Komoly növekedésre számíthat az online szerencsejáték szektor az USA-ban

Mérvadó piaci szakértők elemzésén alapuló előrejelzések szerint az online szerencsejáték szektorban hatalmas növekedési potenciál rejlik az elkövetkező években az Egyesült Államokban és szerte az egész világon, az európai piaci dominancia csökkenését hozó 2021-től 2026-ig terjedő időszakra 142,38 milliárd dollárnyi növekedésre számítanak a szakértők, mivel láthatóan nő a kereslet az okostelefonról is élvezhető fogadási lehetőségek iránt.

Komoly növekedésre számíthat az online szerencsejáték szektor az USA-ban

Mit értünk online szerencsejáték alatt?

Az online- avagy virtuális szerencsejáték fogalma definíció szerint magában foglal minden olyan klasszikus kaszinózáshoz (póker, black jack és egyéb kártyajátékok, rulett, valamint nyerőgépek) illetve sportfogadáshoz kapcsolódó tevékenységet (legyen szó bármely sportágról), ami nem igényli a játékosok, illetve krupié személyes jelenlétét hanem az interneten keresztül, letölthető számítógépes programok, mobil telefon alkalmazások vagy hagyományos honlapok közreműködésével zajlik. Hogy egy kicsit haza is beszéljünk az online szerencsejáték iparág Magyarországon is szépen fejlődik, ha jó hazai példát keresünk az online szerencsejátékra, érdemes tanulmányoznunk a magyarcasino.com széles körű szolgáltatási palettáját.

A növekedés mozgatórugói

A szórakozásnak ez a formájának rendkívüli és dinamikusan növekvő népszerűségének okát számos tényezőben kereshetjük, az előnyei között első körben talán érdemes megemlíteni, hogy az online avagy virtuális szerencsejáték nem igényel készpénz tranzakciót, sokféle elektronikus eszközről igénybe vehető, és valós idejű játékélményt biztosít a nap bármely szakában, tökéletesen igazodva a játékosok bioritmusához, anyagi lehetőségeihez, arról nem is beszélve, hogy a gyors városiasodásnak és az internet lefedettség növekedésének köszönhetően egyre több ember számára válik elérhető szórakozási lehetőséggé, főleg, hogy nagyon sok államban válik egyre megengedőbbé a törvényi szabályozás, amivel arányosan nő a társadalmi elfogadottság is, hiszen így az iparág szereplői a munkahelyteremtésen és az adófizetésen keresztül pozitív hatást gyakorolhatnak az egyes államok gazdaságára. Utóbbinak bizonyára az is sokat segít, hogy az iparág szereplői nagyvonalú szponzori tevékenységet folytatnak a különböző sportágak vezető bajnokságaiban.

A online szerencsejáték számára is bizonyára újabb és újabb lehetőségeket nyit meg a virtuális valóság robbanásszerű fejlődése mint ahogy a blokklánc technológia újításai is a szektor növekedésének irányában hatnak, hiszen előbbinek köszönhetően a bárhonnan, bármikor, sokféle eszközről elérhető virtuális szórakozás válik egyre inkább valószerűbbé minden korábbinál komolyabb felhasználói élményt biztosítva, utóbbi pedig – az online kaszinók és fogadóirodák ez irányú céljainak megfelelően – a felhasználók nagyobb biztonságát teszi lehetővé, mint ahogy a növekvő jólét is a fizetőképes kereslet bővülését vetíti előre.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy egyre több iparági szereplő kínál, különböző konstrukciókban, ingyenes játéklehetőséget a kíváncsiaknak, így egyre többen köthetnek barátságot a szórakozás ezen formájával.

Globális kitekintés

Bár az online szerencsejáték piaci részesedése az Egyesült Államokban egyre nő, a szektort 2021-ben még Európa dominálta a maga 23,63 milliárd dolláros részesedésével, ami bizonyára annak is köszönhető, hogy olyan fontos országok, mint Olaszország, Málta, Franciaország, Spanyolország és Németország nemrégiben legalizálták a szórakozásnak ezt a formáját, mint ahogy a magas széles sávú internet lefedettség, és a sokféle játék élvezetére alkalmas mobil eszközök elterjedtsége is nagyban segíti a piac virágzását.

A törvényi szigor enyhülése a Délkelet-ázsiai térségben is komoly lendületet adott a virtuális kaszinók és az online sportfogadás terjedésének, mint ahogy itt az e-sportok is nagyon komoly és egyre növekvő népszerűségnek örvendenek, ennek köszönhető, hogy a szakértők itt is 13 százalékos növekedésre számítanak a 2021-től 2026-ig terjedő időszakban. A magas technológiai innovációnak köszönhetően India és Kína nagyon komoly potenciált jelentenek a szektor növekedése szempontjából.

Roham az ingyen 10 millió Ft-ért - Te is kaphatsz ha 1982-2002 közötti években születtél

A legtöbben azt gondolták, hogy itt a vége: úgy markolták a fiatal házaspárok a babaváró hitelt december hónapban, mintha nem lenne több lehetőségük a jövőben (voltak ilyen pletykák a piacon). Sokan nem bíztak a kormány tavalyi ígéretében, amit a babaváró hitel meghosszabbításáról nyáron tett. Legalábbis ezt mutatja, hogy a korábbi hónapokhoz képest több mint a duplájára ugrott a folyósított hitelösszeg az év utolsó hónapjában.
2023. 02. 02. 03:00
Megosztás:

Idén is csökken a PC-k és mobiltelefonok kiszállítása globálisan a Gartner piackutató szerint

A személyi számítógépek, táblagépek és mobiltelefonok kiszállítása az idén várhatóan 4,4 százalékkal, 1,7 milliárdra csökken globálisan - véli legújabb előrejelzésében a Gartner piackutató vállalat.
2023. 02. 02. 02:30
Megosztás:

Nem spórolnak eléggé a földgázzal a háztartások Németország legnagyobb energiaszolgáltatója szerint

Még jobban kellene takarékoskodni a földgázzal a németországi háztartásokban, a 10 százalékos fogyasztáscsökkentés túl kevés - mondta az ország legnagyobb energiaszolgáltatójának vezetője egy szerdai interjúban.
2023. 02. 02. 02:00
Megosztás:

Fűtési támogatást kap 460 dél-dunántúli család 25 millió forint értékben

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével kap fűtési támogatást 460 rászoruló család 25 millió forint értékben tűzifaadományként, illetve feltöltős mérőórával biztosított áram formájában.
2023. 02. 02. 01:30
Megosztás:

Új bölcsőde építését kezdték meg Kaposvár belvárosában

Korszerű, négy csoportos bölcsődét építenek önkormányzati beruházásban több mint hatszázmillió forintból Kaposvár belvárosában - jelentette be a város polgármestere szerdán a somogyi vármegyeszékhelyen.
2023. 02. 02. 01:00
Megosztás:

Enyhült az euróövezeti infláció januárban éves szinten

A vártnál nagyobb mértékben csökkent januárban az infláció az euróövezetben éves szinten, tovább távolodva az októberi rekordszinttől - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala szerdán.
2023. 02. 02. 00:30
Megosztás:

Stagnált decemberben a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Decemberben a várt csökkenés helyett 6,6 százalékon stagnált a munkanélküliségi ráta az euróövezetben, de alacsonyabb lett az egy évvel korábbi 7,0 százaléknál - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán.
2023. 02. 02. 00:01
Megosztás:

Megkezdődött az energiakártyák kézbesítése

Megkezdődött Romániában szerdán azoknak az "energiakártyáknak" a kézbesítése, amelyeket energiaszámlái kifizetésénél vagy a szolgáltatóknál felhalmozott adósságai törlesztésénél használhat fel a támogatásra jogosult mintegy négymillió rászoruló - közölte az Agerpres hírügynökség.
2023. 02. 01. 23:30
Megosztás:

Harmadik egymást követő hónapban csökkent az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménye januárban

Az Egyesült Államok feldolgozóipari ágazatának januári beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 47,4 pontra, 2020. május óta a legalacsonyabb szintre gyengült a decemberi 48,4 pontról az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) szerdai közlése szerint.
2023. 02. 01. 23:00
Megosztás:

Az FBI minősített iratok ügyében házkutatást tartott Joe Biden nyaralójában

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatást tartott Joe Biden elnök nyaralójában szerdán a korábban fellelt, szabálytalanul őrzött, minősített hivatalos iratok utáni vizsgálat részeként - jelentette be az elnök ügyvédje.
2023. 02. 01. 22:30
Megosztás:

Horvát jegybank: az euró bevezetésének nem volt jelentős hatása az inflációra

A januári inflációról szóló első gyorsjelentés azt mutatja, hogy az euró bevezetésének nem volt jelentős hatása a teljes inflációra Horvátországban - közölte a Horvát Nemzeti Bank (HNB) szerdán.
2023. 02. 01. 22:00
Megosztás:

Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek

A vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét az Agrárminisztérium (AM), hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain - jelentette be szerdai közleményében Nagy István tárcavezető.
2023. 02. 01. 21:30
Megosztás:

Újabb támogatásokról döntött a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa

Több mint ötmilliárd forint értékben 779 pályázat érkezett a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványához tavaly az utolsó negyedévben, ami újabb rekordot jelent. A kuratórium 52 pályázat 250 millió finanszírozásáról döntött, ezzel egymilliárd forintra emelkedett a 2022-ben odaítélt támogatások összege.
2023. 02. 01. 21:00
Megosztás:

5,6 százalékra nőtt tavaly decemberben a munkanélküliségi ráta Romániában

Romániában tavaly decemberben 0,2 százalékponttal 5,6 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta a novemberihez képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.
2023. 02. 01. 20:30
Megosztás:

Lassult januárban a teljesítménycsökkenés az euróövezeti feldolgozóiparban

Lassult valamelyest az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménycsökkenése januárban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán publikált végleges értéke alapján.
2023. 02. 01. 20:00
Megosztás:

Megduplázódott tavaly a német repterek utasforgalma

Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján.
2023. 02. 01. 19:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán.
2023. 02. 01. 19:00
Megosztás:

Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 129,48 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel, 45 209,70 ponton zárt szerdán.
2023. 02. 01. 18:30
Megosztás:

Tovább csökkenti csomagolóanyag-felhasználását a Pick Szeged Zrt.

Újabb 14 százalékkal csökkenti a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségét a Pick Szeged Zrt., január végétől a szeletelt Pick szalámik után már a Herz sonkák is kisebb tálcaméretben és megújult csomagolásban kerülnek a polcokra - tájékoztatta a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég szerdán az MTI-t.
2023. 02. 01. 18:00
Megosztás:

Szlovákiában megkezdte az áramtermelést a mohi atomerőmű harmadik blokkja

Megkezdte az áramtermelést a mohi atomerőmű harmadik blokkja nem sokkal kedden éjfél előtt, az előírt tesztek befejezése után - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a Szlovák Villamosművek (SE) közlésére hivatkozva szerdán.
2023. 02. 01. 17:30
Megosztás: