Költözés vagy költöztetés? Ezeket a hibákat ne kövesse el!

Legyen az akár saját erőből való költözés, akár költöztetés, hasznosak lehetnek Önnek is az alábbi sorok. Igyekeztünk sok fontos információt átadni ebben a bejegyzésünkben, hogy bizonyos hibákat Ön se kövessen el. Ha épp költözés előtt áll, mindenképp olvassa el a lentieket, és a legjobb, amit tehet, hogy betartja őket.

Költözés vagy költöztetés? Ezeket a hibákat ne kövesse el!

Első költözés?

Ha ez lesz az első, most költözik el a szülői házból, akkor bizonyára nagyon hasznos lesz Önnek ez a kis útmutató. Egy-egy költözés sajnos még a rutinosabbaknak is tartogathat meglepetéseket.

Épp ezért fontos, hogy megfelelően felkészüljünk rá, és a lehető legtöbb dologra gondoljunk, és igyekezzünk mindenről előre gondoskodni. Nézzünk is meg, hogy mikre gondolunk.

Egy költöztetés költségekkel jár!

Nem vehetjük félvállról azt a tényt, hogy bizony egy költöztetés költségekkel jár! De ezzel tudunk előre kalkulálni, ha megfelelő partner mellett tesszük le a voksunkat. 

Ha nem jól döntünk, hiénák karjaiba futhatunk, akik az előre megbeszélt összeg sokszorosát is kihúzhatják belőlünk. Kérjen írásos árajánlatot, amit ha nem kap, mást kell keresnie a feladatra. Ha viszont olyan megbízható céget választ, mint pl. a Servitius és Partnerei költöztetés, akkor használhatja az online kalkulátorukat. Ebből könnyebben kiszámolhatja, hogy várhatóan mennyibe kerülhet az elbútorozás. Külön jó, hogy náluk percalapú a számlázás.

Amikor felkeres egy céget, beszéljék át a körülményeket részletesen, hogy minél pontosabban tudjanak árajánlatot adni. Nem mindegy, hogy hanyadikon van a lakása, mekkora alapterületű, mennyire sűrűn bútorozott, vagy hogy van-e nehéz tárgy bent. De a lift hiánya is több rakodási időt eredményezhet, ha nem a földszinten lakik. Sok minden befolyásolja a díjat, ezért kell mindent részletesen átbeszélni.

Költözködés ismerősökkel?

Ezt nem ajánljuk. Biztos vannak olyan barátai vagy családtagjai, akikkel meg tudná oldani, de ér ennyit a jó viszonyuk? Ez ugyanis feltehetően szívesség lesz, és lehet, nem szívesen, de igent mondanak majd. Pedig nem mindenki szeretne lépcsőzni egy szekrénnyel például. Lehet nincs is meg a megfelelő munkaeszköze, így azt is be kell szereznie. És akkor még az esetleges sérülésekről ne is beszéljünk. Ahogy arról se, hogy mi van, ha valakinek közbejön valami? És persze utánfutó vagy teherautó is kell, ami ha senkinek sincs, akkor bérelni kell.

Számos oka van tehát, hogy miért érdemes már az elején elvetni ezt az ötletet. Bízza inkább profikra a költözését!

A dobozok és egyéb csomagolóanyagok megvannak?

Egy költözés soha sem ott kezdődik, hogy megérkezik a teherautó. Már jóval korábban elő kell készítenünk a vagyontárgyainkat a nagy útra! Ez azt jelenti, hogy megfelelő védelemmel kell ellátnunk őket. Ez az egyes bútordarabok esetén és egyéb vagyontárgyaknál mást és mást jelent. Szüksége lesz pl. dobozokra, ragasztószalagra, zsugorfóliára, buborékfóliára és nátronpapírra is.

Számos egyéb dologra is érdemes figyelni, de ha ezek rendben mennek, nem lesz gond!

Csalók lepték el a magyar Facebook Marketplace-t, vigyázz, ha hirdést adsz fel!

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.
2022. 09. 25. 07:00
Megosztás:

A természet megóvása kiemelt feladat

Rendkívül nagy szükség van a védett természeti területekre, hiszen ezek fizikai és mentális egészségünk zálogai, a természet megóvása kiemelt feladat - jelentette ki Rácz András, az Agrárminisztérium (AM) természetvédelemért felelős államtitkára szombaton a 34. Természetjárók Napján, Dobogókőn a szaktárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.
2022. 09. 25. 06:00
Megosztás:

Így születnek újjá az alumínium sörös és üdítős dobozok

Számtalanszor újrahasznosítható, könnyű, ráadásul tökéletesen megőrzi a bele töltött ital frissességét – leginkább ezért szeretjük az alumíniumdobozt, no meg persze azért is, mert az újrahasznosítása egyszerű és gyors, ráadásul energiát takarítunk meg vele, így csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását. A hulladékgyűjtés világnapján felgöngyölítjük, pontosan mi történik, miután kiittuk belőle a kedvenc italunkat.
2022. 09. 25. 05:00
Megosztás:

A fizut euróban kérem! Lehetséges euróban munkabért kapni Magyarországon?

A forintárfolyam kiszámíthatatlan változása miatt a munkáltatóknál egyre gyakrabban merülhet fel a kérdés, hogy a munkavállalók számára fizetendő munkabérek vásárlóértékét milyen módon lehet fenntartani. Van mód arra, hogy a fizetést euróban kapja a dolgozó? Mik az erre vonatkozó szabályok? A témával az ado.hu foglalkozott.
2022. 09. 25. 04:01
Megosztás:

Az államfő visszahívását kezdeményezték montenegrói parlamenti pártok

Milo Djukanovic montenegrói köztársasági elnök visszahívását kezdeményezték montenegrói parlamenti pártok, miközben az államfő azt fontolgatja, elnöki határozattal oszlatja fel a parlamentet és kezdeményez előrehozott választást - írta pénteken a Vijesti.me podgoricai hírportál.
2022. 09. 25. 03:00
Megosztás:

A csehek 70 százaléka érzékel életszínvonal-csökkenést

Életszínvonal-csökkenést érzékel a csehek 70 százaléka, közülük mintegy 50 százalék erőteljes romlást tapasztal - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyeknek az összesített eredményét szombaton hozták nyilvánosságra Prágában.
2022. 09. 25. 02:00
Megosztás:

Vízre bukkantak a Ryugu aszteroidából származó mintában

Japán kutatók vízre bukkantak a Földtől 300 millió kilométerre található Ryugu aszteroidából származó kőzetmintában, ami alátámaszthatja a földi élet űrbéli eredetéről szóló elméletet - írta honlapján a The Guardian című brit napilap.
2022. 09. 25. 01:00
Megosztás:

Megindult a teherforgalom Röszkénél

Megindult a teherforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szombat éjszaka - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
2022. 09. 25. 00:01
Megosztás:

Megalakult a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács

Megalakult a Budapest és Pest megye fejlesztését segítő Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács, amelynek létrehívásáról júliusban döntött az Országgyűlés - tájékoztatta a területfejlesztési miniszter hivatala pénteken az MTI-t.
2022. 09. 24. 22:00
Megosztás:

Szünetel a kilépő tranzitforgalom a röszkei autópálya-határátkelőhelyen

A szerb oldalon bekövetkezett műszaki hiba miatt szünetel a tranzitforgalom a röszkei autópálya határátkelőhelyen, Szerbia irányába - közölte a rendőrség szombat este honlapján.
2022. 09. 24. 21:00
Megosztás:

Ezeket a számokat húzták az ötös lottón

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2022. 09. 24. 20:00
Megosztás:

Megjelent a pályázat az Integritási Hatóság igazgatósági tagjainak kiválasztásáért felelős bizottság pozícióinak betöltésére

Megjelent az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság honlapján az Integritási Hatóság Igazgatósági Tagjainak Kiválasztásáért Felelős Alkalmassági Bizottság pozícióinak betöltésével kapcsolatos pályázat.
2022. 09. 24. 19:00
Megosztás:

Zsarolónak nevezte Ursula von der Leyent a lengyel igazságügyi miniszter

Zsarolónak nevezte pénteken az Európai Bizottság elnökét Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter azon kijelentése miatt, amelyet Ursula von der Leyen az amerikai Princeton Egyetemen tett az olasz választások kapcsán.
2022. 09. 24. 18:00
Megosztás:

A német kormány segíteni kíván a mozgósítás elől menekülő oroszoknak

A német szövetségi kormány segíteni kíván az Ukrajna elleni háború miatt Oroszországban elrendelt részleges mozgósítás elől menekülő embereknek, és a kérdés európai uniós szintű megoldására törekedik - mondta a német külügyminisztérium szóvivője pénteken Berlinben.
2022. 09. 24. 17:00
Megosztás:

Mesekönyvet jelentetett meg és családi pályázatot hirdetett a Ferencváros

A Fradi-mesekönyv megjelentetésével egy időben a nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot írt ki a Ferencváros; a fődíj egy négyszemélyes utazás a törökországi Trabzonban rendezendő november 3-i labdarúgó Európa-liga mérkőzésre.
2022. 09. 24. 16:01
Megosztás:

Az IBA felfüggesztette az ukrán bokszszövetséget

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) felfüggesztette az Ukrán Ökölvívó Szövetség tagságát a szervezetben.
2022. 09. 24. 15:00
Megosztás:

Új módszerekkel próbálkoznak csalók az apróhirdetések oldalain

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.
2022. 09. 24. 14:00
Megosztás:

A gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében

Tánczos Barna, a román kormány környezetvédelmi vízügyi és erdészeti minisztere szerint a gazdák végzik a legjelentősebb közszolgáltatást a környezet védelmében.
2022. 09. 24. 13:00
Megosztás:

Rákkutatásban működik együtt az Állatorvostudományi Egyetem és a Rákvakcina BVM Kft.

Daganatos megbetegedések kezelésére fejlesztett magyar immunterápiás módszerről és lehetséges állatgyógyászati alkalmazásáról írt alá fejlesztési együttműködési megállapodást az Állatorvostudományi Egyetem a Rákvakcina BVM Kft.-vel.
2022. 09. 24. 12:00
Megosztás:

Két dunántúli vasútfejlesztés előkészítése kezdődhet meg

Két nagyszabású dunántúli vasútfejlesztés előkészítése kezdődhet meg - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton az MTI-vel.
2022. 09. 24. 12:00
Megosztás: