti a figyelmet, ami arra utal, hogy ezek a szórakoztató tokenek komoly növekedési lehetőségeket rejthetnek magukban. Ez a figyelemre méltó fókusz változó dinamikát jelezhet a kriptovaluta piacon, amelyről a befektetők nem akarnak lemaradni.
2024. 10. 20. 23:30
Megosztás:

Az 5 legjobban teljesítő Altcoin, amit azonnal érdemes megvenni: ezek a Tokenek akár 120-szorosára növelhetik befektetésedet 2025 Januárjára

A kriptovaluták piacán néhány ígéretes digitális eszköz jelenleg is hatalmas növekedési potenciállal bír. Ezek a tokenek lehetőséget kínálnak arra, hogy a befektetők portfóliója jelentősen gyarapodjon, különösen 2025 elejéig. Ebben a cikkben bemutatjuk ezeket a kiemelkedő tokeneket, amelyek figyelemre méltó hozamokat hozhatnak. Ismerd meg ezeket az eszközöket, amelyek átalakíthatják befektetéseidet.
2024. 10. 20. 23:00
Megosztás:

1000 dollárból így lehet 1 millió dollár 2 év alatt: A legjobb altcoinok az exponenciális növekedéshez

Képzeld el, hogy egy szerény befektetésből életet megváltoztató vagyont teremtesz mindössze két év alatt. A kriptopiac kivételes pénzügyi lehetőségeket kínál, különösen azokkal az altcoinokkal, amelyek jelentős növekedés előtt állnak. Ez a cikk bemutatja a legjobb kriptovalutákat, amelyek exponenciálisan növelhetik a befektetéseket, felfedve azokat a digitális eszközöket, amelyek készen állnak a szárnyalásra. Fedezd fel, mely érmék nyithatnak meg rendkívüli hozamokat.
2024. 10. 20. 22:30
Megosztás:

Wall Street-i szakértők 500-szoros növekedést várnak ettől a Sport Mémcoin-tól, felülmúlva a Solanát és a Ripple-t (XRP) a Bull Run során

Ahogy a kriptopiac egyre lendületesebb lesz, egy új token vonzza magára a befektetők figyelmét, rendkívüli hozamokat ígérve. Míg a jól ismert szereplők, mint Solana és Ripple is lendületet vesznek, egy váratlan kihívó készül arra, hogy felülmúlja őket az elkövetkező bull runban. Wall Street szakértők emelik ki ezt a sport tematikájú memecoin-t, mint a digitális valuta tér egyik potenciális vezetőjét.
2024. 10. 20. 22:00
Megosztás:

Nem vitted el az ötöst? A hatos lottóre még lehet esélyed!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 42. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 10. 20. 21:00
Megosztás:

Avalanche (AVAX), Chainlink (LINK) és Cybro (CYBRO) – A következő Tokenek, amelyek robbanásszerű növekedésre készülnek

A kriptovaluták dinamikus világában egyre nagyobb figyelem irányul néhány új digitális eszközre, amelyek kivételes növekedési potenciállal rendelkeznek. Ezek a tokenek, melyeket innovatív technológiák és átgondolt stratégiák támogatnak, felkeltették a befektetők és rajongók érdeklődését. Vajon ezek lehetnek a következő nagy áttörést hozó kriptoeszközök, amelyek megváltoztatják a piacot?
2024. 10. 20. 20:30
Megosztás:

A Dogen vezeti a csapatot: A 3 legfontosabb Solana mémcoin, amelyet érdemes figyelni

Egy új kihívó kapja meg a figyelmet a Solana memecoin ökoszisztémában. A figyelem egyre inkább egy kiválasztott néhány token felé irányul, amelyek erős növekedési potenciált mutatnak. Ez a cikk feltárja a három legfontosabb memecoint a Solana blokkláncon, amelyek lendületet kapnak. Az olvasók megismerhetik, mely digitális eszközök vannak növekedés előtt, és miért lehetnek ezek a következő nagy lehetőségek.
2024. 10. 20. 19:30
Megosztás:

Jelentős váltás a globális kriptoelfogadásban: Aptos, SUI és Cybro robbanásszerű növekedés előtt állnak

Egy új hullám érkezett a kriptovaluták világába, amely jelentős változást jelez az elfogadási trendekben. Az Aptos, SUI és Cybro kulcsszereplőként emelkednek ki, és gyors növekedési potenciáljuk miatt egyre több figyelmet vonzanak. Mi különbözteti meg ezeket a digitális eszközöket, és miért váltak világszerte érdeklődés tárgyává? Ez a cikk a kriptovilág kibontakozó fejleményeit tárja fel.
2024. 10. 20. 18:30
Megosztás:

Folytatódik a nyugodt, napsütéses, őszi idő

A jövő héten is folytatódik a nyugodt, száraz őszi időjárás: a reggeli pára, köd feloszlása után általában többórás napsütés várható, és bár a hajnalok csípősek lesznek, délutánonként 15-20 Celsius-fokra emelkedik a hőmérséklet. Szerdán, a nemzeti ünnepen több lesz a felhő, de érdemi csapadékra ezen a napon sem kell számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 10. 20. 18:00
Megosztás:

A DOGE bálna a Dogen tokent jelöli meg, mint a következő PEPE versenytárs, amelyre érdemes figyelni, és akár 8000%-os növekedést is elérhet

Egy jelentős DOGE tulajdonos a Dogen tokent emelte ki, mint a mémcoinok világának új feltörekvő csillagát. A Dogen lehet a következő versenytárs, amely felérhet a PEPE sikeréhez. Vajon 8,000%-os növekedésre is képes lehet? Ez a cikk azt vizsgálja, mely coinok lehetnek a küszöbön álló kiemelkedő növekedés előtt.
2024. 10. 20. 17:30
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Pénzügyminisztérium (PM) részletes tájékoztatót ad az államháztartás központi alrendszerének szeptember végi helyzetéről, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pedig egyebek mellett az augusztusi kereseti adatokat teszi közzé.
2024. 10. 20. 16:00
Megosztás:

134 év kell ahhoz, hogy eltűnjön a nemek közötti szakadék

Milyen karrier-környezetbe érkeznek a következő generációs női vezetők és hogyan lehet őket támogatni az úton? Már rögtön a cikk elején spoilerezünk: az Infotér Konferencia panelistáit sok minden triggereli a témában, de abban megegyeznek, hogy a legtöbb jót az önbizalom erősítésével tesszük.
2024. 10. 20. 14:00
Megosztás:

A horvát kormány bemutatta a nemzeti lakhatási tervét

Branko Bacic építési, tervezési és állami vagyonügyi miniszter pénteken bemutatta a horvát kormány 2030-ig szóló lakhatási politikájának nemzeti tervét, amellyel megfizethető és fenntartható lakhatást kíván biztosítani, és amelyhez a becslések szerint 1,2 milliárd euróra lesz szüksége.
2024. 10. 20. 13:00
Megosztás:

Nemzetközi fenntarthatósági minősítést kapott a debreceni Mercur hotel

BREEAM Excellent nemzetközi minősítést kapott a debreceni Mercur hotel - jelentették be pénteken a szállodában tartott sajtótájékoztatón.
2024. 10. 20. 12:00
Megosztás:

A következő 100x kriptó? Összehasonlítás: FXGuys vs. Dogecoin és Shiba Inu

A következő 100x-os kriptovaluta keresése mindig napirenden van a digitális eszközök világában. Az elmúlt néhány évben olyan mémcoinok, mint a Dogecoin és a Shiba Inu, lenyűgöző hozamokat produkáltak, és milliomossá tették a korai befektetőket. Azonban ahogy a piac érettebbé válik, a tapasztalt kereskedők túltekintenek a hype-on, és olyan tokeneket keresnek, amelyek valódi hasznossággal és hosszú távú potenciállal rendelkeznek.
2024. 10. 20. 11:30
Megosztás:

Jövő héten rendezik meg a 27. Csabai Kolbászfesztivált

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
2024. 10. 20. 11:00
Megosztás:

A Mol CR figyelmeztette a cseheket: gondok lehetnek az üzemanyagokkal

Figyelmeztette a cseheket a Mol CR, hogy gondok lehetnek az üzemanyag szállításaival, miután december elején lejár a Csehországnak nyújtott európai uniós kivétel az orosz kőolajból készült termékek behozatalára.
2024. 10. 20. 10:00
Megosztás:

Hatalmas az érdeklődés az élelmiszeripar megújítására

Hatalmas az érdeklődés az élelmiszeripar megújítására, hiszen az agrártárca 150 milliárdos kerettel meghirdetett felhívására több mint 708 milliárd forintnyi igény érkezett be - közölte Nagy István agrárminiszter.
2024. 10. 20. 09:00
Megosztás:

Ezekkel a furcsa számokkal vitték el minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Harminchárom hét halmozódás után egy játékos elvitte az ötöslottó eddigi legnagyobb nyereményét, 6,613 milliárd forintot, a nyertesnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombat este az MTI-t.
2024. 10. 20. 07:00
Megosztás:

A REpontokon félmilliárd palackot, üveget és dobozt váltottak vissza eddig

Az új rendszerben visszaváltott palackok, dobozok, üvegek száma a héten elérte a félmilliárdot - közölte Mol hulladékgazdálkodási koncessziós társasága, a MOHU pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 20. 06:00
Megosztás: