Kövesse-e Budapest a párizsi rollerstopot? Tiltás helyett az együttműködés oldhatja meg a rollerkáoszt

Mivel a széthagyott járművek és szabálytalan rollerezők Budapesten is gyakran jogos ellenérzést váltanak ki a közlekedőkből és járókelőkből, sokan „Párizsra vetették vigyázó szemüket”, amikor a francia főváros választópolgárai április elején a városban szabályozatlanul működő bérelhető elektromos rollerek betiltására szavaztak. Budapest legújabb rollerkölcsönző cégeként azonban meggyőződésünk: nem a tiltás vezet el a kulturáltabb és fenntarthatóbb városi közlekedéshez, hanem a megfelelő szabályozás és az együttműködés – a közlekedőkkel, az önkormányzatokkal, valamint a legújabb technológiáknak köszönhetően a várostervező szakemberekkel.

Kövesse-e Budapest a párizsi rollerstopot? Tiltás helyett az együttműködés oldhatja meg a rollerkáoszt

Európa-szerte jelentős visszhangot váltott ki a nagyvárosi közlekedés trendjei iránt érdeklődők körében a bérelhető elektromos rollerek sorsáról tartott párizsi népszavazás. A választók 90 százaléka voksolt a szolgáltatás betiltására, és bár a szavazásra jogosultak kevesebb mint 8 százaléka (103 ezer ember) vett részt a referendumon, Anne Hidalgo polgármester a tiltás bevezetése mellett döntött.

A párizsi népszavazási kampány során előkerült problémák Budapesten is ismerősen csenghetnek. A leggyakrabban említett bajok közé tartozik a rendetlenség és a biztonsági kockázat. Az elektromos rollerekről sokaknak a járdán, buszmegállóban, hidakon széthagyott, feldöntött járművek, zsúfolt történelmi városnegyedekben a járdán száguldozó legénybúcsús csapatok jutnak az eszébe, és sok autósnak okozott már feszült pillanatot az elé kiguruló roller.

Csakhogy Párizs példája arra is rámutat, hogy a mégoly jogos problémákat abszolút tiltással megoldani pontosan olyan, mint a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni, vagy pedig úgy sikerültnek nyilvánítani a műtétet, hogy a beteg meghal. Merthogy a bérelhető elektromos rollerek nemcsak problémát jelentenek, hanem gyors és fenntartható közlekedési módot, emberi léptékű közlekedéskultúrát és városfejlesztési modellt, csökkenő légszennyezést, egészségesebb nagyvárosi levegőt is.

Szerencsére úgy tűnik, hogy Budapest más utat követ, mint Párizs. Már több éve elindult az az örvendetes folyamat, hogy a fővárosi önkormányzat és a kerületek egy része mikromobilitási parkolókat, úgynevezett Mobi-pontokat hozott létre (egyelőre elsősorban a belső városrészeken alakították ki ezeket), ahol a rollereket kötelező leparkolni. Ez gyökeresen más megközelítésmód, mint amit Párizs alkalmazott, ahol az úgynevezett „szabad áramlású” bérlési modell érvényesül, amelynek lényege, hogy a bérlés után bárhol ott lehet hagyni a letett járművet.

Más kérdés, hogy a budapesti megoldás csak akkor hozza meg a várt hatást, ha a rollermegosztó cég gondoskodik róla, hogy applikációjában csak ezeken a területeken lehessen befejezni a bérlést. Ennek jegyében például a mi rollereinket csak a Mobi-pontokon lehet felvenni és leparkolni, a fedélzeti rendszer és a mobilapplikáció nem engedélyezi máshol a bérlet leállítását. És a gyors, erőltetett ütemű terjeszkedés helyett kerületről kerületre haladva, az önkormányzatokkal való alapos egyeztetések után bővítjük szolgáltatási területünket[1]. A szabályozás tehát nem ellenség, sőt: minél több kerület lép a szabályozás útjára, annál jobb lesz a budapestieknek!

Az önkormányzatokkal való együttműködés mellett is az „etikus rollerezés” megteremtésében partnernek kell tekinteni a felhasználókat és a többi közlekedőt is. Ezért is vezettük be, hogy az applikáció telepítése után a felhasználóknak meg kell tekinteniük egy digitális felvilágosító anyagot a rollerezés során betartandó közlekedési szabályokról és arról, hogy miként tudják úgy használni az eszközt, hogy ne zavarják a többi közlekedőt. Rollereink sebessége technológiailag 25 km/h-ban van korlátozva (a zsúfoltabb útvonalakon pedig ez 20 km/h-ra vagy még lejjebb, akár 10 km/h-ra csökken), ami a kerékpárok tipikus sebességéhez hasonlítható.

A kulturált „együttközlekedést” pedig azzal segítjük, hogy bizonyos területekre, ahol a rollerek zavarhatják a gyalogosokat, nem lehet behajtani: egy figyelmeztető hangjelzést követően a járművek leállnak, ha a fedélzeti rendszer észleli, hogy a bérlő ilyen zónában jár. Ezeket a zónákat szintén a Fővárosi Önkormányzattal és a kerületekkel egyeztetve jelöljük ki.

Végezetül pedig fontos megemlíteni a partnerséget a városfejlesztéssel és közlekedéstervezéssel foglalkozó szakemberekkel is. A rollerkölcsönző cégek akkor tudnak ebben jó partnerek lenni, ha releváns adatokkal tudják segíteni a munkájukat. Ezért is van minden rollerünk felszerelve egy csúcstechnológiás IoT (Internet of Things) modullal, amely valós időben képes nyomon követni a roller helyét, útvonalát és töltöttségi szintjét, sőt információt ad az útburkolat minőségéről is. Az IoT modul révén begyűjtött adatok elemzésével lehetséges elemezni a mikromobilitási útvonalakat, a rollerezők felhasználási szokásait, ami hasznos információkat adhat a szakembereknek. Ez pedig segíthet az önkormányzatoknak és hatóságoknak abban, hogy jobban előkészített döntéseket hozzanak a város- és közlekedésfejlesztési tervezés során.

Hiszünk benne, hogy mindezzel a rolleres közlekedési  valóban kulturált változatához járulunk hozzá, amelyben egyformán fontos a városkép védelme, a közösségi együttélés, valamint a fenntartható, gyors és kényelmes eljutás egyik helyről a másikra. Miközben senkit nem akadályoznak, zavarnak hanyagul és sok esetben veszélyesen. Ennek kulcsa az együttműködés a mikromobilitási szolgáltatók és a város között, ami alapvető érdekünk városlakóként és közlekedőként is. Mivel szemmel látható, hogy a város komolyan veszi a kulturált mikromobilitást és a rollerkáosz elkerülését - és ebben mi maximálisan partnerek vagyunk - kijelenthető: a magyar fővárosból nem lesz következő Párizs.

Iváncsó László, a Whoosh Mobility HU Kft. ügyvezetőjének véleménycikke

Bővítenék a kormány és a FAO közös ösztöndíjprogramját

A magyar kormány és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közös ösztöndíjprogramjának bővítéséről, valamint a 2024-es magyar uniós elnökséggel összefüggő együttműködésről tárgyalt Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium (AM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és Beth Bechdolt, a FAO főigazgató-helyettese - közölte az AM pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 24. 03:00
Megosztás:

Változás az özvegyi nyugdíjban - nem mindegy, hogy élettárs vagy házastárs!

Házastársunk vagy bejegyzett élettársunk van? Nagyon nem mindegy! Mi a jogi helyzet özvegyi nyugdíj esetén a házastárs és az élettárs között? A hozzátartozói nyugellátásokhoz, így az özvegyi nyugdíjhoz is jogosultsági előfeltétel, hogy az elhunyt jogszerző nyugdíjasként haljon meg, vagy a jogszabályban meghatározott mértékű szolgálati idővel rendelkezzen - olvashatjik az ado.hu szakportál blogbejegyzésében.
2023. 09. 24. 02:00
Megosztás:

Dobhatod az összes sárga csekket a kukába! Egy új dolog lesz helyette

A rendelkezésre álló hazai adatok szerint, amelyeket a Magyar Posta hozott nyilvánosságra 2019-ben, az derül ki, hogy az év során a magyar lakosság egy év alatt összesen 193 millió sárga csekkett használt éves szinten postahivatalokba. Ezt a számot matematikailag kifejezve, ha elosztjuk a közel tízmilliós lakosságszámmal, az azt jelenti, hogy minden egyes személyre (beleértve a csecsemőket is) évente átlagosan kb. 19 csekkbefizetés jut. Normális ez a helyzet manapság, az internet, a moboltelefonos fizetések és a digitalizáció világában? Természetesen nem. Nem véletlen, hogy változások készülnek...
2023. 09. 24. 00:01
Megosztás:

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon - hangsúlyozta Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója pénteken a Paks II. atomerőmű területén tartott sajtótájékoztatón, miután Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával megnézték az építkezést.
2023. 09. 23. 23:00
Megosztás:

A Magyar falu programban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára

A Magyar falu program részeként működő Falusi civil alapban a jövőben is írnak ki pályázatot önkéntes tűzoltó egyesületek számára, a korábbihoz hasonló nagyságrendben - mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombat délután a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szil községben, ahol átadták a Szili Önkéntes Tűzoltó Egyesület által megvásárolt gépjárműfecskendőt.
2023. 09. 23. 22:00
Megosztás:

Halfesztivált tartanak Siófokon

Halkülönlegességekkel, koncertekkel és családi programokkal is várják az érdeklődőket az október 6. és 8. között sorra kerülő Siófoki Halfesztiválon.
2023. 09. 23. 21:00
Megosztás:

Nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport

Pályaorientációs nyílt napot tart a MÁV-Volán-csoport a Magyar Vasúttörténeti Parkban szerdán - tudatták a szervezők a MÁV honlapján.
2023. 09. 23. 20:00
Megosztás:

Újra megrendezik Nyíregyházán az Őszi Meseegyetemet

A tavalyi év után újra megrendezi Nyíregyházán az Őszi Meseegyetem elnevezésű programsorozatot a Magyar Népmeséért Alapítvány és a Nyíregyházi Egyetem Óvó- és Tanítóképző Intézete csütörtökön.
2023. 09. 23. 19:00
Megosztás:

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.
2023. 09. 23. 18:00
Megosztás:

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Siófokon az új hajók sajtónyilvános megtekintésén.
2023. 09. 23. 17:00
Megosztás:

Vasárnap rendezik a 18. NATO-futást

Az Európai Sporthét #BEACTIVE kampánya és a Budapest 150 éves programsorozat keretein belül vasárnap 18. alkalommal kerül sor a NATO-futásra, amely Buda legszebb részein vezeti végig a résztvevőket.
2023. 09. 23. 16:00
Megosztás:

Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen

Csaknem 200 millió forintból aszfaltoznak le öt utcát a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte az önkormányzat.
2023. 09. 23. 15:00
Megosztás:

Stratégiai partnerséget köt Kína és Szíria

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Hangcsouban találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel, ahol a két ország vezetője a találkozót követően közösen jelentette be, hogy stratégiai partnerséggé fogják fejleszteni kapcsolatukat - jelentette a CCTV kínai állami média.
2023. 09. 23. 13:00
Megosztás:

Az első Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé egy hónapon keresztül várja látogatóit

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.
2023. 09. 23. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben

Befejeződött a szóló autóbuszok cseréje Debrecenben, a gyártó Inter Tan-Ker Zrt. mind a 69 járművet leszállította, és átadta az üzemeltető DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-nek - jelentette be Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester az utolsó tíz Mercedes-Benz Conecto autóbusz átadásán pénteken.
2023. 09. 23. 11:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás: