Korszerűsítik a bonyhádi piacot 410 millió forintos támogatással

Korszerűsítik a piacot Bonyhádon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 410 millió forintos támogatásával - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A munkát szerdán kezdte el az önkormányzat és a Bonycom Bonyhádi Közüzemi Nonprofit Kft. konzorciuma - írták közleményükben.

Az ismertetés szerint a projekt keretében a jelenlegi piactéren térköves parkoló, a Dózsa György utca irányába járda épül, a Forberger László utcai boltsor előtt rendezik a parkolókat, egy új fogadóépületben mosdókat és irodát alakítanak ki. Lesz fedett eladótér, kerítés, és az egész piac területe új burkolatot kap. A rekonstrukció után nő a zöldterület - közölték.

A kormányzati pályázati oldalon közzétett projektleírás szerint a csarnok 393 négyzetméteres lesz; jelenleg 30-40 helyi termelő árul a piacon, számuk a felújítás után várhatóan 15-20 százalékkal nő.

A beruházással a helyi termékek előállítását és térségi piacra jutását akarják segíteni.

Júniusban gyorsult az orosz feldolgozóipari növekedése

Gyorsult az orosz feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) növekedése júniusban májushoz képest.
2024. 07. 01. 16:00
Megosztás:

Áprilisban nőtt a termék-külkereskedelmi többlet

2024. áprilisban a kivitel volumene 13, a behozatalé 2,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az aktívum 1,7 milliárd eurót tett ki, az egyenleg 1,4 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest - jelentette hétfőn második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az egyenleg 17 millió euróval kisebb többletet mutatott az első becslésben közöltnél.
2024. 07. 01. 15:30
Megosztás:

Az építőanyag-gyártók felkészültek az otthonfelújítási program indulására

A magyar építőanyag-gyártók felkészültek a hétfőn induló otthonfelújítási programra, a támogatott építőanyagok hazai forrásból elérhetők, és a megnövekedett kereslet miatt sem kell az árak emelkedésére számítani - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) - Hazai Építőanyag-gyártó Tagozat (HÉT) az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 07. 01. 15:00
Megosztás:

Marine Le Pen pártja vezet a francia választásokon

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
2024. 07. 01. 14:30
Megosztás:

Csehországban továbbra is az ANO a legnépszerűbb politikai tömörülés

Csehországban továbbra is az ellenzéki Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) mozgalom a legnépszerűbb politikai tömörülés. Amennyiben júniusban parlamenti választást tartottak volna, azt fölényesen, 34 százalékkal az Andrej Babis volt kormányfő vezette mozgalom nyerte volna - derül ki abból az országos felmérésből, amelyet a Kantar CZ ügynökség készített a közszolgálati Cseh Televízió számára, amely vasárnap ismertette az eredményt.
2024. 07. 01. 14:00
Megosztás:

A légitársaságok nem bújhatnak ki a törölt járatok miatti felelősség alól

Az idei nyáron a megszokotthoz képest is több a fogyasztói panasz a légi közlekedésben, ezért a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) felhívja a légitársaságok figyelmét, hogy az utasok jogainak érvényesülése érdekében tartsák be az Európai Unió hatályos jogszabályait.
2024. 07. 01. 13:30
Megosztás:

Égszakadással nyit július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél. A hőmérséklet visszaesik, szerdán már 30 Celsius-fok alatti csúcshőmérséklet várható, a keleti országrészben pedig tartósan borult maradhat az ég. Majd ismét melegedés kezdődik, sok napsütés mellett a hét végére visszatér a kánikula - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 07. 01. 13:00
Megosztás:

A Gránit Bank kártalanította ügyfeleit

A Gránit Banknál vasárnap megtörtént az ügyfelek kártalanítása, ugyanis a számlájukra megérkeztek a jóváírások az Apple-től a jogosulatlan App Store terhelések miatt - közölte a Gránit Bank vasárnap az MTI-vel.
2024. 07. 01. 12:30
Megosztás:

Újabb ösztöndíjas hallgatók fejezték be magyarországi agrártanulmányaikat

Elbúcsúztatták Magyarország és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közös támogatásában megvalósuló ösztöndíjas program hallgatóit. Idén élelmiszerbiztonsági és -minőségi, illetve takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki szakokon végeztek a hallgatók - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 01. 12:00
Megosztás:

Kiemelten figyelnek a fogyatékossággal élők egyenlő esélyeinek biztosítására

A magyar uniós elnökségi programok során kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők az akadálymentesítésre, különös tekintettel a fogyatékossággal élő emberek egyenlő esélyeinek biztosítására - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel.
2024. 07. 01. 11:30
Megosztás:

Túl sokba kerül a kibertámadások utáni helyreállítás

A cégek esetében a kibertámadásokból származó helyreállítási költségek felülmúlják a biztosítási lefedettséget - mutat rá a Kiberbiztosítás és kibervédelem 2024. című jelentésének eredményeire hivatkozva a Sophos információbiztonsági cég az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
2024. 07. 01. 11:00
Megosztás:

Júniusban erősödött a Caixin kínai feldolgozóipari teljesítménymérője

A kínai feldolgozóipar teljesítménye közel két éve a leggyorsabb ütemben nőtt júniusban. Ezen belül az új megrendelések tizenegyedik hónapja nőttek, miközben a külföldi megrendelések bővülése hat hónapja a legkisebb volt - derül ki a Caixin gazdaságkutató hétfőn ismertetett beszerzésimenedzser-indexéből.
2024. 07. 01. 10:30
Megosztás:

Romániában 3,4 százalék volt az öthavi GDP-arányos költségvetési hiány

Romániában 3,4 százalék volt az első öthavi GDP-arányos költségvetési hiány - közölte pénteken a bukaresti pénzügyminisztérium.
2024. 07. 01. 10:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 07. 01. 09:30
Megosztás:

Folytatódhat az emelkedés a tőzsdén

A nemzetközi befektetői hangulat kedvező, jó esély van újabb csúcsdöntésre a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 01. 09:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken, Hongkongban nem volt kereskedés

Vegyesen mozogtak a vezető ázsiai tőzsdék mutatói hétfőn, Hongkongban nem volt kereskedés.
2024. 07. 01. 08:30
Megosztás:

Az Algotech (ALGT) előértékesítés nyújtja a legjobb lehetőséget a nyereségre, miközben a befektetők a Solana (SOL) és a PEPE fellendülését várják

Miközben a kriptopiac továbbra is visszaesést mutat, a vezető kripto altcoinok, Solana (SOL) és PEPE, amelyek jelentős árcsökkenést tapasztaltak, küzdenek veszteségeik visszanyeréséért.
2024. 07. 01. 08:00
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 07. 01. 07:30
Megosztás:

A magyar GDP öt és fél százalékát az akkumulátoripar adja

Jelenleg a bruttó hazai termék (GDP) öt és fél százalékát az akkumulátoripar adja - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tarcalon, az iconFeszt Gazdaságpolitikai Konferencia és Fesztivál rendezvényén.
2024. 07. 01. 07:00
Megosztás:

Mától gyakrabban járnak a 200E repülőtéri buszok

Hétfőtől, július 1-jétől hétköznap a reggeli csúcsidőszakban sűrűbben indítják a 200E járatokat Kőbánya-Kispest és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 01. 06:00
Megosztás: